Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019

AGRAFA NEWS Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)


8/2/2019
Στη δήλωση ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης δείχνοντας πως η κυβέρνηση επενδύει προεκλογικά στη συνταγή των προσλήψεων. Παράλληλα ανέφερε ότι «η απόφαση για τις βουλευτικές εκλογές θα ληφθεί με καθαρά πολιτικούς όρους, όχι με τεχνικούς».
«Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και οι 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι επιτυχόντες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα τεχνικό πρόβλημα για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου. Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο, επισήμανε, ενώ έκανε λόγο για υπαινιγμούς που αναφέρονται σε σχέδιο νοθείας στις εκλογές υποστηρίζοντας πως «είναι απαράδεκτοι και αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής».
«Η ΝΔ από τη μία ζητά την επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στην υγεία. Η υποκρισία έχει και τα όριά της», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις μεγάλες προκλήσεις, καθώς έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έλυσε με εθνικά επωφελή τρόπο την ιστορική εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Τώρα προέχει η υλοποίηση των θετικών μέτρων για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας».
 
Τέλος, για το μείζονος σημασίας  θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα», προσθέτοντας ότι «εμείς συστήσαμε με διακομματική συναίνεση, επιτροπή με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα με θεσμική σοβαρότητα», χωρίς όμως να αποσαφηνίσει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Κτηματολόγιο:Παράταση ένα χρόνο για τις δηλώσεις ζητούν οι πολίτες των Αγράφων.

Παράταση τουλάχιστον ενός έτους για την κατάθεση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο ζητούν με επιστολή τους στον Yπουργό Περιβάλλοντος αλλά και στον πρόεδρο του Εθνικού Κτηματολογίου ,οι πολίτες των Αγράφων , καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον δήμο Αγράφων δυσκολεύουν την συλλογή των απαραίτητων εγγράφων.
Ακολουθεί η επιστολή της Κίνησης Πολιτών Αγράφων:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 
Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, για το σύνολο των ιδιοκτησιών του δήμου Αγράφων. 
Χωρίς να αμφισβητούμε την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα ολοκλήρωσης της πλήρους  κτηματογράφησης ως κάτοικοι των Αγράφων θεωρούμε καθήκον μας να σας επισημάνουμε τα εξής:
 -Οι χρονικές προθεσμίες (3 μήνες για συμπολίτες μας στα Άγραφα  και στην υπόλοιπη Ελλάδα, 6 μήνες για συμπολίτες που ζουν στο εξωτερικό) είναι σαφέστατα ασφυκτικές, σε εποχή μάλιστα που η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών συνεπάγεται τις περισσότερες φορές βαρύ και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος.
-Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν όλο τον χειμώνα στα Άγραφα δυσκολεύουν και κάνουν αδύνατη την προσέγγιση των ιδιοκτησιών τους από τους Αγραφιώτες ανα την Ελλάδα. 
-Εμπειρίες από άλλες περιοχές με το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό λαθών (85%) καταδεικνύει την ανάγκη για πλήρη και σε βάθος ενημέρωση των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα και την πάσης φύσεως διευκόλυνση τους .
Απευθύνουμε έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και την «Εθνικό Κτηματολόγιο» για παράταση των προθεσμιών υποβολής δηλώσεων για τουλάχιστον 1 έτος. 
Είναι απαράδεκτο τα λάθη και τις διαχρονικές καθυστερήσεις με ευθύνη της Πολιτείας να τις πληρώσουν εν τέλει οι πολίτες των Αγράφων που κινδυνεύουν ακόμα και με απώλεια των ιδιοκτησιών τους.

Κίνηση Πολιτών Aγράφων
Κ.Π.Α    

AGRAFA NEWS Β.Αποστόλου: Το ελληνικό γιαούρτι κέρδισε μια μεγάλη μάχη.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Δήλωση του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την γνωστοποίηση από τον Επίτροπο Υγείας κ. Ανδρουκάϊτις για την απόσυρση από την Τσεχία της χρήσης του όρου ελληνικό γιαούρτι στα προϊόντα γιαούρτης που παράγονται στην επικράτειά της: 
“Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, που αφορά ένα ελληνικό προϊόν, με τεράστιες δυνατότητες εξαγωγής στις διεθνείς αγορές. 

Η εξέλιξη αυτή δεν ήρθε έτσι απλά. Το πρόβλημα έχει προκύψει από το 2016 που η Τσεχία επεχείρησε να σφετεριστεί τη φήμη του ελληνικού γιαουρτιού με στόχο να παραπλανήσει τους καταναλωτές. 

Έκτοτε έχουν γίνει πολλές παραστάσεις στη συγκεκριμένη χώρα που έφτασαν μέχρι την προετοιμασία φακέλλου για προσφυγή στα Δικαστήρια, αλλά και αλλεπάλληλες συζητήσεις και καταγγελίες στα Συμβούλια Υπουργών, που συμμετείχαν τόσο ο Επίτροπος Υγείας ο κ. Ανδρουκάϊτις, όσο και ο Επίτροπος Γεωργίας, ο κ. Χόγκαν. 

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο Επιτρόπους για τη θετική τους προσέγγιση, αλλά και πολλούς άλλους Υπουργούς Γεωργίας, όπως οι Υπουργοί Γαλλίας και Ιταλίας που στάθηκαν στο πλευρό μας σε αυτή τη δυσκολία. 

Πρέπει όμως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ολολκηρώσει γρήγορα τη διαδικασία που ξεκινήσαμε, της κατοχύρωσης του ελληνικού γιαουρτιού ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). 

Για την υπεράσπιση βέβαια της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες με απτά αποτελέσματα, όπως αυτά του γιαουρτιού αλλά και της φέτας“

AGRAFA NEWS ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΣ ΟΧΙ, δεν πρόκειται να εκτεθώ ως υποψήφιος είτε στην Πολιτική, είτε στην Αυτοδιοίκηση Επέλεξα και θα παραμείνω στις επάλξεις των συλλογικών ενδιαφερόντων.Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται....

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενοΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
ΟΧΙ, δεν πρόκειται να εκτεθώ ως υποψήφιος
είτε στην Πολιτική, είτε στην Αυτοδιοίκηση
Επέλεξα και θα παραμείνω στις επάλξεις
των συλλογικών ενδιαφερόντων.Το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται....
Προτάσεις και ερωτήματα που δέχομαι εδώ και αρκετό καιρό, καθιστούν υποχρεωτική την εκ μέρους μου δημόσια διευκρίνιση ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ως βατήρα τη θέση στην οποία βρίσκομαι, ως επικεφαλής των οργανωμένων συλλόγων Σαρακατσαναίων , για να εκτεθώ ως υποψήφιος είτε στην Πολιτική, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Πρεσβεύω, τιμώ και σέβομαι ως ορθή την άποψη – οδηγία των αρχαίων προγόνων μας ότι είναι επιβεβλημένη η ενασχόλησή μας με τα δημόσια πράγματα, με το πνεύμα και το γράμμα της οποίας συντάσσομαι, καθώς, όπως είναι γνωστό σε όλους, συγκαταλέγομαι μεταξύ αυτών που ανέλαβαν βαρύτατο φορτίο ευθυνών και υποχρεώσεων, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα πρωτεύουσες επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.
Σε αυτούς που μου απευθύνουν τα σχετικά ερωτήματα και οι οποίοι συμβαίνει να είναι οι στενότεροι και πιο αγαπητοί σε μένα φίλοι, θέλω πρωταρχικά να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου, για την εμπιστοσύνη που εκδηλώνουν στο πρόσωπό μου και, κατά δεύτερο, να τους θυμίσω, ζητώντας τους να κατανοήσουν τη θέση μου, ότι εδώ και επτά συνεχόμενα χρόνια έχω διαρκή και δραστήρια ενασχόληση με τα κοινά ενδιαφέροντα της μεγάλης οικογένειας των Σαρακατσαναίων.
Η προσήλωσή μου στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητά μου ως προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ. ) είναι συνειδητή και υποδηλώνει ότι το έργο που συντελείται στις τάξεις των συλλόγων και της ομοσπονδίας είναι πολύ πιο ουσιαστικό και ανώτερο από αυτό που γίνεται στους χώρους όπου δεν προτίθεμαι να μετακινηθώ, δίνοντας το δικαίωμα στους δοκιμαζόμενους σκληρά Έλληνες να θεωρήσουν την τέτοια ανάμειξή μου ως καιροσκοπική υπέρ αποκλειστικά του εαυτού μου.
Επέλεξα και θα παραμείνω στις επάλξεις των συλλογικών ενδιαφερόντων, γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή μου προϋποθέτει – κάτι που συμβαίνει άλλωστε – τη θυσία σχεδόν ολόκληρου του ωφέλιμου χρόνου μου και τούτο παρά τις ιδιαίτερα πιεστικές και βεβαρημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις μου ενός πολυάνθρωπου επιτελείου, με κύριο αντικείμενο τα φοροτεχνικά και λογιστικά ζητήματα ενός ευρύτατου κύκλου επιχειρηματιών και επαγγελματιών που μας εμπιστεύονται και αποτελεί πρωταρχική και ύψιστη υποχρέωσή μας να αποδειχτούμε άξιοι της εμπιστοσύνης τους.
ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......

AGRAFA NEWS Πρωταθλήτρια 2018 στην απορρόφηση ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης : «Το παλέψαμε και το καταφέραμε»

Μπακογιάννης ΕΣΠΑ.jpg

Την πρώτη θέση ανάμεσα  στο σύνολο των Περιφερειών της χώρας σε απορρόφηση Κοινοτικών πόρων κατέκτησε το 2018 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομίας και  Ανάπτυξης η απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στις 31 Δεκεμβρίου 2018 , έφτασε στο 36,6 %, φέρνοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κορυφή  των 13 ελληνικών Περιφερειών, σημαντικά πάνω από το μέσο όρο συνολικής απορρόφησης του «ΕΣΠΑ 2014-2020»  που  ήταν 25,2%.
Μεγάλα έργα όπως το Νοσοκομείο Χαλκίδας έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 95%, ενώ ξεκίνησε το Φυσικό Αέριο που θα δώσει ώθηση στις τοπικές οικονομίες. Έχουν ενταχθεί και κατασκευάζονται δεκάδες έργα υποδομών σε Δήμους (σχολεία, υδρεύσεις, πολιτιστικές, αρχαιολογικές και θρησκευτικές υποδομές, αντιπλημμυρικά, αποχετεύσεις και βιολογικοί καθαρισμοί κλπ.).
Υλοποιούνται ήδη (και σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρώνονται) σημαντικές δράσεις εξοπλισμών σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας και προμήθειας νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, δράσεις στην οδική ασφάλεια (νέα οχήματα και εξοπλισμός ΕΛΑΣ), και στην προστασία από τις πυρκαγιές (νέα οχήματα πυροσβεστικής).
Έχουν εγκριθεί και λειτουργούν πολυάριθμες κοινωνικές δράσεις όπως Κέντρα Κοινότητας και στους 25 Δήμους, κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, δομές προστασίας κακοποιημένων γυναικών, ημερήσια φροντίδα ΑΜΕΑ και φυσικά φιλοξενία παιδιών και νηπίων σε παιδικούς σταθμούς.
Εγκρίθηκε ήδη και ξεκινάει η μεγάλη παρέμβαση του Ασωπού, ενώ θα ολοκληρωθούν άμεσα οι εντάξεις των σχεδίων αστικής ανάπτυξης των μεγάλων Δήμων της Περιφέρειας.
Μέσα στο 2019, στόχος της Περιφέρειας είναι οι εντάξεις να υπερβούν το 100% των διαθέσιμων πόρων του ΠΕΠ, και να συνεχιστεί η υλοποίηση των έργων με αμείωτους ρυθμούς παρά τις αλλεπάλληλες προεκλογικές περιόδους.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:
«Το παλέψαμε και τα καταφέραμε. Αισθανόμαστε όλοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πάρα πολύ  υπερήφανοι που είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ.  Με σχέδιο, σκληρή και συστηματική δουλειά. Τα εύσημα για την πρώτη θέση δεν ανήκουν σε μένα, αλλά στην ομάδα μας, ιδιαίτερα στον επικεφαλής και τα στελέχη της Διαχειριστικής μας Αρχής, αλλά και όλους τους συνεργάτες μας.  Θέλω να τους ευχαριστήσω. Φυσικά δεν σταματάμε. Σε μια δύσκολη χρονιά, όπως το 2019, με αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, γιατί πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Και  είναι δέσμευση ότι θα διασφαλίσουμε τη συνέχεια και τη ολοκλήρωση αυτού του έργου».