Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

AGRAFA NEWS Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου σε μια στρατηγική συνεργασία για την ανάδειξη του ρόλου και των επιπτώσεων των υδροηλεκτρικών έργων στις τοπικές κοινωνίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες και το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου σε μια στρατηγική συνεργασία για την ανάδειξη του ρόλου και των επιπτώσεων των υδροηλεκτρικών έργων στις τοπικές κοινωνίες Μια νέα στρατηγική συνεργασία ξεκίνησε στις 2 Ιουνίου μεταξύ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου. Ο Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και ο Πρόεδρος του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου, κ. Λάμπρος Τσιβόλας συμφώνησαν στη δημιουργία μιας σταθερής και μόνιμης συνεργασίας με βασικό στόχο την ανάδειξη της σημασίας της επίδρασης των υδροηλεκτρικών έργων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των περιοχών στις οποίες βρίσκονται. Η συνεργασία επισφραγίστηκε με την υπογραφή ενός Μνημονίου Συνεργασίας και Κατανόησης μεταξύ των δύο φορέων. Σε δηλώσεις που προηγήθηκαν της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων επισήμαναν την ανάγκη για δημιουργία ευρύτερων συνεργατικών σχημάτων και συντονισμένων προσπαθειών για τη διεκδίκηση από μέρους των ελληνικών δήμων, αντισταθμιστικών ωφελημάτων από τη λειτουργία των μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ειδικότερα, ο κ. Καπεντζώνης, ανέφερε ότι το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, έχει ήδη παρουσιάσει το θέμα διεκδίκησης αντισταθμιστικών ωφελημάτων στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μελών του με μεγάλη αποδοχή, τονίζοντας τη σημασία της ισόρροπης τοπικής ανάπτυξης που θα δημιουργεί ισοδύναμα οφέλη τόσο για τον πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας όσο και για τους κατοίκους των δήμων εντός οποίων βρίσκονται τα υδροηλεκτρικά έργα. Ο κ. Τσιβόλας επισήμανε, ότι το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου, αποτελείται από 11 ορεινούς ελληνικούς δήμους, στους οποίους υπάρχουν υδροηλεκτρικά έργα που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Αυτό σε συνδυασμό με τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες των δήμων αυτών δυσχεραίνει την περαιτέρω ανάπτυξη, καταλήγοντας ότι η παραπάνω συνεργασία θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στους δήμους μέλη.

AGRAFA NEWS Κίνδυνος για την Παναγία την Λουρισιώτισσα στο Βασιλέσι Πρασιας Αγραφων

Κύριε Δήμαρχε.
H Παναγία η Λουρισιώτισσα(Λουρίς) στο Βασιλέσι στέκει απόμερα,απόμακρα και μοναχικά ..φωλιασμένη στην λαγκαδιά του ποταμού Πρασιώτη στον συνοικισμό Βασιλέσι της Πρασιάς.
Δυστυχώς ο δύσκολος χειμώνας και η ορμή του ποταμού φέτος έφερε τόνους πέτρας και λάσπες στο κατώφλι της δημιουργώντας πολλές ζημιές στον χώρο κάτω απο το εκκλησάκι(πανηγύρι) ,στον δρόμο που οδηγεί σε αυτό ,στο τοίχο κ.α.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τους δημότες ,σας ζητούμε να στείλετε άμεσα μηχανημα ,τύπου φορτωτής(λόγω των δεκάδων τόνων πέτρας) ,ώστε να να φτιαχτεί η ροή του ποταμού που πλέον μπαίνει στο χωρο της εκκλησίας και αναχώματα.
Επίσης να καθαριστει ο δρόμος προς αυτήν και οι πεζούλες για να προστατευθεί η εκκλησία πριν να είναι πολύ αργά για την "δική μας φτωχή Παναγία".
Δείτε φώτο απο το σημείο και την επικίνδυνη πλέον ροή του ποταμού απο ψηλά


Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ.Δημήτρη Κουκουράβα
6944394410-2105141814

Παρακαλούμε για την κοινοποίηση του αιτήματος στον Αντιδήμαρχο κ.Τσιάμη και στον τοπικό πρόεδρο κ.Ντασιώτη

AGRAFA NEWS Τα μέτρα της Περιφέρειας που οδήγησαν στην αποκάλυψη του κυκλώματος με τις παράνομες άδειες οδήγησης Μπακογιάννης: « Το πανηγύρι σχόλασε…»

Τα μέτρα της Περιφέρειας που οδήγησαν στην αποκάλυψη του κυκλώματος με τις παράνομες άδειες οδήγησης
Μπακογιάννης: « Το πανηγύρι σχόλασε…»

 
Την πλήρη ικανοποίησή του για την απόδοση των μέτρων που έλαβε η Περιφέρεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο σύστημα ελέγχου των εξετάσεων για την έκδοση αδειών οδήγησης, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αφορμή τα αποτελέσματα των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Τμήμα Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας.

Για τα μέτρα που οδήγησαν στον περιορισμό του φαινομένου παρανομιών στην διαδικασία εξέτασης, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου αναλύοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφερειακή Αρχή. Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον «συναγερμό» που χτύπησε στα τέλη του 2017, όταν διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στην Φθιώτιδα ξεπερνούσαν το 80% επιτυχίας. Άμεσα, η Περιφέρεια προχώρησε στη διεύρυνση των μέτρων που ήδη είχε λάβει, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, αυτό το ποσοστό επιτυχίας να περιοριστεί στα φυσιολογικά επίπεδα του 30-50%. Στη διεύρυνση των μέτρων οδήγησε και η έρευνα του διοικητικού εποπτικού μηχανισμού που δημιουργήθηκε με σκοπό την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των ποιοτικών και των ποσοτικών στοιχείων των εξετάσεων. Συγκεκριμένα, τα μέτρα που ανέλαβε η Περιφέρεια είναι:

1.    Ερευνήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλες οι καταγγελίες, ακόμη και ανώνυμες, είτε με προκαταρκτική εξέταση, είτε με ΕΔΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.
2.    Άλλαξε ο τρόπος επιλογής των επιτηρητών των εξετάσεων, οι οποίοι ορίζονται πλέον, με κλήρωση που πραγματοποιείται στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, μία ώρα πριν από την διεξαγωγή των εξετάσεων.
3.    Καθιερώθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας για να μην έρχεται σε επαφή ο πολίτης με τον υπάλληλο.


«Τα αποτελέσματα έπειτα από την εφαρμογή αυτών των μέτρων ήταν θεαματικά» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, λέγοντας ότι πέρα από τον περιορισμό των ποσοστών επιτυχίας, είχαν ως αποτέλεσμα και την απομάκρυνση των επιτηδείων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού δεν έβρισκαν πλέον τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.

«Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις συνομιλίες τους που κατέγραψαν οι αρχές, στις οποίες όχι μόνο εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη Φθιώτιδα, αλλά χρησιμοποιούν και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐσκου που δεν τους αφήνει να παρανομήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά την ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μέτρα, αλλά και για την άμεση ενημέρωση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από το οποίο ζητήθηκε η συνεργασία και η υποστήριξη για την αποτελεσματικότητά τους και αφού ευχαρίστησε τόσο το ΣΕΕΔΔ όσο και την ΕΛ.ΑΣ αλλά και προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο, δήλωσε:

«Το πανηγύρι σχόλασε, αποδείξαμε ότι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, θα πρέπει να αλλάξουν Περιφέρεια. Σε αυτήν εδώ την Περιφέρεια, κάθε λεπτό, κάθε μέρα που περνάει είναι μάχη κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας. Δίνουμε τη μάχη όχι στα λόγια, αλλά με μεθοδικότητα και αποφάσεις που δεν στέκονται στους τύπους ,αλλά είναι ουσιαστικές. Έχω ξαναπεί ότι βαλθήκαμε να αναποδογυρίσουμε τα πάντα για να φέρουμε αποτέλεσμα. Ξηλώνουμε ότι σάπιο συναντάμε μπροστά μας για να προχωρήσουμε όπως πρέπει».

AGRAFA NEWS ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Β. Αποστόλου: Το ελληνικό κρασί αποκτά σταθερό βηματισμό στις διεθνείς αγορές

Β. Αποστόλου: Το ελληνικό κρασί αποκτά σταθερό βηματισμό στις διεθνείς αγορές Στις δράσεις και τα χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης της αμπελοκαλλιέργειας και του οινοποιητικού κλάδου που προωθεί το ΥΠΑΑΤ αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην εκδήλωση για την αμπελουργία που συνδιοργάνωσαν, στην Τοπική Κοινότητα Άσκρης, ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας. Ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Βοιωτικής παραγωγής κρασιού και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του κλάδου που, όπως είπε, βρήκε, σταθερό βηματισμό στις διεθνείς αγορές, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος των εξαγωγών. Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού: Όλοι πλέον έχουν αποδεχτεί ότι άνοιξε ο δρόμος για την έξοδο της χώρας μας στις αγορές ότι βγαίνουμε από το τούνελ των μνημονίων. Ταυτόχρονα, βέβαια όλοι εμείς στη Κυβέρνηση και στο κόμμα γνωρίζουμε ότι αυτό θα συμβεί, αν με όλες μας τις δυνάμεις υπηρετήσουμε την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση. Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταθεροποιήσει την πορεία της χώρας, προς μια περίοδο θετικών προοπτικών, μετά την κρίση και τη βαθιά ύφεση που κατέστρεψε- εξαφάνισε περίπου το 25% του ΑΕΠ. Σ’ αυτή την προσπάθεια, ο αγροτικός χώρος θα πρωταγωνιστήσει. Είναι ενθαρρυντικό ότι αυτή τη νέα πραγματικότητα, τη συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ο επιχειρηματικός κόσμος και κυρίως οι ίδιοι οι παραγωγοί. Το αμπέλι έχει σταθερές αξίες, που η γη τις φυλάει και τις προστατεύει, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, μέσα από την ιστορία του κρασιού. Οι μαρτυρίες είναι αναρίθμητες και η όποια αναφορά θα περίσσευε. Το κρασί αναγνωρίζεται και σήμερα διεθνώς, ως ένας από τους κύριους πρεσβευτές της κουλτούρας των παραγωγών χωρών, αλλά κι ως ένα από τα χαρακτηριστικότερα προϊόντα που έχουν συνδεθεί με την παράδοση και τον πολιτισμό των τοπικών κοινωνιών. Κι αν αυτό μπορεί να γίνει δεκτό για άλλους, τότε τι να πείτε εσείς που το κρασί αποτελεί και μέρος της φιλοσοφίας και του τρόπου της ζωής σας, αλλά και όπλο ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Βοιωτικής παραγωγής κρασιού, όπως πολύ εύστοχα τονίζεται και στο τίτλο της εκδήλωσής σας . Η περιοχή της Άσκρης αλλά και όλο το κομμάτι του Ελικώνα μέχρι και τον Κιθαιρώνα έχει μία διαρκή και αναπτυσσόμενη πορεία στο χώρο της αμπελουργίας – παραγωγής κρασιού. Υπάρχουν ιστορικές ποικιλίες που έρχονται από την αρχαία Ελλάδα στην Κοιλάδα των Μουσών, αλλά και νέες που λόγω των εδαφολογικών και κλιματικών πλεονεκτημάτων της περιοχής προσφέρουν ένα υψηλής ποιότητας και παραγωγικότητας κρασί. Στην περιοχή λειτουργούν σαράντα περίπου οινοποιεία πολλά από τα οποία παράγουν κρασί με γεωγραφική ένδειξη και έχουν εστιάσει στην εξαγωγική δραστηριότητα καθώς και στην καινοτομία με εξαιρετικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Κι εμείς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το γνωρίζουμε αυτό και προσπαθούμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την στήριξή σας. Το κρασί είναι στην αιχμή του δόρατος των εξαγωγών μας και κάνουμε ότι μπορούμε να το προωθήσουμε. Έχουμε πλέον τη πεποίθηση ότι κλάδος του κρασιού βρήκε σταθερό βηματισμό στις διεθνείς αγορές και έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για το μέλλον του. Σύμφωνα με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση για τα χρόνια 2015-2017, απορροφήθηκαν 5,3 εκατ. Ευρώ για την προώθηση. Δεν υπήρξε δυνατότητα χρηματοδότησης για τους οινοποιούς της Βοιωτίας . Αυτή την περίοδο ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες για την εφαρμογή των δράσεων του επόμενου προγράμματος 2019-2023.. Επιδιώξετε να επωφεληθείτε, θα σας βοηθήσουμε. Στόχος μας είναι η βελτίωση των διαδικασιών αξιολόγησης, έγκρισης πληρωμής των προγραμμάτων προώθησης με διαφάνεια, τηρώντας το ενωσιακό δίκαιο και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις του οινικού τομέα. Σχετικά με την ενίσχυση των παραγωγών που ασχολούνται με την αμπελοκαλλιέργεια ως γενικά μέτρα προβλέπονται η ενιαία ενίσχυση και το πρασίνισμα. Να προσθέσουμε επίσης και τις ειδικότερες δράσεις, όπως της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας αλλά και αυτές που περιλαμβάνονται στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Δράσεις όπως οι επενδύσεις στις γεωργικές καλλιέργειες (τα αποκαλούμενα παλιά σχέδια βελτίωσης), η μεταποίηση, η σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών καθώς και το μέτρο της Συνεργασίας μπορούν να αποτελέσουν τη βασική μαγιά ανάπτυξης του κλάδου. Οι επενδύσεις στην οινοπαραγωγή εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά το 2018 και θα συνεχιστούν και για τα επόμενα έτη βοηθώντας με κοινοτικά κονδύλια την βελτίωση της υποδομής αλλά και την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων. Όπως ίσως γνωρίζετε με την εφαρμογή των νέων Κανονισμών η διαδικασία χορήγησης αδειών φύτευσης άλλαξε. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά και στους επιλέξιμους παραγωγούς χορηγείται η άδεια μέχρι την 1 Αυγούστου του έτους, απευθείας από το Υπουργείο. Στη Βοιωτία τα δύο προηγούμενα χρόνια χορηγήθηκαν άδειες για 540 στρέμματα. Για τη τρέχουσα χρονιά έχουν αιτηθεί 1.300 στρ. και η διαδικασία αξιολόγησης από τη ΔΑΟΚ θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου 2018. Για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου εφαρμόζεται επίσης από το 2001 και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων, το οποίο έχει σαν στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων. Τα τρία τελευταία χρόνια απορροφήθηκαν 31,8 εκατ. ευρώ κοινοτικά κονδύλια. Από αυτά κατανεμήθηκαν στην Βοιωτία το 1,7 εκατ. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τα έτη 2019-2023 με ετήσιο ύψος κοινοτικών κονδυλίων 9. εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή 45 εκατ., γεγονός που δείχνει την μεγάλη δυνατότητα των παραγωγών να βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση των εκμεταλλεύσεων τους. Πριν τελειώσω, οφείλω να τοποθετηθώ σε δυο θέματα, πρώτο, αυτό που περιμένετε και είναι η φορολόγηση του κρασιού και δεύτερο οι διαπραγματεύσεις που γίνονται σήμερα στην Ε..Ε. Για τη μετά το 2020 ΚΑΠ Για τη ΚΑΠ στηρίζουμε τις απόψεις : 1. Να μη μειωθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ. Από όλες τις τοποθετήσεις που κάναμε, ως τώρα, έχει καταστεί σαφές ότι βασικός στόχος της χώρας μας για τη νέα αγροτική ευρωπαϊκή πολιτική αποτελεί η συνάρθρωση του αγροδιατροφικού τομέα με την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου. Κι αυτή η ανάπτυξη αποκτά νόημα μόνο αν πραγματοποιηθεί με όρους αειφορίας, παραγωγής υγιεινών και ασφαλών τροφίμων και περιορισμού των κοινωνικών ανισοτήτων. Με βάση τις αντιλήψεις αυτές είναι σημαντικό για μας να διασφαλιστεί, και θα επιμείνουμε σε αυτή τη θέση, ότι δεν θα μειωθεί ο προϋπολογισμός της ΚΑΠ. 2. να μην υπάρξει πλήρης σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων, πόσο μάλλον όταν δεν λαμβάνει υπόψη κι άλλες παραμέτρους, εκτός της στρεμματικής ενίσχυσης. Μπορεί η χώρα μας να είναι από τις πρώτες ανά στρέμμα, είναι όμως από τις τελευταίες ανά εκμετάλλευση . 3. να αποτραπεί κάθε ιδέα ακόμη και για μικρού βαθμού συγχρηματοδότηση των άμεσων ενισχύσεων από εθνικούς πόρους, γιατί κάτι τέτοιο θα επιφέρει επανεθνικοποίηση, για την οποία ασφαλώς και δεν συμφωνούμε, πόσο μάλλον όταν σε όλες μας τις επαφές με όλους που εκπροσωπούν τον αγροτικό χώρο η επωδός είναι πότε θα πάρουμε τις ενισχύσεις . 4. να διατηρηθεί η αρχιτεκτονική της ΚΑΠ με τους δύο πυλώνες να αλληλοσυμπληρώνονται: άμεσες ενισχύσεις και αγροτική ανάπτυξη και 5. να υπάρξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε πιο δίκαιη και με καλύτερη στρατηγική στόχευση, κατανομή των ενισχύσεων ανάμεσα στις επιμέρους κατηγορίες αγροτών και καλλιεργειών, ιδιαίτερα για όσες για λόγους αιτιολογημένους η μη, ήταν ελάχιστα η καθόλου ωφελούμενοι από τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους. Για το κρασί .Μέσα στις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες και πιέσεις που παραλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρα μας, επιβάλαμε ένα φόρο. σύντομα, όπως έχει κι ο Πρωθυπουργός δεσμευτεί, θα καταργηθεί. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Αγαπητοί φίλες και φίλοι Κληθήκαμε από τον ελληνικό λαό να επιλύσουμε ταχύτατα, οικονομικά, διαρθρωτικά και κοινωνικά προβλήματα σε νεκρό χρόνο, υπό την πίεση μάλιστα μιας αναγκαστικής συμφωνίας, που απαιτούσε άμεσα δημοσιονομικά μέτρα με δυσμενείς επιπτώσεις. Προχωράμε… αλλάξαμε σελίδα. Να είστε σίγουροι ότι θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

AGRAFA NEWS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Χαλκίδα, 18/06/2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χαλκίδα, 18/06/2018
Ο Περιφερειάρχης Οργανωτικού Ανεξαρτήτων Ελλήνων Στερεάς Ελλάδας
Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βοιωτίας
Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ευβοίας
Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ευρυτανίας
Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Φθιώτιδος
Η Οργανωτική Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Φωκίδος
Δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα στον Πρόεδρο του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον Πάνο Καμμένο, ανυποχώρητοι στις τάξεις του Κινήματός μας και στις αρχές που υπηρετεί, για να συνεχίσουμε μέχρι τέλους, τον αγώνα μας για την ανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας, για την Έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια και για την καταπολέμηση της Διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη με την εθνική υπευθυνότητα και την καθαρή εθνική θέση. Δεν θα δεχτούμε κάθε συμφωνία με τα Σκόπια που περιέχει το όνομα «Μακεδονία».
Πολλούς συμπολίτες μας τους παγίδευσαν συσκοτίζοντας την αλήθεια. Την αλήθεια ότι:
Η άρνησή μας χθες να ψηφιστεί η Πρόταση Δυσπιστίας της Αντιπολίτευσης δεν επικύρωσε καμία συμφωνία, αλλά παρουσιάστηκε έτσι ως τέχνασμα της Αντιπολίτευσης και των Διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Με τη άρνησή μας αποτρέψαμε την αποσταθεροποίηση της χώρας και εγγυηθήκαμε την ομαλότητα.
Σκοπός της πρότασης μομφής, ήταν να απομακρυνθούν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από την Κυβέρνηση, για να μη μπορούν να αντιδράσουν όταν θα έρθει η ώρα.
Αν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αποσύραμε χθες την εμπιστοσύνη μας από την Κυβέρνηση, θα τους αντικαθιστούσαν άλλοι, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία όταν η συμφωνία θα φτάσει στη Βουλή.
Η υπογραφή συμφώνου ανάμεσα στους Υπουργούς Εξωτερικών Κοτζιά και Ζάεφ, δεν δεσμεύει τη χώρα μας μέχρι να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όταν θα έρθει στη Βουλή, μόνο οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν ξεκάθαρα δηλώσει, ότι θα την καταψηφίσουν και θα την ακυρώσουν με κάθε τρόπο!
Τα μέλη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στηρίζουμε την κυβέρνηση που αυτές τις ημέρες βάζει οριστικά τέλος στο θέμα της Διαπλοκής και βγάζει τη χώρα οριστικά από τα μνημόνια. Ο Πρόεδρός μας ξεκαθάρισε ότι θα αναμετρηθούμε με τον εταίρο μας, που έχει άλλη αντίληψη για τα εθνικά θέματα, όταν και αν έρθει η ώρα. Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό, ούτε τα τεχνάσματα που θέλουν να μας εμποδίσουν να επιβάλλουμε την εθνική και υπεύθυνη θέση μας στην Κυβέρνηση.
Χθες έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες και αποκαλύφθηκαν ποιοι στέκονται πραγματικά δίπλα στον Πρόεδρο μας και ποιοι βρέθηκαν δίπλα του ευκαιριακά ή για να τον πλήξουν την κρίσιμη στιγμή.
Πάνο Καμμένε, στεκόμαστε ακλόνητοι δίπλα σου.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και η Ελλάδα είναι Μακεδονία.