Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS ΑΡΧΙΣΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 38ΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 22, 23 ΚΑΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΑ ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑ


athanasios kariotis new
Του Καρυώτη Αθανάσιου
Υπεύθυνος Ηλεκ. ΗΧΩ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ.ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΚΟΝΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ 38ΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ.
Οι επαφές άρχισαν , με την επίσκεψη στην Λάρισα του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ στον Σαρακατσάνο υφυπουργό Γεωργίας κ. Βασίλη Κόκκαλη με θέμα την καλύτερη συνεργασία των τοπικών φορέων με την Π.Ο.Σ.Σ. για την οργάνωση του Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων. Ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι θα συμβάλλει και αυτός από την μεριά του στην άρτια οργάνωση του Ανταμώματος το οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρείας περιοχής, κάθε χρόνο κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.
Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο Πύλης με σκοπό τον συντονισμό των κινήσεων για την διεξαγωγή του Ανταμώματος και την επικείμενη ελεύθερη κατασκήνωση. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν, ότι έχουν την βούληση για αμέριστη συμπαράσταση, προκειμένου το Αντάμωμα να έχει άρτια οργάνωση τόσο στο κατασκευαστικό όσο και στο λειτουργικό τομέα. Για την ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του Ανταμώματος, τόνισαν σύσσωμοι   ότι είναι θετικοί , συμφωνούν και ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα , ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προς αυτήν την κατεύθυνση.
Παρόντες, εκτός από το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Ανταμώματος ήταν από την πλευρά του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Ούτρας, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Περτουλίου κ. Στέφανος Καλαμαράς  καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επίσης παρευρέθησαν, ο κ. Μπάρδας Κων/νος από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων και οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου Περτουλίου, του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης και του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πύλης.
Ακολούθησε, περιφερειακή συνάντηση εργασίας του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ.), με αντιπροσωπεία τόσο των συλλόγων Σαρακατσαναίων της Θεσσαλίας όσο και του τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων του Νομού Τρικάλων, ο οποίος φιλοξενεί γεωγραφικά το 38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός της δράσης για την καλύτερη προετοιμασία του Ανταμώματος καθώς και των πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται να γίνουν στα Περτουλιώτικα Λειβάδια.
Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του ανταμώματος, όσον αφορά τις τριήμερες εκδηλώσεις, τι θα περιλαμβάνουν αυτές, πού θα αφιερωθεί το φετινό αντάμωμα, ποιες παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς και άλλα σχετικά θέματα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Όλα τα παρευρισκόμενα μέλη ανέπτυξαν το σκεπτικό τους και τις προτάσεις τους, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, ήταν καινοτόμες και κυρίως υλοποιήσιμες, και τις οποίες θα λάβει σοβαρά υπόψη του το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να δημιουργηθεί επιτροπή (για τον καλύτερο συντονισμό του ανταμώματος) και τέθηκε ως επικεφαλής της και υπεύθυνος αυτής για τη διοργάνωση του 38ου Πανελλήνιου Ανταμώματος, το μέλος της Π.Ο.Σ.Σ. υπεύθυνος του Ανταμώματος , κ. Γαλλής Δημήτριος . Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπή είναι:
  • Καραθόδωρος Ευάγγελος ( σύλλογος Μαγνησίας )
  • Κατσαρός Παναγιώτης (σύλλογος Ν. Λάρισας)
  • Κωστούλα Σοφία ( Ειδική γραμματέας της Π.Ο.Σ.Σ )
  • Μπασαγιάννη Ευαγγελία (σύλλογος Ν. Καρδίτσας)
  • Μπέης Στέφανος (σύλλογος Ν.Τρικάλων)
  • Σαμουρελης Δημήτριος ( σύλλογος Άγιας )
  • Τακμάκης Αθανάσιος ( σύλλογος Μαγνησίας)

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πλούσια Σαρακατσάνικα εδέσματα.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκομένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Τρικάλων για την άψογη φιλοξενία του.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ …

AGRAFA NEWS Μεγαλο παρων Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ. ) Ραντεβού με την Ιστορία έδωσαν χιλιάδες Μακεδόνες στην Αμφίπολη. Χορεύοντας για την ΜακεδονίαΤου Καρυώτη Αθανάσιου Υπεύθυνος Ηλεκ. ΗΧΩ.


athanasios kariotis new
Του Καρυώτη Αθανάσιου
Υπεύθυνος Ηλεκ. ΗΧΩ

Ραντεβού με την Ιστορία έδωσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας, για 3η συνεχόμενη χρονιά μέσα σε έντονη εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/5/2018 η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων. Μία πολιτιστική εκδήλωση που έγινε στην Αμφίπολη στο χώρο του Φεστιβάλ, από ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Μακεδόνες, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αμφίπολης και την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων όλου του κόσμο, και με 140 περίπου πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.                               Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ. ),    ανταποκρινόμενη στο   ανοιχτό κάλεσμα  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων( με την οποία υπήρχε μια εξαιρετική συνεργασία στα δυο συλλαλητήρια ) , δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τέτοιο γεγονός που αφορά την Μακεδονία μας και είναι προέκταση του αγώνα, μετά από τα δύο μεγάλα Συλλαλητήρια ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Η Π.Ο.Σ.Σ τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση με τον πρόεδρό της κ. Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα, τον Υπεύθυνο της Ηλ. Εφημερίδας ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων κ Αθανάσιο Καρυώτη, εκπροσώπους του Συλ. Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών, και μεγάλο αριθμό Σαρακατσαναίων με πρώτο και καλύτερο τον Σαρακατσάνο Δήμαρχο Αμφίπολης κ. Κώστα Μελήτο, και τον αντιδήμαρχο κ B. Γαρούφα. Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. μεταξύ άλλων τόνισε.
Όλοι μαζί, πρέπει να διατρανώσουμε την πίστη και την αποφασιστικότητα μας ότι θα κάνουμε ξανά ότι θα χρειαστεί ώστε αφενός το όνομα, κι αφετέρου η Μακεδονία μας να παραμείνουν Ελληνικά! 
Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονία μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο!
Κρατήσαμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τον φλάμπουρα με τις ορθόδοξες χριστιανικές, εθνικές και ηθικές διαχρονικές μας αξίες.

«Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήση. 
Ας αφήσωμεν τας συγκινήσεις και ας σπεύσωμεν εις την φωνήν της, ενόσω είναι καιρός».
" Παύλος Μελάς , 1870 - 1904 ''

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Ο Δήμος Αγράφων, σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2018» στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού Ήρωα των Ελλήνων, Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο Αγράφων Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 27 Μαΐου 2018. «25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΘΟ ΑΓΡΑΦΩΝ»

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ο Δήμος Αγράφων, σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ
2018» στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού Ήρωα των Ελλήνων, Αντώνη
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο Αγράφων Ευρυτανίας, την
Κυριακή της Πεντηκοστής, 27 Μαΐου 2018.
Τα «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονται στον ιστορικό Μάραθο από το
1993, με τη συνεργασία του Δήμου Αγράφων, του Συλλόγου Απανταχού
Μαραθιωτών και της Τοπικής Κοινότητας Μαράθου. Οι καθιερωμένες
εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, είκοσι πέντε (25) χρόνια τώρα, έχουν
σκοπό να αναδείξουν την ιστορική φυσιογνωμία του Ήρωα και πρόδρομου
της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, να τιμούν τη μνήμη γνωστών και αγνώστων
συναγωνιστών του και να κρατούν ζωντανεμένες τις ιστορικές μνήμες στις
νεότερες γενιές των Ελλήνων. Οι εφετινές εκδηλώσεις πέραν των άλλων,
θα τελεστούν με την πρέπουσα σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια, καθώς
συμπληρώνονται διακόσια δέκα (210) χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο
του Κατσαντώνη, μετά του αδελφού του Γιώργου Μακρυγιάννη-Χασιώτη,
στα Γιάννενα. Ακόμα, η ημέρα έχει καθιερωθεί, σαν ημέρα ετήσιας
συνάντησης στα χώματα του τόπου γέννησης των όπου γης Μαραθιωτών
και όλων όσων κατάγονται από το Μάραθο.
Κερασοχώρι 17 Μαΐου 2018.
Ο Δήμαρχος Αγράφων
Θεόδωρος Μπαμπαλής

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS Κ. Αγοραστός στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής: «Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο παζάρι


17/5/2018
Δήλωση Προέδρου Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: «Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, ενεργώντας ως κομματικό στέλεχος, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη, αυταρχική, άκρως προσβλητική προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια»
«Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο παζάρι. Ακριβώς για να έχουν περισσότερες θέσεις για συναλλαγή, καταργούν τους άμεσα εκλεγόμενους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Στο παζάρι βάζουν και τα έργα με την πρωτοφανή ρύθμιση που ενέταξαν στο Σχέδιο Νόμου να ψηφίζεται κάθε έργο χωριστά. Φανταστείτε στη Θεσσαλία κάναμε 1875 έργα. Θα χρειαζόμαστε 1875 ημέρες να τα ψηφίσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψιν ότι κάποιοι ψήφιζαν πάντα όχι για ιδεολογικούς λόγους», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.
Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επισήμανε ότι «προφανώς και δεν είναι σοβαρό ένα Σχέδιο Νόμου το οποίο αρχίζει και τελειώνει στα δημοψηφίσματα και τον εκλογικό σύστημα. Σοβαρό είναι ένα Σχέδιο Νόμου που ασχολείται με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των πολιτών, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στο Δημόσιο. Αυτά αφορούν τους πολίτες σήμερα κι όχι το εκλογικό σύστημα στην Αυτοδιοίκηση», σημείωσε.
Ήρθε η ώρα ο κ. Πουλάκης να διαψεύσει τον εαυτό του
Με αφορμή την παρουσία στη συνεδρίαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε πως «ήρθε η ώρα ο κ. Πουλάκης να διαψεύσει τον εαυτό του. Αυτή είναι αλήθεια που δεν επιδέχεται διάψευσης», πρόσθεσε και παρέθεσε όσα ο κ. Πουλάκης υποστήριζε ως Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας την περίοδο 2011 – 2014:
«Ο κ. Κ. Πουλάκης καταφερόταν εναντίον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ζητούσε την κατάργηση του Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ προτείνοντας να μην στέλνουμε στοιχεία ως αιρετή Περιφέρεια, ήταν εναντίον του Μνημονίου, κατήγγειλε την έλλειψη προσωπικού και την ανεπαρκή χρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης. Τα τελευταία τρία χρόνια, ως κρατικός αξιωματούχος, ο κ. Πουλάκης πράττει και υποστηρίζει ακριβώς τα αντίθετα απ’ όσα έλεγε», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

«Αυταρχική και άκρως προσβλητική προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης η ενέργεια του Προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής»
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής:
«Πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά πρακτικά είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γάκης.
Ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Πουλάκης μου επιτέθηκε αναίτια με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως «κωλοτούμπα», ο κ. Γάκης, όχι μόνο δεν τον επανέφερε στην τάξη, όχι μόνο δεν προστάτευσε τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, αλλά, ενεργώντας ως κομματικό στέλεχος, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη, αυταρχική, άκρως προσβλητική προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα ενέργεια».

AGRAFA NEWS Τι ακριβώς συνέβη στην Αυτοδιοίκηση χθες ; - Όλα τα VIDEO & Ανακοινώσεις.


17/5/2018
Ι]Χθες, 16/5 οι αστυνομικές δυνάμεις, κατόπιν εντολής Υπουργού όπως ανέφεραν, σταμάτησαν την επίδοση 220 ψηφισμάτων Δημοτικών Συμβουλίων προς την Κυβέρνηση (βλ. video κατωτέρω).
  220 Αποφάσεων που ψηφίστηκαν, κατόπιν πολύωρης μελέτης του Κλεισθένη1 και εκτενούς επιχειρηματολογίας, από τους χιλιάδες Δημοτικούς Συμβούλους, στα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που η Κυβέρνηση όρισε. 

Οι Δήμαρχοι βρήκαν τα ρολά κατεβασμένα και κατηγορήθηκαν πως καθυστέρησαν στη συνάντηση με τον Υπουργό, αφού ήταν παρόντες στη Βουλή, στην κοινοβουλευτική διαδικασία για το ν/σ Σκουρλέτη, όπου ο Σκουρλέτης ήταν απών.

Στο Υπουργείο (όπου μέχρι και ο Ρουβίκωνας εισέρχεται ανενόχλητος, πετάει φυλλάδια μέχρι το Γραφείο Υπουργού στον 3ο, βγάζει αναμνηστικά βίντεο και φεύγει) στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών ετέθησαν από τον Υπουργό, τελευταία στιγμή στο πεζοδρόμιο, συγκεκριμένα -χρονικά και αριθμητικά- περιοριστικά προαπαιτούμενα εισόδου.

ΙΙ]  Χθες, Αιρετός επανεκλεγείς με 54,5%, ο Πρόεδρος του ανώτατου θεσμικού οργάνου του Β’ βαθμού Τ.Α., απεβλήθη από τη Βουλή.
O Κ. Αγοραστός τόλμησε να ασκήσει κριτική στον “Κλεισθένη Ι” και στα κυβερνητικά πεπραγμένα.  Για παράδειγμα, δεν δίστασε, σε σημείο της ομιλίας του, να περιγράψει γλαφυρά για τις κλεισθένειες καινοτομίες (…) Στο παζάρι βάζουν και τα έργα με την πρωτοφανή ρύθμιση που ενέταξαν στο Σχέδιο Νόμου να ψηφίζεται κάθε έργο χωριστά. Φανταστείτε στη Θεσσαλία κάναμε 1875 έργα. Θα χρειαζόμαστε 1875 ημέρες να τα ψηφίσουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (…)”.

Βγέστε έξω κε Αγοραστέ, βγέστε έξω, σας αποβάλλω, βγέστε έξω, αυτή η ειρωνεία και αυτή η προσβολή σε Εκπροσώπους, μέσα στο Κοινοβούλιο, πρώτη φορά γίνεται.  Νόμιζα πως είστε σοβαρός άνθρωπος. Ντροπή σας. Ντροπή σας. Σας παρακαλώ, πηγαίνετε έξω, βγέστε έξω”, μπορείτε να δείτε στο video κατωτέρω, στο σημείο 2:41:22, να φωνάζει με πρωτοφανή ένταση ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γάκης διώχνοντας τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη από τη Συνεδρίαση.

ΙΙΙ]  Χθες η Κυβέρνηση αμφισβήτησε ξανά το εάν οι δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες της T.A., εκφράζουν το Σώμα της T.A. που τις εξέλεξε.
Πρόκειται για ένα “περίεργο” θεσμικό άλμα που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, με την Κυβέρνηση να διαφημίζει ότι αυτή νιώθει και εκφράζει την Αυτοδιοίκηση περισσότερο από την ίδια την Αυτοδιοίκηση. 

ΙV]  Χθες, περίπου την ίδια ώρα που οι Δήμαρχοι αποκλείονταν στο πεζοδρόμιο με τις Αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στα χέρια, το Υπουργείο (στο γνωστό πλαίσιο συμπτώσεων…) θυμήθηκε και κυκλοφόρησε είδηση πως ενέκρινε 46 εκατομμύρια (συγκεκριμένα 46.913.336,00 €).  Ποια εκατομμύρια ; 
Την 1η, 2η, 3η και 4η δόση επενδυτικών ΚΑΠ (η τέως ΣΑΤΑ), που χρωστούσε στους Δήμους χωρίς να τους έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ από την Πρωτοχρονιά.  Τα λεφτά που ούτως ή άλλως εκ του νόμου τους ανήκουν και μάλιστα δεν αποδίδονται πλέον σε μηνιαίο τακτικό ρυθμό απόδοσης.


Μετά από αυτά, η Κυβέρνηση επέρριψε πάσα ευθύνη στην Αυτοδιοίκηση.
ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ναρκοθετούν ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ” ανήρτησε ο Υπουργός Εσωτερικών στη Σελίδα του στο Facebook
Ποια διαβούλευση ; 
Αυτή που λίγη ώρα πριν, ο Γ.Γ. ΥπΕσ στη Βουλή είχε δύο φορές αναφέρει ότι έληξε.  Είπε συγκεκριμένα ο Κ.Πουλάκης στη Συνεδρίαση:  « (…) είναι ένα ν/σ που πριν από 2 ημέρες ΤΕΛΕΙΩΣΕ και η δημόσια διαβούλευση του (…) Από την επεξεργασία αυτή προέκυψε αυτό το ν/σ, για το οποίο ΕΛΗΞΕ, όπως σας είπα, η δημόσια διαβούλευση πριν από 2 ημέρες (…)».


Ο AIRETOS, αποτυπώνοντας τα γεγονότα, προκειμένου κάθε αναγνώστης να σχηματίσει τη δική του άποψη για το τι πραγματικά συνέβη χθες την Αυτοδιοίκηση στη Χώρα μας, παραθέτει τα πλήρη δεδομένα των εξελίξεων :

·      Η Συνεδρίαση στη Βουλή για τον Κλεισθένη1 VIDEO https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#9f4d7204-60c6-489e-92d8-a8e201575f22

·      Η Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, σχετικά με όσα έγιναν στη Βουλή και στο Υπουργείο VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=g0YJFlWByU0

·      Όσα διαδραματίστηκαν στο πεζοδρόμιο έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών VIDEO 

·      Ανακοίνωση ΚΕΔΕ (Αποφάσεις Δ.Σ.) 

·      Ανακοίνωση ΚΕΔΕ (περί κοινοβουλευτικής Συνεδρίασης) 

·      Ανακοίνωση ΕΝ.ΠΕ

·      Ανακοίνωση Υπουργού Εσωτερικών

·      Δήλωση Γ.Γ.ΥπΕσ

AGRAFA NEWS Πρακτικά Συνεδρίασης Επιτροπής Περιφερειών 16/5/2018 Ομιλία Κώστα Κοντογεώργου στη Επιτροπή Περιφερειών

Πρακτικά Συνεδρίασης Επιτροπής Περιφερειών 16/5/2018 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Παρακαλώ. Το λόγο έχει ο κ. Κοντογεώργος. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ : Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Καταρχήν, να καλωσορίσουμε, σήμερα, τους δύο Άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Πρώτου και Δεύτερου βαθμού της πατρίδας μας, οι οποίοι είναι προφανές ότι δεν μεταφέρουν τις προσωπικές τους απόψεις εδώ. Μεταφέρουν τις απόψεις του συνόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας και το ποσοστό, το 91% που ανέφερε ο κ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι σαφές. Όλη η Αυτοδιοίκηση της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό, ενόψει της απορρύθμισης που επιχειρείται, από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο θεμέλιο της δημοκρατίας, την Αυτοδιοίκηση στη χώρα. Και βεβαίως αυτό το τραγικό καθήκον σήμερα ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών. Κύριε Πρόεδρε, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να ήταν σήμερα εδώ ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, για να υποστηρίξει τις θέσεις του, τις θέσεις της Κυβέρνησης για την Αυτοδιοίκηση και όχι ο κ. Γενικός. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Νομίζω ότι αυτό το έκανε με μεγάλη πληρότητα ο κ. Πουλάκης. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ : Δεν αμφιβάλλω καθόλου, κύριε Πρόεδρε, ότι υποστηρίζει τις θέσεις της Κυβέρνησης ο κ. Γενικός Γραμματέας. Ωστόσο, όμως, δεν του αξίζει μια τέτοια συμπεριφορά, διότι είναι εχθρικό το περιβάλλον, σήμερα, όπως είναι εχθρική και η αντιμετώπιση της Κυβέρνησης από την Αυτοδιοίκηση. Είναι τόσο εχθρικό το περιβάλλον και προς τον κ. Γενικό Γραμματέα. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δηλαδή, αν ήταν ο κ. Σκουρλέτης εδώ, δικαιολογημένα θα ήμασταν τόσο εχθρικοί, έτσι; ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ : Ο κ. Σκουρλέτης φέρει την ευθύνη την πολιτική και τα ξέρει αυτά, «τα φυλάει τα σκουριασμένα», που λένε και στον τόπο μου και αποφεύγει αυτές τις συζητήσεις τώρα, εκ των προτέρων. Κύριε Πρόεδρε και κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, κάθε νομοθετική πρωτοβουλία οποιασδήποτε δημοκρατικής και σοβαρής Κυβέρνησης, θα έπρεπε να απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας και στα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών. Το συγκεκριμένο νομοθέτημα, σήμερα στην Επιτροπή μας και που μπήκε σε δημόσια διαβούλευση, σε τι απαντά; Απαντά σε κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση; Απαντά σε βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου που λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση; Κατοχυρώνει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης και τη διοικητική της αυτοτέλεια; Δυστυχώς όχι. Απαντά μόνο στο εγχείρημα της Κυβέρνησης να «βάλει χέρι» και στην Αυτοδιοίκηση. Πολιτικό «χέρι» και στην Αυτοδιοίκηση. Κύριε Γενικέ Γραμματέα, έπρεπε να το καταλάβετε καλά, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Όταν κάποιον δεν τον θέλουν στο χωριό, δεν ρωτάει που είναι του παπά το σπίτι. Όταν το σύνολο της κοινωνίας, στην περιφέρεια, βρίσκεται σε αναβρασμό, πρέπει να το αντιληφθείτε και να αποσύρετε άμεσα αυτό το τερατούργημα, που φέρατε για τη λειτουργία του βασικού θεσμού της δημοκρατίας που είναι η Αυτοδιοίκηση. Και μάλιστα, με την επικάλυψη και τη δικαιολογία ότι «υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στην Αυτοδιοίκηση». Γιατί δεν επιχειρείτε οποιαδήποτε μέτρηση των απόψεων της κοινωνίας, σε σχέση με τα κεντρικά Υπουργεία και σε σχέση με τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, για να πάρετε την απάντηση; Η απάντηση είναι σαφής. Και εσείς ο ίδιος το γνωρίζετε, κύριε Γενικέ Γραμματέα, διότι υπηρετήσατε στην Αυτοδιοίκηση. Οι πολίτες εμπιστεύονται την Αυτοδιοίκηση, με όλες τις αδυναμίες της, διότι είναι κοντά τους στα καθημερινά τους προβλήματα - πολλές φορές με επάρκεια και άλλες φορές με μεγάλες προσπάθειες που το μέγεθος των προσπαθειών τους δεν ανταποκρίνεται ούτε στους οικονομικούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους, ούτε στους ανθρώπινους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους. Για να πάρετε άμεσα την απάντηση. Κύριε Πρόεδρε, η εικόνα του ίδιου του νομοσχεδίου είναι σαφής. Δεν πρέπει να μιλάμε για μεταρρύθμιση, αλλά για απορρύθμιση. (Συνέχεια ομιλίας του κ. Κωνσταντίνου Κοντογεώργου) Τα ίδια συνέβησαν και στην Παιδεία. Ήρθε ένα σχέδιο νόμου, το οποίο από τα 276 άρθρα του περίπου, τα μισά αναφέρονται σε καταργήσεις προηγούμενων άρθρων του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης. Το ίδιο συνέβη και στην κυβερνητική παρέμβαση για την Παιδεία. Τα μισά αναφέρονται στο προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει απορρύθμιση και όχι μεταρρύθμιση και δυστυχώς, αν ζούσε ο Κλεισθένης σήμερα, θα σας έπαιρνε με τις πέτρες. Θέλω να μας πείτε ένα παράδειγμα. Αυτή η σύγχρονη οργάνωση που πάτε να κάνετε, που εσείς βλέπετε σε αυτή την νομοθετική σας παρέμβαση στους δύο Βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, έχει κανένα προηγούμενο; Να μας φέρετε ένα παράδειγμα. Σε πιο σύγχρονο κράτος αναφέρεστε, σε ποια σύγχρονη Πολιτεία αναφέρεστε, που εμβαθύνετε δημοκρατικούς Θεσμούς; Το μόνο θετικό που μπορώ να αντλήσω μέσα από όλες αυτές τις σελίδες, είναι μόνο η κατηγοριοποίηση των μικρών και ορεινών δήμων και των νησιωτικών δήμων. Τίποτε άλλο. Τα άλλα είναι όλα για πέταμα και αυτό σας απαντά καθημερινά η κοινωνία και θα σας απαντήσει άμεσα και το μόνο που έχετε να κάνετε κύριε Γενικέ Γραμματέα, είναι να αποσύρεται άμεσα το τερατούργημα αυτό και να ακούσετε τις προτάσεις των Θεσμών της Αυτοδιοίκησης, αν θέλετε πράγματι να υπηρετήσετε την κοινωνία και το σύνολο του ελληνικού λαού. Σας ευχαριστώ πολύ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κοντογεώργο, τον λόγο έχει η κυρία Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους Κινήματος Αλλαγής.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS Βραβεία για τους Αριστούχους Σαρακατσάνους μαθητές που πέτυχαν στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα

Βραβεία για τους Αριστούχους Σαρακατσάνους μαθητές που πέτυχαν στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα


Βραβεία για τους  Αριστούχους Σαρακατσάνους μαθητές που πέτυχαν στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα
Όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα βραβεύσει τους τρεις πρώτους νέους, Σαρακατσάνους στην καταγωγή, που έχουν πρωτεύσει κατά την εισαγωγή τους το 2017 στα Ανώτατα και ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Στους αριστούχους Σαρακατσάνους μαθητές θα αποδοθούν βραβεία, και χρηματικό ποσό, που θα πραγματοποιηθεί από τους χορηγούς στο 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα λιβάδια Περτουλίου.
Δικαιολογητικά: Επικυρωμένη βεβαίωσης βαθμού πρόσβασης ,και μόρια. από το Λύκειο Αποφοίτησης η το πανεπιστήμιο που πέρασε.
Κατάθεση δικαιολογητικών ταχυδρομικώς στην Δ/νση της Π.Ο.Σ.Σ. Μυκηνών 17-19 Τ.Κ:54643 ή ιδιοχείρως. Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες 6985164361 Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος και 6985164363 Μακρής Στέργιος.
Παρακαλούμε η αποστολή των δικαιολογητικών να γίνει το αργότερο μέχρι τις 15-06-2018.
Παρακαλούμε στις βεβαιώσεις να αναγράφονται και στοιχεία επικοινωνίας.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΟΣ.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS Ο πρώτος Περιφερειακός διαγωνισμός ηλεκτρονικών εφαρμογών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

 
Ο πρώτος Περιφερειακός διαγωνισμός ηλεκτρονικών εφαρμογών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
 
 
Τον πρώτο περιφερειακό διαγωνισμό ανάπτυξης ηλεκτρονικών εφαρμογών για τις ‘Έξυπνες Πόλεις και την Δημόσια Διοίκηση διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Το Central Hakathon πραγματοποιείται από τις 11 έως και τις 13 Μάϊου στο βιοκλιματικό κτίριο της ΔΕΥΑ Λαμίας και συμμετέχουν συνολικά 17 ομάδες και 56 συμμετέχοντες  που θα επιδιώξουν, μέσα σε δύο ημέρες, να αναπτύξουν τις δικές τους πιλοτικές εφαρμογές με κύριο στόχο να βελτιώσουν τη ζωή μας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τις έξυπνες πόλεις, τον τουρισμό και την αγροδιατροφή.
Για την ανάγκη ενίσχυσης τέτοιων εφαρμογών σε εθνικό επίπεδο, μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στον διαγωνισμό.
«Δεν είναι ένας διαγωνισμός με θεωρητικό χαρακτήρα. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους και ομάδες που εντοπίζουν το πρόβλημα και δίνουν την δική τους λύση μέσα από έρευνα και δουλειά. Η Στερεά Ελλάδα υλοποίησε πρώτη την «Έξυπνη Περιφέρεια» στην ουσία, όχι στους τύπους. Αυτή η έξυπνη περιφέρεια πρέπει να εκσυγχρονίζεται, να προσαρμόζεται στις ανάγκες των πολιτών και να κάνει καλύτερη τη ζωή τους. Αυτό γίνεται μόνο όταν στη διαδικασία προσαρμογής παρεμβαίνουν οι ίδιοι οι πολίτες και είμαστε χαρούμενοι που οι συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.
Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του διαγωνισμού: http://www.centralhackathon.gr/


Τρίτη 8 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS news, good news - Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Πρόσκληση: Θα τα κάνουμε... Θάλασσα/ Καλοκαίρι στη Στερεά


AGRAFA NEWS Τρίτη, 08 Μαΐου 2018 15:30 Δελτίο Τύπου - Δηλώσεις Δημάρχου για την παραίτηση Παπαθανάση


Με αφορμή την επιστολή παραίτησης – ανεξαρτητοποίησης του κ. Παπαθανάση Γρηγόρη προς τον πρόεδρο και τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Αγράφων, όπως αυτή αναγνώστηκε από τον ίδιο, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, την 7η Μαΐου 2018, και χωρίς να υποβληθεί προηγουμένως στον Δήμαρχο Αγράφων, όπως προβλέπεται, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
  1. Ο κ. Παπαθανάσης θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι παραίτηση του Αντιδημάρχου υποβάλλεται εγγράφως στον Δήμαρχο (άρθρο 54 παρ. 3 και 4 Δ.Κ.) και όχι στον πρόεδρο, τους δημοτικούς συμβούλους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης, διότι στη θέση του αντιδημάρχου ορίσθηκε με απόφαση δημάρχου και εκεί όφειλε να υποβάλει την παραίτηση του.
  2. Μέχρι τώρα (χθες, Δευτέρα 7/5), ουδέποτε ο κ. Παπαθανάσης, θυμάμαι να διαφώνησε και να καταψήφισε σε κάποιο θέμα, από όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας μας και τα οποία θέματα, καθώς και ανάλογες αποφάσεις, ήταν σίγουρα περισσότερα από (1.000) χίλια. Εξάλλου υπάρχουν τα πρακτικά όλων των συνεδριάσεων του δημοτικού μας συμβουλίου για κάθε πιθανή αμφισβήτηση.
  3. Ουδέποτε μέχρι χθες, στις συζητήσεις και στις συσκέψεις μας, εξέφρασε διαφωνία, διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια, είτε ως δημοτικός σύμβουλος, είτε ως αντιδήμαρχος, κατά την 15μηνη περίπου θητεία του παρά μόνο λίγες μέρες πριν την συμφωνηθείσα λήξη αυτής.
  4. Επέλεξε, όπως και ο προκάτοχός του στην Δημοτική Ενότητα Απεραντίων, να…… διαφωνήσει λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει την έμμισθη θητεία του ως αντιδήμαρχος.
  5. Σε ότι αφορά την «παντελή απουσία του δημάρχου από τους Δημότες μας», όπως αναφέρει στην επιστολή του, ακόμα και οι πέτρες του Δήμου Αγράφων ξέρουν για την παρουσία, την προσπάθεια και τη δουλειά του Δημάρχου σε ολόκληρο το Δήμο και το Δημαρχείο. Εκτός κι αν με την αναφορά του αυτή εννοεί το καφενείο, διότι εκεί ο δήμαρχος πράγματι δεν έχει μεγάλη παρουσία, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στα θέματα του Δήμου.
  6. Για τη «Γραμμή Δημότη» να επισημάνω ότι μετά την επιτυχημένη πρώτη εφαρμογή της, ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη συνέχιση της για ένα ακόμη έτος.
  7. Το ότι η ευθύνη των υποθέσεων του Δήμου Αγράφων επιμερίζεται κυρίως σε 4-5 άτομα είναι γεγονός. Διότι τόσες είναι οι θέσεις των αντιδημάρχων του Δήμου μας και είναι αυτοί που επωμίζονται το βάρος της εκτέλεσης (ως εκτελεστική επιτροπή) και της υλοποίησης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και της διεκπεραίωσης όλων των υποθέσεων της καθημερινότητας. Μία από αυτές τις θέσεις είχε εμπιστευτεί ο Δήμαρχος και στον κ. Παπαθανάση, ο οποίος θυμήθηκε τώρα και πριν τη λήξη της θητείας του ως Αντιδήμαρχος να κρίνει το μοντέλο διοίκησης που ο ίδιος υπηρέτησε τους τελευταίους 15 μήνες χωρίς να έχει διατυπώσει μέχρι σήμερα την παραμικρή κριτική και χωρίς να έχει καταψηφίσει καμμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προφανώς ο ίδιος συνέδεσε την προσφορά στον Δήμο με την έμμισθη θέση που κατείχε και καλό θα ήταν να μην κρίνει όψιμα εξ ιδίων τα αλλότρια.
  8. Η αναφορά του για «σχέδιο εκκαθάρισης στελεχών»:
  • Όντως υπάρχει σχέδιο, όχι όμως εκκαθάρισης, αλλά διάλυσης και καταστροφής του Δήμου Αγράφων, το οποίο μπήκε σε εφαρμογή από το 2011 με την έναρξη της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. (2011-2014 όπου όλοι γνωρίζουν τι έγινε την προηγούμενη δημοτική περίοδο)
  • Είναι το ίδιο σχέδιο που συνεχίζεται και τώρα να εφαρμόζεται, υποκινούμενο πάντα από τα ίδια γνωστά σε όλους πρόσωπα, με τον ίδιο σκοπό και τρόπο.
  • Είναι οι ίδιοι που διέλυσαν το Δήμο Αγράφων και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αυτοί που και τώρα προσπαθούν να το ξανακάνουν, αλλά δεν τα καταφέρνουν.
  • Είναι αυτοί που σχεδιάζουν, συντονίζουν, λασπολογούν, ψευδολογούν, κατηγορούν αβίαστα, αποσυντονίζουν με κάθε δόλιο τρόπο και μέσο συνεχώς.
  • Είναι αυτοί που δελεάζουν δήθεν όσους δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να ικανοποιήσουν προσωπικές επιθυμίες, οφίτσια, φιλοδοξίες και στόχους με σκοπό να παρασύρουν όσους μπορούν.
  • Πρόκειται για αυτούς, που όχι μόνο δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα στον τόπο, όταν κατείχαν θέσεις ευθύνης, αλλά ωφελήθηκαν τα μέγιστα και δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν, ότι οι Αγραφιώτες τους έχουν γυρίσει την πλάτη δια παντός.
  • Είναι σαφές, ότι την προσφορά του καθενός στον τόπο, θα την κρίνει ο Αγραφιώτικος λαός.



Ακολουθείστε το Δήμο Αγράφων στα social networks
Προκηρύξεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
Διαύγεια

Εθελοντισμός

Εθελοντισμός