Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικες φοβίες


Χριστουγεννιάτικες φοβίες

21/12/2010 8:05:00 μμ










Χριστούγεννα, χαρά, ξενοιασιά, χαμόγελα. Τι γίνεται όμως όταν όλα αυτά μετατρέπονται στον χειρότερό σας εφιάλτη και δεν μπορείτε να μπείτε στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα των ημερών; Ακόμη και τα Χριστούγεννα έχουν τις φοβίες, τα άγχη και τις ανησυχίες τους. Το glamour.com παρουσιάζει τις κυριότερες φοβίες των ημερών.

Η φοβία της single

Όπου και αν κοιτάξετε βλέπετε χαρούμενα ζευγάρια να αγκαλιάζονται υπό το φως των χριστουγεννιάτικων κεριών και νιώθετε πιο μόνη από ποτέ. Μην ανησυχείτε. Δεν είστε μόνη. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι δεν έχετε αγόρι μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα και αποστασιοποιηθείτε από αυτό το ανόητο στερεότυπο. Χαμογελάστε! Δείτε το σαν μια ευκαιρία για να βγείτε έξω με μια φίλη σας και να φλερτάρετε ανενόχλητη.

Η φοβία των χρημάτων

Τα Χριστούγεννα συνδέονται άμεσα με τα ψώνια. Γυναίκες και παιδιά έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα επιβάλλει καλώς ή κακώς ένα μίνι καταλανωτικό όργιο. Τι γίνεται όμως αν δεν διαθέτετε και την ανάλογη τσέπη; Σκεφτείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κάνετε τα τυπικά αλλά και πολυέξοδα δώρα. Προτιμήστε δώρα φτιαγμένα απ’ τα χεράκια σας και χαρίστε τα σε όσους πραγματικά νοιάζονται για σας.

Η φοβία της οικοδέσποινας

Το να αναλάβετε ρόλο οικοδέσποινας σε ένα χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άγχους, ακόμη και πανικού. Κλέψτε λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και βρείτε τι πραγματικά σας αγχώνει. Ζητήστε βοήθεια και να είστε σίγουρες πως δεν θα σας την αρνηθούν. Απευθυνθείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, εκμυστηρευτείτε τις ανησυχίες σας και μοιραστείτε τις δουλειές.

Η φοβία του ταξιδιού

Χριστούγεννα είναι... ένα ταξιδάκι θα το κάνω, σκέφτεστε. Τι γίνεται όμως όταν πρέπει να φροντίσετε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια, λαμβάνοντας υπόψιν καιρικές συνθήκες, ώρες πτήσεων, οργάνωση βαλίτσας κ.ο.κ.; Ε... τότε είναι που σας πιάνει μια μίνι κρίση πανικού. Δεν υπάρχει λόγος. Προετοιμαστείτε σωστά, ζητήστε βοήθεια και στη χειρότερη των περιπτώσεων ακυρώστε το, μείνετε σπίτι και μεταθέστε το για πιο μετά. Ίσως όταν ο καιρός γίνει επιτέλους σύμμαχός σας.

Η φοβία της δουλειάς

Όταν όλοι οι άλλοι παίρνουν ρεπό, εσείς πρέπει να είστε νωρίς νωρίς στο γραφείο. Συμβαίνει και αυτό. Μην σας πιάνει όμως κατάθλιψη. Δείτε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Αυτές οι γιορτινές μέρες στο γραφείο μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα ευχάριστες. Οι άλλοτε πιεστικές προθεσμίες χαλαρώνουν, οι συνάδελφοι χαμογελούν και επικρατεί μια πρωτοφανής ησυχία.

Η φοβία του χριστουγεννιάτικου πνεύματος

Θεωρείτε ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά όταν πιάνετε τον εαυτό σας να μην αισθάνεται την απίστευτη χαρά που βιώνουν όλοι οι άλλοι τις γιορτινές αυτές ημέρες. Πολλές φορές είναι πολύ δύσκολο να αφήσετε στην άκρη όλες τις καθημερινές σας έννοιες και να μπείτε στο χαρούμενο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Μιλήστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα γι’ αυτά που σας απασχολούν φροντίζοντας παράλληλα να μην καταστρέψετε και τη δική τους χαρά. Μην στεναχωρΙέστε αν δεν έχετε τη διάθεση να παρευρεθείτε σε όλα τα πάρτι που σας καλούν. Μπορείτε πολύ απλά να πείτε όχι.

Η φοβία των συγγενών

Τα Χριστούγεννα είναι ως γνωστόν μια καθαρά οικογενειακή γιορτή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει για μια ακόμη φορά να συναντήσετε όλους τους συγγενείς σας, αγαπημένους και μη, προσπαθώντας να μην κακοκαρδίσετε κανέναν. Μην απελπίζεστε. Κάντε λιγάκι υπομονή... δυο μέρες είναι! Φανείτε ευγενική, ωστόσο μην αφήσετε κανέναν να σας χαλάσει το κέφι. Αφήστε τους άλλους να τσακώνονται και επιβραβεύστε τον εαυτό σας με ένα μεγάλο ποτήρι κρασί.

Ο φόβος των υποχρεώσεων

Πάρτι, πάρτι πάρτι, μεσημεριανό, δείπνο, ρεβεγιόν κ.λπ. Αν η κοινωνική σας ζωή μοιάζει κάπως υπερφορτωμένη, θυμηθείτε ότι ο Ιανουάριος είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε. Δεν είναι λοιπόν κακό να πείτε και σε κάποιους όχι, μεταθέτοντας τη συνάντηση για μετά τη Πρωτοχρονιά.

Η φοβία της... ξενιτιάς

Έρχονται Χριστούγεννα και εσείς βρίσκεστε μακριά απ’ την οικογένειά σας. Μην σας παίρνει από κάτω. Βρείτε μια προσωρινή οικογένεια. Ο εορτασμός με φίλους αποτελεί μια εξίσου καλή επιλογή όπως επίσης και η συμμετοχή σε μια χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση. Θα σας γεμίσει με ευχάριστα συναισθήματα, δίνοντάς σας έναν ενεργό ρόλο, αφού θα προσφέρετε χαρά σε εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη http://www.real.gr