Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Εννοείτε ότι υπονοείτε...


Θ.Μπαμπαλής: "Συμβιβάζομαι..αποδέχομαι..με μεγαλοψυχία και καλή διάθεση...."
Εννοείτε ότι υπονοείτε...

Συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος για τον δήμο Αγράφων κ.Θεόδωρος Μπαμπαλής στη τοπική εφημερίδα "Ευρυτανικά Νέα".
Στις δηλώσεις του με λίγες λέξεις θα λέγαμε ότι άλλα εννόησε άλλα υπονοούσε αλλά όλα καλά...
Για να τα πάρουμε ένα -ένα..
Απαντώντας για το τι πήγε λάθος και ήταν ο ηττημένος των εκλογών απάντησε :
"'Δεν είναι εύκολο επίσης μέσα σε 40 ημέρες να γίνει ψηφοδέλτιο σε 32 κοινότητες για το 53% της Ευρυτανίας. Είχαμε 25 περίπου ημέρες να "κλείσουμε" τον συνδυασμό και 15 ημέρες για προεκλογικό αγώνα. Μέσα σε αυτά τα στενά χρονικά περιθώρια θεωρώ ότι έγινε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει και από μένα και από τους συνεργάτες μου και από τον κόσμο. "
Επίσης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα άφησε υπονοούμενα για την στήριξη του Κοντογεώργου στον Τάτση λέγοντας:
"Ο άλλος συνδυασμός, του κ. Τάτση, είχε πολύ μεγαλύτερα περιθώρια, είχε πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του. Ακόμη ήταν και δήμαρχος 12 χρόνια και είχε βεβαίως και την στήριξη πολλών άλλων παραγόντων, όπως της νομαρχίας και του νομάρχη προσωπικά. "
Ορμώμενος ο δημοσιογράφος από τη απάντησή του τον ξαναρωτάει και δείτε τι απαντά.
"Δεν είπα ότι παρενέβη, είπα ότι στηρίχτηκε ο κ. Τάτσης και από την νομαρχία. Δεν είναι κακό αυτό. Είχε την στήριξη του κ. Κοντογεώργου, ο οποίος ακόμη και την ημέρα των εκλογών ήταν στα χωριά του δήμου Αγράφων"
Τώρα πια η διαφορά το ότι παρενέβη ,και το ότι τον στήριξε,δικά σας τα αποτελέσματα.Μα το λέει και μόνος του λίγες λέξεις παρακάτω ότι τον στήριξε εμπράκτως γυρίζοντας μαζί του τα χωριά των Αγράφων.Και φυσικά ποτέ δεν το αρνήθηκε ο νομάρχης.Ναι μεν αλλά......
Για τις τυχόν ευθύνες του βουλευτή κ.Καρανίκα και της ΝΕ Πασοκ αναφέρει με υπεκφυγές ότι..."Το ίδιο έγινε και στον δήμο Καρπενησίου....Αυτό θέλω να τονιστεί ιδιαίτερα, χωρίς να θέλω να επιμερίσω ευθύνες σε κανένα προσωπικά, ούτε ποιος βοήθησε και ποιος όχι. Αυτή η προσπάθεια έγινε, αυτό το αποτέλεσμα είχαμε.."
Πάντως απο τα λεγόμενα του κ.Μπαμπαλή καταλαβαίνουμε πως θεωρεί την ευθύνη για την ήττα στις εκλογές ομαδική και απο όλους γιατί δε μιλάει επι προσωπικού αλλά τονίζει τις λέξεις..."είχαμε".."χάσαμε.." "αργήσαμε.." κ.α
Για να πάμε τώρα σε ότι είπε για το ζήτημα της αλλαγής έδρας στον δήμο...
"Εγώ ήμουν ο μόνος, ο οποίος ξεκάθαρα γνωστοποίησα την στάση μου δημόσια. Τώρα οι άλλοι τι απέκρυψαν, τι σκοπούς είχαν, δεν με απασχολεί. Απλώς τονίζω ότι ο μόνος που είχε ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο θέμα ήμουν εγώ. "
Και λίγη αυτοκριτική λέει ο σοφός ο κόσμος δεν βλάπτει και πάει γάντι στις απαντήσεις που έδωσε.Πως ενημερώσατε τον κόσμο κ.Μπαμπαλή.Μέσω φάχ!!!!Γιατί δεν βγήκατε ευθέως προεκλογικά και να πείτε στον κόσμο,τετ α τετ,για τις προθέσεις σας και για το αν συμφωνείτε;;;Δεν υπάρχει πουθενά μια δήλωση ,ή έστω ένα υπονοούμενο, ότι συμφωνείτε με την αλλαγή της έδρας του δήμου Αγράφων στο Κερασοχώρι.Σωστά μίλησε και ο βουλευτής που σας είπε ότι κρυφτήκατε προεκλογικά!!Τώρα τα περί φαχ κ,α πηγαίνετε να τα πείτε στις γριούλες στον Απεράντιο που δεν γνωρίζουν...
Και μετά από όλα τα πισωγυρίσματα του υποψηφίου δημάρχου έρχεται και η απάντηση για τις επόμενες εκλογές...:
"...θα προσπαθήσουμε να τους υπηρετήσουμε τα 3,5 αυτά χρόνια με τον καλύτερο τρόπο από την θέση μας, για να τους πείσουμε να μας ψηφίσουν την επόμενη φορά."
Και πάλι δεν μιλά ευθέως για το αν θα είναι υποψήφιος και πάλι μετά από 3.5 χρόνια αλλά τονίζει ότι την επόμενη φορά θα έχει στο πλάι του όλους τους Αγραφιώτες για να τον ψηφίσουν.
Συνοψίζοντας πιστεύουμε ότι ο Μπαμπαλής έχασε τις εκλογές γιατί δεν ήταν ξεκάθαρος και απόλυτος προς τον κόσμο για τις απόψεις του για καίρια ζητήματα του τόπου.Έκανε ένα έντιμο προεκλογικό αγώνα αλλά τα χάλασε λίγο ως προς την ευθύτητα των σκέψεών του και στο ότι συμβιβάστηκε με κάποιες παγιωμένες αντιλήψεις και πρακτικές.
Ενώ περίμενε το χρίσμα από το Πασοκ,όπως λέει πάνω απο 20 ημέρες,όταν του δόθηκε τελικά εναντιώνονταν σε αυτούς που λέγαν και γράφανε ότι είναι ο "μνηστήρας" του κόμματος σταΆγραφα!!Δεν ήταν??Δεν μπορείς να σηκώνεις την σημαία του ανεξάρτητου,λόγω πολιτικού-ρευστού κλίματος,ενώ είσαι και με την βούλα διαλεκτός της Ιποκράττους.
Επικοινωνιακά το "έπαιξε" καλά αλλά όπως φαίνεται σε κάποια ζητήματα του γύρισε μπούμερανγκ.
Τώρα κατόπιν εορτής δεν θέλει να τα σπάσει με κανέναν,δε ρίχνει ευθέως ευθύνες πουθενά αλλά "βράζει" από τις νωχελικές κινήσεις τους πριν τις εκλογές και το τράβηγμα του χαλιού κάτω απο τα πόδια του.Μάλλον έχει βλέψεις και για τις επόμενες και πάλι με την βούλα του Πασοκ.Για να δούμε...Μέχρι τότε θα έχουν αλλάξει πολλά εκεί πάνω!! http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/