Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Λαμία,23 Ιουλίου 2019 Δεν φταίει ο κακός καιρός, φταίει η κακή οργάνωσή μας Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» Στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης βλέπουμε συχνές αναφορές τις τελευταίες μέρες, λόγω της μαύρης επετείου της μεγάλης πυρκαγιάς-καταστροφής στο Μάτι, για όγκους κλαδεμάτων - ξερόχορτων και διαφόρων μεγάλου όγκου αντικειμένων-παλιών επίπλων κ.λπ., στα προάστια της Αττικής, πέριξ των οικισμών ή μέσα στο δάσος , οι οποίοι αποτελούν εστίες πυρκαγιών, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ανθρώπινη ζωή πρωτίστως, αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα σε ολόκληρη την Ελλάδα , σε κάθε χωριό ή πόλη. Στις ρεματιές ή άλλα δασικά σημεία γύρω από κάθε χωριό ή πόλη, υπάρχουν όγκοι κλαδεμάτων, παλιών επίπλων και οικιακών συσκευών , που δεν χωράνε στους κάδους Ενώ η λύση είναι απλή, δυστυχώς δεν βλέπουμε να εφαρμόζεται , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι Δήμοι πρέπει να προσδιορίσουν χώρους οργανωμένης προσωρινής εναπόθεσης των κλαδεμάτων και των άλλων ογκωδών αντικειμένων (παλιά έπιπλα, οικιακές συσκευές κλπ), όπου οι πολίτες θα μπορούν να τα πηγαίνουν και οι Δήμοι στη συνέχεια πιο εύκολα να τα μεταφέρουν για την αξιοποίησή τους, είτε με τις υπηρεσίες τους, είτε με συνεργαζόμενους φορείς. Αυτοί οι χώροι προβλέπονται από τη νομοθεσία και λέγονται ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ. Οι Περιφέρειες να προκηρύξουν την χρηματοδότηση της κατασκευής ενός Πράσινου Σημείου σε κάθε χωριό και πόλη και όχι ένα σε κάθε Δήμο, για να δώσουμε λύσεις στους πολίτες για εναπόθεση των ογκωδών απορριμμάτων τους. Παράλληλα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ολοκληρωμένη συμμετοχή όλων, για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και το περιβάλλον. Δεν απαιτούνται σημαντικά κονδύλια, σχεδιασμοί απαιτούνται. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλέον συχνά-πυκνά βιώσουμε σε διάφορες περιοχές και της χώρας μας, όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν, ότι οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Σημαντική συνιστώσα για την κλιματική αλλαγή, πέραν των άλλων ρυπογόνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων και οι πυρκαγιές. Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται λοιπόν άμεσα η υλοποίηση δράσεων προσωρινής εναποθήκευσης ογκωδών ανακυκλώσιμων υλικών, σε ασφαλείς περιφραγμένους χώρους μακριά από δάση και γενικότερα ευαίσθητες δασικές περιοχές, για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών από αυτανάφλεξη ή άλλες αιτίες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δεκάδες πυρκαγιών από τις ανεξέλεγκτες χωματερές των Δήμων, τώρα πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε πυρκαγιές από αυθαίρετες απορρίψεις από τους πολίτες, κλαδεμάτων και ογκωδών παλιών επίπλων, σε ρεματιές και άλλες δασικές περιοχές γύρω από τις πόλεις και τα χωριά μας, λόγω αδυναμίας και κακών σχεδιασμών των Δήμων και των Περιφερειών.

AGRAFA NEWS Ποιοι συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση


23/7/2019
Εκδόθηκε την 22α Ιουλίου Απόφαση του Προέδρου της Βουλής με την οποία συγκροτούνται οι Διαρκείς Επιτροπές της Ολομέλειας της Βουλής.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι Βουλευτές που στελεχώνουν κάθε Επιτροπή και ειδικότερα τις εξής:
1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τα Υπουργεία: α) Προστασίας του Πολίτη, β) Δικαιοσύνης, γ) Εσωτερικών, δ) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ε) Υπουργού Επικρατείας
2) Μορφωτικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Παιδείας και Θρησκευμάτων και β) Πολιτισμού και Αθλητισμού
3) Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εξωτερικών και β) Εθνικής Άμυνας
4) Οικονομικών Υποθέσεων για το Υπουργείο Οικονομικών
5) Κοινωνικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και β) Υγείας
6) Παραγωγής και Εμπορίου για τα Υπουργεία: α) Ανάπτυξης και Επενδύσεων, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γ) Υποδομών και Μεταφορών, δ) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ε) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στ) Τουρισμού.

Το νομοθετικό έργο λοιπόν του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου ανήκουν και οι αρμοδιότητες περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάγεται στην Επιτροπή “Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης”, η οποία συγκροτήθηκε ως εξής:

“ 1. Αυγερινοπούλου Διονυσία - Θεοδώρα
2. Βούλτεψη Σοφία
3. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
4. Δαβάκης Αθανάσιος
5. Ζεμπίλης Αθανάσιος
6. Καππάτος Παναγής
7. Καραγκούνης Κωνσταντίνος
8. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
9. Κελέτσης Σταύρος
10. Κοτρωνιάς Γεώργιος
11. Κούβελας Δημήτριος
12. Κουτσούμπας Ανδρέας
13. Κυρανάκης Κωνσταντίνος
14. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
15. Κώτσηρας Γεώργιος
16. Λαμπρόπουλος Ιωάννης
17. Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα
18. Μελάς Ιωάννης
19. Μπούγας Ιωάννης
20. Παππάς Ιωάννης
21. Πάτσης Ανδρέας
22. Ταγαράς Νικόλαος
23. Τζαβάρας Κωνσταντίνος
24. Τσιγκρής Άγγελος
25. Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος
26. Χαρακόπουλος Μάξιμος
27. Χιονίδης Σάββας
28. Χρυσομάλλης Μιλτιάδης (Μίλτος)

29. Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
30. Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
31. Γεροβασίλη Όλγα
32. Γιαννούλης Χρήστος
33. Καλαματιανός Διονύσιος - Χαράλαμπος
34. Κάτσης Μάριος
35. Λάππας Σπυρίδωνας
36. Παπαηλιού Γεώργιος
37. Πολάκης Παύλος
38. Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
39. Ραγκούσης Ιωάννης
40. Σπίρτζης Χρήστος
41. Τζανακόπουλος Δημήτριος
42. Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)
43. Ψυχογιός Γεώργιος

44. Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια)
45. Καμίνης Γεώργιος
46. Καστανίδης Χαράλαμπος
47. Λιακούλη Ευαγγελία

48. Γκιόκας Ιωάννης
49. Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα)
50. Κομνηνάκα Μαρία

51. Αθανασίου Μαρία
52. Μπούμπας Κωνσταντίνος
53. Αδαμοπούλου Αγγελική
54. Μπακαδήμα Φωτεινή ”

Ολόκληρη η Απόφαση, με τα μέλη και των λοιπών Επιτροπών, είναι διαθέσιμη ΕΔΩ  http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος στην ΙΗ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο θα συμμετάσχει στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
η εικόνα προφίλ του Kostas Kontogeorgos, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα 23 Ιουλίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος στην ΙΗ΄
Κοινοβουλευτική Περίοδο θα συμμετάσχει στις Διαρκείς Επιτροπές
της Βουλής:
1) Μορφωτικών Υποθέσεων: Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών
Υποθέσεων ορίζεται αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου
Πολιτισμού και Αθλητισμού.
2) Οικονομικών Υποθέσεων: Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών
Υποθέσεων ορίζεται αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου
Οικονομικών.
Επίσης, στην Επιτροπή Εσωτερικών Θεμάτων της Βουλής και
ειδικότερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής:
Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση της πορείας
των δαπανών της Βουλής και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων, η
υποβολή προτάσεων στον Πρόεδρο της Βουλής για την ενέργεια ή
την περιστολή συγκεκριμένων δαπανών και η εξέταση του
προϋπολογισμού, του απολογισμού και του ισολογισμού της
Βουλής. Η επιτροπή αποτελείται από έντεκα (11) βουλευτές, από
τους οποίους οι τρεις είναι οι Κοσμήτορες της Βουλής.

AGRAFA NEWS ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : Ημερίδα με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στα Βραγγιανά

Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. 

Οδοιπορώντας στην ενδοχώρα: Τ΄ Άγραφα Ευρυτανίας Κοινή εκδήλωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Ευρυτανίας και Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. 
 Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία Κράτους (Γ.Α.Κ.) Ευρυτανίας και Καρδίτσας και το Σύλλογο Βραγγιανιτών «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ», συνδιοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουλίου, στην Αγία Παρασκευή Γούβα Βραγγιανών εκδήλωση, με θέμα: «Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. 
Οδοιπορώντας στην ενδοχώρα: Τ΄ Άγραφα Ευρυτανίας». 

Οι όμοροι νομοί Ευρυτανίας και Καρδίτσας διοικητικώς διαχειρίζονται κατανεμημένο τον άλλοτε ενιαίο πολιτισμικό χώρο των ιστορικών Αγράφων. Για τούτο τα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Ευρυτανίας και Ν. Καρδίτσας στοχεύουν στη διοργάνωση – με προοπτική τριετίας - θερινών εκδηλώσεων με θέμα Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι ενταγμένων στο γενικότερο πλαίσιο αγραφιώτικης αναφοράς . 

Στο οδοιπορικό αυτό που ξανοίγεται στην ιστορία των Αγραφιώτικων βουνών προσκαλούνται συνοδοιπόροι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ιδιαίτερο αποτύπωμα των Αγράφων στη συλλογική μας συνείδηση. 

Η πρώτη οδοιπορία μας πραγματώθηκε πέρυσι στην Αργιθέα Αγράφων Καρδίτσας με τη συνδρομή του Δήμου Αργιθέας και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής . 

Εφέτος το οδοιπορικό μας θα συνεχιστεί στα Άγραφα της Ευρυτανίας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων,με τη συνδρομή του πολιτιστικού συλλόγου Βραγγιανιτών «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ» και την ευγενή σύμπραξη της ενορίας Μεγ. Βραγγιανών, του χορευτικού «Καλλίχορος» και μουσικών της περιοχής. Θα ανταμώσουμε λοιπόν στις 27 Ιουλίου 2019 , στον ιστορικό χώρο Αγίας Παρασκευής- Γούβας Βραγγιανών , εκεί όπου δίδαξε ο όσιος Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός και μαθήτευσαν λαμπροί μαθητές όπως ο Αναστάσιος Γόρδιος. 

Θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στην ιστορία των Αγράφων . Το ταξίδι μας στ΄ Άγραφα θα εισχωρήσει στην ενδοχώρα : Τα Άγραφα Ευρυτανίας. Ομιλητές θα μας παρουσιάσουν τον αγραφιώτικο χώρο και πτυχές της ιστορίας του καθώς επίσης τη δράση προσώπων αλλά και το συλλογικό , κοινό βίωμα των ανθρώπων σε καίριες στιγμές του κοινωνικού βίου τότε όπως ο γάμος ( Ελπινίκη Αγγελίνα, Νίκος Αλεξάκης, Μαρία Παναγιωτοπούλου ,Ηλίας Τεμπέλης, Κώστας Τσιώλης). 
Παραδοσιακοί μουσικοί με το τραγούδι τους θα ζωντανέψουν τους ήχους της αυθεντικής δημοτικής παράδοσης της περιοχής συνοδεύοντας το χορευτικό «Καλλίχορος».

AGRAFA NEWS ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων 27 & 28 Ιουλίου στα Άγραφα 
 Σας προσκαλούμε στην 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στα Άγραφα Ευρυτανίας στις 27 και 28 Ιουλίου 2019. 
Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων και το Δίκτυο μετακινούμενων Κτηνοτρόφων. 
Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγράφων και οι φορείς Asvir Mor Gal, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Μολιζέ, η Equiturismo International και η Earth Academy από την Ιταλία. 
 Το Σάββατο 27 Ιουλίου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή τυροκόμηση φέτας και τσαλαφούτι παράλληλα με την Παρασκευή του ιταλικού τυριού Pecorino από Ιταλούς μετακινούμενους κτηνοτρόφους στην Κεντρική πλατεία του χωριού. 
 Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία σε αίθουσα του Σχολείου.