Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS Συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.




Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ



Στη  συνάντηση , κατά τη διάρκεια της οποίας παρευρέθηκαν ο ΔΥΠΕάρχης Θεσσαλίας και στερεάς Ελλάδος κ. Φώτης Σερέτης, ο πρώην υφυπουργός υγείας κ. Έκτορας Νασιώκας  καθώς επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου, τέθηκαν όλα τα θέματα υγείας του Δήμου Αγράφων. Εκείνο που συζητήθηκε διεξοδικά όμως, ήταν η πρόταση για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το δήμο σε κεντρικό συντονιστικό ρόλο. Μια πρόταση που η παράταξη του Δημάρχου είχε παρουσιάσει προεκλογικά  και υπερψηφίστηκε από τους πολίτες στις εκλογές. 
Η πρόταση προβλέπει  μεταξύ άλλων:
 Ίδρυση γραφείου υγείας στο δήμο , δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας   και αξιοποίηση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας της περιοχής . Συνεργασία  με εργαστηριακή και απεικονιστική μονάδα υποστήριξης του προγράμματος.  Περιοδικές επισκέψεις σε περιοχές του δήμου, κλινικές και  εργαστηριακές εξετάσεις με αιμοληψίες τοπικά από  την ομάδα υγείας του Δήμου. Προγράμματα πρόληψης , πρώιμης διάγνωσης και μελετών δημόσιας υγείας. Διασύνδεση  δε του όλου προγράμματος με κεντρική νοσοκομειακή μονάδα
αναφοράς.
Ο κ. υφυπουργός βρήκε την πρόταση καινοτόμο και πρωτοποριακή . Έτσι αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα μελέτης του  όλου θέματος. Τις επόμενες μέρες ο Δήμος θα καταθέσει και επίσημα την πρόταση  του.