Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019

AGRAFA NEWS Συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων με τη Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κτηματολογίου κα Κλωνάρη ΧριστίναΤην Δευτέρα 18-2-2019 ο κ. Μπαμπαλής επισκέφθηκε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, όπου
συζήτησε με τον Γενική Διευθύντρια ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του
Κτηματολογίου, στο δήμο Αγράφων.
Ο κ. Μπαμπαλής ανέλυσε στην κ. Κλωνάρη τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της
ορεινότητας, της μορφολογίας και των καιρικών συνθηκών, καθώς και το γεγονός, ότι πολλοί
ιδιοκτήτες ζουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να
ανταποκριθούν μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή,
δηλαδή ως 18-3-2019.
Ο Δήμαρχος Αγράφων και η Διευθύντρια του Ελληνικού Κτηματολογίου συμφώνησαν ότι,
εφόσον χρειαστεί να δοθεί παράταση, θα δοθεί έως και 3 μήνες επιπλέον, αλλά θα
εξαντληθεί και κάθε άλλη δυνατότητα που υπάρχει και γενικότερα θα έχουμε την βοήθεια
και τις διευκολύνσεις που θα χρειαστούν.
Καλούνται οι δημότες μας, προκειμένου να ενημερωθούν και να διευκολυνθούν, να
απευθύνονται στα γραφεία Κτηματογράφησης του Κτηματολογίου στα τηλέφωνα:
Παλαιοκατούνα: 2237770820
Καρπενήσι: 2237023200

AGRAFA NEWS Β.Αποστόλου: Εξασφαλίστηκε η συνέχιση της απασχόλησης των δασεργατών του προγράμματος ΟΑΕΔ.
Δήλωση του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Β.Αποστόλου: 
“Με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους αρμόδιους Υπουργούς επεκτείνεται κατά 8 μήνες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Εύβοιας και της χώρας γενικότερα. 

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύει την ευαισθησία της όχι μόνο στο θέμα της απασχόλησης, που ασφαλώς είναι το κύριο για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, με την εξειδίκευσή τους στα ζητήματα της αντιπυρικής προστασίας.” 

AGRAFA NEWS Η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την απασχόληση των εργαζόμενων.Αθήνα, 21/02/2019 

Ο τέως Υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλης Αποστόλου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 21-02-2019, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με θέμα: «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ – (Σύμβαση της ΔΕΗ – Κρατικές Ενισχύσεις)», έκανε την παρακάτω τοποθέτηση: 
«Αν και ο πολιτικός χώρος που ανήκω δεν έχει καμία ευθύνη για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ΛΑΡΚΟ, προτείνω να δούμε τα πράγματα με βάση τα δεδομένα που έχουμε.

Πρώτο δεδομένο η βούληση της Κυβέρνησης, όπως την έχει εκφράσει τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης με πλήρη διασφάλιση της απασχόλησης των εργαζομένων.

Για να συμβεί αυτό πρέπει τα υπόλοιπα δεδομένα να αντιμετωπιστούν με συγκεκριμένες κινήσεις, αποφάσεις και πράξεις. Να βρεθούν λύσεις στα ζητήματα που άπτονται 
  1. των ανακτήσεων που η ΛΑΡΚΟ είναι υποχρεωμένη να κάνει μετά τη καταδικαστική απόφαση των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, 
  2. των λοιπών πιστωτών που έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες σε προσημειώσεις παγίων και 
  3. των σχέσεων ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ.
Η καταδίκη της χώρας μας για κρατικές ενισχύσεις αφορούν συγκεκριμένες δανειοδοτήσεις από τις Τράπεζες, πρώην Αγροτική και Εθνική και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, τα χρόνια 2008,2010, και 2011 και οριστικοποιήθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα το 2014, παραμονές εκλογών, της τότε συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να πείσει την Ε. Επιτροπή με το γνωστό πλάνο τριχοτόμησης του Σταϊκούρα.

Η καταδικαστική αυτή απόφαση είναι σοβαρή, δεν είναι καταστροφική. Θα ξεκινήσουμε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπονώντας ένα νέο σχέδιο υπηρέτησης της απόφασης προς την κατεύθυνση απομείωσης των ανακτήσεων.

Ανάλογο πρόβλημα βρήκα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν με δικαστική απόφαση κληθήκαμε να ανακτήσουμε, για ρυθμίσεις συνεταιριστικών δανείων της δεκαετίας του 1990, 460 εκατ. ευρώ. Αντιμετωπίστηκε επί θητείας μου με συνεχείς διαπραγματεύσεις, φτάνοντάς το στα 100 εκατ. ευρώ, χωρίς να πληρώσουμε μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και σε αυτή τη διαπραγμάτευση.

Με την κατάθεση και έγκριση του συγκεκριμένου σχεδίου αποτελεί μονόδρομο για τους πιστωτές η εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για νομικές διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών των παγίων. Εξάλλου μπορεί να υπάρξει και δικαστική προστασία.

Για τις σχέσεις ΛΑΡΚΟ – ΔΕΗ, η υπογραφή μιας αμοιβαία αποδεκτής σύμβασης δεν μπορεί να περνά μέσα από αγχώδεις διαδικασίες και ολιγοήμερες παρατάσεις, πόσο μάλλον όταν το νικέλιο είναι ένα προϊόν με μεγάλες διακυμάνσεις σε αξίες και χρόνους.

Πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη διαμεσολάβηση από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης με αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Πάνω από όλα όμως εσείς να μείνετε ενωμένοι κι εμείς από τη μεριά μας θα είμαστε δίπλα σας. Περάσαμε πολύ δυσκολότερες καταστάσεις και σταθήκαμε όρθιοι. Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση. Θα τη φέρουμε σιγά –σιγά στη κανονικότητα. Και η δική σας κανονικότητα είναι συνδεδεμένη με τη διασφάλιση της εργασίας σας.»