Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018

AGRAFA NEWS Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου στο Δήμο Αγράφων Με λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28 ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Αγράφων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις καθιερωμένες παρελάσεις σε όλες τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων στο Δήμο Αγράφων. Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής βρέθηκε στα Αγραφα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κίτσιο και τον Πρόεδρο της ΤΚ Αγράφων κ. Δημήτρη Γατή. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, που βρίσκεται στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού και η παρέλαση από τους τέσσερις μικρούς μαθητές του σχολείου των Αγράφων. Στην έδρα του Δήμου, στο Κερασοχώρι, το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Κώστας Τάκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Βάσω Φεγγούλη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κώστας Μάκκας και κ. Γιώργος Τρίκκας, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου, η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κερασοχωρίου κα Μαρούλη Μαρία, οι Σχολικές Μονάδες ΤΚ Κερασοχωρίου, οι συλλογικοί φορείς Κερασοχωρίου – Κρέντης και πλήθος δημοτών. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάσης Σταμούλης παραβρέθηκε στην έδρα της Δ.Ε. Ασπροποτάμου στο Ραπτόπουλο, μαζί με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Θεόδωρο Τσιάμη και Αποστόλη Μάκκα, τον Πρόεδρο της ΤΚ Ραπτοπούλου κ. Λάμπρο Παπαδήμο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πρασιάς κ. Ντασιώτη Θωμά, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κέδρων κ. Βασιλείου Γεώργιο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λεπιανών κ. Γεωργάκη Παναγιώτη και τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Παναγιώτη Φλώτσιο και Γιώργο Ευαγγελοκώστα. Στη Γρανίτσα, βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Στέφανος Τσιαμάκης, όπου κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της δημοτικής αρχής, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Παπαδημητρίου και τον Πρόεδρο της ΤΚ Γρανίτσας κ. Ανδρέα Ζαχαράκη. Στη Δυτική Φραγκίστα τη δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λεωνίδας Τελώνης και ο Πρόεδρος της ΤΚ κ. Γιώργος Περούλας. Να σημειωθεί εδώ πως αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του Δήμου Αγράφων για την άριστη παρουσία τους στις μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της 28 ης Οκτωβρίου 1940. Οπως έχει καθιερώσει η παρούσα δημοτική αρχή, πραγματοποιήθηκε και φέτος, η ανάγνωση των ονομάτων των πεσόντων Αγραφιωτών ως ελάχιστος φόρος τιμής στην μνήμη τους. Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλα τα χωριά του Δήμου Αγράφων, όπου λειτουργούν σχολεία, ενώ μετά το πέρας των εκδηλώσεων προσφέρθηκε κέρασμα, προσφορά του Δήμου.

AGRAFA NEWS Στο συνέδριο για τον «Κλεισθένη» ο Δήμαρχος Αγράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι από την Πέμπτη 25 έως το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ενωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις καταξιωμένων καθηγητών και όχι μόνο, ακούστηκαν στο 3ημερο συνέδριο, που αφορούσαν αιρετούς, τεχνοκράτες και στελέχη διοίκησης των ΟΤΑ, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για την εφαρμογή και του λειτουργία του Κλεισθένη. Στην έναρξη του Συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Αγράφων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μετά την εφαρμογή του «Κλεισθένη» η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη ενημέρωσης και επικοινωνίας, για να ενδυναμωθεί και να μπορέσει να συνεχίσει να στέκεται όρθια δίπλα στους πολίτες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά δε στη δική μας περιοχή και στο Δήμο Αγράφων, τον πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας. Η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, που θα ακουστούν αυτές τις ημέρες, θεωρώ πως θα μας βοηθήσουν και θα μας δώσουν τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τους δημότες μας, για τον τόπο μας». Ο Δήμαρχος Αγράφων κατά την τοποθέτησή του υπέβαλε πρόταση μέσα από το Συνέδριο προς την Πολιτεία ώστε να θεσμοθετηθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα σε όλους τους Δήμους της Χώρας και όχι μόνο στους μεγάλους. Εξάλλου οι μικροί Δήμοι και ιδιαιτέρως οι υποστελεχωμένοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Αγράφων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για τη θέση ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία τους. Η πρόταση του κ. Μπαμπαλή έγινε ομόφωνα δεκτή από το Συνέδριο και συμπεριλαμβάνεται στα ψηφίσματα του Συνεδρίου ώστε να υποβληθεί στην Πολιτεία για υλοποίηση.

AGRAFA NEWS Στο συνέδριο για τον «Κλεισθένη» ο Δήμαρχος Αγράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Διοίκηση & Οργάνωση των ΟΤΑ μετά
τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», συμμετείχε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι από την Πέμπτη 25 έως το Σάββατο
27 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, από την Περιφέρεια
Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Καρπενησίου και την Πανελλήνια Ενωση Γενικών
Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις καταξιωμένων καθηγητών και όχι μόνο, ακούστηκαν στο
3ημερο συνέδριο, που αφορούσαν αιρετούς, τεχνοκράτες και στελέχη διοίκησης
των ΟΤΑ, μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος και εποικοδομητικός
διάλογος για την εφαρμογή και του λειτουργία του Κλεισθένη.
Στην έναρξη του Συνεδρίου απηύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Αγράφων, ο
οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μετά την εφαρμογή του «Κλεισθένη» η τοπική
αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη ενημέρωσης και επικοινωνίας, για να ενδυναμωθεί και
να μπορέσει να συνεχίσει να στέκεται όρθια δίπλα στους πολίτες της με τον
καλύτερο δυνατό τρόπο, ειδικά δε στη δική μας περιοχή και στο Δήμο Αγράφων, τον
πιο ορεινό Δήμο της Ελλάδας.
Η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, που θα ακουστούν αυτές τις ημέρες,
θεωρώ πως θα μας βοηθήσουν και θα μας δώσουν τα εφόδια που χρειαζόμαστε για
να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο για τους
δημότες μας, για τον τόπο μας».