Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

AGRAFA NEWS ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη φορέων του Νομού στις 30 Νοέμβρη στις 6μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα την ίδια μέρα στο Καρπενήσι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη φορέων του Νομού στις  30 Νοέμβρη στις 6μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η σύσκεψη πραγματοποιείται στα πλαίσια της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα την ίδια μέρα στο Καρπενήσι.
Σκοπός της σύσκεψης είναι να αναδειχθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα των εργαζομένων και των αγροτών της περιοχής, καθώς και ιδιαίτερα τοπικά ζητήματα (υγεία, παιδεία, υποδομές κ.α).
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να μας εκθέσετε τις απόψεις του φορέα σας. Παρακαλούμε να μας επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή ή τη μη συμμετοχή σας μέσω e-mail ή στο τηλέφωνο 6981590436 (Μπακογιώργος Γιώργος).
Με εκτίμηση,
Το Γραφείο της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ διοργανώνει σύσκεψη φορέων του
Νομού στις 30 Νοέμβρη στις 6μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Η σύσκεψη
πραγματοποιείται στα πλαίσια της περιοδείας του ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη
Κουτσούμπα την ίδια μέρα στο Καρπενήσι.
Σκοπός της σύσκεψης είναι να αναδειχθούν και να καταγραφούν τα προβλήματα
των εργαζομένων και των αγροτών της περιοχής, καθώς και ιδιαίτερα τοπικά
ζητήματα (υγεία, παιδεία, υποδομές κ.α).
Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά και να μας εκθέσετε τις απόψεις του φορέα
σας. Παρακαλούμε να μας επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή ή τη μη συμμετοχή σας
μέσω e-mail ή στο τηλέφωνο 6981590436 (Μπακογιώργος Γιώργος).
Με εκτίμηση,
Το Γραφείο της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί την
Ευρυτανία την Παρασκευή 30 Νοέμβρη.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Παρασκευή 30 Νοέμβρη
10.45 π.μ.: Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας
11.15 π.μ.: Περιοδεία στο Νοσοκομείο Καρπενησίου
12.15 μ.μ.: Συνάντηση με τον δήμαρχο Καρπενησίου
6 μ.μ.: Σύσκεψη με φορείς της Ευρυτανίας στο Συνεδριακό Κέντρο
Καρπενησίου
8 μ.μ.: Ομιλία σε συνεστίαση της ΚΟΒ Ευρυτανίας, στο κέντρο «Πανόραμα»

AGRAFA NEWS Η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που αναβαθμίζει ενεργειακά και αυτοματοποιεί τον φωτισμό στο Εθνικό Οδικό ΔίκτυοΑνατρέπει τα έως τώρα δεδομένα η έγκριση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης του συστήματος φωτισμού στο Εθνικό Δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Πρόκειται για ένα έργο που εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 60%, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και εξοικονόμηση πόρων, με την εγκατάσταση νέων φωτιστικών αλλά και την εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2019 θα προκηρυχθεί ο δημόσιος διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός, με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την εκτέλεση του συνόλου του έργου. Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 16 εκ. ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας 12 έτη.

Ο κ. Μπακογιάννης, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες του έργου που, όπως είπε, «αποτελεί την αφετηρία για να αλλάξει η νοοτροπία που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζεται ο φωτισμός στους δρόμους». Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται:

1.      Η εγκατάσταση νέων φωτιστικών led σύγχρονης τεχνολογίας, στο σύνολο των κόμβων του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας.
2.      Η λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας».
3.      Η εφαρμογή Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης (καταγραφή βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, στατιστική παρακολούθηση βλαβών, κατάστασης δικτύου).
4.      Η αξιοποίηση του Συστήματος «Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας», για την εγκατάσταση και λειτουργία έξυπνων εφαρμογών, που θα συμβάλλουν στη συνολική μείωση του κόστους συντήρησης του Συστήματος και στην επαρκή ασφάλεια των εγκαταστάσεων (Ιστοί, Pillars Φωτισμού, λοιπός εξοπλισμός).
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκε στην εξοικονόμηση ενέργειας από την υλοποίηση του έργου, που οδηγεί αλυσιδωτά σε πολλαπλά οφέλη όπως το οικονομικό, με την μείωση της κατανάλωσης, αλλά και με τη μείωση του κόστους συντήρησης, καθώς η διάρκεια ζωής των φωτιστικών led είναι μεγαλύτερη. Παράλληλα, εξήγησε ότι με την τηλεχειρισμό του συστήματος, δίνεται η δυνατότητα για τον αυτόματο εντοπισμό των βλαβών, της άμεσης παρέμβασης των υπηρεσιών και της καλής συντήρησης ολόκληρου του δικτύου και των εγκαταστάσεών του. Άλλο ένα «όπλο» του συστήματος αυτού, είναι η δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης του φωτισμού (dimmed) για την αυτόματη προσαρμογή του στις καιρικές συνθήκες και την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς οδήγησης.
«Αισθάνομαι ότι, με αυτό το έργο, σχίζουμε μία σελίδα από το παρελθόν και την πετάμε στα σκουπίδια. Θα αλλάξουμε, όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τις συνθήκες στο οδικό δίκτυο ολόκληρης της Στερεάς. Εφαρμόζουμε ένα πετυχημένο σύστημα που λύνει ένα ουσιαστικό πρόβλημα για πολλές περιφέρειες και δήμους της Ελλάδας. Τον φωτισμό. Καθιστούμε τις μετακινήσεις ασφαλείς και ταυτόχρονα εναρμονιζόμαστε πλήρως με όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος. Μακάρι, ολόκληρη η χώρα να υιοθετήσει τέτοιες σύγχρονες μεθόδους που, εκτός όλων των άλλων, επιστρέφουν χρήματα στα δημόσια ταμεία» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης

AGRAFA NEWS Ένα παραμύθι... με δράκο! Ένας παλιός μύθος, που διαδόθηκε στόμα με στόμα και από γενιά σε γενιά, συνηγορεί στο ανυπότακτο της Αγραφιώτικης γης.Ένας παλιός μύθος, που διαδόθηκε στόμα με στόμα και από γενιά σε γενιά, συνηγορεί στο ανυπότακτο της Αγραφιώτικης γης.

Διηγούνταν οι γέροντες σαρακατσαναίοι, ότι επάνω ψηλά στη Νιάλα υπήρχε μία απρόσιτη σπηλιά στην οποία κατοικούσε κάποτε ένας δράκος! Τούτος ήταν ο άγρυπνος φρουρός της περιοχής!

Όταν ο δράκος αντιλαμβάνονταν ότι ανηφόριζαν προς τα μέρη του τα εχθρικά αποσπάσματα της εξουσίας, τότες έβγαινε από την σπηλιά του και κυλούσε καταπάνω τους τεράστια βράχια ώστε να τους κόψει το δρόμο και να μην τολμήσουν να πλησιάσουν.

Μόλις επιτύγχανε το σκοπό του αποσύρονταν και πάλι στην κρυψώνα του...

Έτσι αυτός ο τόπος παρέμεινε για πάντα "άγραφος" και ανέγγιχτος! https://eyrytixn.blogspot.com/

AGRAFA NEWS Κοινή Δήλωση των Ευρωβουλευτών Νίκου Ανδρουλάκη, Μιλτιάδη Κύρκου και Τάκη Χατζηγεωργίου για την καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας σε 10 χρόνια φυλάκισης

Δρακόντεια η απόφαση

Κοινή Δήλωση των Ευρωβουλευτών Νίκου Ανδρουλάκη, Μιλτιάδη Κύρκου και Τάκη Χατζηγεωργίου για την καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας σε 10 χρόνια φυλάκισης
Η εξάντληση της αυστηρότητας της Δικαιοσύνης, στην 53χρονη που πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού ώστε να δουλέψει ως καθαρίστρια στο Δημόσιο, προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει κάθε μορφή δικαίου. Κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη τιμωρίας όσων διορίστηκαν παράνομα στο δημόσιο και πλαστογράφησαν έγγραφα. Ο σεβασμός των νόμων αποτελεί θεμελιώδης αρχή του Κράτους Δικαίου όπως και η αναλογικότητα των ποινών. Καλωσορίζουμε την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ζητάμε να κινηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες για την αναθεώρηση αυτής της δρακόντειας απόφασης.