Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ηλίας Καρανίκας:Μονόδρομος η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο


"Διαχρονικές οι ευθύνες για την κατάσταση της χώρας"
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ.Καρανίκας μιλώντας σε τοπική εφημερίδα υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο και δικαιολόγησε την θετική στάση του ως την μόνη λύση για το καλό της χώρας.
Απαντώντας έμμεσα και στις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί ,εντός και εκτός Ευρυτανίας,για το ότι δεν καταψήφισε το μνημόνιο ο βουλευτής τόνισε:
"Μπορεί να μου υποδείξει κάποιος, κάποιον άλλο δρόμο για να μπορέσουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις την επόμενη μέρα; Αν κάποιος έχει έστω και πρόχειρα στο μυαλό του έναν άλλο τρόπο για να έχουμε τα λεφτά που μας χρειάζονταν τον άλλο μήνα, να μου το πει. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος, εκεί που φτάσαμε."
Σε ότι έχει σχέση με το ποιοι κατάντησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού καταλόγισε ευθύνες και στις κυβερνήσεις Πασοκ αλλά διαχρονικά στις κυβερνήσεις της ΝΔ.
'Ετσι δήλωσε:
"Η Ελλάδα υπερχρεώθηκε και εγώ να δεχτώ ότι δεν ήταν αποτέλεσμα, ούτε του ενός εξαμήνου που ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, πριν την υπογραφή του μνημονίου, ούτε των 5 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας· να το δεχτώ και αυτό. Ήταν αποτέλεσμα - άλλος με λιγότερο και άλλος με περισσότερο ποσοστό ευθύνης- δεκαετιών. Δεν υπήρχε όμως άλλος τρόπος.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/