Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

qAGRAFA NEWS «Δεσμεύσεις του Υπ. Εργασίας στον Κωνσταντινόπουλο, για πάνω από 5.500 νέους επιστήμονες που ζητούν εργασία»


Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την παράταση της εργασίας 5.500 νέων σε φορείς που τους έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα στις αρχές του 2019, ξεκίνησε η υλοποίηση της δημόσιας πρόσκλησης Νο 11/2018 «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών». Σήμερα αυτοί οι νέοι με τα υψηλά προσόντα και ενώ απέκτησαν κατάλληλες δεξιότητες για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων των φορέων όπου εργάζονται, οδηγούνται στην ανεργία, για να φύγουν στον εξωτερικό ή να ανακυκλωθούν σε άλλο πρόγραμμα μείωσης της ανεργίας και να χαθεί η πολύτιμη εμπειρία τους.

Ο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε στην απάντησή του προς τον κ. Κωνσταντινόπουλο ότι:

1. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επαναληφθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και θα εξευρεθούν πάλι νέοι επιστήμονες με πολύ υψηλά προσόντα οπού θα ενταχθούν στο πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης, θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα διότι εκτός από τα ήδη υπάρχοντα στελέχη υπάρχουν κι άλλα με εξαιρετικά προσόντα.

2. Θα υπάρξει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, καθώς αυτό ήδη σχεδιάζεται από τις υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας, συνδυαστικά με τον ΟΑΕΔ το οποίο θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.