Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

AGRAFA NEWS Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)


8/2/2019
Στη δήλωση ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης δείχνοντας πως η κυβέρνηση επενδύει προεκλογικά στη συνταγή των προσλήψεων. Παράλληλα ανέφερε ότι «η απόφαση για τις βουλευτικές εκλογές θα ληφθεί με καθαρά πολιτικούς όρους, όχι με τεχνικούς».
«Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και οι 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι επιτυχόντες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα τεχνικό πρόβλημα για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου. Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο, επισήμανε, ενώ έκανε λόγο για υπαινιγμούς που αναφέρονται σε σχέδιο νοθείας στις εκλογές υποστηρίζοντας πως «είναι απαράδεκτοι και αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής».
«Η ΝΔ από τη μία ζητά την επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στην υγεία. Η υποκρισία έχει και τα όριά της», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις μεγάλες προκλήσεις, καθώς έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έλυσε με εθνικά επωφελή τρόπο την ιστορική εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Τώρα προέχει η υλοποίηση των θετικών μέτρων για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας».
 
Τέλος, για το μείζονος σημασίας  θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα», προσθέτοντας ότι «εμείς συστήσαμε με διακομματική συναίνεση, επιτροπή με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα με θεσμική σοβαρότητα», χωρίς όμως να αποσαφηνίσει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.airetos.gr