Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας θελει να ευχαριστήσει όλους τους συμπατριώτες μας Ευρυτάνες




Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας  θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη,  τους φίλους του,  που αγωνίστηκαν με όλες τους  τις δυνάμεις για να επιτύχει ο ελληνικός λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη  νίκη. 
Να ευχαριστήσει  όλους τους   συμπατριώτες μας  Ευρυτάνες   που με την ψήφο τους τίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Σε  όσους  δεν μας ψήφισαν, τους διαβεβαιώνουμε ότι  θα προσπαθήσουμε  να κερδίσουμε και την δική τους εμπιστοσύνη.

Αυτή η μέρα είναι  ιστορική  για την Ελλάδα, με αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Πρώτη φορά η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει τις εκλογές στη χώρα που έγινε το πειραματόζωο μιας απάνθρωπης πολιτικής. Ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας έχει αλλάξει τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. 
Ειδικά στο νομό μας είχαμε αύξηση έξι  ποσοστιαίων μονάδων και από 20,70% τον Ιούνιο του 12, φτάσαμε στο 26,70. Η δυναμική αυτή  δημιουργεί τη βεβαιότητα κατάκτησης της πρώτης θέσης σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Οι κάλπες απέδειξαν αυτό που εμείς λέγαμε  εδώ και καιρό: ότι υπάρχει πλήρης δυσαρμονία της κυβερνητικής πολιτικής με τη βούληση των πολιτών και με τις ανάγκες των ίδιων και της χώρας.  Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και η πολιτική της σκληρής λιτότητας και της εφιαλτικής ανεργίας είναι πλέον πλήρως απονομιμοποιημένες.
Θέλουμε να   διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο  που έχει στη διάθεσή του να αποτρέψει νέα  σκληρά μέτρα λιτότητας, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις  ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων  αγαθών, εκποιήσεις της δημόσιας περιουσίας κλπ.
Σε ότι αφορά τις περιφερειακές εκλογές,  όπου η ψήφος στο δεύτερο γύρο, ήταν πιο πολιτική και  απελευθερωμένη από προσωπικές ή συναισθηματικές δεσμεύσεις,  θα μπορούσε ακόμα και ανατροπή να υπάρξει αν δεν συντελούσε σημαντικά  ο παράγοντας της αποχής.

                   ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ