Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΑΓΡΑΦΑ Έφεραν απινιδωτή στη Γρανίτσα



Έναν φορητό απινιδωτή προμηθεύτηκε η αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία και τον εγκατέστησε στη Γρανίτσα με τη βοήθεια του ΕΚΑΒ. Στόχος είναι η άμεση
επέμβαση σε ανθρώπους που παθαίνουν καρδιακή ανακοπή σε δημόσιους χώρους. Ήδη πολλοί κάτοικοι παρακολούθησαν την παρουσίαση της λειτουργίας του, από τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, ώστε να είναι σε θέση να τον χρησιμοποιήσουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.


logo_sylogou

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, η εκπαίδευση και πιστοποίηση χρήσης απινιδωτή των εθελοντών της Γρανίτσας, από το ΕΚΑΒ Καρπενησίου .
Τον απινιδωτή τύπου Welch-ALLYN aed-10  παραχώρησε η ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ και είναι για τις ανάγκες των κατοίκων που καλύπτει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Γρανίτσας. Την εκπαίδευση έκανε ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης και ο διασώστης και Δημοτικός σύμβουλος κ. Ευθύμιος Κολοκύθας.
Παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Παπαδημητρίου και Στέφανος Τσιαμάκης. Ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Γρανίτσας κ. Ανδρέας Ζαχαράκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανίτσας κ. Παναγιώτης Τσιάκος, ο πρώην κοινοτάρχης κ.Μιχάλης Παπαντωνίου και ο Γρηγόρης Φερρας από το Σύλλογο της Γέφυρας Μανώλη..

Είναι μια θετική εξέλιξη, για τους κατοίκους της Γρανίτσας και των γύρω χωριών, γιατί όπως λένε οι καρδιολόγοι η μάχη με την καρδιά, κερδίζεται ή χάνεται μέσα στα πρώτα 3-5 λεπτά. Μετά από αυτόν τον χρόνο, ακόμα κι αν η καρδιά επανέλθει, θα υπάρξουν εγκεφαλικές βλάβες στον παθόντα. 
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών,  ζήτησε από το ΕΚΑΒ, να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η εκπαίδευση για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, παράλληλα έκανε γνωστό, ότι έστειλε  σχετική επιστολή στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε να εξετάσει την υλοποίηση ενός προγράμματος τοποθέτησης φορητών εξωτερικών απινιδωτών, ξεκινώντας από την πιο υποβαθμισμένη περιοχή της χώρας σε θέματα υγείας, τη Δυτική Ευρυτανία. Πρότεινε, να τοποθετηθούν φορητοί εξωτερικοί απινιδωτές σε όλα τα Περιφερειακά ιατρεία του Δήμου Αγράφων και στα χωριά που έχουν πολλούς κατοίκους και είναι απομακρυσμένα όπως π.χ. η Δαφνούλα, Κέδρα κ.λ.π.