Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019

AGRAFA NEWS Περίεργα παιχνίδια και αλλοίωση αποτελέσματος στο Δήμο Αγράφων κ.παναγιωτης Νταβαρινος προσφεύγει στη ελληνική δικαιοσύνη!!!

η εικόνα προφίλ του Panos Ntavarinos, Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Panos Ntavarinos, χαμογελάει, κάθεταιΠερίεργα παιχνίδια και αλλοίωση αποτελέσματος στο Δήμο Αγράφων κ.παναγιωτης Νταβαρινος προσφεύγει στη ελληνική δικαιοσύνη!!!Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όσους με ψήφισαν και πίστευαν σε εμένα η πρωτιά Απέραντιο (ηθική νίκη)οφείλω σε όλους εσάς πίστεψαν σε εμένα και όλους με τηλ με μην μου στέκεται δίπλα στον αγώνα που έχω ξεκινήσει τους θα άσκησω όλα όσα προβλέπει ο νόμος πιστεύω στην ελληνική δικαιοσύνη και στο τέλος δικαίωση που θα έρθει !!!Υ.Σ Είμαι παρών για τν τόπο μου που αγαπώ τα Άγραφα και στο μέλλον!!!

AGRAFA NEWS Ήρθε ο καιρός να ανταμώσουμε...! Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Ήρθε ο καιρός να ανταμώσουμε...!
Τα παραδοσιακά σαρακατσάνικα έθιμα αναβιώνουν από την Παρασκευή 28 Ιουνίου εως και την Κυριακή 30 ,στο πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσάνων, το οποίο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσάνων στη θέση Λιβάδια, στο Περτούλι Τρικάλων.
Στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος, παρουσιάζονται σκηνές και έθιμα από τη σαρακατσάνικη ζωή -η προσέλευση του καραβανιού, τα «ειδήσεια», το ράψιμο του φλάμπουρου, τα προζύμια, ο αποχωρισμός της νύφης, το γλέντι στα κονάκια του γαμπρού, ο κούρος, το γνέσιμο, η ύφανση στον αργαλειό- και αναβιώνουν ιστορικές στιγμές των Σαρακατσάνων με τους κλεφταρματωλούς της επανάστασης του 1821.
Στις εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνεται ο χορός των γερόντων, χοροί συγκροτημάτων, που συνοδεύονται από το παραδοσιακό σαρακατσάνικο γλέντι.
Τα έθιμα αναπαριστώνται από 400 περίπου νέους και γέροντες, ντυμένους όπως υπαγορεύουν τα σχετικά έθιμα, οι οποίοι μιλούν τη σαρακατσάνικη διάλεκτο. Το Αντάμωμα οργανώθηκε για πρώτη φορά το 1980 και με το πέρασμα του χρόνου έγινε τριήμερη εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν 30.000 και πλέον Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη διασπορά, αλλά ακόμη και μη Σαρακατσάνοι, που επιθυμούν να γνωρίσουν τις παραδόσεις τους.https://www.vimapoliti.gr