Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS Εξελίξεις για τη λειτουργία του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο. ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες


Πληροφορηθήκαμε σήμερα δυσάρεστες εξελίξεις για τη λειτουργία του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο, αφού  σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, πρόκειται να λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.
Η Διοίκηση της τράπεζας για την απόφασή της,  επικαλείται το λειτουργικό κόστος, τις ελάχιστες  συναλλαγές και την παντελή έλλειψη εσόδων.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο κατάστημα κατά την τριακονταετή σχεδόν λειτουργία του, εξυπηρετούσε τις συναλλακτικές ανάγκες των κατοίκων της δυσπρόσιτης και απομονωμένης περιοχής, χωρίς οικονομικά κριτήρια, παρά μόνο με κοινωνικά.
Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρακαλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να εξακολουθήσει την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ως έχει.
Λάβετε υπόψη ότι τα πλησιέστερα καταστήματα ( Καρπενησίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μουζακίου) απέχουν περί τα 100 χιλιόμετρα και χρονικά  περίπου 2 ώρες.
Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο Δήμο Αγράφων και η πλειονότητα των κατοίκων και βεβαίως ο Δήμος μας είναι αποκλειστικοί πελάτες. Αυτή τη χρονική περίοδο τα ΜΑΚΡΟ μεγέθη της οικονομίας εμφανώς επανακάμπτουν και οι ισολογισμοί προφανώς θα βελτιωθούν. Το αρνητικό ισοζύγιο του καταστήματος Ραπτοπούλου, ελπίζουμε να μην επηρεάσει τα συνολικά αποτελέσματα της τράπεζας και να σας επιτρέψει την « καθ’ υπέρβαση» λειτουργία του καταστήματος καθημερινά.
Τα στοιχεία των επιχειρήσεων του Δήμου (Ξενοδοχεία, Καταστήματα Εστίασης, Αρτοποιίας,  Φαρμακεία, Γεωπονικά και Κτηνοτροφικά είδη, Βενζινάδικα κ.α.) θα  πληγούν περισσότερο καθόσον οι συναλλαγές με επιταγές γίνονται μόνο στον γκισέ.

Κύριε  Πρόεδρε και Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Είμαστε ευγνώμονες για την πολυετή  παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στην Δυτική Ευρυτανία και σας  παρακαλούμε και αυτή τη φορά, να ακούσετε την τοπική κοινωνία μας   και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για  την απρόσκοπτη παρουσία της ΕΤΕ  και στο μέλλον.

Με εκτίμηση,


Ο Δήμαρχος
Αλέξανδρος ΚαρδαμπίκηςAGRAFA NEWS ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΡΑΦΩΝ – ΑΡΓΙΘΕΑΣ – ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ


Αγαπητοί φίλοι,
Οι Δήμαρχοι Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας (Καρδίτσας) και Αγράφων (Ευρυτανίας) την Παρασκευή 22/11/2019 και ώρα 12.30 μμ στην πλαζ της Πεζούλας, θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου για την διαδημοτική συνεργασία που ετοιμάζουν, με στόχο την από κοινού Ανάπτυξη των ιστορικών Αγράφων.
Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν οι σκοποί και οι στόχοι, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης των κοινών προβλημάτων που προκύπτουν από την ορεινότητα των Δήμων.

AGRAFA NEWS ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ
 Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ
Αποτέλεσμα εικόνας για γαλατα προβειο
Την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη για τις αδιάθετες ποσότητες γάλακτος από τις κτηνοτροφικές μονάδες του Δήμου Αγράφων , ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης  Καρδαμπίκης.
Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει:
«Κύριε υπουργέ,

Ο κτηνοτροφικός κλάδος στο Δήμο Αγράφων αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον κλάδο της κτηνοτροφίας.
Ένα βασικό πρόβλημα, μεταξύ των πολλών που αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες κτηνοτρόφοι, είναι η διάθεση του γάλακτος στις γαλακτοβιομηχανίες.
Ενόψει της νέας γαλακτοκομικής περιόδου, παρατηρείται το φαινόμενο να απαιτούν  οι γαλακτοβιομηχανίες να εισκομίζουν γάλατα οι παραγωγοί πάνω από  δέκα χιλιάδες τόνους αφήνοντας έτσι τα υπόλοιπα γάλατα ανεκμετάλλευτα . Οι μικροί αυτοί κτηνοτρόφοι, ήδη βρίσκονται σε απόγνωση, εγκαταλείποντας το επάγγελμα τους και ως αποτέλεσμα η ερημοποίηση των χωριών μας, αν δεν ληφθούν μέτρα, είναι θέμα χρόνου.
Κύριε υπουργέ,
θερμά σας παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και διαβούλευσης  με τις  γαλακτοβιομηχανίες που ήδη έρχονται στην περιοχή μας, προκειμένου να απορροφούν το γάλα και των μικροπαραγωγών, εγκαθιστώντας παγολεκάνες  συγκέντρωσης του γάλακτος, όπου αυτό χρειάζεται».