Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Tιμήθηκε στο Αγρίνιο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής!

Παρόντες ήταν  ο Δημητρης κολοκυθας και Γεωργιος κατσικης απο την  Ευρυτανια
Παρόντες ήταν  ο ΔημητρηςΚολοκυθας,οΧρηστος  Σταμουλης, και Γεωργιος Κατσικης απο την Ευρυτανια...


Παρουσία του , Μακρύνειου στην καταγωγή, αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρη Γεωργακόπουλου, έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 29/12/2012 στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η ημερίδα που οργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.


Οι «Δράσεις και Παρεμβάσεις» της Πυροσβεστικής Αγρινίου ήταν το αντικείμενο της ημερίδας στην οποία πρώτος απεύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκομένους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και επιχειρησιακός Διοικητής Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος.
Ο κ. Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε τους παρόντες για την παρουσία τους στην εκδήλωση ενώ στη συνέχεια είπε εν συντομία πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσει ο κόσμος το έργο που προσφέρει το Πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος.

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, που αφού χαιρέτησε με τη σειρά του τους παρευρισκομένους, εστίασε στη σημαντικότητα της πρόληψης σε περιπτώσεις όπως αυτές με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπο το Πυροσβεστικό σώμα. «Μία μικρή φλόγα σβήνεται με ένα ποτήρι νερό»! Ακόμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο καινούριο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Αγρίνιο: «Εμείς σαν δήμος θα βοηθήσουμε να ολοκληρωθεί τι κτήριο αυτό. Να κάνετε και εσείς απ τη πλευρά σας ότι καλύτερο» είπε απευθυνόμενος στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο στο Πυροσβεστικό σώμα, για να συνεχίσει το έργο του.


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επίτιμος καλεσμένος , ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Παύλο Μοσχολιό. Ο κ. Γεωργακόπουλος που- όπως επεσήμανε ο ίδιος- τα πρώτα χρόνια της καριέρας του υπηρέτησε στο Αγρίνιο, μίλησε με τη σειρά του εν συντομία για τη σημασία των όσων έως τώρα έχει καταφέρει το Πυροσβεστικό σώμα. « Όλοι μαζί θα πρέπει να στηρίξουμε πάνω απ όλα τον παράγοντα ''άνθρωπο''. Εύχομαι υγεία και δύναμη. Μακάρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, να μη χρειαστεί αυτό το νέο έτος να επέμβει!»
Με τη σειρά του ο αρχηγός του Π.Σ Ελλάδας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον γηραιότερο εν ζωή πυροσβέστη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, κ. Κωστακόπουλο, στιγμή ιδιαίτερα συγκινητική. «Στο πρόσωπό μου, βραβεύεται ολόκληρο το σώμα των Πυροσβεστών. Εύχομαι στους νεότερους Πυροσβέστες να κερδίζουν πάντα τη φωτιά» είπε ο ενενηντάχρονος πρώην πυροσβέστης
.
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Θάνος Μωραΐτης πήρε τον λόγο αμέσως μετά και αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, που την αποκάλεσε ετοιμοπόλεμη, συμφωνώντας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος που της απέδωσε τον ίδιο χαρακτηρισμό. « Δύο είναι τα στοιχεία στα οποία θέλω να σταθώ και είναι τα πιο σημαντικά για το Πυροσβεστικό σώμα. Ο εθελοντισμός και η πρόληψη» είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.
Τέλος, χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος των εθελοντών Ελλάδας κ.Μάκης Τσιουγρής(Ευρυτάνας στην καταγωγή απο το Καλεσμένο) αλλά και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δασών Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Νικήτας Μάζης.
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας, ξεκίνησε με ιστορική αναδρομή της πορείας του Π.Σ Ελλάδας και της Π.Υ Αγρινίου, θέμα για το οποίο μίλησε ο Πυραγός Ιωάννης Κρανιάς ενώ στη συνέχεια ο υποπυραγός Χρήστος Χατζής μίλησε για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου απ το 1998 έως το 2012.
Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων της πολιτικής προστασίας και της επέμβασης σε μεγάλα συμβάντα από την υποπυραγό Ζωή Στάμου.
Η ημερίδα έκλεισε με απολογισμό από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου και Επιχειρησιακό Διοικητή Ν. Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχο Παναγιώτη Γιαννακόπουλο.Ο συντονισμός τις ημερίδας έγινε απο την δημοσιογράφο κ.Νανά Θεοδωροπούλου.Παρόντες ήταν πολλοί συνάδελφοι από τις Υπηρεσίες του νομού Αιτωλοακαρνανίας  και από τους όμορους Νομούς Ευρυτανίας και Άρτας.