Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

AGRAFA NEWS ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ . ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ


POSS-Theatriki-parastasi-kosmas-aitolos-ph01ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΙΛΙΠΠΩΝ –ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Σ.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ . ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ ) οργανώνει  θεατρική  παραγωγή  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Καβάλας «Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ» και  του πολιτιστικού Συλλόγου ΑΚΟΥΕΟΡΑ,  σε σκηνοθεσία,  του κ. Νίκου Βεργίδη.
Η θεατρική παράσταση θα έχει  τον τίτλο «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ» και η θεματολογία του κειμένου θα αφορά χαρακτηριστικά βιώματα του Αγίου – Προστάτη των Σαρακατσαναίων , λίγο πριν σκοτωθεί από τους Τούρκους.
Προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση της θεατρικής παραγωγής,    πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη - συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φιλίππων  Νεαπολέως και Θάσου  κ.κ. Στέφανο, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα φιλικός και αποδέχτηκε  τον σχεδιασμό και την θεματολογία που του παρουσιάστηκε.  Δήλωσε ότι προτίθεται η Ιερά Μητρόπολη,  να χρηματοδοτήσει οικονομικά την συγκεκριμένη προσπάθεια.
Η πρώτη παράσταση σύμφωνα με την πρόταση του Σεβασμιότατου, θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019, σε ειδικά επιλεγμένο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππου, Νεαπολέως και Θάσου.  Θα ακολουθήσουν  θεατρικές παραστάσεις του έργου σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο…
Όλοι οι συμμετέχοντες της συνάντησης, δεσμευτήκαμε, να υπάρξει μία εκ νέου συνάντηση ώστε να διευθετηθούν ζητήματα χρόνου, τόπου, δοκιμών και γενικά σχεδιασμού, για την πραγματοποίηση των παραστάσεων.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με φιλοξενία των παρευρισκομένων από τον Τοπικό Σύλλογο , τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

POSS-Theatriki-parastasi-kosmas-aitolos-ph02