Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

AGRAFA NEWS Κινηματογραφική παραγωγή για τη ζωή και τη δράση του Αγραφιώτη Σαρακατσάνου προεπαναστατικού ήρωα Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ – 2

Κινηματογραφική παραγωγή για τη ζωή και τη δράση του Αγραφιώτη Σαρακατσάνου προεπαναστατικού ήρωα Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ – 2 η Συνάντηση Πραγματοποιήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2018, νέα συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων και εκπροσώπους της εταιρείας παραγωγής, για το συντονισμό των παραπέρα ενεργειών αναφορικά με τη δημιουργία της κινηματογραφικής παραγωγής για τη ζωή και τη δράση του Προεπαναστατικού Αγραφιώτη ήρωα Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Π.Ε. Φθιώτιδας και τον Δήμαρχο Αγράφων συνόδευαν οι κ.κ Κώστας Μπουμπουρής, Ηλίας Μπουμπουρής και Δημήτριος Πέγκας, τον δε Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ Γιώργο Μουτσιάνα, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ Γιώργος Καψάλης, η Ειδική Γραμματέας της Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων κ Κωστούλα Σοφία, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας .και μέλη από διάφορους ανά την επικράτεια Συλλόγους Σαρακατσαναίων.. Συζητήθηκαν λεπτομέρειες της παραγωγής και ανακοινώθηκε η Επιστημονική Επιτροπή με επικεφαλής τον πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ Γεώργιο Καψάλη, τον δε Δήμο Αγράφων, θα εκπροσωπήσουν στην επιτροπή, οι κ. κ Κώστας Μπουμπουρής και Ηλίας Μπουμπουρής, οι οποίοι προτάθηκαν από τον κ Μπαμπαλή Εφόσον πρώτα αξιολογηθεί το σενάριο από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή και το κόστος που απαιτείται για την όλη διαδικασία, το θέμα της κινηματογραφικής παραγωγής θα τεθεί σε διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων και ανάλογα με την πορεία του όλου έργου θα γίνονται ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου για το στάδιο των εργασιών της παραγωγής. Ο Δήμαρχος Αγράφων ευχαρίστησε και ευχαριστεί εκ νέου την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων, το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας και την Π.Ε. Φθιώτιδας, για την άψογη προετοιμασία της συνάντησης και τη φιλοξενία. Επίσης ο Δήμαρχος Αγράφων παρακολούθησε στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας την παρουσίαση του βιβλίου «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ – ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ», στο οποίο δημοσιεύονται τα πρακτικά και οι εισηγήσεις του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου- με τον ίδιο τίτλο- που έγινε στη Λαμία τον Μάρτιο του 2016.

AGRAFA NEWS Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας Αναβίωση των «Πολυσπορίων» ― Παραδοσιακό φαγητό & γλέντι Ο Νοέμβρης με βροχή, σκάβει, σπέρνει όλη τη γη…. Αγαπητοί Συμπατριώτες Ευρυτάνες,

Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας

ΘΕΜΑ: Αναβίωση των «Πολυσπορίων» ― Παραδοσιακό φαγητό & γλέντι
Ο Νοέμβρης με βροχή, σκάβει, σπέρνει όλη τη γη….
Αγαπητοί Συμπατριώτες Ευρυτάνες,

ευχόμαστε η επιστολή μας να σας βρίσκει όλους καλά. Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας, τα «Πολυσπόρια 2018».

Διατηρώντας με αφοσίωση τις παραδόσεις και τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας μας διοργανώνουμε και φέτος την αναβίωση του πατροπαράδοτου εθίμου της προσφοράς της «ευχαριστήριας πανσπερμίας» προς την Παναγία, Μητέρα και προστάτιδα των πάντων, ακόμη και της φύσης κατά την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, 21η Νοεμβρίου, της «Πολυσπορίτισσας», όπως λέγεται και στην Ευρυτανία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. στο κέντρο «ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ» (Παρ. 143, Πάτρα). Στο μενού προβλέπονται: τσιπουράκι, Πολυσπόρια (αντί για πρώτο πιάτο), κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας (και επιλογές νηστίσιμου πιάτου), σαλάτα, τυρί, κρασί και αναψυκτικά. Το κέντρο διαθέτει και ζωντανή μουσική!
Συμμετοχή: 15€ ανά άτομο.

Για την καλή τάξη και οργάνωση της εκδήλωσης παρακαλείσθε όπως δηλώσετε συμμετοχή ως τις 22.11.2018 σε ένα από τα τηλέφωνα που υπάρχουν στο κάτω μέρος της επιστολής.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος στην οποία θα κληρωθούν ποικίλα δώρα (Τιμή λαχνού: 2€)

Τα 32 χρόνια «της Ευρυτανίας» στην Αχαΐα ολοκληρώνονται! Μέρες δημιουργίας και προκοπής των μελών μας. Θα είναι τιμή και χαρά μας να συμμετάσχουμε όλοι στη μεγάλη ετήσια συγκέντρωσή μας, να αποκρέψουμε, να γλεντήσουμε, αλλά και να αναβιώσουμε το πατροπαράδοτο έθιμό μας, διαδίδοντάς το και στους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους και φίλους! Σας περιμένουμε όλους!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
"Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ"

AGRAFA NEWS Κώστας Μπακογιαννης Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον Φάνη Σπανό που απόψε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον Φάνη Σπανό που απόψε ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο Φάνης έχει αποδείξει στην πράξη και ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει. Ο Φάνης Σπανός, για όλους εμάς που γίναμε ομάδα το 2014, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, είναι πηγή υπερηφάνειας. Όχι μόνο επειδή εγγυάται τη συνέχεια των μεγάλων αλλαγών που ξεκινήσαμε όλοι μαζί, αλλά και γιατί θέλει και μπορεί να τα δώσει όλα για να φτάσουμε τη Στερεά Ελλάδα εκεί που της αξίζει. Με γνώση, εμπειρία, θέληση και κυρίως αγάπη για αυτόν τον τόπο. Φάνη μου, απόψε βρεθήκαμε στο πλάι σου όλοι οι άνθρωποι της ομάδας που πίστεψε και πιστεύει στη μοναδικότητα της Στερεάς. Συνεχίζουμε μαζί με τον ίδιο ενθουσιασμό που ξεκινήσαμε. Καλή επιτυχία!
Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος