Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής
Είναι κοινός τόπος ότι το δημογραφικό αποτελεί μια σύγχρονη απειλή για τα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας.
Όπως είχαμε επισημάνει με άρθρο μας στις 16/10/2017 οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων στη μείωση των γεννήσεων και του ενεργού πληθυσμού καταγράφηκαν  και σε δημοσίευμα του enoikonomia.gr  (1-10-2016).  Σύμφωνα με το δημοσίευμα τρία αρνητικά ρεκόρ καταρρίφθηκαν μέσα στο 2015 όσον αφορά στην φυσική κίνηση (γεννήσεις- θάνατοι) του πληθυσμού. Πρώτον, οι γεννήσεις περιορίστηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξέσπασε η κρίση. Δεύτερον, οι θάνατοι κατέρριψαν ρεκόρ πενταετίας. Και τρίτον, σημειώθηκε το μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο της σχέσης γεννήσεων-θανάτων σε καιρό ειρήνης – οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά τουλάχιστον 29.365 άτομα.
Από το 2011 μέχρι και το 2015, ο πληθυσμός της χώρας αποκλειστικά λόγω της μείωσης των γεννήσεων και της αύξησης των θανάτων μειώθηκε κατά περίπου 90.000 άτομα. Δηλαδή, στην εν λόγω 5ετία των μνημονίων, χάθηκε ουσιαστικά μια μεγάλη Ελληνική πόλη.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι γεννήσεις το 2015 μειώθηκαν κατά 0,3% σε σχέση με το 2014, ενώ, οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση κατά 6,6%.
Επιπλέον με βάση έρευνα του Ινστιτούτου Βερολίνου της Γερμανίας  το 2017 για τον Πληθυσμό, οι δημογραφικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα ήταν δυσοίωνες. Η μελέτη επισημαίνει ότι μεταξύ 2011-2016 η Ελλάδα έχασε σχεδόν το 3% του πληθυσμού της, μεταξύ άλλων λόγω της γέννησης λιγότερων παιδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης..
Από περίπου 10,8 εκατομμύρια το 2016, ο Ελληνικός πληθυσμός αναμένεται να μειωθεί στα 9,9 εκατομμύρια έως το 2030. Μάλιστα, εξαιτίας, κυρίως, του μικρού αριθμού παιδιών που γεννιούνται στη χώρα μας (περίπου 90.000 ετησίως), η Ελλάδα έχει πλέον έναν από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, καθώς πάνω από το 1/5 των κατοίκων της (το 21%) είναι άνω των 65 ετών. Μόνον η Ιταλία στην Ευρώπη έχει υψηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων.
Οι ερευνητές προβλέπουν ότι, με βάση τις έως τώρα δημογραφικές τάσεις, η Ελλάδα είναι πιθανό πως θα έχει τη χειρότερη σε όλη την Ευρώπη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους έως το 2050.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Ευρώπη είναι δημογραφικά διαιρεμένη. Στον βορρά, στη δύση και στο κέντρο της ηπείρου υπάρχουν σχετικά υψηλοί δείκτες γονιμότητας που διασφαλίζουν την ανάπτυξη των πληθυσμού στο προβλεπτό μέλλον. Αντίθετα, η νότια και η ανατολική Ευρώπη καταγράφουν επιταχυνόμενη γήρανση και απώλειες πληθυσμού. Έως το 2050 η υψηλότερη μέση ηλικία του πληθυσμού, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, θα υπάρχει σε Ελλάδα και Πορτογαλία».
Επιπλέον η μαζική μετανάστευση των νέων μας σε άλλες χώρες της ΕΕ αλλά και στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία οδηγεί όχι μόνο στο γνωστό brain drain αλλά επιπλέον στερεί την Πατρίδα μας από τουλάχιστον 600.000 νέους και νέες που εάν παρέμεναν στην Ελλάδα θα δημιουργούσαν τις δικές τους οικογένειες και θα συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Η παραπάνω δυσμενής για την Πατρίδα μας εξέλιξη σε σχέση με το δημογραφικό δυστυχώς επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και από νέες και σχετικά πρόσφατες μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Η κυβέρνηση ΖΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέτυχε στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού μέσω της στήριξης της Ελληνικής οικογένειας.
Με σειρά άρθρων μας είχαμε επισημάνει, ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι «φυλάνε Θερμοπύλες» και συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της Ελληνικής οικογένειας και στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Πατρίδα μας.
Το Κίνημά μας «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» έχει έγκαιρα αναλύσει το δημογραφικό και έχει προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και για την αύξηση των γεννήσεων ζητώντας επιπρόσθετες παρεμβάσεις οικονομικές και κοινωνικές.
Όμως λύση του δημογραφικού χωρίς ανάπτυξη είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Πολύ δε περισσότερο όταν οι δανειστές απαιτούν την διατήρηση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,50% μέχρι και το 2022 και 2,2% από το 2023 μέχρι το 2060 γεγονός που σημαίνει την πλήρη αφαίμαξη της Ελληνικής οικονομίας και τη συνέχιση της μετανάστευσης των νέων μας.
Όμως πέραν της κατάργησης των πρωτογενών πλεονασμάτων προτείνουμε και τη  δημιουργία μιας Ειδικής Σχέσης για την Ελλάδα, εντός της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ανασάνει. Αυτό σημαίνει εξαιρέσεις από την ασφυκτική εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων ιδίως σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα, το πεδίο των κόκκινων δανείων αλλά και τη ναυπηγική βιομηχανία.
Επιπλέον προτείνουμε  να μπορεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης η Κεντρική Τράπεζα μιας χώρας που αντιμετωπίζει προβλήματα, να ανακτά μέρος της εθνικής της κυριαρχίας και να ασκεί αυτοτελή νομισματική πολιτική, μέχρι του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα μπορούσε να δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να ασκήσει αυτοτελή νομισματική πολιτική, ύψους ως και 70 δισ. ευρώ, για τη στήριξη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

AGRAFA NEWS Περιφέρεια Αττικής: Δείτε ποιοι είναι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και οι πρώτοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες. Και μια Αγραφιωτισα απο τα χρυσοβα την Βλάχου Γεωργία Eντεταλμένη Σύμβουλος Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας

2/9/2019
Τους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης προσδιόρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνάντηση που είχε χθες το απόγευμα με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική».
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Γ. Πατούλης προχώρησε στην ανακοίνωση των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών και των πρώτων θεματικών  Αντιπεριφερειαρχών.
Επιπρόσθετα ανέθεσε στο σύνολο των Περιφερειακών του Συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων και των Συμβούλων των παρατάξεων που συνέπραξαν με την «Νέα Αρχή για την Αττική»,  θεματικές αρμοδιότητες εντεταλμένων συμβούλων.
«Στόχος μας είναι όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε την Αττική. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια απαιτείται να δουλέψουμε με στρατηγική, σύνθεση,  ενότητα, προσήλωση στο καθήκον και σκληρή δουλειά. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, ο καθένας αναλαμβάνει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ευθύνες.  Οφείλουμε να είμαστε επιτελικοί γρήγοροι και αποφασιστικοί με στόχο την παραγωγή έργου προς όφελος των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή ως μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, θα αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την εμπειρία του καθενός ξεχωριστά» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.
Στην συνέχεια αναφερόμενος στα βασικότερα προβλήματα της Αττικής που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, εστίασε στα ζητήματα  της διαχείρισης απορριμμάτων, της Πολιτικής Προστασίας, στα έργα υποδομής, στα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και πρόληψης υγείας, στην υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, στη δημιουργία νεοφυών θέσεων εργασίας και καινοτομίας, αλλά και στην ενίσχυση του τουριστικού brandnameτης Αττικής.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του υπογράμμισε ότι «τα προβλήματα της Αττικής δεν μπορούν να περιμένουν, για το λόγο αυτό δεν θα αφήσουμε ούτε λεπτό για χάσιμο».
Παρακάτω ακολουθούν τα ονόματα των περιφερειακών συμβούλων που ορίστηκαν θεματικοί και χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, καθώς και θεματικοί Εντεταλμένοι Σύμβουλοι. Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα ονόματα των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών.http://www.airetos.gr
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Οικονομικών: Πέππας Νικόλαος

Πολιτικής Προστασίας: Κόκκαλης Βασίλειος
 
Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Δημόπουλος Γεώργιος

Ανατολικής Αττικής: Αυγερινός Αθανάσιος

Βόρειου Τομέα Αθηνών: Κεφαλογιάννη Λουκία

Δυτικής Αττικής: Κοσμόπουλος Ελευθέριος

Δυτικού Τομέα Αθηνών: Λεωτσάκος Ανδρέας

Νήσων: Θεοδωρακοπούλου –Μπόγρη Βασιλική

Νότιου Τομέα: Νάνου Δήμητρα

Πειραιώς:Αντωνάκου Σταυρούλα
 
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
1.    Κατσιγιάννης Θανάσης:Eντεταλμένος Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού  και  Έργων Αντιπλημμυρικής προστασίας
2.    Αλεξανδράτος Μπάμπης Eντεταλμένος Σύμβουλος  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
3.    Κουτσογιαννόπουλος  ΘοδωρήςEντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού.
4.    Αγγελόπουλος ΓεώργιοςEντεταλμένος Σύμβουλος ΚΤΕΟ
5.    Κουρή Μαίρη Eντεταλμένη Σύμβουλος Προληπτικής Ιατρικής
6.    ΛεονάρδουΠολυτίμη Eντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής
7.    Αλυμάρα Σοφία Eντεταλμένη Σύμβουλος για Θέματα Αναδοχής
8.    Κεχρής Γιάννης Eντεταλμένος Σύμβουλος ΙατρικούΤουρισμού
9.    Γεωργόπουλος Γεώργιος Eντεταλμένος Σύμβουλος  Δημόσιας Υγείας
10. Αδαμοπούλου Γεωργία Eντεταλμένη Σύμβουλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας
11. Παπαγεωργίου ΝικόλαοςEντεταλμένος Σύμβουλος  Επενδύσεων και Δικτύων Επιχειρήσεων-Επιμελητήρια 
12. Βοϊδονικόλας ΣταύροςEντεταλμένος Σύμβουλος  Ναυτιλίας και Λιμένων .
13. Γρηγορίου  ΗλίαςEντεταλμένος Σύμβουλος Επενδύσεων  Νότιου Τομέα (Ελληνικό και περιβάλλων χώρος)
14. Δαλιάνη ΦωτεινήEντεταλμένη Σύμβουλος  Διεθνών Θεμάτων και Ευρωπαϊκών Περιφερειακών Δικτύων
15. Καλογήρου ΦαίηEντεταλμένη Σύμβουλος Δημόσιων Σχέσεων και Ομογένειας
16. Μπαρμπαγιάννη ΕυγενίαEντεταλμένη Σύμβουλος Διασύνδεσης Περιφέρειας με  Εθελοντικές Οργανώσεις  και Συνεργαζόμενους  φορείς
17.                Δουνδουλάκη ΕλένηEντεταλμένη Σύμβουλος Ανάδειξης Πολιτιστικών Μνημείων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
18. Ρώμας ΧάρηςEντεταλμένος Σύμβουλος Θεατρικών και Μουσικών εκδηλώσεων
19. ΒιδάληΜαίρη Eντεταλμένη Σύμβουλος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση του 1821 και των Ολυμπιακών αγώνων 2020.
20. Βάρσου Μαργαρίτα Εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα αθλητισμού
21. Ζέρβα Μαρία Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ρομά και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται22. Βλάχου ΓεωργίαEντεταλμένη Σύμβουλος   Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας
23.                Μελάς ΣταύροςEντεταλμένος Σύμβουλος Λαϊκών Αγορών
24. Αβραμοπούλου ΕλένηEντεταλμένη Σύμβουλος Ατόμων με Αναπηρία (ΑΜΕΑ)
25. Αγγελοπούλου Μαρία Eντεταλμένη Σύμβουλος γυναικείων θεμάτων και Ισότητας και Δήμου Περιστερίου
26. Βλάχος Γιώργος Eντεταλμένος Σύμβουλος Διοικητικής Οργάνωσης των Υπηρεσιών
27. Κοσμίδη Ευρώπη Eντεταλμένη Σύμβουλος Τεχνικών Έργων
28. Νίκος Παπαδάκης Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος
29. Ανδρέας Κούρτης Εντεταλμένος Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών

AGRAFA NEWS ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Λαμία, 2-9-2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανάληψη καθηκόντων νέας Περιφερειακής Αρχής Η νέα Περιφερειακή αρχή εγκαταστάθηκε και ανέλαβε
καθήκοντα για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023. Με τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών, την εκλογή του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής , ολοκληρώθηκε ο ορισμός του σχήματος Διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ως παράταξη «Πατρίδα μας, η Στερεά» ευχόμαστε μια γόνιμη και δημιουργική περίοδο, για την ποθούμενη ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και εισοδημάτων, για το καλό των συμπολιτών μας στην Στερεά Ελλάδα . Θα είμαστε παρόντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το κυρίαρχο όργανο διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων για όλα τα μείζονα θέματα της περιφέρειάς μας, αλλά και σε όλες τις Επιτροπές και Φορείς, προκειμένου να συνθέτουμε για τα καλώς κείμενα, αλλά και να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα, με άποψη και τεκμηριωμένες προτάσεις . Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση θα είναι ο στόχος διεκδίκησης για την Παράταξή μας, δηλαδή η διεκδίκηση συμμετοχής των Κοινωνικών φορέων για όλα τα σημαντικά θέματα της Στερεάς Ελλάδας. Μαζί με τους Κοινωνικούς Φορείς θα διεκδικήσουμε το ποιοτικό άλμα στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πρόοδο και την προστασία του περιβάλλοντος στη Στερεά Ελλάδα. Καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους....

AGRAFA NEWS Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς όλους τους δημάρχους της χώρας για την εγκατάσταση των νέων αρχών στους Δήμους.


2/9/2019
Γ. Πατούλης: Σε συγκεκριμένες ημερομηνίες η ανάδειξη του Προεδρείου Δ.Σ. και των μελών Επιτροπών – Ο ορισμός εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα ορίζει Προεδρικό Διάταγμα που είναι υπό κατάρτιση

Στα χρονοδιαγράμματα και στις διαδικασίες που απαιτούνται για την ανάδειξη νέων αρχών στους δήμους επικεντρώνεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη προς όλους τους δημάρχους της χώρας.
Επιπλέον επισημαίνει ότι ο  ορισμός εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ, δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση καθώς αυτό θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο που θα ορίζει Προεδρικό Διάταγμα που είναι υπό κατάρτιση.
Στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης αφού συγχαίρει τους νέους δημάρχους για την εκλογή τους και τους εύχεται καλή δύναμη και δημιουργική θητεία, επισημαίνει τα παρακάτω: 
«Σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική εγκύκλιο (Αριθμ. πρωτ.: 60173)  που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, ορίζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες και διαδικασίες για την εγκατάσταση των νέων αρχών στους δήμους.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από την ολοκλήρωση της διαδικασίας ορκωμοσίας των αιρετών μέχρι σήμερα 31 Αυγούστου, προβλέπεται 1 ή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η  Εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου (ν.3852/2010, άρθρο 64 παρ.1) και η εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ν.3852/2010, άρθρο 74 παρ.1).
Η εκλογή μελών Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ακολουθεί μετά την εκλογή του Προεδρείου και πραγματοποιείται στην ίδια συνεδρίαση.
Να σημειωθεί ότι στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών δε γίνεται αναφορά στον ορισμό εκπροσώπων από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), καθώς είναι σε εξέλιξή η κατάρτιση σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Στο συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα θα ρυθμίζονται τα ζητήματα και ο χρόνος ανάδειξης -εκλογής των συλλογικών οργάνων στους Δήμους.  Συνεπώς στη παρούσα φάση δεν ορίζονται εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση».

AGRAFA NEWS Νόμος 4625/2019 οι νέες διατάξεις για τους ΟΤΑ – Πως ψήφισαν τα κόμματα.


2/9/2019
Μάχη με το χρόνο έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου οι μεταβολές του αυτοδιοικητικού θεσμικού πλαισίου να αποκτήσουν ισχύ νόμου πριν την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, ήτοι πριν την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.
Τελικά τα κατάφερε, καθώς το Εθνικό Τυπογραφείο παρέμεινε ανοιχτό και το Σάββατο και έτσι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 31η Αυγούστου ως Νόμος 4625/2019 (Φ.Ε.Κ. Α’ 139).

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος ήταν απαραίτητος, διαφορετικά θα έπασχε η νομιμότητα των συνεδριάσεων που πραγματοποίησε σημαντικός αριθμός Δήμων και Περιφερειών χθες Κυριακή για την εκλογή των Προεδρείων Συμβουλίων, καθώς και της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
Αυτό διότι, η παρ.1 του αρ.64 του ν.3852/2010 όριζε πως η σύγκληση του Συμβουλίου για τις ανωτέρω εκλογικές διαδικασίες «λαμβάνει χώρα την επόμενη Κυριακή από την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών», δηλαδή την 8η Σεπτεμβρίου. Πλέον, με την παρ.2α του αρ.10 του νέου ν.4625/2019, άλλαξε το σημείο, προβλέποντας ότι η σύγκληση «δύναται να λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή από την εγκατάσταση», αλλά και ιδίως ότι « συγκλήσεις Δημοτικών Συμβουλίων για την εκλογή Προεδρείου και των λοιπών συλλογικών οργάνων που έλαβαν χώρα την 1η Σεπτεμβρίου 2019, θεωρούνται νόμιμες.»   Αντίστοιχη μεταβολή ψηφίστηκε και στην παρ.2β του αρ.10 για τα Περιφερειακά Συμβούλια.
Επιπλέον, ο νέος νόμος ήταν αναγκαίος πριν την 1η Σεπτεμβρίου, γιατί διαφορετικά, βάσει της παρ.1 του αρ.9 του π.δ. 75/2011, τα Δημοτικά Συμβούλια θα έπρεπε στην ίδια συνεδρίαση να είχαν εκλέξει και τους εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της οικείας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων. Η υποχρέωση τροποποιήθηκε εγκαίρωςμε την παρ.11β του αρ.10.

Ο AIRETOS παρουσιάζει κατωτέρω πως ψήφισαν τα κόμματα επί των αυτοδιοικητικών άρθρων (το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 είχαν αποχωρήσει).

Άρ.10 Το πλήθος ρυθμίσεων για την Αυτοδιοίκηση, όπου π.χ. συμπεριλαμβάνονται και οι προαναφερθείσες διατάξεις για τις πρώτες ενέργειες των νέων Αρχών.
Νέα Δημοκρατία: ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ:Όχι
Κίνημα Αλλαγής:Όχι
Ελληνική Λύση:Όχι

Αρ.11 Η διάταξη να μην απαιτείται η προϋπόθεση της διετούς κατοικίας για τη μεταδημότευση των εν ενεργεία βουλευτών για κτήση δημοτικότητας σε Δήμο της εκλογικής τους περιφέρειας
Νέα Δημοκρατία:ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ:Παρών
Κίνημα Αλλαγής:ΝΑΙ
Ελληνική Λύση:ΝΑΙ

Αρ.12 Δημοσίευση πράξεων ορισμού Διοίκησης δημοτικών ιδρυμάτων και ΝΠΔΔΔήμων
Νέα Δημοκρατία:ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ:Όχι
Κίνημα Αλλαγής: Παρών
Ελληνική Λύση:ΝΑΙ

ΣΥΡΙΖΑ:Όχι
Κίνημα Αλλαγής: Παρών
Ελληνική Λύση:Όχι

Αρ.14 Ρύθμιση οικονομικών θεμάτων ΟΤΑ
Νέα Δημοκρατία:ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ:Όχι
Κίνημα Αλλαγής:Όχι
Ελληνική Λύση:Όχι

ΣΥΡΙΖΑ:ΝΑΙ
Κίνημα Αλλαγής:ΝΑΙ
Ελληνική Λύση:ΝΑΙhttp://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Του προέδρου της ΠΟΣΣ κ. Μουτσιάνα Γ. "Ακούω και ξεχνώ ,βλέπω και θυμάμαι ,πράττω και καταλαβαίνω"


Του προέδρου της ΠΟΣΣ κ. Μουτσιάνα Γ.

"Ακούω και ξεχνώ ,βλέπω και θυμάμαι ,πράττω και καταλαβαίνω"
Θησαυρός για τα παιδιά μας και η 2η Βιωματική Κατασκήνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων στη Χαλκιδική .Για το λόγο ότι δε μένουμε στους χορούς και στα τραγούδια και πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χαθεί, αλλά απεναντίας να μεταλαμπαδευτεί αυτός ο ατίμητος θησαυρός της παράδοσής μας .Πραγματοποιούμε δράσεις που παράγουν πολιτισμό .Εθελοντές -συντελεστές και παιδιά ως αθλητές που αλλάζουν τη σκυτάλη και μπολιάζουν τη ζωή των προγόνων μας και των επόμενων γενεών .Θερμά συγχαρητήρια σε όσους πίστεψαν,στήριξαν και εργάστηκαν σε αυτή πρωτοπόρο και πρωτότυπη ιδέα .Κρατάμε μόνο την εικόνα της επιτυχίας ,συνεχίζουμε και ευχόμαστε να είμαστε καλά να ανταμώνουμε .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, άτομα στέκονται, άτομα στη σκηνή και υπαίθριες δραστηριότητες