Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Πότε και πως θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης,


31/5/2019
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η εκλογή του μεγαλύτερου μέρους των Αιρετών του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Συγκεκριμένα εξελέγησαν οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων, Προέδροι Κοινοτήτων κάτω των 300 κατοίκων, το 1/3 περίπου των Δημάρχων και 6 εκ των 13 Περιφερειαρχών.Το νέο αυτοδιοικητικό τοπίο θα συμπληρωθεί την επόμενη Κυριακή με την εκλογή των υπόλοιπων Δημάρχων και των 7 Περιφερειαρχών.
Πότε, όμως, θα αρχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους;  Η φράση «από Δευτέρα θα ...», που επαναλήφθηκε άπειρες φορές τις τελευταίες εβδομάδες σε ομιλίες και συνεντεύξεις, απέχει από την πραγματικότητα.Ας δούμε τι ορίζει σχετικά η νομοθεσία.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Σύμφωνα με την περ.γ’ της παρ.4 του αρ.9 του ν.3852/2010 ως ισχύει, η εγκατάσταση των νέων Αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου 2023.
Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, βάσει του αρ.64, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συνέλθει, ύστερα από πρόσκληση του Συμβούλου του επιτυχόντος Συνδυασμού που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους.
Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία θα προεδρεύσει ο Σύμβουλος που θα τη συγκαλέσει, το Σώμα θα εκλέξει, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του.Το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την εκλογή του Προεδρείου και κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, θα εκλέξει μεταξύ των μελών του, με μυστική ψηφοφορία,τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εφαρμόζοντας τη διαδικασία του αρ.74. 

Όσον αφορά τις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων, η περ.δ’ της παρ.4 του αρ.9 ως ισχύει, ορίζει πως η εκλογή Προέδρου Συμβουλίου Κοινότητας πραγματοποιείται κατά το μήνα Σεπτέμβριο.Υπογραμμίζεται πως η διαδικασία εκλογής κατά το αρ.79, θα εφαρμοστεί για τις περιπτώσεις που Συνδυασμός Κοινότητας δεν έλαβε την 26η Μαΐου ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (οπότε ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος Σύμβουλός του έχει ήδη αναδειχθεί, την προηγούμενη Κυριακή, Πρόεδρος Συμβουλίου της εν λόγω Κοινότητας, χωρίς να απαιτείται περαιτέρω διαδικασία).
Κατά το αρ.79, λοιπόν, την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, το νέο Συμβούλιο Κοινότητας θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση για να εκλέξει τον Πρόεδρό του, ύστερα από πρόσκληση του πρώτου, μεταξύ των εκλεγέντων Συμβούλων του μεγαλύτερου σε εκλογική δύναμη Συνδυασμού, κατά τη σειρά αναγραφής αυτών στην Απόφαση του Δικαστηρίου περί ανακήρυξης του Συνδυασμού. Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο Σύμβουλος που συγκάλεσε το Συμβούλιο, ο οποίος θα αναθέσει καθήκοντα ειδικού γραμματέα σε ένα από τα μέλη του ή σε έναν από τους υπαλλήλους του Δήμου. Κατά τη συνεδρίαση, οι Σύμβουλοι, με μυστική ψηφοφορία, θα επιλέξουν για το αξίωμα του Πρόεδρου, το Σύμβουλο της προτίμησής τους, ανάμεσα στον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, Σύμβουλο του πρώτου κατά σειρά εκλογής Συνδυασμού και τον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, Σύμβουλο του δεύτερου Συνδυασμού. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να επιλέξει έναν μόνο υποψήφιο. Πρόεδρος εκλέγεται εκείνος που θα συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών. Αν μετά από τρεις ψηφοφορίες οι υποψήφιοι λάβουν τον ίδιο αριθμό ψήφων, διεξάγεται κλήρωση μεταξύ τους. 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Η περ.γ’ της παρ.6 του αρ.114 του Καλλικράτη ως ισχύει, προβλέπει πως η εγκατάσταση των Περιφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και η θητεία τους θα λήξει την 31η Δεκεμβρίου2023.
Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, εφαρμόζοντας τη διαδικασία του αρ.165, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνέλθει, ύστερα από πρόσκληση του Συμβούλου του επιτυχόντος Συνδυασμού που εξελέγη με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, εκείνου που είναι γραμμένος πρώτος κατά σειρά στην Απόφαση του Δικαστηρίου. Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Σύμβουλος που θα το συγκαλέσει, ο οποίος αναθέτει καθήκοντα ειδικού γραμματέα σε έναν από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας.  Στη Συνεδρίαση θα εκλεγεί ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωριστά και με μυστική ψηφοφορία. Το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την εκλογή του Προεδρείου, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης, θα εκλέξει μεταξύ των μελών του, με μυστική ψηφοφορία, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής με τη διαδικασία του αρ.175. http://www.airetos.gr

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Δήλωση Κατερίνας Μπατζελή για τον 2 ο γύρω των Περιφερειακών Εκλογών Την Κυριακή 2 Ιουλίου

Λαμία, 30 Μαΐου 2019
Δήλωση Κατερίνας Μπατζελή
για τον 2
ο
γύρω των Περιφερειακών Εκλογών
Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2019 καλούμαστε για 2
η
φορά στις κάλπες των
Περιφερειακών Εκλογών στην Στερεά Ελλάδα, για την εκλογή
Περιφερειάρχη ανάμεσα στους δύο πρώτους όπως διαμορφωθήκαν τα
αποτελέσματα την Κυριακή 26 Μαΐου.
Η παράταξη μας «πατρίδα μας η Στερεά» δηλώνει ότι θα συμβάλλει με
τις θέσεις της ώστε η Περιφέρεια να έχει ένα σαφή αναπτυξιακό και
κοινωνικό ρόλο και θα επιδιώκει την σταθερότητα και τον διαφανή τρόπο
λειτουργίας της. Με σαφήνεια τονίζαμε ότι ο Περιφερειάρχης πρέπει να
έχει γνώση και άποψη, κοινωνική ευαισθησία, να είναι διεκδικητικός και
αποφασιστικός, να μπορεί να συνθέτει απόψεις και να διασυνδέει
ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές.
Να μπορεί να συνεννοηθεί με όλες τις παρατάξεις και να μπορεί να
δημιουργήσει προϋποθέσεις μίας νέας προγραμματικής συμφωνίας με
όρους δεοντολογίας, και αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης.
Ανάμεσα στην άποψη και την επικοινωνιακή διαχείριση, από την πρώτη
στιγμή σαν παράταξη επιλέξαμε την πρώτη.
Ενόψει των εκλογών την επόμενη Κυριακή για την εκλογή Περιφερειάρχη
Στερεάς Ελλάδας ,θεωρούμε ότι οι συμπολίτες μας μετά από
τουλάχιστον δύο μήνες προεκλογικής περιόδου έχουν άποψη αλλά και την
αποκλειστική αρμοδιότητα για να επιλέξουν τον καταλληλότερο
Περιφερειάρχη για τον τόπο μας.

AGRAFA NEWS Αυτό είναι από τα Άγραφα..Υπέγραψαν Συμφωνητικό για να κερδίσουν τις εκλογές

56819219 2266641996912185 5705471643049000960 n
Ιδιωτικό συμφωνητικό συνεργασίας υπέγραψαν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι στα Άγραφα για να αντιμετωπίσουν τον σημερινό δήμαρχο που προηγείται στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Καρδαμπίκης που πήρε την δεύτερη θέση και η Χρυσούλα Σουλιώτη που πήρε την τρίτη θέση υπέγραψαν και κυρίως δημοσιοποίησαν ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο καταγράφεται το "ισότιμο μοίρασμα" των θέσεων μεταξύ τους αν εκλεγεί ο Αλέξανδρος Καρδαμπίκης. Το μόνο που δεν περιγράφει το συμφωνητικό είναι τι θα γίνει αν δεν εκλεγεί ο Αλέξανδρος Καρδαμπίκης..

Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί Συνδημότες,
                   Την Κυριακή των εκλογών της 26/5/2019, εσείς οι δημότες μας, μας εμπιστευτήκατε. Δώσατε στους δύο συνδυασμούς μας, ποσοστό 60,61% του εκλογικού σώματος, την πλειοψηφία δέκα τριών (13) εδρών, έναντι (8) της παρούσης δημοτικής αρχής και την σαφή εντολή προς εμάς, για μια Νέα Εποχή για το Δήμο μας και μια Νέα Διακυβέρνηση.
Με την ψήφο σας καταγράψατε την αντίθεσή σας, στην παρούσα δημοτική αρχή και την διακυβέρνηση του Δήμου Αγράφων. Με την ψήφο σας, απαιτείτε την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Αγράφων. Την Κυριακή 2/6/2019 στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές, μας περιμένει μια δεύτερη μεγάλη μάχη. Η τελική μάχη, που θα καθορίσει αν η ψήφος σας, θα μας δώσει την δύναμη να κάνουμε την Ανάπτυξη και την Αναγέννηση αυτού του τόπου, πράξη. Πριν αποφασίσουμε την συνεργασία και την κοινή στράτευση μας, σταθμίσαμε την βούληση των υποψηφίων και των δύο συνδυασμών, την δυνατότητα συμπόρευσης του προγράμματος και της ιδεολογίας μας, αλλά κυριότερα σταθμίσαμε την πλειοψηφία της βούλησης των ψηφοφόρων μας. Εξάλλου χωρίς εσάς, δε θα υπήρχε αυτή η ηχηρή δυναμική, την οποία θα πρέπει να μετουσιώσουμε σε αγώνα διεκδίκησης για τον Δήμο μας. Και οι δύο συνδυασμοί δημιουργηθήκαμε για να αλλάξουμε τα «κακώς κείμενα» της παρούσης δημοτικής αρχής. Θα ήταν λοιπόν αδύνατη στην παρούσα φάση οποιαδήποτε συνεργασία μαζί της.
                  Κατόπιν τούτων σας ανακοινώνουμε ότι στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 2/6/2019, ο συνδυασμός « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων », θα στηρίξει τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ», σε ένα Κοινό Αγώνα για τον τόπο μας, τον Δήμο μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σας θέλουμε όλους μαζί μας, να δώσουμε την δεύτερη μάχη, που θα καθορίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά την Πορεία του Δήμου μας.
ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
« ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ »                       « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων »
           ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΔΜΑΠΙΚΗΣ                                               ΧΡΥΣΟΥΛΑ; ΣΟΥΛΙΩΤΗ             
 
IΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο Καρπενήσι σήμερα 29η Μαϊου 2019, ημέρα Τετάρτη, μεταξύ των συμβαλλομένων:
  • Του Δημοτικού Εκλογικού Συνδυασμού με την επωνυμία « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ », όπως εκπροσωπείται σήμερα από τον Επικεφαλή αυτού Αλέξανδρο Καρδαμπίκη και τους εντεταλμένους (κατά δήλωσή του) από την πλειοψηφία εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους: α) Παναγιώτη Ζαχαράκη του Γεωργίου και της Αικατερίνης και β) Γρηγόριο Παπαθανάση του Αποστόλου και της Κωνσταντίας και
  • Του Δημοτικού Εκλογικού Συνδυασμού με την επωνυμία « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων », όπως εκπροσωπείται σήμερα από την Επικεφαλής αυτού Χρυσούλα Σουλιώτη και τους εντεταλμένους κατά (δήλωσή της) από την πλειοψηφία εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους: α) Χρήστο Δημητρόπουλο του Δημητρίου και της Φανιώς και β) Βασίλειο Κολοκώτσιο του Παναγιώτη και της Αρετής,
           συμφωνήσαμε και αποδεχτήκαμε τα ακόλουθα:

             1.- Ο Δημοτικός Εκλογικός Συνδυασμός με την επωνυμία « ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ », συγκέντρωσε στις εκλογές της 26/5/2019 ποσοστό 33.97 % και 7 έδρες.
             2.- Ο Δημοτικός Εκλογικός Συνδυασμός με την επωνυμία « Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων», συγκέντρωσε στις εκλογές της 26/5/2019 ποσοστό 26.64 % και 6 έδρες.
                Εν όψει αυτών, οι δύο συνδυασμοί θα προχωρήσουμε σε συνεργασία εν όψει των επερχόμενων επαναληπτικών εκλογών της 2/6/2019. Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1η Σεπτεμβρίου 2019, και με τον όρο της εκλογής του πρώτου από εμάς,
Θα υπάρξει συνεργασία με τους κάτωθι όρους και συμφωνίες και τα κάτωθι αμοιβαίως αποδεκτά:
             1.- Σε όλα τα Όργανα, Επιτροπές, Αξιώματα της Νέας Δημοτικής Αρχής, που θα υφίστανται με την ανάληψη των καθηκόντων της, ή που θα προκύψουν στο μέλλον, οι θέσεις θα καταλαμβάνονται από μέλη και των δύο συνδυασμών, ισομερώς και ισότιμα. Επίσης ισότιμα και εναλλάξ θα γίνεται και η εκπροσώπηση σε συνέδρια, επιτροπές, ΤΕΔΚ, ΚΕΔΕ, εκθέσεις, ταξίδια στο εξωτερικό κλπ. Να σημειωθεί τέλος ότι οι θέσεις της αντιδημαρχίας, θα καταλαμβάνονται κυλιόμενα, δηλαδή τις θέσεις της αντιδημαρχίας που θα έχει την πρώτη διετία ο ένας συνδυασμός, θα αναλάβει την δεύτερη διετία ο άλλος συνδυασμός. Ρητώς συμφωνείται ότι όλοι οι αντιδήμαρχοι θα είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού και ενεργοί στις θέσεις τους.
           2.- Οι επικεφαλείς των συνδυασμών και μόνο αυτοί, θα υποδεικνύουν τα άτομα από την ομάδα τους, που θα καταλάβουν τις ανωτέρω θεσμικές θέσεις. Ο επικεφαλής ή οι σύμβουλοι της μιας ομάδας δεν θα επεμβαίνουν ποτέ στα εσωτερικά της άλλης ομάδας, αλλά και επίσης δεν θα μπορούν να βάλουν βέτο στα πρόσωπα που προτείνει η άλλη ομάδα. Εξυπακούεται όμως ότι αν κάποιος σύμβουλος διαταράσσει την λειτουργία της ομάδας, θα πρέπει ο επικεφαλής του να τον επαναφέρει στην τάξη.
          3.- Εξυπακούεται ότι η κατανομή των δημοτικών πόρων και εσόδων θα γίνεται ισομερώς και αναλογικά σε όλες τις δημοτικές ενότητες.
           Αυτά συμφώνησαν τα συμβαλλόμενα μέρη και σε περίπτωση μη τήρησής τους, η συνεργαζόμενη δημοτική ομάδα, με την επωνυμία                             «Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων», διατηρεί το δικαίωμα να υπαναχωρήσει αζημίως και να ανεξαρτητοποιηθεί από την άλλη ομάδα, καθορίζοντας αυτόνομα την πορεία της.
           Αυτά έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά και από τους δύο συνδυασμούς και σε πίστωσή τους υπογράφονται και επικυρώνονται.
Οι επικεφαλείς των συνδυασμών

1.- Αλέξανδρος Καρδαμπίκης
2.- Χρυσούλα Σουλιώτη

Οι παρόντες –εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι
1.- Παναγιώτης Ζαχαράκης
2.- Γρηγόριος Παπαθανάσης
3.- Χρήστος Δημητρόπουλος
4.- Βασίλειος Κολοκώτσιος  https://tvstar.gr

AGRAFA NEWS Μπαμπαλής: Υποτιμούν την νοημοσύνη των Αγραφιωτών , με τη Συμφωνία της Ντροπής

https://digitalstar.gr/reportaz-webtv/289-reportaz-2019/29009-bampalis-ypotimoyn-tin-noimosyni-ton-agrafioton-me-ti-symfonia-tis-dropis       https://digitalstar.gr/reportaz-webtv/289-reportaz-2019/29009-bampalis-ypotimoyn-tin-noimosyni-ton-agrafioton-me-ti-symfonia-tis-dropis?fbclid=IwAR2kCKOuiINCDOQJ3jRd2VJDKMm1fdQ4eRla0kTvaMDZsn-68Ea5WVlPcYQ 
https://tvstar.gr/dimotikes-ekloges-articles/106785-afto-einai-apo-ta-agrafa-ypegrapsan-symfonitiko-gia-na-kerdisoun-tis-ekloges?fbclid=IwAR3LSC58-zsvfl_CJj1HmsTPqlX9sWarUSKXbadacxih9tiiLp3TJWXVoKE

AGRAFA NEWS Θεόδωρος Μπαμπαλής Σημερα το πρωί στο STAR FM 97,1 και στην κ. Όλγα Λαθύρη ανοίγω τα χαρτιά μου για το δεύτερο γύρο. των Δημοτικών Εκλογών!

η εικόνα προφίλ του Θεόδωρος Μπαμπαλής, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΣημερα  το πρωί στο STAR FM 97,1 και στην κ. Όλγα Λαθύρη ανοίγω τα χαρτιά μου για το δεύτερο γύρο. των Δημοτικών Εκλογών!
Εμεις πιστευουμε στη συνεργασία και όχι στις συναλλαγές!  http://www.lamiastar.gr

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων Αγράφων ζητά ο Θεόδωρος Μπαμπαλής

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Θεόδωρος Μπαμπαλής, κείμενο και κοντινό πλάνοΈνα δημόσιο ντιμπέιτ ζητά ο δήμαρχος Αγράφων και νυν υποψήφιος κ.Θεόδωρος Μπαμπαλής ,με τον έτερο υποψήφιο για το δημαρχιακό θώκο κ.Αλέξη Καρδαμπίκη  ώστε "να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να αξιολογήσουν ιδέες, προτάσεις και για να δομήσουν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής" όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου Αγράφων:

"Λίγες ημέρες πριν τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών στον δήμο Αγράφων και στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που οφείλει να διέπει μια έντιμη προεκλογική εκστρατεία, απευθύνω κάλεσμα προς τον συνυποψήφιο μου κ.Καρδαμπίκη να συμμετάσχουμε σε μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση στο τηλεοπτικό κανάλι της Λαμίας (Star Κεντρικής Ελλάδας).
Θεωρώ πως οι δημότες μας πρέπει να ακούσουν τις θέσεις μας, το πρόγραμμα μας, στο πλαίσιο ενός έντιμου, ειλικρινούς, ζωντανού διαλόγου, με όρους που πιστεύω πως μπορούμε να συμφωνήσουμε
Ο προεκλογικός πολιτικός διάλογος πρέπει να αναβαθμιστεί, να αποκολληθεί από ξεπερασμένες πρακτικές και να επικεντρωθεί στα ουσιαστικά ζητήματα των Αγράφων .
Για τους λόγους αυτούς και για να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να αξιολογήσουν ιδέες, προτάσεις και για να δομήσουν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής, απευθύνω πρόσκληση για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των δύο διεκδικητών υποψηφίων Δημάρχων".


AGRAFA NEWS Ποιοι περιφερειάρχες εκλέγονται από τον Α΄γύρο

http://www.airetos.gr/

27/5/2019
Πέντε από τις 13 Περιφέρειες όλης της χώρας «κλείδωσε» από την πρώτη Κυριακή των εκλογών η ΝΔ, όπου οι υποψήφιοί της εξελέγησαν με απόλυτη πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα που έλαβε το 61,97% των ψήφων και το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές του α΄ γύρου. Επίσης, της Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη (57,05%), Θεσσαλίας με τον Κώστα Αγοραστό ( 55,46%), Νοτίου Αιγαίου με τον Γιώργο Χατζημάρκο (54,25%) και Δυτικής Μακεδονίας με τον Γιώργο Κασαπίδη (52,5%). Όλοι τους είχαν εκλεγεί περιφερειάρχες και το 2014, εκτός του κ. Κασαπίδη, ο οποίος νίκησε από τον πρώτο γύρο τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη που στηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κρήτη, επανεξελέγη περιφερειάρχης ο Σταύρος Αρναουτάκης με 60,85 %, ο οποίος είχε την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποψήφιοι που έχουν τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στις υπόλοιπες επτά περιφέρειες που θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή, είναι η νυν περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που έλαβε 19,71%, με τον Γιώργο Πατούλη που έχει την στήριξη της ΝΔ να έχει λάβει το 37, 65% των ψήφων και ο νυν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος που πήρε 22,48% αλλά προπορεύεται με 29,13% η Κράτσα Τσαγακαροπούλου Ρόδη, που έχει τη στήριξη της ΝΔ. Επίσης το κυβερνών κόμμα στηρίζει μαζί με το ΚΙΝΑΛ τον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, στέλεχος του δεύτερου κόμματος, ο οποίος χθες ήρθε δεύτερος (33,22%) με πρώτο τον Νεκτάριο Φαρμάκη (35,71%), που υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Η ΝΔ «διεκδικεί» και τις υπόλοιπες Περιφέρειες. 

Στην Ανατολική Μακεδονία -Θράκη στον β΄γύρο των εκλογών θα αναμετρηθούν ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος (34,25%) που είχε την επίσημη στήριξή της και ο Χριστόδουλος Τοψίδης (30,17%), επίσης προερχόμενος από τη ΝΔ. Στο Β. Αιγαίο η νυν περιφερειάρχης που είχε και τη στήριξη της ΝΔ Χριστιάνα Καλογήρου (30,99) με τον επίσης προερχόμενο από τη ΝΔ Κώστα Μουτζούρη (24,04%). Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο μέχρι πρότινος δήμαρχος της Καλαμάτας, που έχει και την στήριξη της ΝΔ, Παναγιώτης Νίκας (34,19%) και ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης (34,10), ενώ στη Στερεά Ελλάδα ο Φάνης Σπανός (29,35%), που επίσης είχε τη στήριξη της ΝΔ, με τον Απόστολο Γκλέτσο (24,26%) που το 2014 είχε εκλεγεί δήμαρχος Στυλίδας.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Τα δικαιώματα των Υποψήφιων στην εκλογική διαδικασία.


24/5/2019
Ειδικές διατάξεις περιλαμβάνει η ισχύουσα νομοθεσία για τα δικαιώματα των Συνδυασμών/Υποψήφιων στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές την ημέρα της ψηφοφορίας.Ειδικότερα:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Σύμφωνα με το αρ.22 του Καλλικράτη, όπως τροποποιήθηκε με το αρ.21 του Κλεισθένη, κάθε Συνδυασμός και κάθε Υποψήφιος έχει δικαίωμα να διορίσει έναν αντιπρόσωπο και έως δύο αναπληρωτές του σε κάθε εκλογικό τμήμα, με γραπτή δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου.
Με την ίδια δήλωση μπορεί να ορισθεί και γενικός αντιπρόσωπος και έως δύο αναπληρωτές του για συγκεκριμένο αριθμό εκλογικών τμημάτων.
Επίσης, κάθε Συνδυασμός έχει δικαίωμα να διορίζει πληρεξούσιο με συμβολαιογραφική δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου. Ο πληρεξούσιος ενεργεί για λογαριασμό του Συνδυασμού οτιδήποτε μπορεί να ενεργήσει, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την εκλογή βουλευτών, ο υποψήφιος Δήμαρχος, κατά τη διεξαγωγή της εκλογής.
(Σε περίπτωση που ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει αποβιώσει ή παραιτηθεί, χωρίς να έχει αντικατασταθεί, ο διορισμός των αντιπροσώπων και του πληρεξουσίου γίνεται με δήλωση της πλειοψηφίας των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του οικείου Συνδυασμού που έχουν ανακηρυχθεί).

Οι υποψήφιοι, οι γενικοί αντιπρόσωποι, οι αντιπρόσωποι των Συνδυασμών και οι αναπληρωτές τους έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας της εκλογής, ώσπου να σφραγιστούν οι σάκοι και να υποβάλλουν κάθε είδους παρατηρήσεις και ενστάσεις.

Δεν μπορούν να διοριστούν γενικοί αντιπρόσωποι ή αντιπρόσωποι, αναπληρωτές τους ή πληρεξούσιοι Συνδυασμών :
- οι εν ενεργεία Δήμαρχοι,
- οι εν ενεργεία Αντιδήμαρχοι,
- όποιοι δεν έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν (του “εκλέγειν”)
- όλοι όσοι δεν μπορούν να εκλεγούν (δεν έχουν το δικαίωμα του “εκλέγεσθαι”).

Σχετική είναι η Ενότητα 6 στη σελίδα 76 της αριθμ.12 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Το αρ.124 του Καλλικράτη ορίζει πως κάθε Συνδυασμός έχει δικαίωμα να ορίσει έναν αντιπρόσωπο και δύο αναπληρωτές του σε κάθε εκλογικό τμήμα, με γραπτή δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη.
Κάθε Συνδυασμός έχει δικαίωμα να διορίζει πληρεξούσιο με συμβολαιογραφική δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Ο πληρεξούσιος ενεργεί για λογαριασμό του Συνδυασμού ο,τιδήποτε μπορεί, σύμφωνα με το νόμο, να ενεργήσει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, κατά τη διεξαγωγή της εκλογής.
(Αν υποψήφιος Περιφερειάρχης παραιτηθεί ή αποβιώσει και δεν αντικατασταθεί, ο διορισμός των αντιπροσώπων και του πληρεξουσίου γίνεται με δήλωση της πλειοψηφίας των Υποψηφίων του οικείου Συνδυασμού).
Οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι των Συνδυασμών και οι αναπληρωτές τους έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας της εκλογής και να υποβάλουν κάθε είδους παρατηρήσεις και ενστάσεις.
Δεν μπορούν να διοριστούν ως αντιπρόσωποι, αναπληρωτές ή πληρεξούσιοι Συνδυασμών,
- οι Περιφερειάρχες,
- οι Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ενότητας,
- μέλη Περιφερειακού Συμβουλίου ( = οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι)
- όποιοι δεν έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και όλοι όσοι δεν μπορούν να εκλεγούν, σύμφωνα με την παρ.1 του αρ.117 του ν.3852/2010, εκτός αν έχουν παραιτηθεί από τη θέση τους πριν από την ημέρα της ανακήρυξης των Συνδυασμών. 
Στα ανωτέρω αναφέρεται η Ενότητα 3 στη σελ.25 της αριθμ.13 Εγκυκλίου.

Να σημειωθεί πως στον που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους, αναγράφεται (σελ.28,29) ότι « καταρχήν δεν επιτρέπεται (ούτε είναι φρόνιμο) να εμπλέκονται οι Αντιπρόσωποι των συνδυασμών στη διαδικασία των εκλογών. Σε περίπτωση όμως ελλιπούς Εφορευτικής Επιτροπής ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος πρέπει να τους παρακαλέσει να συνδράμουν -όλους ανεξαίρετα, χωρίς προτιμήσεις ή αποκλεισμούς- για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.»
Στον ίδιο Οδηγό, αναφορικά με τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων Συνδυασμών αναγράφονται τα εξής:« Οι αντιπρόσωποι των Συνδυασμών προσκομίζουν το έγγραφο του διορισμού τους (υπογραμμένο, συνήθως με μηχανικό μέσο, από τον υποψήφιο Νομάρχη ή Δήμαρχο αντίστοιχα ή το προς τούτο εντεταλμένο πρόσωπο) στο οποίο αναγράφεται το όνομα του τακτικού αντιπροσώπου και ενός ή δύο αναπληρωματικών. Οι παραπάνω αντιπρόσωποι παραμένουν στο εκλογικό τμήμα ολόκληρη τη διάρκεια της ψηφοφορίας και, κατά τη διαλογή, ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους και υπογράφουν στα σχετικά Πρακτικά της Εφορευτικής Επιτροπής. Οι αντιπρόσωποι των συνδυασμών έχουν τα κωλύματα που προβλέπονται στο άρθρο 22§§5 και 6, 125§§ 5 και 6 Ν. 3852/2010. »http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Δες αυτόματα στο χάρτη πόσους “σταυρώνεις” την Κυριακή


24/5/2019
Μετρώντας πλέον ώρες για την έναρξη της ψηφοφορίας, πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει (ή, δεδομένης της πολυπλοκότητας, δεν έχουν καν ακόμη ασχοληθεί) πόσους σταυρούς προτίμησης μπορούν να βάλουν στα 4 ψηφοδέλτια που την Κυριακή θα ρίξουν στις 4 διαφορετικές κάλπες. 

Σε διαδικτυακή εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών μπορείς εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να διαβάσεις όλη τη θεωρία της νομοθεσίας, να βρεις τους σταυρούς που ισχύουν για τις Ευρωεκλογές, καθώς και τις Κοινοτικές - Δημοτικές - Περιφερειακές Εκλογές στην περιοχή που ψηφίζεις.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://ekloges-info.ypes.gr/ .
Στην πρώτη σελίδα, εμφανίζεται ο χάρτης της Ελλάδας και ο ανώτατος αριθμός σταυρών για τις Ευρωεκλογές, που είναι 4 όπου και εάν ψηφίζεις.
Επιλέγεις αρχικά την Περιφέρειά σου, μετά την Περιφερειακή Ενότητα, οπότε θα δεις πόσους Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους μπορείς να “σταυρώσεις”.
Συνεχίζοντας, επιλέγεις στο χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας το Δήμο σου.  Εμφανίζεται το μήνυμα «Επιλέξτε Δημοτική Ενότητα», κάνεις την αντίστοιχη επιλογή στο χάρτη και στον πρώτο Πίνακα αναγράφονται οι σταυροί στις Δημοτικές Εκλογές, ενώ στο δεύτερο Πίνακα οι σταυροί στις Κοινοτικές.

Η εφαρμογή, επιπλέον των σταυρών, παρέχει λοιπά δεδομένα, όπως τον πληθυσμό, τις έδρες και τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων.

Στο Β’ Τεύχος Μαΐου της Εφημερίδας AIRETOSκαι συγκεκριμένα στη σελίδα 3, μπορείς να μάθεις αναλυτικές πληροφορίες για τη σταυροδοσία, τι συμβαίνει εάν “σταυρώσεις” περισσότερους από όσους επιτρέπεται, πότε ένα ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο, καθώς και σχετική νομολογία. 
Η Εφημερίδα είναι διαθέσιμη ΕΔΩ .http://www.airetos.gr

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS «Ψήφο εμπιστοσύνης» από τους Αγραφιώτες της Αθήνας στον Θεόδωρο Μπαμπαλή.

Δευτέρα 20 Μαιου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Πάρνων» υποδέχθηκαν την Κυριακή το
απόγευμα οι ετεροδημότες της Αθήνας τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο
Μπαμπαλή.
Η παρουσία τους και το θερμό χειροκρότημά τους κατά την ομιλία του κατέδειξαν το
θετικό κλίμα Νίκης που έχει διαμορφωθεί υπέρ του συνδυασμού «Ανανέωση
Προοπτική» .
Ο Θεόδωρος Μπαμπαλής ανεβαίνοντας στο βήμα έκανε έναν μίνι απολογισμό του έργου
του κατά την πενταετία της δημαρχιακής θητείας ενώ μίλησε για τα σχέδια που
ακολουθούν και θα λάβουν σάρκα και οστά στην συνέχεια.
Κατόπιν ο κ. Μπαμπαλής κάλεσε έναν προς έναν τους υποψηφίους δίπλα του και ζήτησε
την καθαρή εντολή των πολιτών από την πρώτη Κυριακή για την δεύτερη δημαρχιακή του
θητεία.

AGRAFA NEWS Οι 35 απαντήσεις με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις Εκλογές


20/5/2019
Κωδικοποιημένη ενημέρωση με όσα χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ψηφοφόρος για τις εκλογικές αναμετρήσεις δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών.  Πρόκειται για 35 ερωταπαντήσεις που καλύπτουν κάθε πιθανή εκλογική απορία.  Από αυτές, οι 7 αφορούν ειδικά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, οι 9 ειδικά τις Ευρωεκλογές και οι υπόλοιπες 19 συνολικά την εκλογική διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο των θεμάτων έχετε διαβάσει ήδη αναλυτικές παρουσιάσεις στον AIRETO όλο το προηγούμενο διάστημα(ορισμένες από αυτές μπορείτε να θυμηθείτε επιλέγοντας τα αντίστοιχα linksκατωτέρω).

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
1. Πότε και για ποιες εκλογές ψηφίζουμε;
Οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα διεξάγονται ταυτόχρονα με τον πρώτο γύρο των Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα.
Ειδικά για τις Ευρωεκλογές, στα λοιπά κράτη–μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά κατά την ημέρα των εκλογών, η ημέρα της ψηφοφορίας είναι το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα τοπική ώρα.
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 ψηφίζουμε για:
– Ευρωεκλογές
– Περιφερειακές Εκλογές
– Δημοτικές Εκλογές
– Κοινοτικές Εκλογές

2. Η ψήφος είναι υποχρεωτική;
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

3. Ποιοι εξαιρούνται από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος;
Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα οι κάτοικοι του εξωτερικού, όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους και μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές όσοι διαμένουν την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν.

4. Πού μπορώ να ψηφίσω;
Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα, π.χ. 123Α, 123Β .
Το Υπουργείο υποστηρίζει στην απάντηση πως «έτσι, αποφεύγεται ο συνωστισμός σε ένα μεγάλο εκλογικό τμήμα, οι πολίτες εξυπηρετούνται από 2 δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καταμετρούν μόνο 2 κάλπες».

5. Πώς θα μάθω πού ψηφίζω;
Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν:
– Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις»
– Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.
Προσοχή: Για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Αν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

7. Βρήκα το όνομά μου σε άλλο δήμο από αυτόν στον οποίο είμαι δημότης. Τι κάνω;
Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του Μαΐου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές.Ενδεχομένως το αίτημά σας για μεταδημότευση υποβλήθηκε μετά τις 28 Φεβρουαρίου 2019.Για τις μελλοντικές εκλογές, απευθυνθείτε στο Δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας.

8. Ανακάλυψα ότι είμαι διπλοεγγεγραμμένος. Τι κάνω;
Είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις εκλογές του 2019, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας σας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε πως είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε ούτε και θα ψηφίσετε αλλού. Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών. Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.

9. Είμαι Έλληνας πολίτης και στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα βρίσκομαι εξωτερικό. Μπορώ να ψηφίσω από εκεί;
Για τις Ευρωεκλογές μπορείτε να ψηφίσετε στην Περιφέρεια της οικείας ελληνικής Προξενικής Αρχής σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον είχατε υποβάλει τη σχετική αίτηση μέχρι τις 5 Απριλίου 2019, ώστε να περιληφθείτε σε ειδικό εκλογικό κατάλογο Ελλήνων κατοίκων Ε.Ε. Ειδικά για τους Έλληνες που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο η αντίστοιχη ημερομηνία για τη υποβολή αίτησης ήταν η 10η Απριλίου 2019.
Οι Έλληνες πολίτες που διαμένουν ή θα βρίσκονται στο εξωτερικό την ημέρα της ψηφοφορίας και επιθυμούν να ψηφίσουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στην Ελλάδα.

Οι ψηφοφόροι με αναπηρία ψηφίζουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα. Εφόσον ζητηθεί, οι εφορευτικές επιτροπές υποχρεούνται να τους διευκολύνουν.

11. Σε ποια ηλικία αποκτάται το δικαίωμα της ψήφου;
Στην Ελλάδα, δικαίωμα ψήφου έχουν, για πρώτη φορά, όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Άρα για τις Εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 μέχρι και 31/12/2002.
Φέτος ψηφίζουν για πρώτη φορά 536.920 νέοι ψηφοφόροι εκ των οποίων 106.760 πολίτες ηλικίας 17 ετών.

12. Ποιοι στερούνται του δικαιώματος αυτού;
Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.
Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.

13. Με τι έγγραφα ψηφίζω; Τι κάνω αν έχω χάσει την αστυνομική μου ταυτότητα;
Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να προσκομίσουν έγκυρο αποδεικτικό ταυτότητας ή διαβατήριο.

14. Τι να κάνω αν τα στοιχεία μου στους εκλογικούς καταλόγους είναι διαφορετικά από αυτά της ταυτότητάς μου;
Εξαρτάται από τις διαφορές. Αν είναι ουσιώδεις, μπορεί να απαιτηθεί να προμηθευτείτε, από το δήμο σας, πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας. Καλό είναι να εφοδιαστείτε με αυτό έγκαιρα, για να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες της τελευταίας στιγμής.

15. Είμαι ετεροδημότης. Ψηφίζω;
Οι ετεροδημότες εκλογείς στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές (πρώτη και δεύτερη Κυριακή) ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα αποκλειστικά και μόνο στην Περιφέρεια του Δήμου που είναι δημότες.
Για τις ευρωεκλογές οι ετεροδημότες ψηφίζουν αποκλειστικά και μόνο στον τόπο διαμονής τους, στους ειδικούς καταλόγους του Δήμου του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Σημειώνεται ότι ψηφίζουν μαζί με τους άλλους εκλογείς και δεν συστήνονται ειδικά τμήματα ετεροδημοτών.
Φέτος θα ψηφίσουν σε όλη την Επικράτεια 112.504 ετεροδημότες.

16. Πόσες ημέρες εκλογική άδεια δικαιούμαι, με βάση την χιλιομετρική απόσταση της περιοχής που ψηφίζω;
Όσοι εργάζονται 5 ημέρες δικαιούνται:
– Αυτοί που θα μετακινηθούν από 200-400 χλμ, 1 εργάσιμη ημέρα
– Αυτοί που θα μετακινηθούν από 401χλμ και άνω, 2 εργάσιμες ημέρες, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους
Όσοι εργάζονται 6 ημέρες δικαιούνται:
– Αυτοί που θα μετακινηθούν από 100-200 χλμ, 1 εργάσιμη ημέρα
– Αυτοί που θα μετακινηθούν από 201-400 χλμ, 2 εργάσιμες ημέρες
– Αυτοί που θα μετακινηθούν από 401χλμ και άνω, 3 εργάσιμες ημέρες
Και για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση, ο αριθμός ημερών άδειας, θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες.

17. Πώς ψηφίζουμε
Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή.
Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων.
Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν.
Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).
Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.

18. Μπορώ να ψηφίσω ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου;
Είναι απαραίτητο να παραστείτε αυτοπροσώπως στο εκλογικό σας τμήμα.

19. Μπορώ αντί για σταυρό (+) να βάλω (τικ);
Ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρό, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Β. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

2. Πόσες εκλογικές περιφέρειες έχει η Ελλάδα για τις Ευρωεκλογές και πόσους Ευρωβουλευτές εκλέγει η Ελλάδα;
Για την εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ελληνική Επικράτεια αποτελεί μία ενιαία εκλογική περιφέρεια. Συνεπώς τα πολιτικά κόμματα έχουν καταρτίσει ενιαία ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια.Φέτος συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές 40 πολιτικά κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων.Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέχει δηλαδή 21 έδρες.

Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

4. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές του 2019 στην Ελλάδα;
α. Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή των Ελλήνων – μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν οι Έλληνες πολίτες που:
– Συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής (μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2019). Σε αυτές τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1.1.2002 μέχρι και 31.12.2002
– Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν.
β. Το εκλογικό δικαίωμα έχουν επίσης και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που:
– Διαμένουν στην Ελλάδα και συμπληρώνουν το 17 έτος της ηλικίας κατά το έτος της εκλογής (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019). Στις εκλογές του 2019 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1.1.2002 μέχρι και 31.12.2002.
– Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν στην Ελλάδα και στο κράτος μέλος καταγωγής τους.
– Έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του ελληνικού κράτους μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.
Φέτος έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους 22.812 πολίτες των λοιπών κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5. Ποιο είναι το κατώτερο όριο για την είσοδο των πολιτικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον το 3% των ψήφων για να μπορέσουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή.

6. Πώς θα εκλεγούν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ, όλες οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν εκλογικά συστήματα που να εξασφαλίζουν αναλογική εκπροσώπηση, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός των εκλεγμένων μελών από κάθε κόμμα εξαρτάται από το ποσοστό των ψήφων που έλαβε το κόμμα. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται η ψήφος με σταυρό προτίμησης, η οποία δίνει στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να πριμοδοτήσουν συγκεκριμένους υποψήφιους. Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα.

Ο Άρειος Πάγος, ως αρμόδιο Δικαστήριο της Ελλάδας, ανακοίνωσε τους υποψήφιους κατά συνδυασμούς στις 12 Μαΐου 2019, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Περισσότερες πληροφορίες www.areiospagos.gr.

8. Πού θα δω τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών;
Τα αποτελέσματα των εκλογών ανακοινώνονται ζωντανά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (https://ekloges.ypes.gr), για κάθε τμήμα μετά την αποστολή τους, στο Υπουργείο, από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο την Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

9. Ποια είναι τα επόμενα βήματα αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές;
Τις ημέρες αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα νέα μέλη του νέου Κοινοβουλίου εργάζονται για να σχηματίσουν πολιτικές ομάδες. Η πολιτική σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου θα καταστήσει ενδεχομένως αναγκαία τη δημιουργία νέων συμμαχιών και την ανάδειξη νέων ομάδων. Στην πρώτη σύνοδο της ολομέλειας, το νέο Κοινοβούλιο θα εκλέξει τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το νέο Κοινοβούλιο θα εκλέξει στη συνέχεια τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αργότερα θα εξετάσει και θα εγκρίνει ολόκληρη την Επιτροπή.

Γ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 ψηφίζουμε:
– για την ανάδειξη των περιφερειακών και δημοτικών αρχών
– για την ανάδειξη περιφερειάρχη και μελών περιφερειακού συμβουλίου
– για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου
– για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των κοινοτήτων (συμβούλους κοινότητας για τις κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ή προέδρων κοινοτήτων για τις κοινότητες έως 300 κατοίκων)

1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσους Δήμους και Περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο), από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Περιφερειακές Εκλογές:
Με το σταυρό προτίμησης ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του:
– Προς έναν (1) υποψήφιο σύμβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως και 3 περιφερειακοί σύμβουλοι.
– Προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 4 έως και 7 περιφερειακοί σύμβουλοι.
– Προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από 8 έως και 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.
– Προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συμβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από 12 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Δημοτικές Εκλογές:
– Σε δήμους που αποτελούν ενιαία εκλογική περιφέρεια: έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης
– Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερες εκλογικές περιφέρειες:
α. Όταν η εκλογική περιφέρεια έχει έως τρεις (3) έδρες: έναν (1) σταυρό προτίμησης
β. Όταν η εκλογική περιφέρεια έχει περισσότερες από τρεις (3) έδρες: έως τρεις (3) σταυρούς προτίμησης
και
έναν (1) σταυρό προτίμησης σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από τις λοιπές εκλογικές περιφέρειες του δήμου
– Σε κοινότητες άνω των 300 κατοίκων: έως δύο (2) σταυρούς προτίμησης
– Σε κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων: έναν (1) σταυρό προτίμησης
Μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τη σταυροδοσία στην Περιφέρεια-Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο-Δημοτική Ενότητα, καθώς και των Κοινοτήτων στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών https://ekloges-info.ypes.gr/
Επιλέξτε μια περιοχή πάνω στο χάρτη για να δείτε τις σχετικές εκλογικές πληροφορίες.
Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά από το Δήμο σας καθώς και από τις εφορευτικές επιτροπές κατά την ημέρα ψηφοφορίας μέσα στο εκλογικό τμήμα πριν την ψήφο σας.

3. Πόσες εκλογικές περιφέρειες έχουμε για τις περιφερειακές εκλογές και ποιες; Πόσοι σύμβουλοι εκλέγονται ανά περιφέρεια;
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, και ειδικότερα στην διαδρομή «Εκλογές -> Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές -> Εγκύκλιοι -> Εγκύκλιος 13/ Παραρτήματα Εγκυκλίου 13», στο Παράρτημα 1 αποτυπώνονται οι περιφερειακές ενότητες – εκλογικές περιφέρειες ανά περιφέρεια (σημειώνουμε ότι οι περιφερειακές ενότητες ταυτίζονται με τις εκλογικές περιφέρειες) και στο Παράρτημα 3 – Χάρτες αποτυπώνονται οι έδρες – αριθμός περιφερειακών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια.

4. Πόσες εκλογικές περιφέρειες έχουμε για τις δημοτικές εκλογές και ποιες; Πόσοι σύμβουλοι εκλέγονται ανά δήμο;
Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, και ειδικότερα στη διαδρομή «Εκλογές -> Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές -> Εγκύκλιοι», έχει αναρτηθεί αρχείο excel με την ονομασία «Βάση δεδομένων δημοτικών εκλογών 2019», στο οποίο αποτυπώνονται οι δημοτικές ενότητες (εκλογικές περιφέρειες) ανά δήμο, οι κοινότητες και οι έδρες-αριθμός συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια.

5. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019 στην Ελλάδα;
Δικαίωμα ψήφου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν:
α. Οι Έλληνες πολίτες που:
– συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2002
– είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας και δεν έχουν στερηθεί του δικαιώματος του εκλέγειν.
β. Οι πολίτες των λοιπών 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που:
– διαμένουν στην Ελλάδα και συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος της εκλογής, δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2002. * δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν * έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του ελληνικού κράτους μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2019.

6. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι στην περιφέρεια και τον δήμο μου; Που μπορώ να τους πληροφορηθώ;
Οι ψηφοφόροι δύνανται να ενημερωθούν σχετικά από τον οικείο Δήμο, ο οποίος εκδίδει, δημοσιεύει και αναρτά το πρόγραμμα εκλογής.http://www.airetos.gr

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Στις 21 Μαΐου η κεντρική ομιλία του Απ. Γκλέτσου στο Καρπενήσι

ap gkletsosΗ Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση καλεί τους Ευρυτάνες στην κεντρική ομιλία του Απόστολου Γκλέτσου που θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, παράλληλα με την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. του νομού.

Σας προσκαλούμε την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στην κεντρική ομιλία και παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Απόστολου Γκλέτσου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.
Απόστολος Γκλέτσος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Επικεφαλής Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησηςhttps://tvstar.gr

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Παρουσίαση του συνδυασμού μας για το Δήμο Αγράφων. "Μια ομάδα που μπορεί να κάνει το Όραμα για Αναγέννηση, Πράξη"!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Xrisoula Soulioti, χαμογελάει, κείμενο

AGRAFA NEWS Τριήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μπατζελή στην Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή

Λαμία, 17 Μαΐου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τριήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μπατζελή στην Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή της
Η τριήμερη περιοδεία της Κατερίνας Μπατζελή στην Χαλκίδα επιβεβαίωσε την αποδοχή της
υποψηφιότητάς της και την στήριξη από τους Ευβοείς. Η Υποψήφια Περιφερειάρχης
Στερεάς Ελλάδας συνοδευόμενη από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του
συνδυασμού «Η Πατρίδα μας η Στερεά» επισκέφθηκε την Τρίτη 14 Μαίου τις υπηρεσίες του
Δήμου Χαλκιδέων, την λαϊκή αγορά στο Πάρκο του Λαού και τα καταστήματα της πόλης και
συζήτησε με τους Χαλκιδέους επαγγελματίες τα προβλήματα της αγοράς, άκουσε με
προσοχή τις ανησυχίες τους και παρουσίασε σε γενικές γραμμές τις κατευθύνσεις του
προγράμματός της για την τόνωση και την ενίσχυση τις επιχειρηματικότητας και κυρίως των
μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι Χαλκιδέοι εκδήλωναν σε κάθε βήμα την αποδοχή και την
διάθεση να καλωσορίσουν και γνωρίσουν την Κατερίνα Μπατζελή ανεξάρτητα από τις
πολιτικές τους καταβολές.
Το απόγευμα της Τρίτης επισκέφθηκε την Αυλίδα και την Δροσιά όπου συναντήθηκε με
τους Αντιδημάρχους των ενοτήτων αυτών και στη συνέχεια πέρασε από τα καφενεία όπου
την υποδέχθηκαν με θέρμη και ευγένεια ανταποδίδοντας την δική της ευγένεια.
Το βράδυ της Τρίτης έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου στην Χαλκίδα και η Κατερίνα
Μπατζελή παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού στην Εύβοια. Η πολυπληθείς
παρουσία των Χαλκιδέων στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα
που συναντά η Κατερίνα Μπατζελή στην Εύβοια.
Την επομένη ημέρα περιόδευσε στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων και στην αγορά του
Βασιλικού συνεχίζοντας την πορεία στους ανθρώπους της τοπικής μικρομεσαίας
επιχειρηματικότητας και στους πολίτες. Στο Βασιλικό επισκέφθηκε εκτός των άλλων και την
Δομή για την προστασία των κακοποιημένων Γυναικών όπου ενημερώθηκε από τις
εργαζόμενες της Δομής για το έργο τους επισημαίνοντας την στήριξή της στην συνέχιση και
αναβάθμιση της Δομής καθώς και των αντίστοιχων Δομών σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς
Ελλάδας τονίζοντας την σημασία της περιφερειακής πολιτικής για την κοινωνική φροντίδα
και την πραγματική ισότητα των φύλων. Πέρα από Βασιλικό επισκέφθηκε το Λευκαντί, τα
Φύλλα και το Αφράτι.
Το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκε την περιοχή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων
Το οδοιπορικό ολοκληρώθηκε την Πέμπτη με επίσκεψη στην Ιχθυόσκλα της Χαλκίδας στις
5.30 το πρωί όπου διαπίστωσε την σημασία και την συμβολή του του αλιευτικού πλούτου
του ευβοϊκού αλλά και τον μόχθο των επαγγελματιών και των εργαζομένων εκεί.
Ακολούθησε με επίσκεψη στην Λαϊκή Αγορά της Νέας Αρτάκης, στο Δημαρχείο και στα
καταστήματα της πόλης ενώ το απόγευμα περιόδευσε στην παραλία της Χαλκίδας.
Σε κάθε βήμα η Κατερίνα Μπατζελή τόνισε την σημασία που έχει η Χαλκίδα και η ευρύτερη
περιοχή της για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ξεδίπλωσε μία σειρά μέτρων
πολιτικής που μεταξύ των άλλων απαντούν στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων
της περιοχής όπως, η προστασία του παραλιακού μετώπου, η παράκαμψη της Χαλκίδας, η
αντιπλημμυρική προστασία του Ληλαντίου πεδίου και η προστασία και ανάδειξη της
Αυλίδειας Αρτέμιδος κ.ο.κ.