Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

AGRAFA NEWS Βλαχο… σαρακατσάνικη συμμαχία!!!

http://trikalavoice.grΒλάχικο αίμα κυλάει στις φλέβες των Χατζηγάκηδων, οι οποίοι ανέκαθεν διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις με τους… πάντες. Εσχάτως ο Σωτήρης Χατζηγάκης φιλοξένησε στο φερώνυμο «Αρχοντικό» στο Περτούλι τους… ηγέτες των εν Ελλάδι Σαρακατσαναίων, τον πρόεδρο Γιώργο Μουτσιάνα και τη γραμματέα, τη δικιά μας, Σοφία Κωστούλα-Βλόντζου. Ξετύλιξαν τον νήμα της ιστορίας, είπαν πολλά, θυμήθηκαν περισσότερα και… άκουσαν και το κλαρίνο τους!…

AGRAFA NEWS Συνεχίζονται επιτυχώς οι Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις του Δημάρχου Αγράφων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίζονται επιτυχώς οι Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις του
Δημάρχου Αγράφων
Συνελεύσεις σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αγράφων
πραγματοποιούνται από τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή. Έως τώρα
πραγματοποιήθηκαν Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις στις 27 Τοπικές Κοινότητες του
Δήμου, ενώ αναμένονται άλλες 5 προκειμένου να κλείσει ο εποικοδομητικός αυτός
κύκλος ενημέρωσης και διαλόγου, ο οποίος έχει ως σκοπό την ενημέρωση των
δημοτών για τα πεπραγμένα του Δήμου μέχρι σήμερα, καθώς και όσα έχουν
προγραμματιστεί.
Οι Τοπικές Συνελεύσεις ήταν και είναι ανοικτές παρέχοντας τη δυνατότητα
να συμμετέχουν όλοι (Πολίτες, Σύλλογοι, Φορείς).
Την εβδομάδα που πέρασε πραγματοποιήθηκαν Τοπικές Συνελεύσεις σε
Λιθοχώρι Λημέρι Λεπιανά Τοπόλιανα Έπισκοπή Ανατ. Φραγκίστα
Μαραθιά – Παλαιοχώρι – Αγιο Δημήτριο και Χρύσοβα.
Παραθέτουμε αναλυτικά το Πρόγραμμα και των υπόλοιπων 5 Τοπικών
Συνελεύσεων:
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ 2018
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΠΟΣ ΩΡΑ
Τρίτη 28 Αυγούστου
Δάφνη 19:00
Τετάρτη 29 Αυγούστου
Παλαιοκατούνα 19:00
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
Μάραθος 11:00
Βίνιανη 19:00
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου
Τριπόταμος 18:00

AGRAFA NEWS ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ για τους συμμετέχοντες των Πανελληνίων εξετάσεων


Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων των Σχολών, έτσι όπως διαμορφώθηκαν κατόπιν της φετινής Πανελλήνιας σχολικής διαγωνιστικής διαδικασίας, νιώθω άλλη μια χρονιά ιδιαίτερα υπερήφανος για τους επιτυχόντες μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους νέους φοιτητές μας, για τους οποίους ένας κύκλος κοπιώδης και γεμάτος αγωνία έκλεισε, αλλά ένας νέος γεμάτος εμπειρίες – γνώση και επιτυχίες μόλις άρχισε.  Το νέο και σπουδαίο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά σας, η φοιτητική σας ζωή, εύχομαι για τον καθένα σας να αποδειχθεί μεγαλύτερη των προσδοκιών σας και το γνωστικό αντικείμενο που επιλέξατε να ικανοποιεί τους στόχους ζωής που έχετε θέσει.

Επιπλέον,  δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και σε όσους δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποια σχολή, και να τους πω ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος. Στη ζωή υπάρχουν ευκαιρίες για όλους αρκεί να έχετε στόχο, θέληση, αφοσίωση και κατάρτιση για όποιο αντικείμενο εργασίας επιλέξετε.

Θα ήθελα να συγχαρώ επίσης τις οικογένειες και τους καθηγητές όλων των συμμετεχόντων, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, γιατί είμαι βέβαιος ότι στάθηκαν στυλοβάτες καθ’ όλη την περίοδο της εξεταστικής προετοιμασίας.

AGRAFA NEWS Γιορτάζει ο Άγιος Ιωάννης στον Πρόδρομο Πρασιάς


Οι νεολαία του χωριού , οι κάτοικοι του Πρόδρομου Πρασιάς αλλά και όλοι οι Πρασιώτες αύριο Τετάρτη 29 Αυγούστου αναβιώνουν το παραδοσιακό πανηγύρι, στον παλιό ναό του Αγίου Ιωάννη,νότια του χωριού, που είναι αφιερωμένος στην Αποτομή της Κεφαλής του Ιωάννη του Πρόδρομου.
Μετά την θεία λειτουργία όλοι μαζί κάτω απο τον ίσκιο των πλατάνων ετοιμάζουν φασολάδα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα και με παρέα το καλό κρασί και παραδοσιακή ντόπια ορχήστρα χορεύουν στο αλώνι του παλιού ναού.
Σύμφωνα με έναν μύθο , κάθε χρόνο ο Άγιος ο Ιωάννης , έστελνε στο πανηγύρι ένα ελάφι να σφάξουν και να φάνε οι πανηγυριώτες.
Μια χρονιά λοιπόν το ελάφι καθυστέρησε και έφτασε κουρασμένο και ιδρωμένο. Χωρίς να το αφήσουν να πάρει μια ανάσα επειδή είχε αργήσει το πανηγύρι, το έβαλαν αμέσως κάτω, το έσφαξαν και το έριξαν στο καζάνι.
Εκεί που ανακάτευε κάποιος το φαγητό, βλέπει έντρομος ένα ανθρώπινο χέρι ανάμεσα στα κομμάτια του κρέατος και τρομαγμένος βάζει τις φωνές. Μαζεύονται όλοι γύρω από το καζάνι και πες ο ένας, πες ο άλλος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως αυτό ήταν σήμα του Αγίου γιατί βιάστηκαν να σφάξουν το ελάφι και δεν περίμεναν να ξεκουραστεί.
Μετανοιωμένοι αυτοί από τότε υιοθέτησαν την φασολάδα για φαγητό στη γιορτή του Ιωάννη Προδρόμου του Αποκεφαλιστή και θεωρείται μάλιστα μεγάλη αμαρτία η κατανάλωση κρέατος στη διάρκεια αυτής της ημέρας.