Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Με τον Χειμάρα στην Περιφέρεια o Κώστας Κοντογεώργος


30 Ιουλ 2010, 09:55



Αρ. φυλ. 402/28-7-10





Ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες τις αποφάσεις του



Η απόφαση έχει ληφθεί. Θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα. Η συνεργασία του με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς, για όσους γνωρίζουν την σχέση των δύο αντρών, ήταν προβλέψιμη.



Την απόφαση να συμμετέχει στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πήρε ο νομάρχης Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος. Παρά τις πληροφορίες που τον ήθελαν να κατεβαίνει για δήμαρχος Καρπενησίου, τελικά έμεινε πιστός στον 2ο βαθμό αυτοδιοίκησης, όπως πολλές φορές είχε δηλώσει.



Οι τελικές αποφάσεις του φαίνεται να έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες και έχοντας κατά νου τα νέα δεδομένα, τα οποία διαμορφώνονται από την ενδεχόμενη, και για άλλους σίγουρη, υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Καρπενησίου.

Ο νομάρχης Ευρυτανίας, με την απόφασή του αυτή, λύνει τον γρίφο "τι θα κάνει ο Κοντογεώργος". Η απόφασή του να συμμετάσχει ως αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στο ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα -ο οποίος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας- είναι οριστική. Όπως όλα δείχνουν ο κ. Χειμάρας θα στηριχτεί από την Νέα Δημοκρατία, ενώ την υποψηφιότητά του αναμένεται να ανακοινώσει πολύ σύντομα το κόμμα.

Ο ίδιος ο Κώστας Κοντογεώργος, ζητώντας ευθέως την στήριξη όλων των Ευρυτάνων στο "Πανευρυτανικό Αντάμωμα" που έγινε στην Σιβίστα την περασμένη Κυριακή, ανακοίνωσε -εμμέσως- την κάθοδό του στην Περιφέρεια, ως αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.



Συγκεκριμένα, στον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, είπε: "... όσο οι δυνάμεις μου, μου το επιτρέπουν θα είμαι πάντα κοντά σας, από όποιο μετερίζι βρεθώ, να στηρίζω με κάθε δύναμή μου τα συμφέροντα της Ευρυτανίας". Η δήλωσή του αυτή χαρακτηρίστηκε από πολιτικούς αναλυτές, ως ανακοίνωση συμμετοχής στην Περιφέρεια.



Εντωμεταξύ, ερωτηθείς από συντάκτη των «Ευρυτανικών Νέων» για την πολιτική του δράση μετά την νομαρχία, που κλείνει πλέον τον κύκλο της στο τέλος του χρόνου, είπε: "... πράγματι, τέλος του έτους κλείνει ένας μεγάλος κύκλος, όχι ο κύκλος Κοντογεώργου, αλλά ο κύκλος της ομάδας «Ευρυτανία - Όραμα - Δημιουργία» με την οποία πήραμε τις νομαρχιακές εκλογές το 2006. Εμείς, να δηλώσω, ότι είμαστε υπερήφανοι γιʼ αυτά που καταφέραμε. Βεβαίως, οι πολίτες θα κρίνουν το έργο μας. Όσον αφορά το τι θα κάνω, η απάντησή μου είναι σαφής, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα. Για άλλη μια φορά θα προσπαθήσω να είμαι χρήσιμος για τον τόπο συνολικά και όχι μόνο για το "θεαθήναι" ή ικανοποιώντας προσωπικές επιδιώξεις ή κατακτώντας πολιτικούς θώκους που δίνουν μόνο προσωρινές ικανοποιήσεις. Εκείνο που προέχει είναι να είμαι χρήσιμος για τον τόπο και αυτό θα επιδιώξω".



Οι παραπάνω δηλώσεις του, απευθυνόμενες γενικά στην Ευρυτανία ως σύνολο και όχι μεμονωμένα στον δήμο Καρπενησίου, οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο Κώστας Κοντογεώργος κατευθύνεται προς την Περιφέρεια. Η ανακοίνωσή του αναμένεται σύντομα, ενώ οπωσδήποτε θα τον στηρίξει και η Νέα Δημοκρατία, πολιτικός χώρος από τον οποίο προέρχεται και δεν το έχει κρύψει ποτέ.http://www.evrytanika.com/article.php?id=5732