Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Καμία συνένωση – κατάργηση σχολείων στο Νέο Δήμο Καρπενησίου

Καρπενήσι, 15 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την ικανοποίηση της για τη διατήρηση όλων των σχολικών μονάδων του νέου Δήμου Καρπενησίου.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, από τη νέα σχολική χρονιά 2011-2012, συνενώνονται-καταργούνται 1.933 σχολεία και προκύπτουν 877.
Όλα τα σχολεία του νέου Δήμου Καρπενησίου, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια τόσο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, όσο και της Δημοτικής Αρχής, θα παραμείνουν ανοιχτά.
Προκειμένου δε, να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα των σχολικών μας μονάδων, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης, απέστειλε επιστολή, την 14η Φεβρουαρίου 2011, στην Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να επέλθει καμία συνένωση στα σχολεία του Δήμου μας.
Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες μας. Αποδείξαμε ότι όλοι μαζί, με συντονισμένες ενέργειες, στοχευμένες δράσεις και συνεργασία μπορούμε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε τις πιο συμφέρουσες, για τον τόπο μας και τους κατοίκους του, λύσεις.