Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

AGRAFA NEWS Δημιουργείται μόνιμος οικισμός Σαρακατσαναίων στο Περτούλι


Στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου προχωρά η Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων,  σε συνεργασία με το ΑΠΘ (το δάσος είναι Πανεπιστημιακό), το Δήμο Πύλης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  οι πρώτες συζητήσεις έχουν ήδη γίνει και εκφράζονται θετικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Η πρόταση είχε κατατεθεί από χρόνια, αλλά επανέρχεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Μάλιστα αναμένεται να ζητηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πύλης και της Περιφέρειας να προχωρήσουν στη σύνταξη μελέτης, που θα προβλέπει έναν μικρό Σαρακατσάνικο οικισμό (στάνες) στο χώρο του ετήσιου Ανταμώματος, στα λιβάδια του Περτουλίου.
Σε επικοινωνία του trikalavoice.gr  με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Γιώργο Μουτσιάνα ο ίδιος επιβεβαιώνει τις «συζητήσεις που γίνονται σε εξαιρετικά καλό επίπεδο συνεργασίας. Τον οικισμό εμείς θα τον χρησιμοποιούμε μόνο κατά τη διάρκεια του ετήσιου ανταμώματος και θα παραμένει τον υπόλοιπο καιρό ως ένα ακόμη αξιοθέατο για την περιοχή, αναδεικνύοντας την τοπική και Σαρακατσάνικη παράδοση. Προσωπικά κινώ  τις διαδικασίες για ευρεία σύσκεψη τον Σεπτέμβριο και είμαι αποφασισμένος το 2019 το Αντάμωμά μας να γίνει στο νέο οικισμό στο Περτούλι»

AGRAFA NEWS 15νθήμερο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για να μεταφερθούν ανεμογεννήτριες σε βουνά του Βάλτου


anemogenitries-650x360
agrinionews.gr
Η διέλευση ανεμογεννητριών είναι πλέον γνώριμη εικόνα στους δρόμους της Αιτωλοακαρνανίας στις κορυφές τις οποίας κατασκευάζονται αιολικά πάρκα.  Η μεταφορά τους δεν είναι απλή διαδικασία και απαιτεί μεταξύ άλλων  την προσοχή των οδηγών και την ετοιμότητα της Τροχαίας.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ανακοίνωσε πως θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με  σκοπό  την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων  κατά την μεταφορά 16 ανεμογεννητριών από Μεσολόγγι με προορισμό την Τοπική Κοινότητα  Θυάμου (θέση «Γαβροβο») και την Τοπική Κοινότητα Περδικακίου (θέση «Χιονάκι») του Δήμου Αμφιλοχίας, για την ανέγερση Αιολικών Σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι συγκεκριμένοι  αποκλεισμοί – περιορισμοί  θα ισχύουν από Δευτέρα έως Παρασκευή  το χρονικό διάστημα από 16 Ιουλίου 2018 έως και 31 Ιουλίου 2018, μόνο κατά τον χρόνο διέλευσης των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς και σταδιακά από ώρα 06.30’  μέχρι και το πέρας διέλευσης αυτών.
Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις προβλέπονται στην Ιόνια Οδό  (από χιλιομετρική θέση 65+201 έως χ/θ 80+781), στην Εθνική Οδό  Αντιρρίου – Ιωαννίνων (από χ/θ 79+000 ως χ/θ 88+900) και στην Επαρχιακή Οδό Γέφυρα Αχελώου (Στράτος) – Εμπεσού – Άρτας (από χ/θ 0+001 έως χ/θ 60+000).
Ειδικότερα προβλέπεται
Περιορισμός ως προς τα όρια ταχύτητας των οχημάτων : α) Στον Αυτοκινητόδρομο ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ (ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα), από την χ/θ 65+201 Α/Κ Ρίγανης έως και την χ/θ 80+781 Α/Κ Κουβαρά,
β) Στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων,  από την χ/θ 79+000 έως την χ/θ 88+900,
Αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας του Αυτοκινητόδρομου της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιωάννινα, κατά τον χρόνο διέλευσής τους από την περιοχή ευθύνης μας, των υπερμεγεθών οχημάτων έως την έξοδό τους από αυτόν ( χ/θ 80+781 Α/Κ Κουβαρά).
Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τόσο στην χ/θ 80+781 (Α/Κ Κουβαρά) του Αυτοκινητόδρομου της ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ, όσο και στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από την χ/θ 78+500 έως της χ/θ 79+500, κατά την έξοδο – κίνηση των υπερμεγεθών οχημάτων μεταφοράς των ανεμογεννητριών.
Σταδιακή ολιγόλεπτη ακινητοποίηση των κυκλοφορούντων οχημάτων σε ασφαλή σημεία της Επαρχιακής οδού Γέφυρας Αχελώου (Στράτος) – Εμπεσού – Άρτας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από χ/θ 0+001 έως χ/θ 60+000 ή την εκτροπή αυτών μέσω παρακαμπτηρίων οδών, καθ’ όλη την διάρκεια της διέλευσης των υπερμεγεθών οχημάτων.
Oι υποχρεώσεις των εταιρείων
Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η παραχωρησιούχος εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»  και οι εταιρείες «ΓΑΒΡΟΒΟ Α.Ε» και « ΧΙΟΝΑΚΙ Α.Ε.», κατά λόγο αρμοδιότητας, οφείλουν να ενημερώνουν έγκαιρα την αρμόδια κατά τόπο Αστυνομική αρχή (Τ.Τ Αγρινίου & Α.Τ. Εμπεσού) σχετικά με τις ακριβείς ημέρες και ώρες κίνησης των οχημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τα κυκλοφοριακά δεδομένα και τις καιρικές συνθήκες των εν λόγω ημερών.
Οι ανωτέρω εταιρείες, οφείλουν σε όλη την διάρκεια της εκτέλεσης των μεταφορών να τοποθετούν και να συντηρούν σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, την Πρότυπη Τεχνική Προδιαγραφή σήμανσης εκτελούμενων έργων, εντός και εκτός κατοικημένης περιοχής, τα εγκεκριμένα εγχειρίδια Λειτουργίας και Συντήρησης, τα Σχέδια Δράσης και τις εγκεκριμένες μελέτες, σύμφωνα με τις ανωτέρω (5) & (6) σχετικές, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, φανούς, αντανακλαστικά, προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες και γενικά να λαμβάνουν κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται, με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή  και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή των εκτελούμενων έργων. Επιπλέον σε κάθε  περίπτωση να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Πέραν των ανωτέρω  με μέριμνα των ανωτέρω εταιρειών:
α) Η περιοχή των ρυθμίσεων θα πρέπει να φωτίζεται επαρκώς κατά την διάρκεια της νύκτας και όποτε επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ο μηχανικός εξοπλισμός θα πρέπει να απομακρύνεται μετά το πέρας του ωραρίου εργασιών έκαστης ημέρας και σε κάθε περίπτωση πριν νυχτώσει.
β) Θα πρέπει να γίνεται απόκρυψη των ενδείξεων της υφιστάμενης μόνιμης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης που δεν θα ισχύουν κατά την διάρκεια των ρυθμίσεων και να τοποθετείται προσωρινή σήμανση σε κατάλληλες θέσεις.
γ) Να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση των χρηστών για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τον προσφορότερο τρόπο από τα Μ.Μ.Ε. και το διαδίκτυο, καθώς επίσης να παρέχεται  συνεχής πληροφόρηση για τις επικρατούσες συνθήκες κυκλοφορίας με τη χρήση πληροφοριακής σήμανσης, σταθερά ή κινητά VMS κ.λ.π., ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής της κυκλοφορίας.
δ) Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τις ώρες που αναμένεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος.
Οι παραβάτες της Απόφασης  διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα. Λήψη επιβαλλομένων μέτρων υλοποίησης παρόντος άρθρου ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Εμπεσού, κατά λόγο τοπικής αρμοδιότητας.

AGRAFA NEWS Ανάλυση της συνέντευξης του Κωστα Μπακογιαννη στον Νικο Μάνεση


Απορίες δημιούργησε η συνέντευξη του Κωστα Μπακογιαννη στην πρωινή εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση" σχετικά με τις ερωτήσεις των τηλεθεατών τοσο για το οδικό δίκτυο των Αγραφων όσο και για την εγκατασταση των ανεμογεννητριών.

Όσο αναφορα για το πρώτο θεμα πολυ σωστά ανεφερε ο Περιφερειαρχης οτι οι πολιτικές στην Ελλαδα ηταν τέτοιες που άφησαν εναν νομο και ποσο μαλιστα τον Δημο Αγραφων σε μια πλήρη εγκαταλειψη.Ειναι γεγονός οτι πριν μερικά χρονια όλη η Δυτικη Ευρυτανια ηταν μόνο χωματόδρομος.

Βεβαια ο ίδιος δεσμεύτηκε οτι μεχρι το 2020 δεν θα υπάρχει χωμάτινος δρομος κατεύθυνσης προς τα χωρια του Δημου Αγραφων.Τωρα θα μας πειτε οτι θα δούμε άσφαλτο προς Μαραθο,μακάρι..και εμεις αυτο θελουμε.Οτι θα ασφαλτοστρωθούν τα συνορα του Δημου στα όρια Μαυροματας για Καρδίτσα ,συνορα χωριού Αγραφων,απο Κέδρα προς την Παναγια την Σπηλιωτισσα(γιατι οταν εννοούμε άσφαλτο προς τα χωρια εννοούμε απο οποιαδήποτε κατεύθυνση )θα ειναι ευχής έργο.

Θα ειναι άδικο,να μην πουμε οτι και που εχουμε περιφερειαρχη τον Κωστα Μπακογιαννη ειμαστε τυχεροί γιατι και αυτα τα έργα που εγιναν με άλλον Περιφερειαρχη δεν θα τα βλέπαμε.Την αληθεια ειμαστε υποχρεωμένοι να την πουμε.
Τωρα εαν εγιναν περισσότερα στο Καρπενησι ειναι και το κέντρο του νομου και αυτο το καταλαβαίνουμε,απλα η αναλογία να μην ξεφεύγει πολυ απο τα όρια..
Καποιος σε μηνυμα του στο Δυτικη Ευρυτανια News μας ανεφερε.."δημαρχος ειναι ακόμη ο Κωστας Μπακογιαννης.."

Στο δεύτερο θεμα μας τωρα για την επερχόμενη εγκατασταση των ανεμογεννητριών στα Αγραφα.Απορία που μας έθεσαν αναγνώστες μας είπαν οτι οταν ηταν δημαρχος Καρπενησιου ηταν αντίθετα κάθετος..Τωρα στην εκπομπή είπε οτι πρεπει να γινει κουβέντα ,να το συζητήσουμε.Συμφωνουμε απολύτως αλλα γιατι τωρα έγινε πιο διαλλακτικός;;;Ειναι εύλογες απορίες.

Τέλος να πουμε οτι ο Κωστας Μπακογιαννης αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο Αγραφων που θα ολοκληρωθεί το 2020 ισως μας άφησε και ενα μηνυμα,οτι μαλλον θα μείνει στην Περιφερεια Στερεας Ελλαδας γιατι εαν φυγει για τον Δημο της Αθηνας λίγο δύσκολο να τα δούμε αυτα...!!!!