Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

AGRAFA NEWS Ανοίγουν 35.000 προσλήψεις Κοινωφελούς – Η Επιστολή Βρούτση σε Πατούλη


23/9/2019
Το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το νέο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα περιλαμβάνει η Επιστολή, με την ένδειξη “εξαιρετικά επείγον”, που απέστειλε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ι. Βρούτσης, στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ. Πατούλη.

Ειδικότερα, ο Υπουργός ενημερώνει ότι σχεδιάζουν την υλοποίηση νέου κύκλου του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειεςκαι Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Το Πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.
Το Πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 8 μηνών, θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους και θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.
Περιλαμβάνει απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.
Τα έργα αυτά, όπως και όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα, δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των Δήμων (αναβάθμιση υπηρεσιών, εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κλπ).
Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσειςκατάρτισης.

Τα έργα που θα υλοποιηθούν, επιλέγονται από τους ίδιους τους Δήμους ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Ενδεικτικά, ο Υπουργός αναφέρει έργα που στοχεύουν:
• στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους,
• στη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών,
• στην αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών,
• στην αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την Επιστολή ΕΔΩ.  Όπως αναγράφεται σε αυτήν, θα ακολουθήσει σχετική Επιστολή του Υπουργείου προς κάθε Δήμο.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργού, το «νέο αναμορφωμένο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας» θα αφορά «35.000 ανέργους».http://www.airetos.gr