Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2019

AGRAFA NEWS Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Μουτσιάνας μετά συζύγου του κ. Καλλιόπη Αθανασούλα στον ετήσιο χορό της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Georgios Moutsianas, άτομα στέκονται, κουστούμι και παπούτσια
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Georgios Moutsianas, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, εσωτερικός χώροςΜε εξαιρετική επιτυχία σε μια κατάμεστη -μετά από πολλά χρόνια αίθουσα - στον ΚΑΡΒΟΥΝΗ στα Γιάννενα , ο χορός τις Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου. Καλή δύναμη στο νέο Δ.Σ με επικεφαλής τον πρόεδρο Τάγκα Κώστα.

AGRAFA NEWS Κρέντη:Καθημερινές Επιθέσεις Λύκων Σε Κοπάδια Ζώων


Επιθέσεις λύκων σημειώνονται καθημερινά σε κοπάδια ζώων καταγγέλουν κάτοικοι της Κρέντης στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα "Δυτική Ευρυτανία" ,με αποτέλεσμα να χάνουν τα ζώα τους και ότι αυτό συνεπάγεται.
Ειδικότερα στα βουνά,πάνω από την Κρέντη,στις θέσεις Καυκί και Λακώματα εντοπίστηκε αγέλη λύκων όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι θερίζοντας κοπάδια ζώων από τις περιοχές της Χρύσως,Άγιο Δημήτριο Κρεντης κλπ.

Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στο Δασαρχείο Καρπενησίιυ που είναι και η αρμόδια υπηρεσία όσο αναφορά την αποζημίωση των ζώων τους.
Σε απάντησή του το Δασαρχείο ανέφερε ότι για ναγίνει αυτό θα πρέπει να συλλεχθούν τα κουφάρια,να κρατηθούν σε κάποιο μέρος και όταν μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος να περάσει να τα ελέγξει,εξηγώντας τους ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία.

Όπως και να έχει είναι φανερό ότι υπάρχει ενεργή κτηνοτροφία στις περιοχές αυτές και θα πρέπει με κάποιο τρόπο οι αρμόδιες αρχές να επιλύσουν το ζήτημα για να σταματήσουν αυτές οι συνεχείς επιθέσεις για να μην συμβούν τα χειρότερα και επιτεθούν και σε ανθρώπους.https://ditikievritania.blogspot.com

AGRAFA NEWS Μητσοτάκης Από Καρπενήσι:Να Προσεγγίσουμε Και Όσους Αισθάνονται Προδομένοι


Μητσοτάκης: Να Προσεγγίσουμε Και Όσους Αισθάνονται Προδομένοι - Εγώ Δεν Είμαι Αλέξης Τσίπρας

Μητσοτάκης: Να προσεγγίσουμε και όσους αισθάνονται προδομένοι - Εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας
«Η Νέα Δημοκρατία έχει συνολικό σχέδιο για την ορεινή Ελλάδα», σημείωσε από το Καρπενήσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του κόμματός του για παροχή κινήτρων για επενδύσεις στους ορεινούς νομούς, μεταξύ των οποίων και η Ευρυτανία.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την μονοεδρική της Ευρυτανίας θα την πάρει Νέα Δημοκρατία, ζητώντας συγχρόνως από τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να δώσουν τη μάχη πόρτα πόρτα.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που έχει πραγματικό σχέδιο για τη χώρα» και πως «θα μειωθούν οι φόροι και εισφορές και θα δημιουργηθούν νέες δουλειές», ενώ ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ «να μην εφησυχάζουν με τα γκάλοπ» και να προσεγγίσουν όλους τους πολίτες «ακόμη και αυτούς που απογοητεύτηκαν και αισθάνονται προδομένοι».
«Είναι αυτοί που λένε όλοι το ίδιο είστε και ότι εσείς έχετε δεσμεύσεις απέναντι στους ξένους», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η απάντηση είναι «όχι, δεν είμαστε το ίδιο».
«Εγώ δεν είμαι Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην οδική σύνδεση της Ευρυτανίας λέγοντας ότι «πολιτική μας απόφαση είναι και πολιτική μας δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί ο δρόμος από τη Λαμία για το Καρπενήσι».
cnn.gr

AGRAFA NEWS Μητσοτάκης απο Καρπενήσι:"Aναδύεται δυσωδία από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Βουλή"(Φώτο)

Μητσοτάκης απο Καρπενήσι:"Aναδύεται δυσωδία από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Βουλή"(Φώτο)
"Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει το έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Λαμίας- Καρπενησίου"
Στην ανακοίνωση της τελικής σύνθεσης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρυτανία προχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, όπου παρευρέθη σήμερα το απόγευμα.
 Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, το ψηφοδέλτιο της Ευρυτανίας θα συμπληρώσουν, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, δύο ακόμη πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ανάμειξη με την κεντρική πολιτική σκηνή και σηματοδοτούν το στοίχημα της ΝΔ για ανανέωση. Αυτά είναι αφενός ο νέος επιχειρηματίας Κλεομένης Λάππας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, αφετέρου η Πλαστική Χειρουργός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, η οποία επελέγη μέσω της διαδικασίας του Μητρώου Στελεχών του κόμματος.
Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Ευρυτανίας, στην οποία τον συνόδευε και ο νυν Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Νέα Δημοκρατία Φάνης Σπανός. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίαας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Σπανός θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας από τα τοπικά στελέχη να στηρίξουν τον προεκλογικό αγώνα. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Κώστα Μπακογιάννη για το σπουδαίο έργο του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Δήμαρχος Αθηναίων.
 Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει το έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Λαμίας- Καρπενησίου, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, και ότι σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει και το έργο του οδικού άξονα Καρπενήσι - Αγρίνιο.
 O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε ότι το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ως στόχο να κάνει καλύτερη τη ζωή των πολιτών, και αναφέρθηκε ειδικά σε τέσσερις δεσμεύσεις: Σημαντική μείωση των φόρων, επενδύσεις και δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, έμφαση στην ασφάλεια, και υψηλής ποιότητας δημόσια παιδεία. Σχετικά με την τελευταία δέσμευση, μάλιστα, υπενθύμισε το σχέδιό του για ένα δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας καθώς και για στήριξη της ειδικής αγωγής με τακτικές προσλήψεις εξειδικευμένων εκπαιδευτικών.
 Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έκανε πολλές τιμητικές αναφορές στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη, στον οποίον, όπως είπε χαρακτηριστικά “η Ευρυτανία χρωστάει πολλά”.
 Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία στάση στη Μακρακώμη όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Μακρακώμης. Στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας απένειμε τιμητική πλακέτα η ΔΗΜΤΟ Μακρακώμης καθώς και οι εμπορικοί σύλλογοι Μακρακώμης και Σπερχειάδας. Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μεσολαβούν μόνο 112 ημέρες μέχρι την 26η Μαΐου που θα γίνουν οι ευρωεκλογές αλλά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές. σε αυτό το διάστημα ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός στα στελέχη αλλά και τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και να μην επαναπαυτούν από τις δημοσκοπήσεις. Υπερτόνισε τη σημασία των περιφερειακών εκλογών και επανέλαβε τη στήριξη που δείχνει στον Φάνη Σπανό. Σχολίασε επίσης την κεντρική πολιτική επικαιρότητα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι αναδύεται μία δυσωδία από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη Βουλή.  Επανέλαβε, τέλος, για άλλη μία φορά ότι η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι τη μακεδονική γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες δεν την έδωσε μόνο ο κύριος Τσίπρας αλλά και ο κ. Καμμένος που τώρα φοράει στολή Μακεδονομάχου.
Υποψήφιοι βουλευτές Ευρυτανίας.jpg
_DPC9996.jpg