Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

AGRAFA NEWS Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Χορός Βράβευσης Πρωτοετών Φοιτητών Θεσσαλονίκης 2018


Η Ελλάδα που αντιστέκεται. Χορός Βράβευσης Πρωτοετών Φοιτητών Θεσσαλονίκης 2018
kariotis athanasios

του Αθανασίου Καρυώτη.
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ. ΗΧΩ

Για ακόμα μία φορά καμαρώσαμε την εξαιρετική νεολαία μας.
Το Οργανωμένο Σαρακατσάνικο Πολιτιστικό Κίνημα έχει εξαιρετικό παρόν και λαμπρό μέλλον. Είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται . Tο Δ. Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών σε μία καταπληκτική βραδιά βράβευσε τους νεοεισελθέντες φοιτητές στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.
Περάσαμε υπέροχες στιγμές με την πολύ όμορφη παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων, ντυμένοι με γνήσιες Σαρακατσάνικες φορεσιές που δύσκολα συναντάμε σήμερα στους συλλόγους, ακούγοντας υπέροχες φωνές όμορφα τραγούδια και χορούς, όπως μόνο ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών μπορούν να χορέψουν.
Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα την πρόεδρο κ Αλεξία Γάτου για την υπέροχη φιλοξενία, που από την πρώτη στιγμή μας έκαναν να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας. Το χορό τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, ο περιφερειάρχης Κ. Μ. κ Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής της Ν.Δ κ Σταύρος Καλαφάτης, ο Αντ/δρος της Π.Ο.Σ.Σ κ Κατσιούλας Α, ο γ γ. κ Μακρής Στ., ο ταμίας κ Μπάρμπας Π, ο υπεύθ. Νεολ. Και πρόεδρος του Σ.Σ. Κορδελιού κ Φαρμάκης Ι., ο υπ. ανταμωμάτων. κ Αλεξάκης Κ., ο υπευθ. Ηλεκτρονικής εφημερίδας ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ κ Αθανάσιος Καρυώτης, ο Σαρακατσάνος περιφερειακός σύμβουλος κ Ανατολίτης Β., ο υπεύθ, της κατασκήνωσης Yuppi Camp στην Κρυοπηγή, κ Αχ. Τιμπλαλέξης, ο οποίος απένεμε τιμητικές διακρίσεις στα τρία κορίτσια φοιτήτριες που βοήθησαν στη βιωματική κατασκήνωση, Αλεξία Γάτου, Αλεξία Τσακούμη, και Χρύσα Μουτσιάνα. Παλαιοί και νυν πρόεδροι Συλλόγων Σαρακατσαναίων από όλοι την Ελλάδα, πολιτευτές της τοπικής και κεντρικής σκηνής της χώρας, και πάνω από 1000 άτομα νέοι, και μεγάλοι γέμισαν ασφυκτικά την κάτω φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ το βράδυ του Σαββάτου! Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ Μουτσιάνας χαιρέτησε το χορό και μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε, και κάλεσε όλο τον κόσμο στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Π.Ο.Σ.Σ που είναι η κοπή της πίτας (ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2019) που γίνετε στην πόλη της Λάρισας 12 και 13 Ιανουαρίου 2019
Μας κράτησαν συντροφιά οι καλλιτέχνες, στο τραγούδι: Σερμπέζης Β. Μπόνιας Στ. Γιαννακός Ν. και Γαρέφης Κως. Με την ορχήστρα του Κώστα Ζαραλή.
Θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα την πρόεδρο κ Αλεξία Γάτου για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν, και δίνουμε ραντεβού για τον Μάρτιο του 2019 στο ίδιο μέρος.Eidiseis-Sxolia-Xoros-Prwtoetwn-Foititwn-ph07.jpgEidiseis-Sxolia-Xoros-Prwtoetwn-Foititwn-ph06.jpg


AGRAFA NEWS