Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τροφές πολύτιμες....γνωρίζουμε τι μας προσφέρουν;

Η ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της υγιεινής ζωής για τον καθένα, αλλά η υγιεινή διατροφή μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα μερικές φορές, ανάλογα με το φύλο σας. Αν και υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα θα πρέπει όλοι να τρώνε περισσότερο, οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν επίσης τις δικές τους διατροφικές απαιτήσεις, καθώς και τη δική του μοναδική ανησυχίες τους για την υγεία. Εδώ είναι τα τρόφιμα δέκα όλοι οι άντρες πρέπει να τρώνε.
1) Μπρόκολο
Μπρόκολο - μαζί με άλλα σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο και τα λαχανάκια - περιέχει μια ισχυρή ενάντια στον καρκίνο, χημικών, sulphoraphane, η οποία έρευνες έχουν υποδείξει ότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των ανδρών να αναπτύξουν καρκίνο της ουροδόχου κύστης (καρκίνος συχνότερα πλήττουν τις γυναίκες από τους άνδρες), ο καρκίνος του προστάτη και του παχέος εντέρου .
2) Τα στρείδια
Τα στρείδια είναι η υψηλότερη φυσική πηγή ψευδαργύρου? Αποτελεί ουσιώδη προϋπόθεση για τη γονιμότητα των ανδρών και τη σεξουαλική υγεία. Ψευδάργυρος όχι μόνο βοηθά στη διατήρηση υγιών επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, αλλά είναι απαραίτητη για την υγιή παραγωγή σπέρματος. Στην κορυφή αυτής, η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να ευθύνεται για την τριχόπτωση στους άνδρες, έτσι αυξημένη πρόσληψη μπορούν να επωφεληθούν εμφάνιση των ανδρών καθώς και την υγεία.
3) Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι πιθανόν ένας από τους καλύτερους "superfoods" γύρω, και το δημοφιλές φρούτο έχει ιδιαίτερα οφέλη για τους άνδρες. Μελέτες έχουν δείξει ότι το λυκοπένιο που βρέθηκαν στις ντομάτες μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, μειώνουν τη χοληστερόλη και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου? Η κύρια αιτία θανάτου στους άνδρες. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι οι άνδρες που συχνά τρώτε τροφές πλούσιες σε λυκοπένιο μπορεί να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.
4) Τα αυγά
Για τους άνδρες που πάσχουν από τριχόπτωση, τα αυγά μπορεί επίσης να παρέχει την τέλεια λύση. Τα αυγά είναι μια άριστη πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς είναι πλούσια σε βιοτίνη (βιταμίνη Β7). Κρόκοι αυγών είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου, η οποία μερικές μελέτες έχουν δείξει μπορούν να αμβλύνουν την απώλεια τρίχας, η οποία μπορεί να προκληθεί από αναιμία.
5) χυμό ροδιού
Ρόδια είναι γεμάτη με βιταμίνες αντιοξειδωτικά, και τα μέταλλα, και η έρευνα έχει προτείνει ότι η κατανάλωση του χυμού αυτού του "superfood" μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης - η οποία μπορεί να είναι υψηλή σε πολλούς άνδρες από την ηλικία των 20 ετών - και την πρόληψη της υπέρτασης. Μια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση μόνο ένα 8 ουγκιά ποτήρι χυμό ροδιού καθημερινά θα μπορούσε δραματικά επιβραδύνει την πρόοδο του καρκίνου του προστάτη.
6) Σκόρδα
Το σκόρδο είναι γνωστό για την ενίσχυση της υγεία της καρδιάς, καθώς και μια μελέτη για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης σκόρδου για τα αρσενικά έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης χαμηλότερο των ανδρών. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση του Εθνικού Ιδρύματος Καρκίνου προτείνει ότι τακτικά τρώγοντας σκόρδο και τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν τον κίνδυνο χαμηλότερο των ανδρών ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.
7) Σολομός
Σολομός δεν είναι μόνο μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, αλλά είναι μια άριστη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση πολλών από τις πλέον συνηθισμένα παράπονα για την υγεία των ανδρών. Οι Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα έχουν συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης και μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως καρδιοπάθεια, καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη και την κατάθλιψη.
8) Ολόκληροι κόκκοι
Ολόκληρα τα σιτάρια είναι μεγάλα για την υγεία μας χάρη σε υψηλά επίπεδα τους σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Τα περισσότερα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καφέ ρύζι και βρώμη, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες Β, οι οποίες είναι καλές για γενική ευημερία και μπορεί επίσης να βοηθήσει να ανακουφίσει την κατάθλιψη. Μεμονωμένες βιταμίνες Β μπορεί επίσης να ωφελήσει ανδρική υγεία με διάφορους τρόπους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το φυλλικό οξύ (βιταμίνη Β9) μπορεί να κρατήσει το σπέρμα υγιές, ενώ η βιοτίνη (Β7) μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια μαλλιών. Silica, επίσης παρούσα σε δημητριακά ολικής αλέσεως, θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει με την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.
πηγή:realbuzz.comhttp://vulpinews.blogspot.com/