Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

AGRAFA NEWS Ξεκίνησε χθες η βιωματική σαρακατσανικη κατασκήνωση !!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητεςΗ εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

AGRAFA NEWS Μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Φθιώτιδας Κώστας Μπακογιάννης: «Προλαβαίνουμε πριν γίνει το κακό»

 
Σπερχειός.jpg

Στην υπογραφή της σύμβασης ενός μεγάλου και αναγκαίου έργου για τη αντιπλημμυρική θωράκιση του Σπερχειού ποταμού, στη Φθιώτιδα, προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.
Πρόκειται για ένα έργο που επιχειρεί να δώσει τέλος στα συνεχή πλημμυρικά φαινόμενα, ιδίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων και των διερχόμενων οδηγών, αλλά και την προστασία των ιδιοκτησιών. 
Με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων και η απομάκρυνση απορριμμάτων, μπαζών, φερτών υλών και βλάστησης  από την κοίτη του Σπερχειού ποταμού και των παραποτάμων του.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε επί μέρους τμήματα, στην περιοχή από τη θέση του νέου μεριστή που κατασκευάστηκε από την ΕΡΓΟΣΕ,  έως και το  τεχνικό υδροληψίας  του Αρδευτικού έργου Αμουρίου – Λιανοκλαδίου – Ζηλευτού, σε μια περιοχή συνολικού μήκους περίπου 28 χλμ.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής:
Α. Αποκατάσταση της διατομής της υφιστάμενης κοίτης του ποταμού, από την οποία θα αφαιρεθούν απορρίμματα, φερτά υλικά (μπάζα – προσχώσεις), αυτοφυής βλάστηση (καθαρισμός καλαμιών, εκρίζωση και απομάκρυνση θάμνων και δένδρων) που εμποδίζουν τη ροή του νερού.   
Β. Συντήρηση και αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων (παρόχθιων  έργων  αντιπλημμυρικής προστασίας, προβόλων κατεύθυνσης ροής από συρματοκιβώτια (σαρζανέτ), λιθορριπών προστασίας πρανών), τα οποία έχουν υποστεί βλάβες από τις πλημμύρες.
Γ. Άρση των προσχώσεων κάτω από οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες συμπεριλαμβανομένων  των τμημάτων συναρμογής με την εκατέρωθεν κοίτη, προκειμένου η κοίτη του Σπερχειού ποταμού  να αποκατασταθεί ως προς την διατομή της και να αποκτήσει ενιαία κλίση, ομοιόμορφη  ροή, ώστε  να μην λιμνάζουν νερά και να μην δημιουργείται  τοπική εναπόθεση  φερτών υλικών.
Η περιοχή επέμβασης χωρίζεται σε τομείς ως εξής:
α) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από το  νέο μεριστή έως και την γέφυρα Παλ. Εθν. Οδού Λαμίας –  Αθηνών, μήκους περίπου 600 m.
β) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα της Παλ. Εθν. Οδού Λαμίας – Αθηνών έως τη γέφυρα της Επαρχ. Οδού  Λαμίας – Φραντζή, μήκους περίπου 4.900 m. 
γ) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα της  Επαρχ. Οδού  Λαμίας – Φραντζή  έως τη γέφυρα ΟΣΕ, μήκους περίπου 3.300 m.
δ) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα ΟΣΕ έως τη γέφυρα Επαρχ. Οδού ΣΣ Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου, μήκους περίπου 3.850 m. 
ε) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από τη γέφυρα Επαρχ. Οδού ΣΣ Λιανοκλαδίου – Κωσταλεξίου έως τη γέφυρα Επαρχ. Οδού Δ.Δ. Λιανοκλαδίου – Λουτρά Υπάτης, μήκους περίπου 9.200 m.
στ) Τομέας κοίτης Σπερχειού ποταμού, από  τη γέφυρα Επαρχ. Οδού Δ.Δ. Λιανοκλαδίου – Δ.Δ.Λουτρών Υπάτης έως το τεχνικό υδροληψίας του αρδευτικού έργου Αμουρίου–Λιανοκλαδίου –Ζηλευτού, μήκους περίπου 9.200 m., όπου  περίπου είναι και  το όριο του Δήμου Λαμιέων.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής: «Έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να προλαβαίνουμε πριν γίνει το κακό. Οι πλημμύρες στον Σπερχειό είναι ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων της περιοχής επί χρόνια. Με ένα μεγάλο έργο που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο προσέχουμε για να έχουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αντιπεριφερειάρχη μας, τον Θύμιο Καραΐσκο, που διέγνωσε την ανάγκη και εισηγήθηκε την υλοποίηση μιας σειράς εργασιών που θα οδηγήσουν στην αποτελεσματική αντιπλημμυρική  θωράκιση της περιοχής».        

AGRAFA NEWS Πανευρυτανικο Ανταμωμα στο Λημερι στις 23 ΑυγουστουAGRAFA NEWS Τρεις μέρες με Λαϊκές Συνελεύσεις στην Ευρυτανία Λογοδοσία και Ενημέρωση για έργα 100 εκ ευρώ Κώστας Μπακογιάννης: «Υλοποιούμε το μεγαλύτερο Τεχνικό Πρόγραμμα που είχε ποτέ η Ευρυτανία»


IMG_3606.JPG
 
 
Λαϊκές Συνελεύσεις στις έδρες των πρώην καποδιστριακών Δήμων της Ευρυτανίας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, την προηγούμενη Εβδομάδα.

Ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιό και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, βρέθηκε στον Προυσό, το Μεγάλο Χωριό, το Κρίκελλο, τη Φουρνά, την Αγία Τριάδα, το Κερασοχώρι, τη Γρανίτσα, το Ραπτόπουλο, τα Άγραφα και τη Φραγκίστα, όπου σε ανοιχτό διάλογο με τους κατοίκους, είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τα έργα που εκτελούνται σε όλο το νομό, αλλά και να ακούσει τα προβλήματά τους προκειμένου να προγραμματίσει τις επόμενες κινήσεις της Περιφέρειας.

Με έργα συνολικού προϋπολογισμού που φτάνει σχεδόν τα 100 εκ ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 63 εκ ευρώ αφορούν σε νέες εντάξεις, αποκλειστικός στόχος των επισκέψεων του ήταν η «λογοδοσία» όπως ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η ομάδα της Περιφέρειας έχει την υποχρέωση να γνωστοποιεί σε όλους τους πολίτες τα έργα που έχει ολοκληρώσει, που υλοποιεί αλλά και που προγραμματίζει να κάνει.

«Λογοδοσία, διάλογος, προγραμματισμός για το αύριο. Αυτά κάναμε τρεις μέρες στην Ευρυτανία. Και ομολογώ πως είμαι ικανοποιημένος από το έργο που έχει γίνει αυτά τα χρόνια στα χωριά μας. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. Γιατί για εμάς ποτέ δεν είναι αρκετά αυτά που κάνουμε για τον τόπο μας. Άμεσα, θα εντάξουμε ακόμη περισσότερα έργα, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί ποτέ στην Ευρυτανία, με προϋπολογισμό που είμαι σίγουρος ότι θα αγγίξει τα 120 εκ ευρώ μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, εμφανώς συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου και την αναγνώριση των προσπαθειών της Περιφέρειας, ενώ έκανε και μία προσωπική αναφορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του: «Όταν συναντάς ανθρώπους που έχουν επιλέξει να χτίζουν ολόκληρη τη ζωή τους σε αυτόν τον τόπο, που κάνουν οικογένεια και δουλεύουν, κρατώντας Θερμοπύλες και δίνοντας ζωή στα ευρυτανικά βουνά, είναι χρέος μας να τους ακούσουμε, να τους προστατέψουμε, να τους στηρίξουμε. Κάθε γωνιά της Ευρυτανίας μου δίνει πολλές ανάσες και μεγάλη δύναμη»


IMG_3573.JPG

AGRAFA NEWS Συνεχίζονται οι Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή


Συνεχίζονται οι Τοπικές Κοινοτικές Συνελεύσεις του Δημάρχου
Με επιτυχία συνεχίζονται οι τοπικές κοινοτικές συνελεύσεις του Δημάρχου
Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.
Ήδη μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δεκαεννέα συνελεύσεις, ενώ
απομένουν άλλες δεκατρείς για να ολοκληρωθεί ο κύκλος ενημέρωσης και
συζήτησης με τους δημότες.
Σε όλες τις συνελεύσεις ο κ. Δήμαρχος συνοδεύεται από τους αντιδημάρχους,
δημοτικούς συμβούλους και τον εκάστοτε πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας,
όπου πραγματοποιείται η συνέλευση.
Κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων ο κ. Μπαμπαλής ενημερώνει σε πρώτη
φάση τους Δημότες για το έργο της δημοτικής αρχής που έχει γίνει τα έτη
2014 -2018, στη συνέχεια τους ενημερώνει για τα έργα που υλοποιήθηκαν,
αλλά και για τις μελέτες που υπάρχουν για το κάθε χωριό και τέλος η
συνέλευση κλείνει με ουσιαστική συζήτηση του Δημάρχου με όλους τους
δημότες.
Το πρόγραμμα των συνελεύσεων:
Τρίτη 21 Αυγούστου
Λιθοχώρι 11:00
Λημέρι 18:30
Τετάρτη 22 Αυγούστου Λεπιανά 11:00
Τοπόλιανα 20:00