Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

AGRAFA NEWS Ένας ενεργός πολίτης στην Ευρυτανία πίσω από δύο αναπτυξιακά έργα .

Ένας ενεργός πολίτης στην Ευρυτανία πίσω από δύο αναπτυξιακά έργα Εντϋπωση μας έκανε το γεγονός όταν πληροφορηθήκαμε ότι στην πρόσφατη διάσωση της ξακουστής γέφυρας Μανώλη από το υπουργεϊο Πολιτισμοϋ όσο και στην επικείμενη εγκατάσταση φωτισμού στην παγκοσμίου φήμης γέφυρας Τατάρνας είναι ένας ενεργός πολίτης,που διαμένει μόνιμα στο Αγρίνιο και με καταγωγή και από Ευρυτανία,ο κ.Γρηγόρης Φέρρας. Εΐχαμε συνηθίσει να "ακοϋμε" έργα φορέων αυτοδιοίκησης,κρατικού φορέα γενικότερα αλλά όχι έργα πολιτών. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι,ο Γρηγόρης Φέρρας ίδρυσε πριν μερικά χρόνια τον σύλλογο φίλων γέφυρας Μανώλη έναν φορέα με πολλούς οπαδοϋς με σκοπό την διάσωση της ιστορικής γέφυρας Μανώλη,μιας γέφυρας 360 ετων. Αποτέλεσμα ήταν ο κ.Φέρρας κατάφερε να αφυπνίσει τον κρατικό μηχανισμό και με το σάλο που δημιουργήθηκε να κοντεύει σήμερα να ολοκληρωθεί η διασωση της ιστορικής γέφυρας με εργασΐες αντιστήριξης στα βάθρα και σε βάθος χρόνου να οδεύουν στην πλήρη αναστήλωση. Η πρωτοβουλία του κ.Φέρρα δεν σταμάτησε μόνο εκεί αφού φρόντισε ταυτόχρονα να ενεργοποιηθεί και μία άλλη πρωτοβουλία αυτής του φωτισμοϋ της παγκόσμιου φήμης γεφυρα Ταταρνας. Έστειλε προσωπικη επιστολή στην ηγεσία της ΔΕΗ,και φρόντισε πρωτίστως να ενημερώσει Δήμους και Περιφέρειες προωθώντας και εκεί επιστολές του . Πρότεινε στην ΔΕΗ να αναλάβει εξ'ολοκλρου το έργο ούτως ώστε να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αφού η γέφυρα Τατάρνας ανήκει σε δϋο νομούς(Αιτωλοακαρνανίας-Ευρυτανίας),σε δύο Δήμους(Αγράφων-Αμφιλοχίας) και σε δϋο Περιφέρειες(Στερεας Ελλαδας-Δυτικής Ελλαδας). Τελικά μήπως όλοι εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του μπας και σωθεί αυτή η χώρα;

AGRAFA NEWS Δηλώσεις Δημάρχου Αγράφων μετά τη δημόσια παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες."Βιώσιμη Διαχείριση Νερού και Ορεινότητα Περιοχών", στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Δηλώσεις Δημάρχου Αγράφων μετά τη δημόσια παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

AGRAFA NEWS ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ. ΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ.

POSS-1h-viomatiki-imera-ph01Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε 1η  Βιωματική ημέρα Σαρακατσάνικης παράδοσης
Δεν παρακολουθούμε αλλά συμμετέχουμε....
Με συλλογικότητα, προσπαθούμε να αναδείξουμε, ως έναν από τούς βασικούς πυλώνες διατήρησης της πλούσιας πολιτισμικής μας κληρονομιάς, την βιωματική προσέγγιση της παράδοση.
Η γνωριμία με την πολιτιστική κληρονομιά και την παράδοση, αποτελεί σημαντική πηγή αυτογνωσίας και σύνδεσης του ατόμου με το περιβάλλον του, ενώ η αναγνώριση ότι αποτελεί τμήμα μιας εξελικτικής πορείας, ενισχύει την αυτοεκτίμησή του και ταυτόχρονα τη μοναδικότητά του στο χώρο και το χρόνο .Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στο δημαρχείο του Λαγκαδά η πρώτη συνάντηση για την οργάνωση της 1ης ημέρας Σαρακατσάνικης βιωματικής παράδοσης στα λουτρά του Λαγκαδά, στον οικισμού του Συλλόγου. Η εκδήλωση αποτελεί προέκταση τις Σαρακατσάνικης βιωματικής κατασκήνωσης στην Χαλκιδική και με σκοπό να δημιουργηθούν οι νέοι συντελεστές που θα βοηθήσουν και στη κατασκήνωση για το προσεχές καλοκαίρι.
Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη και θα δώσει την δυνατότητα σ’ όσους συμμετέχουν να βιώσουν μια μέρα της ζωής των Σαρακατσάνων όχι παρακολουθώντας αλλά και συμμετέχοντας.
Μια σειρά από δραστηριότητες της ζωής των Σαρακατσάνων μικρών και μεγάλων θα μας ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο με γαστρονομία, παραδοσιακά παιχνίδια, ύφανση-γνέσιμο, ντύσιμο καλυβιού, ξυλογλυπτική, τραγούδι και χορό και άλλες δραστηριότητες.
Θα συμμετέχουν οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων κεντρικής Μακεδονίας. Ετοιμαστείτε να ζήσουμε μια μέρα φανταστική όπως οι γονείς και οι παππούδες μας, μια μέρα χαράς, μια μέρα από Σαρακατσάνους για Σαρακατσάνους.POSS-1h-viomatiki-imera-ph04
Περιμένουμε την συμμετοχή σας και την συμβολή σας!!!!POSS-1h-viomatiki-imera-ph03

AGRAFA NEWS Κώστας Μπακογιάννης: Ετοιμάζουμε επτά προγράμματα ένα για κάθε Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας


14/3/2019
«Όταν ανέφερα ότι κάθε Δημοτική Κοινότητα είναι ένας μικρός Δήμος το εννοούσα. Στο πρόγραμμα μας θα δείτε 7 προγράμματα για όλες τις Δημοτικές Κοινότητες που ο συνολικός του προϋπολογισμός ξεπερνάει για λίγο τα 30 εκ. ευρώ την πρώτη διετία ενώ για την επόμενη διετία το λεπτομερές πρόγραμμα ανά Δημοτική Κοινότητα θα καταρτιστεί πρώτα από όλα με τα αιτήματα και ζητούμενα των κοινοτήτων και των γειτονιών τους», τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων εξηγεί ότι το σχέδιο αυτών των άμεσων παρεμβάσεων είναι πλήρως κοστολογημένο και με προϋπολογισμένους πόρους ανά κοινότητα. «Είναι έργα που είδαμε ότι χρειάζονται γυρίζοντας όλες τις γειτονιές της Αθήνας», προσθέτει ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος αναφέρεται και στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες: «Θα είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με πετυχημένους ανθρώπους που προέρχονται από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου. Αλλά και με πρόσωπα που ουδέποτε έδωσαν πολιτικό στίγμα. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για πρόσωπα που μπορούν να κάνουν τη δουλειά που θέλουμε», υπογραμμίζει ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Σε ότι αφορά τον νέο εκλογικό νόμο ο Κωστας Μπακογιάννης τονίζει: «Επιδίωκα και επιδιώκω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία. Αυτό θα κάνω και τώρα όχι επειδή το «διατάζει» ένας εκλογικός νόμος αλλά επειδή το πιστεύω βαθιά».http://www.airetos.gr