Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

AGRAFA NEWS Δήλωση του Αντιδημάρχου Αγράφων Θεόδωρου Τσιάμη για το εκλογικό αποτέλεσμα

"Τιμή για μένα που έλαβα μέρος σ’ αυτή την μάχη των Δημοτικών Εκλογών στο πλευρό του Θεόδωρου Μπαμπαλή"
Δήλωση του Αντιδημάρχου Αγράφων κ.Θεόδωρου Τσιάμη για το εκλογικό αποτέλεσμα
"Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω δημοσίως, θερμά και από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσοι με τίμησαν με την ψήφο τους στην τελευταία  δημοτική εκλογική αναμέτρηση.
Αγαπημένοι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
η εκλογή μου στην πρώτη θέση , αποτελεί για εμένα μεγάλη ευθύνη και από τα έδρανα του νέου ΔΣ Αγράφων, δεσμεύομαι να υπηρετήσω την εντολή που μου δώσατε.Θα συνεχίσω να δουλεύω  προκειμένου να δικαιώσω την επιλογή σας ξανά.
Για μια ακόμη φορά ήταν τιμή για μένα που έλαβα μέρος σ’ αυτή την μάχη των Δημοτικών Εκλογών στο πλευρό του Θεόδωρου Μπαμπαλή.
Τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος όσο και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας «Ανανέωση Προοπτική" δώσαμε τον δικό μας ανιδιοτελή αγώνα, με περηφάνια,δύναμη, ήθος και πίστη σε όσα πρεσβεύουμε.Δώσαμε έναν αξιοπρεπή, έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα με βάση τα πιστεύω και το όραμα μας για τον τόπο μας.
Αυτά τα πέντε χρόνια σαν δημοτική αρχή πορευτήκαμε με σημαία τις ανάγκες του Αγραφιώτικου λαού, σε πραγματικά δύσκολες και  ασφυκτικές συνθήκες. Με την ίδια σημαία θα πορευτούμε και τα επόμενα χρόνια από τη θέση την οποία μας κατέταξε ο Αγραφιωτικος λαός, θα συνεχίσουμε να δίνουμε με την ίδια δύναμη και ήθος, τον ίδιο αγώνα, για να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συμπολιτών μας.
Θα είμαστε παρόντες, θα είμαστε η φωνή κάθε χωριού, κάθε γειτονιάς, κάθε γωνιάς των Αγράφων με μοναδικό στόχο ο τόπος μας να διεκδικεί σθεναρά όσα στερείται.
Θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον Δήμο μας και θα ασκούμε κριτική  όταν διαπιστώνουμε ότι ξεφεύγει από τις παραπάνω αρχές.
Συγχαίρω τον νέο δήμαρχο κ.Αλέξη Καρδαμπίκη για την εκλογή του και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει το οποίο πλέον είναι ευκολότερο χάριν στην προσπάθεια που καταβλήθηκε αυτή την πενταετία.
Συνεχίζουμε στο πλευρό των συνδημοτών μας".
Με αγάπη και εκτίμηση
Θεόδωρος Κ. Τσιάμης
Αντιδήμαρχος Αγράφων

AGRAFA NEWS Παράταση για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ (Τροπολογία)


7/6/2019
Κατετέθη την 6η Ιουνίου εκπρόθεσμη Τροπολογία για την παράταση των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης 8/2018 του ΟΑΕΔ « Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», τα οριστικά αποτελέσματα της οποίας εκδόθηκαν την 25η Σεπτεμβρίου 2018,  απασχολούνται 30.333 ωφελούμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις που πλησίαζαν στη λήξη τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από την 10η Απριλίου η ΚΕΔΕ, με Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, είχε διεκδικήσει « την παράταση των Προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας έως τον Οκτώβριο του 2019, με δεδομένο ότι έχουν χρονικό ορίζοντα λήξης τον Ιούνιο, προκειμένου να συμπεριληφθεί ολόκληρη η καλοκαιρινή περίοδος, όπου οι ανάγκες σε προσωπικό στους Δήμους είναι αυξημένες».

Η Κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται, έπρεπε να υποστεί τη συντριβή στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές κάλπες για να κατανοήσει το αυτοδιοικητικό αίτημα...Στο τελευταίο νομοσχέδιο λοιπόν της θητείας της θα ψηφίσει την παράταση.

Ειδικότερα η Τροπολογία προσθέτει τους Δήμους και τις Περιφέρειες στο προτελευταίο εδάφιο του στοιχείου 1.1. της υποπαρ.ΙΔ.1 της παρ.ΙΔ του άρθρου πρώτου του ν.4152/2013, όπου είναι η υφιστάμενη ρύθμιση περί παρατάσεων.
Δείτε το ισχύον απόσπασμα του νόμου, όπως πλέον διαμορφώνεται με την προσθήκη της Τροπολογίας (με επισήμανση η προσθήκη της νέας περίπτωσης Γ’):
« Επιτρέπεται η επέκταση τηςχρονικής διάρκειας των άνω προγραμμάτων στα οποία οι ωφελούμενοι απασχολούνται: (α) για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας (β) για τη λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, ΚΑΙ (Γ) ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον τακτικό προϋπολογισμό, ή και από ιδίους πόρους του ΟΑΕΔ ή και από το Π.Δ.Ε. ή και από άλλους εθνικούς ή και άλλους πόρους. »

Η διάταξη που κατατέθηκε και οι Συνοδευτικές Εκθέσεις αυτής δεν περιέχουν αναφορά του χρόνου της παράτασης. 
Βάσει του ν.4152/2013 εκδίδεται Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το χρονικό διάστημα απασχόλησης.

Υπογραμμίζουμε πάντως ότι, βάσει της διατύπωσης του νομοθέτη, η ρύθμιση δεν αφορά μόνο τους 30.333 της συγκεκριμένης Δράσης, αλλά ανοίγει δυνατότητα γενικώς να παρατείνονται τα Προγράμματα Κοινωφελούς σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ολόκληρη η Τροπολογία είναι διαθέσιμη ΕΔΩ 
http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Δελτίου Τύπου σχετικά με Πανελλαδικές Κώστας Κοντογεώργος Βουλευτής Ευρυτανίας


Από το γραφείο του Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου εκδόθηκε το
ακόλουθο Δελτίου Τύπου:
Εύχομαι από καρδιάς στις μαθήτριες και τους μαθητές που αυτές τις ημέρες δίνουν το
προσωπικό τους αγώνα στα πλαίσια των Πανελλαδικών εξετάσεων ΚΑΛΗ
ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Το τρίπτυχο: καλή προετοιμασία, ψυχραιμία, και αυτοπεποίθηση, είναι σίγουρο ότι
θα φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.
Επίσης θέλω να εκφράσω, τις θερμότερες ευχές μου, στους εκπαιδευτικούς και
ιδιαίτερα στους γονείς, οι οποίοι στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στα παιδιά
τους, στη διεξαγωγή ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες για το μέλλον τους.
Κώστας Κοντογεώργος
Βουλευτής Ευρυτανίας