Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

AGRAFA NEWS Κρέντη:Καθημερινές Επιθέσεις Λύκων Σε Κοπάδια Ζώων


Επιθέσεις λύκων σημειώνονται καθημερινά σε κοπάδια ζώων καταγγέλουν κάτοικοι της Κρέντης στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα "Δυτική Ευρυτανία" ,με αποτέλεσμα να χάνουν τα ζώα τους και ότι αυτό συνεπάγεται.
Ειδικότερα στα βουνά,πάνω από την Κρέντη,στις θέσεις Καυκί και Λακώματα εντοπίστηκε αγέλη λύκων όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι θερίζοντας κοπάδια ζώων από τις περιοχές της Χρύσως,Άγιο Δημήτριο Κρεντης κλπ.

Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στο Δασαρχείο Καρπενησίιυ που είναι και η αρμόδια υπηρεσία όσο αναφορά την αποζημίωση των ζώων τους.
Σε απάντησή του το Δασαρχείο ανέφερε ότι για ναγίνει αυτό θα πρέπει να συλλεχθούν τα κουφάρια,να κρατηθούν σε κάποιο μέρος και όταν μπορεί ο αρμόδιος υπάλληλος να περάσει να τα ελέγξει,εξηγώντας τους ότι δεν είναι εύκολη διαδικασία.

Όπως και να έχει είναι φανερό ότι υπάρχει ενεργή κτηνοτροφία στις περιοχές αυτές και θα πρέπει με κάποιο τρόπο οι αρμόδιες αρχές να επιλύσουν το ζήτημα για να σταματήσουν αυτές οι συνεχείς επιθέσεις για να μην συμβούν τα χειρότερα και επιτεθούν και σε ανθρώπους.https://ditikievritania.blogspot.com