Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

AGRAFA NEWS Πως θα ψηφίσουν όσοι δεν βρεθούν στον εκλογικό κατάλογο – Εγκύκλιος Χαρίτση


1/5/2019
Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ψηφοφόρος όταν διαπιστώσει ότι δεν περιλαμβάνεται στους εκλογικούς καταλόγους, παρά το ότι είναι εγγεγραμμένος σε Δημοτολόγιο ή/και Μητρώο Αρρένων και παρά το ότι δεν έχει στερηθεί το εκλογικό του δικαίωμα, περιγράφει ο Υπουργός Εσωτερικών στην αριθμ.27 (Α.Π. 32351/25.4.2019) Εγκύκλιό του.

Η διαδικασία αφορά και τις τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές και Κοινοτικές Εκλογές.

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Χαρίτσης σημειώνει ότι εκλογείς που, χωρίς να έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, δεν περιλαμβάνονται για οποιαδήποτε άλλη αιτία στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου στα Δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων των οποίων είναι εγγεγραμμένοι.
Συνεπώς, όσοι Έλληνες πολίτες είναι εγγεγραμμένοι σε Δημοτολόγια Δήμου της Χώρας, αλλά όχι στους εκλογικούς καταλόγους του, έχουν τη δυνατότητα μέχρι και το πέρας της διεξαγωγής της ψηφοφορίας, να απευθυνθούν στο Δήμο στα Δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής τους στα Δημοτολόγια.
Όσοι από τους πολίτες είναι εγγεγραμμένοι μόνο στα Μητρώα Αρρένων και όχι στα Δημοτολόγια Δήμου της Χώρας, μπορούν να εφοδιαστούν με πιστοποιητικό που να βεβαιώνει την εγγραφή τους στα Μητρώα Αρρένων.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τους Έλληνες εκλογείς, κατοίκους των Χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις Χώρες αυτές την 25η Μαΐου 2019. Συνεπώς, οι εκλογείς αυτοί μπορούν να εφοδιαστούν με το ανωτέρω πιστοποιητικό μέχρι και την ημέρα διενέργειας των εκλογών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. (25.5.2019).

Η Εγκύκλιος σημειώνει ότι οι Δήμαρχοι θα πρέπει να εκδίδουν εις διπλούν πιστοποιητικά εγγραφής των ενδιαφερομένων στα Δημοτολόγια ή στα Μητρώα Αρρένων και να χορηγούν σε αυτούς το ένα από τα δύο αντίγραφα.
Στα εκδιδόμενα (εις διπλούν) πιστοποιητικά, θα υπάρχουν οι εξής ενδείξεις :
Α) “Εκδίδεται αποκλειστικά για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019”
Β) “Εκδίδεται αποκλειστικά για τις Δημοτικές και τις Κοινοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019”
Γ) “Εκδίδεται αποκλειστικά για τις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2019, αν πρόκειται για Έλληνες κατοίκους κρατών-μελών της Ε.Ε.”
Δ) “Εκδίδεται αποκλειστικά για τις Περιφερειακές Εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019”
Ε) “Εκδίδεται αποκλειστικά για τις Δημοτικές Εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019”
Τα πιστοποιητικά (Δ) και (Ε) θα εκδίδονται από την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Σε περίπτωση που ο παραλειφθείς εκλογέας δεν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή 26 Μαΐου, μπορεί, εάν επιθυμεί, να απευθυνθεί στο Δήμο του, προκειμένου να του χορηγηθεί πιστοποιητικό εγγραφής του στα Δημοτολόγια ή Μητρώα Αρρένων, ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα τη δεύτερη Κυριακή 2 Ιουνίου. Στην περίπτωση αυτή θα εκδίδεται το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Για να χορηγηθούν τα ανωτέρω πιστοποιητικά από το Δήμαρχο ή το εξουσιοδοτημένο από αυτόν όργανο στον αιτούντα, θα πρέπει να διαπιστωθεί ότι ο αιτών δεν βρίσκεται εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους άλλου Δήμου της Χώρας.

Επισημαίνεται ότι, δεν θα χορηγούνται πιστοποιητικά εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων στους εγγραφέντες σε αυτά μετά την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Το πιστοποιητικό που αντιστοιχεί στην κάθε ψηφοφορία (26 Μαΐου, 2 Ιουνίου) θα προσκομίζουν οι εκλογείς στην Εφορευτική Επιτροπή, προκειμένου η τελευταία να τους επιτρέψει να ψηφίσουν.
Οι Αντιπρόσωποι της Δικαστικής Αρχής υποχρεούνται να κάνουν δεκτούς για να ψηφίσουν τους εκλογείς του ίδιου Δήμου που προσκομίζουν τα ανωτέρω πιστοποιητικά.

Το Υπουργείο αποτυπώνει, επιπλέον, την αντίστοιχη διαδικασία για τις περιπτώσεις εκ παραδρομής παράλειψης εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.http://www.airetos.gr

Το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

AGRAFA NEWS Ρουβίκωνας: Ο Μπακογιάννης μας έκλεψε το σύνθημα1/5/2019
Με ανάρτηση που έκανε στο facebook, το μέλος του «Ρουβίκωνα» Σπύρος Δαπέργολας καταγγέλλει τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας για «κλοπή» συνθήματος. Σύμφωνα με το μέλος του «Ρουβίκωνα», ο Κώστας Μπακογιάννης επέλεξε σαν κεντρικό του σύνθημα του προεκλογικού του αγώνα, ένα σύνθημα που υπάρχει στα τρικάκια της αναρχικής ομάδας εδώ και πολύ καιρό.
Το σύνθημα λοιπόν «Για να φέρουμε τα πάνω κάτω» που χρησιμοποιεί ο Κ. Μπακογιάννης, σύμφωνα με το μέλος του «Ρουβίκωνα» χρησιμοποιήθηκε πρώτα από την συγκεκριμένη ομάδα.
Γράφει, λοιπόν ο Σ. Δαπέργολας στην διαδικτυακή του παρουσία: Οτι το αναρχικό κίνημα είναι το μόνο που έχει την ζωντάνια να δημιουργεί καινούρια συνθήματα είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Να θυμίσω μόνο το «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» που πρωτοφωνάξαμε εμείς και μετά χρόνια υιοθέτησε όλη η αριστερά με πιο φανατικό το ΚΚΕ. Αλλά ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα αντέγραφε σύνθημα του Ρουβίκωνα με ξεπερνάει. Bitter Victory θα το έλεγε κανείς αλλά δεν πειράζει, ρε δεξιοί, χάρισμά σας, είμαστε large γιατί εμείς μπορούμε να βγάζουμε νέα συνθήματα. Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ότι χρυσοπληρωμένοι σύμβουλοι επικοινωνίας του νέου πουλέν του καθεστώτος, του Κώστα Μπακογιάννη αποδείχνονται copycats των αναρχικών… http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μήνυμα της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένει ιδιαίτερα επίκαιρο.
Τα μνημονιακά κόμματα που μαζί με την τρόικα φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό, τολμούν να εμφανίζονται σαν δήθεν σωτήρες και όλα αυτά όταν με τις δικές τους πολιτικές ποδοπάτησαν τα εργασιακά δικαιώματα, διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και δημιούργησαν στρατιές φτωχών και ανέργων.
Οι λαοί της Ευρώπης στις Ευρωεκλογές του Μαΐου θα στείλουν αποφασιστικό μήνυμα για δίκαιη κατανομή του πλούτου στην Ελλάδα και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, για τερματισμό της λιτότητας και της τραπεζοκρατίας και για οικοδόμηση της Κοινωνικής Ευρώπης με στόχο την αλληλεγγύη, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Για μια Ευρώπη που να ανήκει στους νέους της.

AGRAFA NEWS Μήνυμα του Δημάρχου Αγράφων κ.Θεόδωρου Μπαμπαλή για την Εργατική ΠρωτομαγιάΧαιρετίζουμε και τιμούμε την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ανασύνταξης δυνάμεων.
Η μέρα αυτή προάγει το μήνυμα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης ώστε να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των καιρών και να βρεθούμε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του.

Έχουμε χρέος απέναντι σε εκείνους που αγωνίστηκαν σκληρά για να δώσουν τέλος σε άδικες εργοδοτικές συμπεριφορές και να καθιερώσουν δικαιώματα εργοδοτικά και εργατικά, να μην παύουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα αλλά και να παλεύουμε συνεχώς για την περαιτέρω πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας μας.

Καλή πρωτομαγιά με υγεία σε όλους