Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

AGRAFA NEWS Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης για την προστασία του τμήματος Στόμιο – Πλατάνα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, προϋπολογισμού 15.320.000 €




Γραφείο Περιφερειάρχη
                                                                   Λαμία, 27 Φεβρουαρίου 2020

Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης για την προστασία
 του τμήματος Στόμιο – Πλατάνα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, προϋπολογισμού 15.320.000 €


Οριστική λύση στην προστασία και θωράκιση έναντι φυσικών καταστροφών του τμήματος Στόμιο - Πλατάνα της επαρχιακής οδού υπ` αρ.  8 Χάνια - Οξύλιθος – Παραλία Κύμης στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, από την κακοκαιρία «Ζηνοβία» που έπληξε την Εύβοια στις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2019, δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού στις αρχές του χρόνου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της συνακόλουθης σχετικής απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου, για άμεση ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης υπέγραψε την ένταξή του, με προϋπολογισμό 15.320.000 €.

Συγκεκριμένα, το έργο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα) εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 866 για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή:
- τοιχίων αντιστήριξης από τη μεριά της πλαγιάς,  για προστασία του δρόμου από τις κατολισθήσεις
- συστοιχίες φρεατοπασσάλων με τοιχία από τη μεριά της θάλασσας για προστασία από τα έντονα κυματικά φορτία του Αιγαίου
- lane cover (πλακοσκεπής επί πασσάλων) στο πλέον κρίσιμο τμήμα
- επένδυση υφιστάμενης συστοιχίας πασσάλων με τοιχίο κατάντι του δρόμου για προστασία από καθιζήσεις.

 «Το οδικό δίκτυο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά μας. Και κάθε καταστροφή του, δε μας υποχρεώνει απλώς να αποκαθιστούμε τις βλάβες, αλλά γίνεται εφαλτήριο, για να κάνουμε γενναίες αναβαθμίσεις. Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απόκριση τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Τσακίρη. Ακόμη, τους βουλευτές του Νομού κκ. Κεδίκογλου, Ζεμπίλη και Πνευματικό και τη Δημοτική Αρχή για τη γενναία υποστήριξη του αιτήματος. Πρωτίστως όμως, ευχαριστώ τους πολίτες της περιοχής για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους. Και τώρα δουλεία. Πάμε να δημοπρατήσουμε γρήγορα το έργο!» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. 

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

AGRAFA NEWS Νέες δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας






                                                                   Λαμία, 24 Φεβρουαρίου 2020


Νέες δράσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με νέες εγκρίσεις συμβάσεων με αντικείμενο το ανθρώπινο δυναμικό, τα τεχνικά έργα και το περιβάλλον, συνεχίζει την πορεία του το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση της Τρίτης, 25 Φεβρουαρίου 2020 στη Λαμία, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να προβεί ακόμη σε επιλογή Συμπαρατάστη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Περαιτέρω, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και υλοποίηση σειράς σημαντικών τεχνικών έργων μέσω του Προγράμματος  Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως ενδεικτικά:
·         Η αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.
·         Η διαπλάτυνση της γέφυρας στη θέση «Βρύση» Τανάγρας.
·         Η αποκατάσταση των βλαβών και νέες ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου.
·         Το έργο συντήρησης και αναβάθμισης των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.

Ακόμη, πάρθηκαν αποφάσεις απαραίτητες για την έναρξη λειτουργίας του  Παρατηρητηρίου Περιβάλλοντος για την τσιμεντοβιομηχανία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε με το πέρας της συνεδρίασης:  «Το Περιφερειακό μας Συμβούλιο συνεχίζει να δίνει με πλατιά συναινετικές αποφάσεις το «πράσινο φως» σε δράσεις και έργα χρήσιμα, που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των υπηρεσιών, των υποδομών και εν τέλει της ποιότητας ζωής μας. Προχωράμε, λοιπόν. Γρήγορα, μεθοδικά, ομαδικά!».

AGRAFA NEWS Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Σ.Ε.Φ.Α.Α.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020.
Σκοπός του συγκεκριμένου μνημονίου συνεργασίας είναι μία πολύ-επιστημονική συνεργασία, που θα επιτρέπει την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων αναφορικά με τη Σαρακατσάνικη πολιτιστική κληρονομιά στον τομέα του λαϊκού πολιτισμού, την εκπόνηση διατριβών, την οργάνωση σεμιναρίων/ημερίδων/συνεδρίων και άλλων δράσεων.
Στην πρώτη φωτογραφία, από δεξιά προς τα αριστερά:
Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Γιάννης Βράμπας, Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Σεραφείμ Αλεξίου, Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Στέλλα Δούκα, Καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Γεώργιος Τζέτζης, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Κοσμάς Χριστούλας, ΚΟΣΜΗΤΟΡΑΣ Σ.Ε.Φ.Α.Α.- Α.Π.Θ., Γεώργιος Μουτσιάνας, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Ο.Σ.Σ., Ιωάννης Φαρμάκης, Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Σ.Σ., Παντελεήμων Μπακιρτζόγλου, Γραμματέας Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Αχιλλέας Τιμπλαλέξης, ιδιοκτήτης κατασκηνώσεων Yuppi Camp, Γεώργιος Λυκεσάς, Αν. Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Χριστίνα Ευαγγελινού, Καθηγήτρια Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Νανά Μηνοβιούδη, Γραμματεία Σ.Ε.Φ.Α.Α.- Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Ε.Δ.Ι.Π. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Γεώργιος Γρούϊος, Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Θωμάς Μεταξάς, Αν. Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης, Ελένη Σεμαλτιανού, Ε.Ε.Π. Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσ/νίκης.

AGRAFA NEWS Σε Βουκουρέστι και Ιάσιο ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Περιφερειάρχη


                                                                   Λαμία, 24 Φεβρουαρίου 2020

Σε Βουκουρέστι και Ιάσιο ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός

Με πάνω από σαράντα επιχειρηματίες από τη Στερεά Ελλάδα και με την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ηλία Μπουρμά και των Περιφερειακών Συμβούλων κκ. Μαρίας Αναγνώστου και Γιώργου Πατσιούρα,  ολοκληρώθηκε στο Βουκουρέστι η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην τουριστική έκθεση «TTR 2020».

Μια έκθεση που ξεπέρασε τους 22.000 επισκέπτες και στην οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας και το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, οργάνωσε workshop για την παρουσίαση θεματικών προορισμών σε επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και απευθείας συναντήσεις μεταξύ τουριστικών πρακτόρων και ξενοδόχων.
 
Στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεών του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός επισκέφθηκε στο Δημαρχείο του Βουκουρεστίου τη Δήμαρχο κ. Gabriela Firea, με την οποία συνέθεσαν μια κοινή αναπτυξιακή ατζέντα, στηριζόμενοι στις βαθιές ιστορικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις των δύο κοινωνιών. Ακόμη ο κ. Σπανός συναντήθηκε με τον κ.  Dragos Gabriel Zisopol, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρουμανίας και Γενικό  Γραμματέα του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά με ποικίλες δράσεις την Περιφέρειά μας. 

Στις 22 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το ιστορικό Ιάσιο, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιασίου κ. Maricel Popa, τo Δήμαρχο της πόλης κ. Mihai Chirica, το Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνας και Αρχιεπίσκοπο Ιασίου, Σεβασμιώτατο κκ. Θεοφάνη, αλλά και την Ελληνική Κοινότητα Ιασίου.

 Κεντρικό θέμα των συναντήσεων αποτέλεσε η υλοποίηση κοινών δράσεων, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση το 2021.

«Ολοκληρώσαμε μια πολύ παραγωγική επίσκεψη στη Ρουμανία εστιασμένη στον Τουρισμό και τον Πολιτισμό. Στην έκθεση του Βουκουρεστίου επενδύσαμε για μια ακόμη φορά στην τουριστική αγορά της Ρουμανίας, που αποδεικνύεται εξαιρετικά σημαντική για τη Στερεά Ελλάδα. 
Αλλά και στο Ιάσιο, μαζί με τους θεσμικούς φορείς, συμφωνήσαμε να τιμήσουμε όπως αρμόζει την κοινή μας ιστορική κληρονομιά που ξεκινά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.