Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Κατερίνας Μπατζελή για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου

Λαμία,29 Ιουλίου 2019
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Κατερίνας Μπατζελή για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού
Νικολάου
Έφυγε ξαφνικά από κοντά μας, ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, ένας
ακούραστος Ποιμενάρχης με τεράστια πνευματική, κοινωνική και φιλανθρωπική
προσφορά. Ο λαός της Φθιώτιδας και όλης της Περιφέρειας Στερεάς Έλλάδας θα τον
θυμάται πάντα με αγάπη και σεβασμό για το τεράστιο και πολυδιάστατο ποιμαντικό του
έργο. Έπί 23 χρόνια δούλεψε για τους συνανθρώπους μας, όχι μόνο στη Φθιώτιδα αλλά
όπου υπήρχε ανάγκη και άνοιξε τις πόρτες των εκκλησιών με τον ευθύ, τολμηρό και
αυθεντικό λόγο του. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.
Θερμά συλλυπητήρια.
Κατερίνα Μπατζελή
Έπικεφαλής της παράταξης "πατρίδα μας η Στερεά"
Πρώην Υπουργός και βουλευτής Ν. Φθιώτιδας

AGRAFA NEWS Έτσι θα κυβερνηθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες


29/7/2019
« Λύση* στο αδιέξοδο που είχαν μπροστά τους οι νέοι τοπικοί άρχοντες δίνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, αφού άκουσε τις απόψεις Δημάρχων και Περιφερειαρχών, κατέληξε στις ρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία  της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση αντιμετωπίζει κατά τρόπο συνολικό τα σημαντικά προβλήματα που εισήγαγε ο “Κλεισθένης” (Νόμος 4555/2018), τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Οι κυριότερες επεμβάσεις εντοπίζονται στη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, οι οποία τίθεται σε κίνδυνο λόγω της εφαρμογής της απλής αναλογικής κατά την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Επισημαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές αφορούν στο σύνολό τους προβλήματα που υπάρχουν ενόψει της εγκατάστασης των νέων αρχών. 
Επιγραμματικά η νομοθετική παρέμβαση εστιάζεται στα παρακάτω σημεία:

• Θέσπιση δυνατότητα σύμπραξης Δημοτικών Παρατάξεων (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του Δημάρχου ή Περιφερειάρχη), οι οποίες λογίζονται ως ενιαία παράταξη για τη λειτουργία των οργάνων των ΟΤΑ, διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτοτέλεια κάθε μιας από αυτές. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται η συνεργασία τους κατά τρόπο αντίστοιχο με την κοινοβουλευτική διαδικασία (σχηματισμός συμμαχικών Κυβερνήσεων).

• Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη στις Επιτροπές (Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στους Δήμους, Οικονομική Επιτροπή και λοιπές Επιτροπές στις Περιφέρειες). Με τον τρόπο αυτό o Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης θα μπορούν να εφαρμόσουν το Πρόγραμμα για το οποίο εκλέχθηκαν από τους πολίτες, διατηρώντας όμως τον σημαντικό ρόλο του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Παράλληλα μεταφέρονται στις Επιτροπές περιορισμένος αριθμός αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

• Εξασφάλιση πλειοψηφίας του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα που έχει ο ΟΤΑ (ΝΠΔΔ, Δημοτικά Ιδρύματα, ΝΠΙΔ, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ΔΕΥΑ) ώστε να  υπάρχει πλήρης ευθυγράμμιση της πολιτικής του Δημάρχου με τα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ. 

• Προσαρμογή του τρόπου ψήφισης του Προϋπολογισμού των ΟΤΑ (καθώς και του Τεχνικού Προγράμματος, του Επιχειρησιακού Προγράμματος και της ψήφισης τελών) και εισαγωγή νέας διαδικασίας η οποία δίνει στις υπόλοιπες Παρατάξεις (πλην Δημάρχου / Περιφερειάρχη) τη δυνατότητα διαφωνίας επί τεκμηριωμένης αντιπρότασης. 
Σε περίπτωση μη αποδοχής αντιπρότασης με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου, ισχύει η πρόταση / εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Μειώνεται η θητεία των Αντιπεριφερειαρχών και των Αντιδημάρχων σε 1 έτος, ενώ δίνεται η δυνατότητα αιτιολογημένης αντικατάστασής τους μετά τη πάροδο 6 μηνών. 

• Σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κάθε Περιφέρεια προσλαμβάνει έναν εξειδικευμένο Ειδικό Σύμβουλο για θέματα πολιτικής προστασίας, ο οποίος θα είναι σε διαρκή συνεργασία όλο το έτος με την κεντρική κρατική δομή.

Σύμφωνα με τις προθέσεις του νομοθέτη στη ρύθμιση θα ορίζεται ότι δύο ή περισσότερες δημοτικές ή περιφερειακές Παρατάξεις μπορούν να συμπράξουν, εφόσον μία από αυτές είναι η Παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης. 
Το πρακτικό για τη σύμπραξη υποβάλλεται οποτεδήποτε εντός της θητείας των Αιρετών Αρχών και δεν ανακαλείται, συνυπογράφεται τουλάχιστον από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών των Παρατάξεων που θα συνενωθούν και κατατίθεται στον Πρόεδρο του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου, αντίστοιχα. 
Στα πλαίσια ενίσχυσης της κυβερνησιμότητας και της χάραξης της πολιτικής ο νομοθέτης ορίζει ότι η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ανήκει στον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης και εισάγεται νέα αναλογική διαδικασία εκλογής των μελών. 
Επίσης θα μεταφερθούν μια σειρά αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή προς την άμεση λήψη Αποφάσεων, αλλά και την αποσυμφόρηση των συνεδριάσεων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων από ήσσονος σημασίας θέματα χωρίς ωστόσο να αποψιλώνονται τα οικεία Συμβούλια. »  http://www.airetos.gr

Πηγή: protothema.gr

AGRAFA NEWS Πρώτη ανακοίνωση από την κατασκήνωση "Ελεύθερα Άγραφα χωρίς αιολικά"

Αυτό το καλοκαίρι θα είμαστε στα Άγραφα. Από την Παρασκευή 19/7 έχει ξεκινήσει το αυτοοργανωμένο καμπ ενάντια στην εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών σταθμών στις κορυφογραμμές των Αγράφων. Βρισκόμαστε εδώ, στο οροπέδιο Καραμανώλη για να μην αφήσουμε να εξελιχθεί ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας. Και σκοπεύουμε να μείνουμε για όσο χρειαστεί.

  Η χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έπειτα από την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ υπέρ των έργων, οι μπουλντόζες ζεσταίνουν τις μηχανές τους για το βουνό. Τους λείπει μόνο η έγκριση της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) που περιμένει σε ένα γραφείο του Υπουργείου Ενέργειας να υπογραφεί. Η εταιρία βρίσκεται ήδη στα Άγραφα και προετοιμάζει το έδαφος για τα μελλοντικά εργοτάξια. Εδώ και αρκετό καιρό, με υποσχέσεις και χρηματισμούς σε μια μικρή μερίδα ντόπιων κατοίκων προσπαθεί να φτιάξει τις δικές της τοπικές συμμαχίες. Παράλληλα, μηχανικοί εργάζονται στο πεδίο κάνοντας μετρήσεις, στήνοντας ανεμολογικούς ιστούς στους χώρους εγκατάστασης των ανεμογεννητριών (Α/Γ) και έμμισθοι φρουροί περιπολούν στο χώρο.

  Από την άλλη, ο αγώνας για ελεύθερα Άγραφα χωρίς αιολικά παίρνει μέρα με τη μέρα μεγαλύτερες διαστάσεις. Παρά την διαρκή προπαγάνδα του λόμπι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) (όπως η ΕΛΕΤΑΕΝ), από κάθε μεριά της Ελλάδας φτάνουν μηνύματα συμπαράστασης και πραγματοποιούνται μικρές δράσεις. Ένα μέρος της τοπικής κοινωνίας τίθεται ενάντια στα αιολικά, γεγονός που αποτυπώνεται τόσο στις δράσεις και ανακοινώσεις τοπικών συλλόγων και φορέων όσο και στην πρόσφατη ανακοίνωση των 5 δημάρχων της περιοχής. Ωστόσο, η πλειοψηφία προς το παρόν παραμένει ανενημέρωτη και ακόμη και αν αντιτίθεται στα λόγια ενάντια στα έργα δέχεται μοιρολατρικά τις θεσμικές αποφάσεις.

  Η επιχειρούμενη εγκατάσταση (στη ιστορική Νιάλα και το Βοϊδολίβαδο) αρχικά 40 και τελικά 600 Α/Γ στα Άγραφα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού άλωσης των ορεινών χώρων από την βιομηχανία των ΑΠΕ. Σχεδόν όλες οι κορυφογραμμές των ελληνικών βουνών πρόκειται να μετατραπούν σε εργοτάξια τα επόμενα 2-3 χρόνια. Μια ματιά στο site της ΡΑΕ (ρυθμιστική αρχή ενέργειας) είναι αποκαλυπτική. Εκτός από τις 20.000 περίπου Α/Γ που περιλαμβάνει ο σχεδιασμός, τα ελάχιστα ελεύθερα ποτάμια φράζονται για εκατοντάδες νέα  μικρά υδροηλεκτρικά και η εξόρυξη υδρογονανθράκων σε όλη τη δυτική Ελλάδα είναι προ των πυλών.

  Στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και ανεμίζοντας το μπαμπούλα της κλιματικής αλλαγής πραγματοποιούνται και σχεδιάζονται τα πιο καταστροφικά αναπτυξιακά έργα. Η ισοπέδωση κορυφών, η καταστροφή των δασών, ο θάνατος και ο εκτοπισμός πτηνών και θηλαστικών, το φράξιμο ποταμών, όλα αυτά βαφτίζονται αναγκαία για να γλιτώσουμε  από τον καταστροφή που θα επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Ο αέρας, το νερό και ο ήλιος μετατρέπονται σε προϊόντα εκμετάλλευσης, σε ιδιωτικά μέσα παραγωγής.

  Μας λένε ότι με τις ΑΠΕ θα απεξαρτηθούμε από το λιγνίτη και την καύση των υδρογονανθράκων για την παραγωγή ενέργειας. Την ίδια στιγμή, οι ίδιες ακριβώς εταιρείες (όπως π.χ ΕΛΛΑΚΤΩΡ) που επενδύουν στα αιολικά, επενδύουν στα εργοστάσια φυσικού αερίου και πετρελαίου για παραγωγή ενέργειας.Οι ΑΠΕ έχουν αποδειχθεί προς το παρόν αναξιόπιστες ως βασική πηγή ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα. Δεν αμφιβάλλουμε ότι υφίσταται ενεργειακό ζήτημα, όπως και σοβαρό ζήτημα ρύπανσης από την καύση υδρογονανθράκων. Ωστόσο είμαστε σίγουροι/ες ότι οι λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως προωθούνται σήμερα σε βιομηχανικό επίπεδο δεν έχουν να κάνουν με μια πιο οικολογική προσέγγιση, καθώς λόγω της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης ενέργειας, οι ΑΠΕ χρησιμοποιούνται απλώς ως τροφοδότες του ολοένα και (διαρκώς) αυξανόμενου ενεργειακού δικτύου.

  Περισσότερη ενέργεια, σημαίνει μεγαλύτερη “εκμετάλλευση” πόρων, μεγαλύτερη υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

  Η περίπτωση των Αγράφων είναι ιδιαίτερη. Γιατί σε έναν πλανήτη που σχεδόν εξ ολοκλήρου έχει λεηλατηθεί από τον βιομηχανικό πολιτισμό θεωρούμε ακόμα πιο σημαντική την επιβίωση αυτών των ελάχιστων περιοχών που επιβιώνει η άγρια ζωή. Τα ψηλά βουνά είναι από τους τελευταίους τέτοιους χώρους. Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να ισοπεδώσουμε μια για πάντα αυτά βουνά που είναι εκεί πριν από εμάς και θα είναι εκεί μετά από εμάς.

  Συνειδητοποιώντας την αναγκαιότητα της παρουσίας μας στα βουνά των Αγράφων αυτό το καλοκαίρι και ακολουθώντας τα μονοπάτια άλλων αγωνιστικών πρωτοβουλιών, ξεκινήσαμε στις 19/7 το καμπ “Ελεύθερα Άγραφα Χωρίς Αιολικά” στο οροπέδιο Καραμανώλη. Στα πλαίσια της κατασκήνωσης πραγματοποιούνται ενημερωτικές παρεμβάσεις στα χωριά της περιοχής καθ’ ότι θεωρούμε κομβική την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, πραγματοποιούμε καθημερινές μικρές ή μεγαλύτερες πεζοπορίες ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους/στις επισκέπτες/τριες να γνωρίσουν το βουνό και να αποκτήσουν μια βιωματική σχέση μαζί του. Επιπλέον οργανώνουμε καθημερινές συζητήσεις/παρουσιάσεις ώστε να γνωριστούμε μεταξύ μας, να επικοινωνήσουμε  διαφορετικές οπτικές και να εμβαθύνουμε τις απόψεις μας πάνω σε περιβαλλοντικά, και όχι μόνο, ζητήματα. Τέλος επιδιώκουμε την επαφή και τη διασύνδεση τόσο με ανθρώπους από άλλες περιοχές που πλήττονται από τη βιομηχανία των ΑΠΕ όσο και με πρωτοβουλίες που ήδη δρουν για ανάλογα ζητήματα.

Η κατασκήνωση είναι ανοιχτή προς όλους/όλες που θέλουν να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στον αγώνα  ενάντια στις Α/Γ. Το καμπ είναι αυτοοργανωμένο, οι υποδομές του (συλλογική κουζίνα, μπάνια, ντους κτλ) στηρίζονται και λειτουργούν από όσους και όσες συμμετέχουν σε αυτό και αποφάσεις που το αφορούν παίρνονται αναλόγως. Είμαστε ανοιχτοί/ες σε ιδέες για εκδηλώσεις και δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του καμπ. Καλούμε σε δράσεις αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα, έχει φτάσει η ώρα μηδέν για την προστασία των Αγράφων.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αυτοδιαχειριζόμενο καμπ “Ελεύθερα Άγραφα Χωρίς Αιολικά”

agrafasos@gmail.com

 Για περισσότερες πληροφορίες στο blog μας: windwatchgreece.wordpress.com

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS Νομοσχέδιο: Έτσι θα γίνονται οι προσλήψεις σε Αυτοδιοίκηση και Δημόσια Διοίκηση


26/7/2019
Στο πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που κατετέθη αργά τη νύχτα της Πέμπτης, περιλαμβάνονται ειδικές διατάξεις για τις προσλήψεις του τακτικού και εποχικού προσωπικού των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού.

Στο άρθρο 51 «Ετήσιος προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης», ορίζονται τα εξής:
1) Προσλήψεις του πάσης φύσεως τακτικού και εποχικού προσωπικού Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, διενεργούνται από την έναρξη ισχύος του παρόντος βάσει ετήσιου στρατηγικού προγραμματισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.
2)Φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτή εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, οι οποίοι υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 2 της ΠΥΣ 33/2006, εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των άρθρων του παρόντος Κεφαλαίου.
3) Με Κοινή Απόφαση των αρμόδιων Υπουργών για θέματα Δημόσιας Διοίκησηςκαι προϋπολογισμού και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, επιτρέπεται η υπαγωγή Φορέων της παρ.2, στις διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου. Σε κάθε περίπτωση, στους Φορείς της παρ.2 δεν περιλαμβάνεται η Βουλή των Ελλήνων.
4)Από 1.1.2020, για την έγκριση οποιουδήποτε αιτήματος πρόσληψης τακτικού προσωπικού από Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του αρ.16 του ν.4440/2016, απαιτείται η προηγούμενη ανάρτηση της οικείας κενής θέσης στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα του άρθρου αυτού.
5) Κατ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, σε περίπτωση που είναι αντικειμενικά αδύνατο να πληρωθούν οι προϋποθέσεις της παρ.4, είναι δυνατή η έγκριση του αιτήματος από Ειδική Επιτροπή που συστήνεται για το λόγο αυτό από τον Υπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα ανθρώπινου δυναμικού Δημόσιας Διοίκησηςκαι τον Υπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού, μετά από αιτιολογημένη εισήγηση του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.
6) Μέχρι το τέλος του μηνός Ιουλίου κάθε έτους, τα αρμόδια Υπουργεία καταρτίζουν,  καταστάσεις με το τακτικό και εποχικό προσωπικό που αιτούνται να εγκριθεί προς πρόσληψη για το επόμενο έτος, ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, στο πλαίσιο των προσχεδίων δράσης τους. Στις καταστάσεις του προηγούμενου εδαφίου συμπεριλαμβάνεται και το προσωπικό για τους εποπτευόμενους από αυτά Φορείς, καθώς και τις οικείες ανεξάρτητες αρχές.
Για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και τους εποπτευόμενους Φορείς αυτών (ΥποτομέαςS1313 του Μητρώου Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής) συντάσσεται χωριστό ετήσιο αίτημα, το οποίο υποβάλλεται από το αρμόδιο για τους ΟΤΑ Υπουργείο, στο Υπουργείο που είναι αρμόδιο για τα θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου.
Τα αιτήματα κάθε Υπουργείου συνοδεύονται από συνοπτική έκθεση που περιλαμβάνει: (α) Τεκμηρίωση αναγκαιότητας, για την πρόσληψη του προσωπικού, βάσει των στρατηγικών προτεραιοτήτων και αναγκών του, (β) τον αριθμό των κενών θέσεων του Φορέα, (γ) τον αναγκαίο χρόνο ολοκλήρωσης των προσλήψεων και, επιπλέον, εφόσον πρόκειται για εποχικό προσωπικό, τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης, (δ) το ύψος της προκαλούμενης δαπάνης για το έτος πρόσληψης, τον τρόπο κάλυψης αυτής, και, επιπλέον, εφόσον πρόκειται για τακτικό προσωπικό, τη συνολική προκαλούμενη επιβάρυνση για κάθε επόμενο έτος, και (ε) τις ανάγκες που καλύπτονται από τη διαδικασία της κινητικότητας.
7) Το αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Διοίκησης Υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των Φορέων, σε συνδυασμό με τις στρατηγικές προτεραιότητες για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, διαμορφώνει τον ετήσιο προγραμματισμό για τις προσλήψεις του επόμενου έτους, ο οποίος κοινοποιείται στον Υπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού.
8) Κατόπιν, το σχέδιο αυτό αποστέλλεται μέχρι το τέλος Ιουλίου στην Προεδρία της Κυβέρνησης ως μέρος του Προσχεδίου Δράσης του Υπουργείου που είναι αρμόδιο για τα θέματα ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα και εγκρίνεται από το τακτικό Υπουργικό Συμβούλιο Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο έγκρισης του ενοποιημένου προγράμματος κυβερνητικής πολιτικής.
9) Κατ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, προσλήψεις τακτικού και εποχικού προσωπικού, που δεν έχουν ενταχθεί στον ετήσιο προγραμματισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, εγκρίνονται από Ειδική Επιτροπή που συστήνεται για το λόγο αυτό από τον αρμόδιο για Δημόσιας ΔιοίκησηςΥπουργό και τον αρμόδιο για θέματα προϋπολογισμού, Υπουργό, εφόσον έχουν όλωςέκτακτο και κατεπείγοντα χαρακτήρα, υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις και συνοδεύονται από ειδικά αιτιολογημένο αίτημα του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.

Ο AIRETOSυπογραμμίζει ότι σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου και συγκεκριμένα στην παρ.2 του αρ.116, υπάρχει μεταβατική διάταξη για το θέμα, η οποία παραπέμπει στη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, εκεί προβλέπεται πως ειδικά για τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων του έτους 2020εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις των άρθρων 1 έως 7 του ν. 4590/2019 (Α΄ 17), ως ίσχυσαν πριν από την τροποποίησή τους με τον παρόντα νόμο.http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Αποχώρηση από συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ Παναγιώτης Νταβαρινος Ανεξαρτήτως απόφασης που θα βγάλει το δικαστήριο!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Panos Ntavarinos, χαμογελάει, κάθεταιΣας ευχαριστώ ολους.
Ημέρα πέμπτη εκδικάσθηκε 25.7.2019, ενώπιον του Δικαστηρίου Σας, η από 3.7.2019 και με αριθμό καταθέσεως 1017/6.7.2019, με πράξη κατάθεσης καταχώρησης ΕΝ 174/2019 και αριθμό καταχώρησης Προέδρου ΧΠΔ291/2019 ένστασή μου, νομίμως κι εμπροθέσμως επιδοθείσα στο καθ’ ού, όπως τούτο αποδεικνύεται από την υπ’ αριθμ. 7730Β/15.7.2019 έκθεση επιδόσεως του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Καρπενησίου κου Νικολάου Γερνά (σχετικό 1α ), όπως και στην επικεφαλή του συνδυασμού ως ο νόμος ορίζει, όπως αυτό αποδεικνύεται από την υπ’ αριθμ. 7731Β/16.7.2019 έκθεση επιδόσεως του Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Καρπενησίου κου Νικολάου Γερνά.
Εν συνεχεία ο ώδε καθ’ ου η ένσταση κος Γεωργίος Αθανασίου του Κωνσταντίνου άσκησε κατά εμού την από 17.07.2019, με πράξη κατάθεσης καταχώρησης ΑΝΤ 180/17.07.2019 και με αριθμό καταχώρησης ΧΠΔ 295/2019 αντένσταση, την οποία αρνούμαι στο σύνολό της με το παρόν υπόμνημά μου και η οποία θα πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό της ως αόριστη άλλως νόμω και ουσία αβάσιμη για τους κάτωθι αναφερόμενους λόγους:
Α. 1.ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ευρυτανίας ανακήρυξε για τον Δήμο Αγράφων και ειδικότερα για την εκλογική περιφέρεια Απεραντίας μεταξύ άλλων ως υποψηφίους δημοτικούς σύμβουλους εμέ τον ενιστάμενο και, μεταξύ άλλων τον Γεώργιο Αθανασίου του υποψηφιοτήτων. Αμφότεροι υποβάλαμε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ με υποψήφια δήμαρχο την κα Σουλιώτη.
Έπειτα την διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου 2019 και δια της υπ’ αριθ. 7/2019 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Αγράφων και την εκλογική περιφέρεια Απεναντίας και νικητής υποψήφιος συνδυασμός βγήκε ο συνδυασμός με την ονομασία ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ με εκλεγέντα επικεφαλή και νέο Δήμαρχο τον κο Αλέξανδρο Καρδαμπίκη με ποσοστό 52,68%. Ο δε συνδυασμός με την επωνυμία ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ, με τον οποίο είχα υποβάλει υποψηφιότητα, κατατάχθηκε τρίτος με ποσοστό 26,65%. Δυνάμει του ως άνω ποσοστού ο συνδυασμός με τον οποίο κατέβηκα υποψήφιος εκλέγει 6 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγράφων. Με την δε ως άνω απόφαση τακτικός δημοτικός σύμβουλος της εκλογικής περιφέρειας Απεραντίας του Δήμου Αγράφων ανακηρύχθηκε ο Γεώργιος Αθανασίου του Κωνσταντίνου με 185 ψήφους και εγώ ανακηρύχθηκα ως πρώτος αναπληρωματικός (παρότι είχαμε ισοψηφήσει!) δημοτικός σύμβουλος για την ίδια ως άνω εκλογική περιφέρεια της Απεναντίας.
2.Από την αρχική σταυροδοσία των εκλογών που διεξήχθησαν την 26η Μαΐου 2019, έλαβα 185 ψήφους και ο συνυποψήφιός μου κος Γεώργιος Αθανασίου έλαβε τις ίδιες με εμένα ψήφους και δη 185. Λόγω δε της ισοψηφίας μας και σε εκτέλεση της παρ. 2 του άρθρου 38 του Ν.3852/2010, όπως αυτό τροποποιήθηκε με την παρ.2 του άρθρου 62 του Ν.4604/2019, το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας εξέδωσε την με αριθμό 40/4.6.2019 πράξη του, με την οποία ορίσθηκε η 14η/06/2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00πμ, προκειμένου να διεξαχθεί κλήρωση μεταξύ εμού και του συνυποψηφίου μου, κατά το ως άνω άρθρο.
Πλην όμως η ως άνω κλήρωση δεν έλαβε ποτέ χώρα, καθώς ενώ μετέβαινα στο κατάστημα του Πρωτοδικείου Ευρυτανίας την 14.6.2019 και ώρα 08:30 το πρωί για την ορισθείσα κλήρωση, έλαβα γνώση ότι το ως άνω Πρωτοδικείο είχε ήδη εκδώσει από την 12.6.2019 την υπ’ αριθ.42/2019 ανακλητική απόφασή του για την υπ’ αριθ.40/2019 πράξη ορισμού κλήρωσης, και δη ως προς το σκέλος της διεξαγωγής της ως άνω κλήρωσης. Μάλιστα είχε λάβει χώρα νέα καταμέτρηση στην οποία ουδέποτε κλήθηκα, παρότι είναι πρόδηλο πως μια τέτοια καταμέτρηση – δυνάμει της ισοψηφίας με τον συνυποψήφιό μου - επηρεάζει στον πυρήνα της τη διαδικασία εξαγωγής του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των επιτυχόντων και επιλαχόντων προσώπων που ορίζει ως λόγο ένστασης το άρθρο 249 § 1 ΚΔΔμίας.
2.""Δάσκαλε που δίδασκες" ή "Το χρονικό του αυτομουτζώματος"!!! Πάντα πίστευα ότι οι παλιές ελληνικές ταινίες είναι αξεπέραστες! Έχουν τον τρόπο μέσα από την υπερβολή να αναδεικνύουν τα ελαττώματα του έθνους μας με απώτερο σκοπό να παραδειγματιζουν και εν τέλει, να ποιούν ήθος! Με αφορμή τις παρελθούσες εκλογές αλλά δεν θα ήταν κακό να θυμηθούμε αυτή την τόσο διδακτική ταινία! Θα μπορούσε να λέγεται"Πολιτική και Πολιτικοί" αλλά έχει ωραιότερο τίτλο: "Υπάρχει και φιλότιμο"!!! Υπάρχει? Πήραμε κάτι από αυτή την ταινία? Και όμως, υπάρχει! Μπορεί να μην το διαθέτουν οι αυτοαποκαλούμενοι πολιτικοί των ημερών μας, που βρίσκονται ευκαιριακά στην πολιτική σκηνή, αλλά το διαθέτουν ευσυνείδητοι πολίτες που όταν διαψεύδονται τα ιδανικά τους έχουν το θάρρος να φύγουν από μία παράταξη που είναι ανακόλουθη! Έτσι, σας ανακοινώνω ότι αποχώρησα από τον συνδυασμό ομάδας της Χρυσας Σουλιωτης γιατί ήρθαμε σε αντίθεση με τον πρωταρχικό σκοπό στον οποίο ταχθήκαμε: την εξυπηρέτηση του κοινού καλού μέσω θέσεων ευθύνης! Και παιχνίδια μετά την ολοκλήρωσή της διαδικασίας που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον Επειδή, λοιπόν, θεωρώ χρέος μου να μην διαψεύσω τους συμπολίτες μου που με ψήφισαν, σας ενημερώνω ότι δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη τους αλλά θα εργαστώ για το κοινό καλό από όποια θέση μου ζητηθεί! Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση!!! Με τιμή Παναγιώτης Νταβαρινος

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS Τρία νέα σημαντικά έργα σε Βοιωτία, Εύβοια και Φθιώτιδα. Κώστας Μπακογιάννης: Μέρα με τη μέρα παρεμβάσεις για βελτίωση της καθημερινότητας

 
Στην τελική ευθεία μπαίνουν τρία ακόμα έργα που θα συμβάλουν στην βελτίωση της ζωής χιλιάδων ανθρώπων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πρόκειται για  παρεμβάσεις που αφορούν  στον αθλητισμό, στην καθαριότητα και στον τομέα των αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους 842.210 ευρώ. Συγκεκριμένα:
 
-Προγραμματική σύμβαση  για την ολοκλήρωση της κατασκευής  συνθετικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου  με προϋπολογισμό 411.491,19 ευρώ. Η υλοποίηση του έργου φιλοδοξεί να δωσει στην περιοχή σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.
-Προγραμματική σύμβαση  για παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών μεταφοράς απορριμμάτων από τον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ στον Δήμο Καρύστου προϋπολογισμού 139.500 ευρώ με σκοπό της προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
 -Εργασίες καθαρισμού της «Γερμανικής» Τάφρου στην Λαμία, σε συνολικό μήκος 4 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 291.219,51 ευρώ.
 
«Μέρα με τη  μέρα στην Στερεά Ελλάδα γίνονται παρεμβάσεις  που βελτιώνουν την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων. Ο προγραμματισμός προχωρά όπως τον σχεδιάσαμε έτσι ώστε στο τέλος αυτής της πορείας να έχουμε ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ανθρώπων που μας εμπιστεύθηκαν. Η δουλειά συνεχίζεται» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. 
 

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS Στο Υπουργικό Συμβούλιο οι αλλαγές του Κλεισθένη


25/7/2019
Αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 16:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα εξής:
1) Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και ειδικότερα:
α) το φορολογικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων,
β) το διυπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των Δήμων.
2) Οι οικονομικές εξελίξεις με ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
3) Οι εξελίξεις στο θέμα του Brexit με ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές στον Κλεισθένη απασχόλησαν και τη συνάντηση εργασίας που είχε χθες 24 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός με τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο, και τον Υφυπουργό, Θ. Λιβάνιο.
 Όπως αναφέρεται στη σχετική Ανακοίνωση για τη συνάντηση, « παρουσιάστηκαν οι βασικές διατάξεις που θα κατατεθούν στο διυπουργικό νομοσχέδιο και αφορούν τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων, δεδομένων των προβλημάτων που έχουν ήδη διαπιστωθεί λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές ».http://www.airetos.gr

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS Στην ΚΕΔΕ σήμερα ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εσωτερικών


24/7/2019
Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να“βγάλει” σημαντικές αυτοδιοικητικές ειδήσεις καθώς - σύμφωνα με τον προγραμματισμό -πρόκειται να παρευρεθούν τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκος, όσο και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θ. Λιβάνιος.
Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 11.00, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ να δίνει το “παρών”στις 13.00.

Πρόκειται, επιτέλους, για επιστροφή στη θεσμική“κανονικότητα”όσον αφορά τις σχέσεις Υπουργείου Εσωτερικών και ΚΕΔΕ.Υπενθυμίζεται ότι διαχρονικά ο άτυπος κανόνας ήθελε κάθε νέο ΥΠΕΣ να παρίσταται  στο Δ.Σ. του ανώτατου οργάνου της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ο κανόνας παραβιάστηκε τα προηγούμενα χρόνια.Ο τέως Υπουργός, Αλ. Χαρίτσης, δεν τήρησε  την παράδοση κατά τη θητεία του (ενώ αντιθέτως το είχε πράξει όταν ήταν σε κατώτερες θέσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης).Όσο για τον πρώην ΥΠΕΣ, Π. Σκουρλέτη, όχι μόνο δεν προσήλθε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, αλλά όλη η Αυτοδιοίκηση θα θυμάται τον τρόπο με τον οποίοαντιμετώπιζε την ΚΕΔΕ, όπως όταν εμπόδισε την είσοδοτων Αιρετών στο Υπουργείο με κατεβασμένα ρολά και την Αστυνομία να τους περιμένει απέξω...

Σήμερα λοιπόν όλα δείχνουν ότι θα παρακολουθήσουμε μια διαδικασία απ’τα παλιά, με τους Υπουργούς να ξεδιπλώνουν το στρατηγικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση και τους Αιρετούς να θέτουν ερωτήματα για όλα τα κρίσιμα και επείγοντα ζητήματα.
Το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει το “καυτό” νομοσχέδιο αλλαγών στον Κλεισθένηγια την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.  Νομοσχέδιο που, όπως ήδη διαβάσατε αναλυτικά στον AIRETO, θα κατατεθεί τη  Δευτέρα στη Βουλή.
Παρά το γεγονός ότι οι νέες ρυθμίσεις θα πρωταγωνιστήσουν, είναι βέβαιο πως δεν θα λείψουν επιπλέον αναφορέςκαιστο νέο θεσμικό πλαίσιο εκλογής των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ / στη μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ / γενικότερα στα δημοσιονομικά τηςΑυτοδιοίκησης (ΚΑΠ που κοντεύουν να εξαϋλωθούν, παρακρατηθέντες πόροι που αγνοούνται, ταμειακά διαθέσιμα,μέλλον Φιλόδημου) / στον εξαγγελθέντα Κώδικα Αυτοδιοίκησης και στην ανακατανομή αρμοδιοτήτων / στον προγραμματισμό προσλήψεων / στην εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης / στη διαχείριση απορριμμάτων με έμφαση ιδίως στην Αττική, κλπ.

Μείνετε στον AIRETOγια να ενημερωθείτε με ακρίβεια για όλες τις αυτοδιοικητικές ειδήσεις που θα προκύψουν από τη σημερινή συνεδρίαση. http://www.airetos.gr/

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ

Λαμία,23 Ιουλίου 2019 Δεν φταίει ο κακός καιρός, φταίει η κακή οργάνωσή μας Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» Στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης βλέπουμε συχνές αναφορές τις τελευταίες μέρες, λόγω της μαύρης επετείου της μεγάλης πυρκαγιάς-καταστροφής στο Μάτι, για όγκους κλαδεμάτων - ξερόχορτων και διαφόρων μεγάλου όγκου αντικειμένων-παλιών επίπλων κ.λπ., στα προάστια της Αττικής, πέριξ των οικισμών ή μέσα στο δάσος , οι οποίοι αποτελούν εστίες πυρκαγιών, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ανθρώπινη ζωή πρωτίστως, αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα σε ολόκληρη την Ελλάδα , σε κάθε χωριό ή πόλη. Στις ρεματιές ή άλλα δασικά σημεία γύρω από κάθε χωριό ή πόλη, υπάρχουν όγκοι κλαδεμάτων, παλιών επίπλων και οικιακών συσκευών , που δεν χωράνε στους κάδους Ενώ η λύση είναι απλή, δυστυχώς δεν βλέπουμε να εφαρμόζεται , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οι Δήμοι πρέπει να προσδιορίσουν χώρους οργανωμένης προσωρινής εναπόθεσης των κλαδεμάτων και των άλλων ογκωδών αντικειμένων (παλιά έπιπλα, οικιακές συσκευές κλπ), όπου οι πολίτες θα μπορούν να τα πηγαίνουν και οι Δήμοι στη συνέχεια πιο εύκολα να τα μεταφέρουν για την αξιοποίησή τους, είτε με τις υπηρεσίες τους, είτε με συνεργαζόμενους φορείς. Αυτοί οι χώροι προβλέπονται από τη νομοθεσία και λέγονται ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ. Οι Περιφέρειες να προκηρύξουν την χρηματοδότηση της κατασκευής ενός Πράσινου Σημείου σε κάθε χωριό και πόλη και όχι ένα σε κάθε Δήμο, για να δώσουμε λύσεις στους πολίτες για εναπόθεση των ογκωδών απορριμμάτων τους. Παράλληλα να ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ολοκληρωμένη συμμετοχή όλων, για να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και το περιβάλλον. Δεν απαιτούνται σημαντικά κονδύλια, σχεδιασμοί απαιτούνται. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλέον συχνά-πυκνά βιώσουμε σε διάφορες περιοχές και της χώρας μας, όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν, ότι οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Σημαντική συνιστώσα για την κλιματική αλλαγή, πέραν των άλλων ρυπογόνων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, είναι και η διαχείριση των απορριμμάτων και οι πυρκαγιές. Σε αυτή την κατεύθυνση απαιτείται λοιπόν άμεσα η υλοποίηση δράσεων προσωρινής εναποθήκευσης ογκωδών ανακυκλώσιμων υλικών, σε ασφαλείς περιφραγμένους χώρους μακριά από δάση και γενικότερα ευαίσθητες δασικές περιοχές, για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών από αυτανάφλεξη ή άλλες αιτίες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δεκάδες πυρκαγιών από τις ανεξέλεγκτες χωματερές των Δήμων, τώρα πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε πυρκαγιές από αυθαίρετες απορρίψεις από τους πολίτες, κλαδεμάτων και ογκωδών παλιών επίπλων, σε ρεματιές και άλλες δασικές περιοχές γύρω από τις πόλεις και τα χωριά μας, λόγω αδυναμίας και κακών σχεδιασμών των Δήμων και των Περιφερειών.

AGRAFA NEWS Ποιοι συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση


23/7/2019
Εκδόθηκε την 22α Ιουλίου Απόφαση του Προέδρου της Βουλής με την οποία συγκροτούνται οι Διαρκείς Επιτροπές της Ολομέλειας της Βουλής.

Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι Βουλευτές που στελεχώνουν κάθε Επιτροπή και ειδικότερα τις εξής:
1) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για τα Υπουργεία: α) Προστασίας του Πολίτη, β) Δικαιοσύνης, γ) Εσωτερικών, δ) Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ε) Υπουργού Επικρατείας
2) Μορφωτικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Παιδείας και Θρησκευμάτων και β) Πολιτισμού και Αθλητισμού
3) Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εξωτερικών και β) Εθνικής Άμυνας
4) Οικονομικών Υποθέσεων για το Υπουργείο Οικονομικών
5) Κοινωνικών Υποθέσεων, για τα Υπουργεία: α) Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και β) Υγείας
6) Παραγωγής και Εμπορίου για τα Υπουργεία: α) Ανάπτυξης και Επενδύσεων, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γ) Υποδομών και Μεταφορών, δ) Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ε) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στ) Τουρισμού.

Το νομοθετικό έργο λοιπόν του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου ανήκουν και οι αρμοδιότητες περί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάγεται στην Επιτροπή “Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης”, η οποία συγκροτήθηκε ως εξής:

“ 1. Αυγερινοπούλου Διονυσία - Θεοδώρα
2. Βούλτεψη Σοφία
3. Γκιουλέκας Κωνσταντίνος
4. Δαβάκης Αθανάσιος
5. Ζεμπίλης Αθανάσιος
6. Καππάτος Παναγής
7. Καραγκούνης Κωνσταντίνος
8. Κατσαφάδος Κωνσταντίνος
9. Κελέτσης Σταύρος
10. Κοτρωνιάς Γεώργιος
11. Κούβελας Δημήτριος
12. Κουτσούμπας Ανδρέας
13. Κυρανάκης Κωνσταντίνος
14. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος
15. Κώτσηρας Γεώργιος
16. Λαμπρόπουλος Ιωάννης
17. Μάνη – Παπαδημητρίου Άννα
18. Μελάς Ιωάννης
19. Μπούγας Ιωάννης
20. Παππάς Ιωάννης
21. Πάτσης Ανδρέας
22. Ταγαράς Νικόλαος
23. Τζαβάρας Κωνσταντίνος
24. Τσιγκρής Άγγελος
25. Υψηλάντης Βασίλειος – Νικόλαος
26. Χαρακόπουλος Μάξιμος
27. Χιονίδης Σάββας
28. Χρυσομάλλης Μιλτιάδης (Μίλτος)

29. Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)
30. Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
31. Γεροβασίλη Όλγα
32. Γιαννούλης Χρήστος
33. Καλαματιανός Διονύσιος - Χαράλαμπος
34. Κάτσης Μάριος
35. Λάππας Σπυρίδωνας
36. Παπαηλιού Γεώργιος
37. Πολάκης Παύλος
38. Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
39. Ραγκούσης Ιωάννης
40. Σπίρτζης Χρήστος
41. Τζανακόπουλος Δημήτριος
42. Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)
43. Ψυχογιός Γεώργιος

44. Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια)
45. Καμίνης Γεώργιος
46. Καστανίδης Χαράλαμπος
47. Λιακούλη Ευαγγελία

48. Γκιόκας Ιωάννης
49. Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Λιάνα)
50. Κομνηνάκα Μαρία

51. Αθανασίου Μαρία
52. Μπούμπας Κωνσταντίνος
53. Αδαμοπούλου Αγγελική
54. Μπακαδήμα Φωτεινή ”

Ολόκληρη η Απόφαση, με τα μέλη και των λοιπών Επιτροπών, είναι διαθέσιμη ΕΔΩ  http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος στην ΙΗ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο θα συμμετάσχει στις Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
η εικόνα προφίλ του Kostas Kontogeorgos, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα 23 Ιουλίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος στην ΙΗ΄
Κοινοβουλευτική Περίοδο θα συμμετάσχει στις Διαρκείς Επιτροπές
της Βουλής:
1) Μορφωτικών Υποθέσεων: Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών
Υποθέσεων ορίζεται αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου
Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου
Πολιτισμού και Αθλητισμού.
2) Οικονομικών Υποθέσεων: Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών
Υποθέσεων ορίζεται αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου
Οικονομικών.
Επίσης, στην Επιτροπή Εσωτερικών Θεμάτων της Βουλής και
ειδικότερα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής:
Αντικείμενο της επιτροπής είναι η παρακολούθηση της πορείας
των δαπανών της Βουλής και η σύνταξη σχετικών εκθέσεων, η
υποβολή προτάσεων στον Πρόεδρο της Βουλής για την ενέργεια ή
την περιστολή συγκεκριμένων δαπανών και η εξέταση του
προϋπολογισμού, του απολογισμού και του ισολογισμού της
Βουλής. Η επιτροπή αποτελείται από έντεκα (11) βουλευτές, από
τους οποίους οι τρεις είναι οι Κοσμήτορες της Βουλής.

AGRAFA NEWS ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : Ημερίδα με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στα Βραγγιανά

Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. 

Οδοιπορώντας στην ενδοχώρα: Τ΄ Άγραφα Ευρυτανίας Κοινή εκδήλωση των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Ευρυτανίας και Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. 
 Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία Κράτους (Γ.Α.Κ.) Ευρυτανίας και Καρδίτσας και το Σύλλογο Βραγγιανιτών «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ», συνδιοργανώνουν το Σάββατο 27 Ιουλίου, στην Αγία Παρασκευή Γούβα Βραγγιανών εκδήλωση, με θέμα: «Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι. 
Οδοιπορώντας στην ενδοχώρα: Τ΄ Άγραφα Ευρυτανίας». 

Οι όμοροι νομοί Ευρυτανίας και Καρδίτσας διοικητικώς διαχειρίζονται κατανεμημένο τον άλλοτε ενιαίο πολιτισμικό χώρο των ιστορικών Αγράφων. Για τούτο τα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Ευρυτανίας και Ν. Καρδίτσας στοχεύουν στη διοργάνωση – με προοπτική τριετίας - θερινών εκδηλώσεων με θέμα Στ΄ Άγραφα ....ένα ταξίδι ενταγμένων στο γενικότερο πλαίσιο αγραφιώτικης αναφοράς . 

Στο οδοιπορικό αυτό που ξανοίγεται στην ιστορία των Αγραφιώτικων βουνών προσκαλούνται συνοδοιπόροι όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το ιδιαίτερο αποτύπωμα των Αγράφων στη συλλογική μας συνείδηση. 

Η πρώτη οδοιπορία μας πραγματώθηκε πέρυσι στην Αργιθέα Αγράφων Καρδίτσας με τη συνδρομή του Δήμου Αργιθέας και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής . 

Εφέτος το οδοιπορικό μας θα συνεχιστεί στα Άγραφα της Ευρυτανίας υπό την αιγίδα του Δήμου Αγράφων,με τη συνδρομή του πολιτιστικού συλλόγου Βραγγιανιτών «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ» και την ευγενή σύμπραξη της ενορίας Μεγ. Βραγγιανών, του χορευτικού «Καλλίχορος» και μουσικών της περιοχής. Θα ανταμώσουμε λοιπόν στις 27 Ιουλίου 2019 , στον ιστορικό χώρο Αγίας Παρασκευής- Γούβας Βραγγιανών , εκεί όπου δίδαξε ο όσιος Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός και μαθήτευσαν λαμπροί μαθητές όπως ο Αναστάσιος Γόρδιος. 

Θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας στην ιστορία των Αγράφων . Το ταξίδι μας στ΄ Άγραφα θα εισχωρήσει στην ενδοχώρα : Τα Άγραφα Ευρυτανίας. Ομιλητές θα μας παρουσιάσουν τον αγραφιώτικο χώρο και πτυχές της ιστορίας του καθώς επίσης τη δράση προσώπων αλλά και το συλλογικό , κοινό βίωμα των ανθρώπων σε καίριες στιγμές του κοινωνικού βίου τότε όπως ο γάμος ( Ελπινίκη Αγγελίνα, Νίκος Αλεξάκης, Μαρία Παναγιωτοπούλου ,Ηλίας Τεμπέλης, Κώστας Τσιώλης). 
Παραδοσιακοί μουσικοί με το τραγούδι τους θα ζωντανέψουν τους ήχους της αυθεντικής δημοτικής παράδοσης της περιοχής συνοδεύοντας το χορευτικό «Καλλίχορος».

AGRAFA NEWS ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ : 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων



3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων 27 & 28 Ιουλίου στα Άγραφα 
 Σας προσκαλούμε στην 3η Συνάντηση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στα Άγραφα Ευρυτανίας στις 27 και 28 Ιουλίου 2019. 
Την εκδήλωση οργανώνει ο Δήμος Αγράφων και το Δίκτυο μετακινούμενων Κτηνοτρόφων. 
Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγράφων και οι φορείς Asvir Mor Gal, Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Μολιζέ, η Equiturismo International και η Earth Academy από την Ιταλία. 
 Το Σάββατο 27 Ιουλίου η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παραδοσιακή τυροκόμηση φέτας και τσαλαφούτι παράλληλα με την Παρασκευή του ιταλικού τυριού Pecorino από Ιταλούς μετακινούμενους κτηνοτρόφους στην Κεντρική πλατεία του χωριού. 
 Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα για την Μετακινούμενη Κτηνοτροφία σε αίθουσα του Σχολείου.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

AGRAFA NEWS «Πράσινα σημεία» σε όλους τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Κώστας Μπακογιάννης: «Με έργα και παρεμβάσεις , η ανακύκλωση γίνεται καθημερινότητα»



Πρόσκληση  για την υποβολή προτάσεων  που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων για τη  δημιουργία «Πράσινων Σημείων» στους Δήμους της Στέρεας Ελλάδας εκδόθηκε από την Περιφέρεια.
Η δημιουργία «Πράσινων Σημείων», αποτελεί βασικό πυλώνα της νέας πολιτικής για τα απόβλητα σύμφωνα µε το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση της προετοιμασίας για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
 
«Πράσινο Σημείο» είναι ένας οργανωμένος χώρος από το Δήμο, οριοθετηµένος και διαμορφωμένος µε κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να εναποθέτουν χωριστά  ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα (π.χ χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμά έλαια) ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα (ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό).
Κάθε Δήμος υποχρεούται να λειτουργεί τουλάχιστον ένα «Πράσινο Σηµείο», σύμφωνα µε τον εγκεκριμένο ΠΕ.Σ.Δ.Α Στερεάς Ελλάδας. Δυνητικοί Δικαιούχοι για την υποβολή προτάσεων είναι όλοι οι Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
 
«Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα συμβάλει στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων.  Είναι ανάγκη να προχωρήσουν έργα σε όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους έτσι ώστε κάθε πολίτης  να  μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έργα και παρεμβάσεις έχει στόχο να κάνει την ανακύκλωση  καθημερινότητα για όλους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται σε 8.550.000€ και η χρηματοδότηση καλύπτεται από το Ταμείο Συνοχής.
 

AGRAFA NEWS ΥΠΕΣ: Την επόμενη Δευτέρα στη Βουλή οι διορθώσεις του Κλεισθένη – Οι“ωρολογιακές βόμβες” του ΣΥΡΙΖΑ


22/7/2019
Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εξελίξεις έριξε φως ο Υπουργός Εσωτερικών χθες Κυριακή 21η Ιουλίου.

Η αρχή έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Ακραία Φαινόμενα”, όπου συγκεκριμενοποίησε το χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις διορθώσεις του Κλεισθένη για τον τρόπο διακυβέρνησης των ΟΤΑ.
«Έχουμε ετοιμαστεί, η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΣ είμαστε απολύτως έτοιμοι και τη μεθεπόμενη Δευτέρα, σε 8 ημέρες από σήμερα, θα προχωρήσουμε σε κατάθεση νομοθετικής παρέμβασης, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, ανατρέποντας έτσι τις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης το προηγούμενο διάστημα και ήθελαν τις διατάξεις να περιλαμβάνονται στο πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.
Ως προς το περιεχόμενο των ρυθμίσεων, τόνισε πως «η φιλοσοφία αυτής της παρέμβασης θα είναι ότι θα ενισχύουμε τη δυνατότητα Παρατάξεων να συνεργάζονται και να συμπράττουν, ώστε να διαμορφώνονται πλειοψηφίες, υπό την προϋπόθεση ότι σε αυτές θα ανήκει η Παράταξη του Δημάρχου – και αντίστοιχα η Παράταξη του Περιφερειάρχη.  Και δεύτερον, στα κεντρικά όργανα διοίκησης, όπως είναι η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, καθώς και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που υπάγονται στους Δήμους, η πλειοψηφία θα είναι στην Παράταξη του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη που έχει εκλεγεί ανεξάρτητα από τον αριθμό των Συμβούλων.»

Η συνέχεια δόθηκε από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.
Χαρακτηριστική υπήρξε η αναφορά του σε «δύο ωρολογιακές βόμβες» που έχει αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
«Η μία έχει σχέση με τη διαλυτική κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει η Αυτοδιοίκηση από την εμμονή σας να ψηφίσετε και να εφαρμόσετε την απλή αναλογική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Στα 2/3 των Δήμων και σε 7 Περιφέρειες της Χώρας οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι και οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα όργανα διοίκησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυβερνήσουν και να λάβουν αποφάσεις», περιέγραψε ο Υπουργός.
Ως δεύτερη «βόμβα» ανέφερε «ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών του Λεκανοπεδίου της Αττικής και το σύνολοτης εθνικής οικονομίας», περιγράφοντας την κατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής και της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική.
Έδωσε, επιπλέον, έμφαση σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ, που θα έρθει για «να αντιμετωπιστεί η δαιδαλώδης πολυνομία διαμορφώνοντας ένα πιο απλό και λειτουργικό τοπίο για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, βάζοντας τέλος στη σύγχυση που υπάρχει για τις αρμοδιότητες».
Όσον αφορά την οικονομική διάσταση, δεσμεύτηκε για μεταφορά τουΕΝΦΙΑ στους ΟΤΑ«μέσα σε αυτήν την τετραετία», χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες για το θέμα.

Το βίντεοτης ομιλίας του Υπουργού Εσωτερικών είναι διαθέσιμο ΕΔΩ, ενώ κατωτέρω ακολουθεί το απόσπασμά της που περιλαμβάνει επί λέξει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του:

« (…)  Με βάση τις συνολικές κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού της Χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι προτεραιότητες του νέου ενοποιημένου Υπουργείου Εσωτερικών στους δύο βασικούς τομείς της δράσης του είναι:
Ι] Πρώτον: 
Η ολόπλευρη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών της Χώρας, ώστε να αποτελέσουν στέρεους πυλώνες της ανάπτυξης, της υποδοχής επενδύσεων, της ενίσχυσης  της απασχόλησης και επομένως της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της εξυπηρέτησης των πολιτών, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.
Στηρίζουμε τους Δήμους και τις Περιφέρειες  για να έχουν το δικό τους ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και να μπορούν να το υλοποιήσουν.
Θέλω απολύτως να ξεκαθαρίσω ότι για το σύνολο της συνεργασίας του υπουργείου Εσωτερικών με το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για μας δεν υπάρχουν γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι ή οποιδήποτε άλλο χρώμα Δήμαρχοι. Είναι όλοι Δήμαρχοι οι οποίοι έχουν εκλεγεί από το λαό και πρέπει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.
Ωστόσο, κυρίες και κύριοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε αυτό το χώρο μας έχετε αφήσει δύο ωρολογιακές βόμβες κατά κυριολεξία :
- Η μία έχει σχέση με τη διαλυτική κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει η Αυτοδιοίκηση από την εμμονή σας να ψηφίσετε και να εφαρμόσετε την απλή αναλογική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Τα 2/3 των Δήμων και σε 7 Περιφέρειες της Χώρας οι εκλεγμένοι Δήμαρχοι και οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες δεν έχουν πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα όργανα διοίκησης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυβερνήσουν και να λάβουν αποφάσεις.Σε λίγες μέρες αντιμετωπίζουμε δραστικά αυτό το πρόβλημα, με νομοθετική παρέμβαση η οποία δίνει λύση σε όσα προβλήματα βέβαια μπορούμε να λύσουμε, διευκολύνοντας τις συνεργασίες και συμπράξεις Παρατάξεων και δίνοντας στα βασικά όργανα διοίκησης των Δήμων και των Περιφερειών την πλειοψηφία στην Παράταξη του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη.
- Η δεύτερη ωρολογιακή βόμβα αφορά την Αττική και όχι μόνο.Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι εδώ κινδυνεύουμε να πνιγούμε στα σκουπίδια κατά κυριολεξία, καθώς τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο η διοίκηση της Περιφέρειας με την κα Δούρου επί σχεδόν πέντε χρόνια δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν έγινε καμία μελέτη. Δεν έγινε καμία χωροθέτηση.  Ακυρώθηκε κάθε προγραμματισμός καιτο πρόβλημα έχει λάβει πραγματικά επικίνδυνες διαστάσεις. Επίσημη γνωμοδότηση του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής βεβαιώνει ότι τα περιθώρια στον ΧΥΤΑ της Φυλής έχουν εξαντληθεί και η διάρκεια ζωής του εκτιμάται ότι είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.Πρόκειται κατά κυριολεξία για ένα έγκλημα που απειλεί την υγεία των πολιτών του Λεκανοπεδίου της Αττικής και το σύνολοτης εθνικής οικονομίας.Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το μέγεθος του προβλήματος από τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, και ήδη, ύστερα από σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αποτελεσματικά.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  για να πετύχει  η Τοπική Αυτοδιοίκηση την αυτοδυναμία της είναι απολύτως απαραίτητημια πιο ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση – πέρα δηλαδή από αυτή την άμεση παρέμβαση για την οποία μίλησα πριν –ώστε να αντιμετωπιστεί η δαιδαλώδης πολυνομία διαμορφώνοντας ένα πιο απλό και λειτουργικό τοπίο για το θεσμό αυτό. Βάζοντας τέλος στη σύγχυση που υπάρχει για τις αρμοδιότητες των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, τόσο μεταξύ τους όσο ανάμεσα και στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης και στο Κράτος.  Στόχος να ξεκαθαρίσουμε πλήρως την εικόνα.
Καταργούμε την απλή αναλογική στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές για την εκλογή του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη.
Μεταφέρουμε τον ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση μέσα σε αυτήν την τετραετία.

ΙΙ] Προτεραιότητα δεύτερη του Υπουργείου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου για τις βουλευτικές εκλογές,ήδη μίλησε χθες ο Πρωθυπουργός της Χώρας και ισχύει απολύτως η δέσμευση ότι θα ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή ένας νέος εκλογικός νόμος στο πρώτο διάστημα της θητείας της. Ο στόχος μας είναι να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και η συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Ο εκλογικός νόμος θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα, αλλά και από την δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα.
Σε κάθε περίπτωση καθιερώνεται επιτέλους το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν για την ελληνική Βουλή από τη Χώρα στην οποία βρίσκονται.

ΙΙΙ] Προτεραιότητα τρίτη.
Σε ό,τι αφορά στη Δημόσια Διοίκηση, στόχος μας είναι ένα σύγχρονο Κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, στην υπηρεσία των πολιτών.
Ο Πρωθυπουργός χθες παρουσίασε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αποκομματικοποίηση του Κράτους με μια σειρά συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις.
Περαιτέρω δεσμεύσεις μας αποτελούν:
Ο προγραμματισμός των προσλήψεων στο δημόσιο με 4ετές πλάνο και ετήσια εφαρμογή του, παίρνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες και φυσικά τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους μέσα από έναν συνολικό σχεδιασμό.
Σύγχρονες μορφές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους ανά υπηρεσία και κλάδο με μετρήσιμα αποτελέσματα, ώστε να έχει νόημα και να μπορεί να γίνει ουσιαστικά η αξιολόγηση τόσο των δομών του ελληνικού Δημοσίου όσο και των εργαζομένων σε αυτό.
Αξιοποίηση της εξειδίκευσης, της γνώσης και της εμπειρίας των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.
Καθιέρωση ενός νέου αντικειμενικού συστήματος επιλογής των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.
Και ασφαλώς δέσμευσή μας είναι η ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία του δημοσίου και η απλοποίηση του πειθαρχικού δικαίου.

Όλα αυτά είναι δεσμεύσεις, όλα αυτά είναι συγκεκριμένοι στόχοι και για όλα αυτά θα κριθούμε πλέον στην πράξη. (...) »
http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Την Κυριακή 28-07-2019 στο αισθητικό δάσος του Σαραντάπηχου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και από τις 9π.μ. λαμβάνει χώρα το 8 ο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες και κείμενοΔελτίο Τύπου
Την Κυριακή 28-07-2019 στο αισθητικό δάσος του Σαραντάπηχου του
Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και από τις 9π.μ. λαμβάνει χώρα το
8
ο
ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου.
Συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο ζωντανή ορχήστρα, χορευτικά
συγκροτήματα Συλλόγων Σαρακατσαναίων απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και
τοπικοί Σύλλογοι. Κατά την διάρκεια του Ανταμώματος θα παρουσιαστούν
δρώμενα μέσω των οποίων θα γνωρίσουμε καλύτερα την ζωή αλλά και τον
πολιτισμό των Σαρακατσαναίων της Πελοποννήσου.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων
Σαρακατσαναίων. Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Π.Ε. Κορινθίας και το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Με τιμή,
για το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου
«Οι Τσελιγκάδες»
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Γόγολας
Τηλ. επικοινωνίας :694466005
e-mail: christos.gogolas@gmail.com