Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

AGRAFA NEWS Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διάσωσης της θρυλικής γέφυρας ΜανώληΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διάσωση της ιστορικής γέφυρας Μανώλη.
Οι εργασίες αντιστήριξης στα βάθρα από το υπουργείο Πολιτισμού με την συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έλαβαν τέλος με επιτυχία.

Ένα πολύ δύσκολο έργο επιτεύχθη και έτσι η θρυλική γέφυρα θα είναι πλέον ασφαλής και χωρίς να κινδυνεύει από τα ορμητικά νερά του Αγραφιώτη και την άνοδο της λίμνης Κρεμαστών.
Οι επισκέπτες πλέον θα μπορούν να συνεχίζουν να θαυμάζουν την γέφυρα και να μαθαίνουν την ιστορία της.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου φίλων γέφυρας Μανώλη κ.Γρηγόρης Φέρρας (στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία) μίλησε για έναν αγώνα αρχής γενομένης το 2014 με πάρα πολλές δυσκολίες,παρά ταύτα όμως με την υπομονή και την επιμονή κατορθώθηκε κάτι που για  πολύ κόσμο ήταν ανέφικτο και απραγματοποίητο.Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι το γεφύρι ήταν βυθισμένο τον περισσότερο καιρό από τα νερά της λίμνης Κρεμαστών.

Πλέον η θρυλική γέφυρα Μανώλη,ένα από τα αρχαιότερα γεφύρια της Ελλάδας θα συνεχίζει να βυθίζεται και να αναδύεται στα νερά της λίμνης Κρεμαστών χωρίς τον φόβο της κατάρρευσης.https://ditikievritania.blogspot.com


AGRAFA NEWS Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση “ΟΧΙ” από το Δ.Σ.Kαρπενησίου στην εγκατάσταση προσφύγων .


Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση “ΟΧΙ”Ξεκάθαρη θέση υπερ ή κατά ζητούσε ο Λερογιάννης-Διαρροές απο το στρατόπεδο Σουλιώτη που ήθελε ψήφισμα του ΔΣ
Ήταν μια θυελλώδης συνεδρίαση με πολλές εντάσεις η σημερινή στο Δήμο Καρπενησίου, που έγινε παρουσία δεκάδων δημοτών.
Από την αρχή της συνεδρίασης (περίπου στις 7:00 το βράδυ), έως στην ολοκλήρωσή της (λίγο πριν τα μεσάνυχτα), η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και οι αντεγκλήσεις μεταξύ Δημοτών, Δημοτικών  Συμβούλων και Δημάρχου ήταν έντονες.
Από την αρχή οι δημότες αρχικά και στη συνέχεια η Αντιπολίτευση πίεζαν για τη λήψη ξεκάθαρης απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος δεν δέχεται την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του.
 Ο δήμαρχος κ.Σουλιώτης απέφευγε να πάρει ξεκάθαρη θέση ζητώντας ψήφισμα του σώματος όπου θα αναλύονταν οι προυποθέσεις,τα δεδομένα και οι απαντήσεις για το φλέγον θέμα των προσφύγων.Όπως αναμένονταν η πρόταση του δημάρχου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων τόσο απο την Αντιπολίτευση όσο απο τους πολίτες που παρευρίσκονταν.
Τελικά έγινε ψηφοφορία με συνολικά 18 συμβούλους να υπερψηφίζουν την πρόταση Λερογιάννη λέγοντας ένα δυνατό ΟΧΙ στην εγκατάσταση των προσφύγων στο δήμο ενώ 6 υπερψήφισαν την πρόταση του δημάρχου.
Δείτε βίντεο απο την συνεδρίασηαπό το Δ.Σ.Kαρπενησίου στην εγκατάσταση προσφύγων https://www.vimapoliti.gr