Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

AGRAFA NEWS ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ... ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ.

 Αρχίζουν οι εργασίες για την κατασκευή - εντός της κατασκήνωσης Yuppi , σε ένα ειδυλλιακό τοπίο , στο πρώτο πόδι της στην Χαλκιδικής , στην Κρυοπήγη - ενός μικρού παραδοσιακού Σαρακατσάνικου οικισμού , όπου θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες τις βιωματικής κατασκήνωση . Φώτο. .Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος , Σπύρος Γιαννιός , Δημητρός Στάθης , Τιμπλαλέξης Αχιλλέας.

AGRAFA NEWS Επιστολή Μπακογιάννη στον Σπίρτζη: Έχετε τα λεφτά και δεν προχωρούν τα έργα

Επιστολή Μπακογιάννη στον Σπίρτζη:
Έχετε τα λεφτά και δεν προχωρούν τα έργα


Έως και 2,5 χρόνια βρίσκονται στα συρτάρια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έργα για τα οποία η χρηματοδότησή τους έχει εξασφαλιστεί. Η αποκάλυψη ακόμη μίας ιστορίας γραφειοκρατικής τρέλας, με σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας, ήρθε στο φως με την επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Στην επιστολή, ο Περιφερειάρχης αναφέρεται σε τρία μεγάλα έργα που δεν προχωρούν ακόμη και για 30 μήνες, παρά το γεγονός ότι η είτε έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους, είτε η Περιφέρεια  έχει αναλάβει να τα χρηματοδοτήσει.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης ζητά την παρέμβαση του Υπουργού για:

1.     Την βελτίωση του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο. Η μελέτη είναι ώριμη.  Η Περιφέρεια πρότεινε να χρηματοδοτήσει το έργο με 15 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά μετά από 14 μήνες δεν έχει υποβληθεί η πρόταση από το Υπουργείο.
2.     Μελέτη οδικού άξονα Δυτικής Φθιώτιδας (Τμήμα Σταυρός - Καστρί). Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Στερεάς Ελλάδας. Μετά από 18 μήνες δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη ο διαγωνισμός.
3.     Μελέτη οδικού άξονα Λαμία-Καρπενήσι (Τμήμα Νεοχωράκι - Ανατολικό στόμιο σήραγγας Τυμφρηστού). Η πίστωση έχει εγκριθεί με 6 εκατ. ευρώ. Μετά από 30 μήνες δεν έχουν υπογραφεί ούτε καν οι τρεις συμβάσεις για την υποβολή προκαταρκτικών μελετών.
Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μπακογιάννης επαναφέρει το θέμα της επαναδημοπράτησης του έργου της Παράκαμψης Βασιλικού στην Εύβοια, για το οποίο, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Στερεάς Ελλάδας στις 27 Ιουλίου 2018 και του Υφυπουργού σε ειδική συνέντευξη Τύπου στην Χαλκίδα, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Και σε αυτή την περίπτωση η μελέτη είναι ώριμη.

Συνημμένη ολόκληρη η επιστολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα Κώστα Μπακογιάννη προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.
 

AGRAFA NEWS «Ενημέρωση για τα Αιολικά Πάρκα στα Αγραφα (κατόπιν έκδοσης των σχετικών αδειών εγκατάστασης από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας)»

Τελικό πρόγραμμα Ημερίδας Σε συνέχεια του Προηγούμενου Δελτίου Τύπου σχετικά με την Ημερίδα, που διοργανώνει ο Δήμος Αγράφων στα Αγραφα, την Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Ενημέρωση για τα Αιολικά Πάρκα στα Αγραφα (κατόπιν έκδοσης των σχετικών αδειών εγκατάστασης από το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας)», σας γνωστοποιούμε το τελικό πρόγραμμα της Ημερίδας: 11.45 Προσέλευση Συμμετεχόντων 12.00 Εναρξη Ημερίδας – Καλωσόρισμα Δημάρχου Αγράφων 12.15 Ομιλία Εκπροσώπου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας 12.30 Ομιλία Εκπροσώπου ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παπασταματίου Παναγιώτη 12.45 Ομιλία Εκπροσώπου ΚΑΠΕ κ. Ρώσση Κυριάκου 13.00 Ομιλία Εκπροσώπων Εταιρειών κ. Κατσέλη Αθανασίου 13.15 Ομιλία Καθηγητή & Προέδρου του Τμήματος Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ κ. Ζάγκα Θεοχάρη 13.30 Ομιλία Μηχανολόγου Μηχανικού και Υπεύθυνου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου κ. Κοπανάκη Εμμανουήλ 13.45 Ομιλία Οικονομολόγου κ. Φασούλα Χρήστου 14.00 Τοποθετήσεις – Παρεμβάσεις15.00 Λήξη Ημερίδας Την ημερίδα θα συντονίσει ο Δικηγόρος κ. Λάγαρης Γεώργιος. Σημείωση: Παρακαλείστε κατά την προσέλευση σας να ενημερώνετε την Γραμματεία.