Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

AGRAFA NEWS Το ευχαριστήριο μήνυμα του πρόεδρου της ΠΟΣΣ για την επανεκλογή του.

Σας ευχαριστώ,μέσα από την καρδιά μου,όλους σας μέχρις ενός, αντιπροσώπους,προέδρους, μέλη διοικητικών συμβουλίων, απλά μέλη, για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε για ακόμη μία φορά. Όλους εσάς σας θεωρώ κριτές μας που με την αγάπη σας , την κατανόηση σας, μας χαρίσατε εκείνη την ψυχική δύναμη , ώστε να θεωρούμε ως υποχρέωση, και ύψιστη προτεραιότητα μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα.Σας δίνω τη διαβεβαίωση ότι θα ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας, καταβάλλοντας ακόμη πιο φιλότιμες προσπάθειες μαζί με τους άξιους,συνεργάτες μου τους οποίους τιμήσατε με την προτίμησή σας.Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις συλλογικές δράσεις.Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, για τα φιλικά σας αισθήματα, για την ωραία και ευγενική σχέση μας.Είμαστε μαζί, με την βοήθεια του Κυρίου, ,θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όλοι ΜΑΖΙ υπηρετώντας με αρχές και αξίες,την βαθύριζη Σαρακατσάνικη πολιτιστική κληρονομιά μας.Επιθυμούμε να δούμε μαζί μας, σε αυτούς τους τρικυμιώδεις καιρούς όλους τους Έλληνες , για μια αναγέννηση του Έθνους μας σε ένα κόσμο που κλυδωνίζεται…

AGRAFA NEWS ."Η μετακινούμενη κτηνοτροφία στην UNESCO." Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων.

Αύριο Σάββατο 28 Απριλίου από 11.00 έως την 13,00 η Σαρακατσάνικη παρουσία, με τρεις εισηγήσεις, στο οικονομικό φόρουμ MONEY SHOW στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY θεσ/νίκης, αίθουσα ΕΦΕΣΟΣ 3.
Θέμα .."Η μετακινούμενη κτηνοτροφία στην UNESCO."
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

AGRAFA NEWS Ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων..



36Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΙΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων
Το Σάββατο 21/4/2018 στην πόλη της Θεσσαλονίκης  και στο αμφιθέατρο  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η 36η Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γ. Συνέλευση, σύμφωνα με το καταστατικό της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).
Εκλέχθηκε ομόφωνα το Προεδρείο της Γ. Συνέλευσης με Πρόεδρο τον κ. Μπομπότα Κωνσταντίνο από τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας,  γραμματέας η κυρία  Γάτου Αλεξία, και έφορος ο κύριος Φαρμάκης  Δημήτριος εκπρόσωποι του συλλόγου Σαρακατσαναίων φοιτητών Θεσσαλονίκης και οι οποίοι αποτέλεσαν και την εκλογική Εφορευτική Επιτροπή.
Μετά τον Οικονομικό και  Διοικητικό απολογισμό ακολούθησε συζήτηση και διάλογος για θέματα που απασχολούν το οργανωμένο Σαρακατσάνικο κίνημα. Στην συνέχεια, σε ωραία ατμόσφαιρα και συναινετικό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν οι  Αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας.
Οι εκλεγμένες υποψηφιότητες, μετά από την  μεγάλη συμμετοχή των αντιπροσώπων των Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Σ.Σ), είναι:
Ονοματεπώνυμο
Αξίωμα
Σύλλογος Σαρ/ναίων
 
Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος
Πρόεδρος
ΣΣ Ν. Θεσσαλονίκης
Κατσιούλας Απόστολος
Αντιπρόεδρος
ΣΣ Ν. Πιερίας
Μακρής Στέργιος
Γενικός Γραμματέας
ΣΣ  Ν. Ξάνθης
Μπάρμπας Παναγιώτης
Ταμίας
ΣΣ Επαρχίας Λαγκαδά
Κωστούλα Σοφία
Ειδικός Γραμματέας
ΣΣ Ν. Τρικάλων
Τσακνάκης Βασίλειος
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων
ΣΣ Ν. Πιερίας
Φαρμάκης Ιωάννης
Υπεύθυνος Νεολαίας
ΣΣ Κορδελιού –Ευόσμου Θεσσαλονίκης
Γαλλής Δημήτριος
Υπεύθυνος Πανελλήνιου Ανταμώματος
ΣΣ Αγιάς Λάρισας
Αλεξάκης Κωνσταντίνος
Υπεύθυνος  Εκδηλώσεων
ΣΣ Βάλτου Ξηρομέρου και Ευρυτανίας
 
Αναπληρωματικά Μέλη.
 
Τακμάκης Αθανάσιος
1ος Αναπληρωματικός
ΣΣ Μαγνησίας
Βούλα Πάνου
2η  Αναπληρωματικός
ΣΣ Αττικής και Πειραιά
Καψάλης Γιάννης
3ος Αναπληρωματικός
ΣΣ Μαγνησίας
 
Εξελεγκτική Επιτροπή.
 
Γιαννακός Λάμπρος
ΣΣ  Ν. Θεσπρωτίας
Κατσαρός Παναγιώτης
ΣΣ Ν. Λάρισας
Σακαλής Μιχάλης
ΣΣ  Ν. Ημαθίας
Κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ.  της Π.Ο.Σ.Σ. ορίσθηκαν:
  • Υπεύθυνος του Διαδικτυακού Ραδιοφώνου «Ράδιο Ηχώ των Σαρακατσαναίων» και της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας «Ηχώ των Σαρακατσαναίων» ο κ. Αθανάσιος Καρυώτης και
  • Επικεφαλής της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας η κυρία Αλεξία Γάτου πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ».

AGRAFA NEWS Αποζημιώσεις ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη Κ.Υ.Α.



Αποζημιώσεις ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ – Εκδόθηκε η πολυαναμενόμενη Κ.Υ.Α.

26/4/2018
Δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. (Β’ 1417/25.4.2018) η Κ.Υ.Α. με τις λεπτομέρειες καταβολής αποζημίωσης στους Δημοτικούς Συμβούλους για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Της έκδοσής της προηγήθηκε η κριτική που ασκήθηκε από Αιρετούς στο κοινό Συνέδριο Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.ΠΕ. για το γεγονός ότι εννέα (9) μήνες μετά την ψήφιση του αρ.33 του ν.4483/2017 (γνωστού ως “νόμου–σκούπα Σκουρλέτη”) η Κ.Υ.Α. δεν είχε ακόμη δημοσιευθεί.

Η εφαρμογή της (σημείο 6 των “έχοντας υπόψη”) προκαλεί δαπάνη σε βάρος του π/υ των Δήμων της Χώρας, εξαιρουμένων των Δήμων των εκλογικών περιφερειών Α’ και Β’ Αθηνών και Α’ και Β’ Πειραιά και Α’ Θεσσαλονίκης. Η δαπάνη εκτιμάται κατ' ανώτατο όριο στο ύψος των 6.730.560,00 ευρώ.

Ο AIRETOS σας υπενθυμίζει ότι η εν λόγω διάταξη έχει κριθεί από την Κ.Ε.Δ.Ε. ως ελλιπής, δεδομένων των εκτενέστατων εξαιρέσεων που ορίζει, χαρακτηριζόμενη από αυτοδιοικητικούς και ως “ψίχουλα”, καθώς ορίζει ότι η αποζημίωση ΔΕΝ καταβάλλεται στους Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέγονται:

α) στους Δήμους των εκλογικών περιφερειών Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιά και Α΄ Θεσσαλονίκης,

β) στους λοιπούς Δήμους, εφόσον η κατοικία τους απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου,
ενώ η εξαίρεση (α) δεν ισχύει στους νησιωτικούς Δήμους που υπάγονται διοικητικά στις εν λόγω περιφέρειες, στους οποίους εφαρμόζεται η ειδική εξαίρεση (β).

Δείτε λοιπόν κατωτέρω τι ορίζει η Κ.Υ.Α. :

ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει τους δικαιούχους αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του, βάσει των βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας του αρ.279 του ν.3463/2006 που προσκομίζονται και της απόστασης του οικισμού, στον οποίο βρίσκεται η κατοικία, από την Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα, στην οποία βρίσκεται η έδρα του Δήμου.
Η Απόφαση προσδιορίζει το ύψος της καταβαλλόμενης αποζημίωσης ανά συνεδρίαση και έως τέσσερις μηνιαίως, το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 1% της μηνιαίας αντιμισθίας του Δημάρχου Αθηναίων.
Κάθε τροποποίηση του ύψους της αποζημίωσης γίνεται με νέα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν υπερβαίνει το προαναφερθέν όριο.

H K.Y.A. διευκρινίζει ότι ως μηνιαία αντιμισθία του Δημάρχου Αθηναίων λογίζονται οι ισχύουσες ακαθάριστες βασικές αποδοχές, χωρίς τυχόν επιδόματα και λοιπές προσαυξήσεις.

Εάν η έδρα του Δήμου βρίσκεται σε οικισμό ή τοποθεσία εκτός του οικισμού που αποτελεί έδρα της Τοπικής ή Δημοτικής Κοινότητας, τότε η χιλιομετρική απόσταση υπολογίζεται βάσει του οικισμού ή της θέσης της έδρας του Δήμου.

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

Εντός των πρώτων επτά (7) ημερών κάθε μηνός, ο Δήμαρχος ή ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διαβιβάζει στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου κατάσταση των δικαιούχων αποζημίωσης με τις ημέρες συμμετοχής εκάστου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τον προηγούμενο μήνα.
Ως δικαιούχος αποζημίωσης μίας Συνεδρίασης είναι και ο Σύμβουλος που αποχώρησε προ της ολοκλήρωσης αυτής.
Από το ποσό που καταβάλλεται σε έκαστο Δικαιούχο, αφαιρούνται οι νόμιμες κρατήσεις.
Η καταβολή της γίνεται ανά διαστήματα όπως ορίζονται με την προαναφερθείσα Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι υπογράφοντες Υπουργοί Σκουρλέτης – Χουλιαράκης της έδωσαν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ (εδάφιο α’ αρ.3). Δηλαδή η Κ.Υ.Α ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ. του ν. 4483/2017, που ήταν η 31η Ιουλίου 2017.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο της Κ.Υ.Α. ΕΔΩ

AGRAFA NEWS Σάλος από την πρόταση δημοτικού συμβούλου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός


26/4/2018
Σάλο έχει προκαλέσει η πρόταση του δημοτικού συμβούλου να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.

Πρόκειται για τον δημοτικό σύμβουλο Ρεθύμνου της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή», Κωστή Πολοπετράκη, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση του νεοσύστατου Κινήματος «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Ρέθυμνο, ανέφερε:
«Πρέπει ν' απομονώσουμε το πολιτικό σύστημα. Όπως λειτουργεί σήμερα το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύσει. Σκέφτομαι ότι θα πρέπει ν' αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο στρατός.Δεν αναφέρομαι σε χρήση βίας και ακραίων επιλογών. Διαδικασίες προβλέπονται από το Σύνταγμα σε σχετικά άρθρα.
Πως θα γίνει αυτό; Θα γίνει με τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Αυτό είναι έργο του πανελλήνιου απελευθερωτικού κινήματος Κρητών».

Ο δημοτικός σύμβουλος θεωρώντας μάλιστα ότι η πρόταση του θα επικροτηθεί και θα χειροκροτηθεί από τον ελληνικό λαό, πρόσθεσε:
«Φανταστείτε, βάλτε τη φαντασία σας να λειτουργήσει αν ακουστεί και ακούγεται επανειλημμένως, ότι το Κίνημα Κρητών εζήτησε τον στρατό εζήτησε τον στρατό να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα».

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά όσα ανέφερε ο κ. Πολοπετράκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή» Μιχάλης Ανδρουλάκης, καταδίκασε τη θέση του δημοτικού συμβούλου τονίζοντας ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη και ότι εκτός παράταξης τον κ. Πολοπετράκη.

Ο Μιχάλης Ανδρουλάκης δήλωσε στα «Ρ.Ν.»:
«Εμένα προσωπικά αλλά και την παράταξη μου, με την οποία συζήτησα το θέμα, τα όσα είπε ο κ. Πολοπετράκης δεν μας εκφράζουν. Όταν εδώ παλεύουμε, αγωνιζόμαστε για ζητήματα δημοκρατίας, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης με την απλή αναλογική για να μπορούν οι κοινωνίες να εκφραστούν όσο γίνεται περισσότερο, όταν αυτό που πιστεύουμε και το δείχνουμε, είναι η εμπιστοσύνη μας στη δημοκρατία και τη διεύρυνση της, δεν μπορεί να 'ρχεται ο Κώστας Πολοπετράκης και να λέει ότι την πολιτική λύση στην Ελλάδα θα τη φέρει ο στρατός.
Άκουσα πρώτα τη δήλωση του, γιατί δεν είχα υπόψη μου και αμέσως μίλησα με τους συμβούλους της παράταξης μας και πήραμε απόφαση ότι εφόσον πιστεύει αυτή τη θέση βγαίνει εκτός της παράταξης «Ρέθυμνο-Αλληλεγγύη-Ανατροπή. ».

http://www.rethnea.gr/

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

AGRAFA NEWS Τρεις Δήμαρχοι και ένας Περιφερειάρχης στη Βουλή για το ν/σ της Δ.Ε.Η.


25/4/2018
Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ακρόαση φορέων για το ν/σ που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική επικαιρότητα και δεν είναι άλλο από αυτό του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη Δ.Ε.Η. (ακριβής τίτλος: “Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού”).

Η Τοπική Αυτοδιοίκησηπρωταγωνίστησε στην ακρόαση φορέων, όπου παρευρέθηκανοιεξής αυτοδιοικητικοί :
-          Θεόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας,
-          Διονύσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης,
-          Ελευθέριος Ιωαννίδης, Δήμαρχος Κοζάνης,
-          Σάββας Ζαμανίδης, Δήμαρχος Εορδαίας,

Επισημαίνεται ότι - σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής, κα Χ. Καφαντάρη–στη Βουλή είχαν κληθεί και οι εξής αυτοδιοικητικοί, που όμως δεν παρευρέθηκαν:
-          Κωνσταντίνος Αγοραστός από την ΕΝ.ΠΕ.,
-          Γεώργιος Πατούλης από την ΚΕΔΕ,
-          Ιωάννης Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.

Επιπλέον, κατόπιν ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, προέκυψε ότι είχε σταλεί πρόσκληση προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Τατούλη, και “εκείνος απάντησε ότι δεν θα παραβρεθεί και θα στείλει υπόμνημα”, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η ΕΝ.ΠΕ. απέστειλε υπόμνημα με τις θέσεις της, εκφράζοντας την αντίθεση της στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ,το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ 
Ο AIRETOSσας παρουσιάζει κατωτέρω αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις των Αυτοδιοικητικών που παρευρέθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής :

Πρώτος έλαβε το λόγο ο Περιφερειάρχης ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κ. Θ. ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ. 
Ανέφερε ότι πάγια θέση τους είναι πως η ενέργεια και τα νερά αποτελούν δημόσια περιουσία, περιουσία των πολιτών της Χώρας και της Περιφέρειας και ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν από μια δημόσια Δ.Ε.Η., προς όφελος της Χώρας και της Δυτικής Μακεδονίας. 
Σημείωσε ότι αντιστέκονται σθεναρά ενάντια στο ν/σ που“με αποπροσανατολιστικό τίτλο ξεπουλάει την περιουσία των περιοχών μας, των παιδιών μας, της Χώρας μας”, υπογραμμίζοντας ότι το ν/σ:
-          Δεν θα επιφέρει το δίκαιο άνοιγμα της αγοράς ηλεκτροπαραγωγής, αλλά την άδικη συρρίκνωση της Δ.Ε.Η. Θα δημιουργήσει επενδυτές, χωρίς να επενδύσουν δίκαια. 
-          Θα πλήξει μακροπρόθεσμα το συμφέροντα των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., παρόλο που εμφανίζεται ότι τα προστατεύει. 
-          Ξεπουλάει την ενσωματωμένη περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Δ.Ε.Η., χωρίς την ενεργό συμμετοχή τους. 
-          Δεν μεριμνά ξεκάθαρα για την ανάληψη των υποχρεώσεων της Δ.Ε.Η. από τους αγοραστές προς τις περιοχές εξόρυξης και παραγωγής στο παρόν και στο μέλλον. 
-          Δεν δείχνει ευαισθησία στις ανάγκες των κοινωνιών, σχετικά με την τηλεθέρμανση και τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών. 
-          Δεν μεριμνά για την επαναπόδοση των εδαφών στο δημόσιο και στη συνέχεια στους κατοίκους των περιοχών. 
-          Μηδενίζει άμεσα το τέλος του λιγνίτη, γνωστό ως «τοπικός φόρος», και τον αντικαθιστά με το ειδικό τέλος δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης λιγνίτη που οδηγεί στην καταβολή μικρότερων ποσών. 
-          Δεν προβλέπει την κατά προτεραιότητα αξιοποίηση του τιμήματος που θα λάβει η Δ.Ε.Η. για τον εκσυγχρονισμό και παράταση λειτουργίας των υφιστάμενων μονάδων της
-          Δεν θωρακίζει τις λιγνιτικές περιοχές με τις αρμόδιες υπηρεσίες επιθεώρησης μεταλλίων και επιθεωρητών περιβάλλοντος.

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, κ. Διονύσιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, σημειώνοντας ότι το ν/σ δεν μπορεί να γίνει δεκτό στο σύνολό του για μια σειρά λόγους που σχετίζονται όχι μόνο με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση,  όχι μόνο με τα καλώς εννοούμενα και με κόπους κατοχυρωμένα τοπικά συμφέροντα, αλλά σχετίζονται και με τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή και με το χρέος  όλων στην υπεράσπιση μιας ισχυρής κατά το δυνατόν δημόσιου χαρακτήρα ΔΕΗ.
Ειδικότερα, τόνισε ότι το ν/σ
-          Δεν φέρνει καμία πρόνοια για την αποκατάσταση και την επαναπόδοση των γαιών.
-          Δεν μεριμνά για την εξασφάλιση των συνδέσεων των τηλεθερμάνσεων με τις πόλεις των ενεργειακών Δήμων.
-          Αντικαθιστά τον ηθικό αναπτυξιακό πόρο με κάτι αόριστο  ποιοτικά και ποσοτικά, το οποίο μάλιστα δεν αποδίδει άμεσα κατά το ποσοστό του στο Δήμο.
Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στη Βουλή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγαλόπολης, μεταφέροντας τη δέσμευση όλων -εργαζομένων, δημοτών,  θεσμικών παραγόντων- ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα με κάθε τρόπο, καλώντας τους Βουλευτές να μην προχωρήσουν στην υπερψήφιση του ν/σ. “Υπάρχει εναλλακτική διέξοδος χωρίς θυσία λιγνιτικών μονάδων,  την οποία μπορούμε και να ακολουθήσουμε”, είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Τρίτος στη σειρά αυτοδιοικητικός ήταν ο Δήμαρχος ΚΟΖΑΝΗΣ, Ελευθέριος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, εστιάζοντας στις συνέπειες στην τοπική τους περιοχή.
Ο Δήμαρχος είπε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η συνολική πολιτική στρατηγική, η ανάγκη να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας μέσα από ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες ανάγκες.Αφού λοιπόν συμφωνήσουν σε αυτό και αναγνωρίσουν αυτή την ανάγκη, τότε πρέπει να μιλήσουν σοβαρά για τη χρηματοδότησή του, καθώς οπουδήποτε στον κόσμο έχει εφαρμοστεί ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης, οι πόροι που διατέθηκαν είναι σημαντικοί.
Έδωσε έμφαση στο ότι η μετάβαση στην μεταλιγνιτική δραστηριότητα δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα, αλλά είναι μια εθνική αναγκαιότητα. “Προφανώς, δεν μας ικανοποιεί αυτή η ανάγκη, δεν μας ικανοποιεί η πρόβλεψη που υπάρχει στο συγκεκριμένο ν/σ και γι' αυτό ζητάμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση”, υπογράμμισε.
Κλείνοντας επεσήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με ομόφωνο ψήφισμά του και η τοπική κοινωνία του Δήμου του στέκονται απέναντι σε ένα ν/σ, το οποίο, δεν θεωρούν ότι θα έχει θετικές εξελίξεις για την τοπική κοινωνία, γι’ αυτό ζητούν την αναθεώρηση ή την αλλαγή ή την απόσυρση του ν/σ και να συζητήσουν πως οι περιοχές θα οδηγηθούν σε ένα βιώσιμο σχέδιο μετάβασης στην επόμενη μέρα.

Τέλος, ο Δήμαρχος ΕΟΡΔΑΙΑΣ, κ. Σάββας ΖΑΜΑΝΙΔΗΣ, μετέφερε - εκ μέρους του Δήμου Εορδαίας, αλλά και του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων - τις ομόφωνες αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, με τις οποίες, αντιτίθενται στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων.
Είμαστε αντίθετοι στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων, όχι γιατί θίγονται οι περιοχές μας, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι πραγματικά, οι συνέπειες για την εθνική οικονομία θα είναι ολέθριες, τόνισε.
Σε μια χώρα που έτσι και αλλιώς, η οικονομία της είναι εξαρτημένη από το εξωτερικό, εξάρτηση και στην ενέργεια, ειδικά σε περιόδους αστάθειας έχει ολέθριες συνέπειες σύμφωνα με τους ειδικούς που ασχολούνται με τις οικονομίες,επεσήμανε, κάνοντας λόγο για ένα σχέδιο χειραγώγησης της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Xώρα μας, στο οποίο η ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί.
Πρόσθεσε δε ότι για την ανάπτυξη των περιοχών τους η οποία θα πρέπει να είναι ισόρροπη και κακώς μέχρι σήμερα στηρίχτηκε σε μια μονοδιάστατη ανάπτυξη, θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.
“Θέλουμε τη Δ.Ε.Η. δημόσια, δεν θέλουμε να στηρίξουμε κανέναν ιδιώτη”, υπογράμμισε, κάνοντας “έκκληση” στους Βουλευτές και στον Υπουργό το ν/σ να αποσυρθεί γιατί “η Χώρα μας έχει ανάγκη από επενδύσεις και όχι αποεπένδυση”.

AGRAFA NEWS Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύουν κέντρο επιστημών στην Βοιωτία Μπακογιάννης: «Τα οφέλη θα τα δούμε στην οικονομία μας τα επόμενα χρόνια»


 
 
 

Την ίδρυση του Κέντρου Καινοτόμων και Αειφόρων Γεωπονικών Επιστημών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα Διοικητηρίου της Βοιωτίας, μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Πρύτανη κ. Γεώργιο Παπαδούλη.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν σύσσωμη η σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, βουλευτές, Δήμαρχοι και πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Στερεάς Ελλάδας.

Είναι η πρώτη φορά που το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δημιουργεί ένα τέτοιο παράρτημα που θα στεγαστεί στις παλιές εγκαταστάσεις του εκκοκκιστηρίου βάμβακος, έκτασης 11.371,34 τμ, στην Αλίαρτο Βοιωτίας, στο πλαίσιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της Κωπαΐδας,  και θα αποτελέσει προέκταση του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο της Περιφέρειας, αλλά και τις προσπάθειες της Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, της Αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά, αλλά και του Δημάρχου Αλιάρτου Γιώργου Ντασιώτη, που οδήγησαν στο πρωτόκολλο συνεργασίας με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι περιέχει την επίτευξη των στόχων για την εξειδίκευση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας στον πρωτογενή τομέα αλλά και την αξιοποίηση της περιουσίας της Κωπαΐδας,

«Γνωρίζουν όλοι ότι κληθήκαμε να σηκώσουμε, με ανορθόδοξο τρόπο, το βάρος της διαχείρισης της Κωπαΐδας. Το αντιμετωπίσαμε ως πρόκληση και μετατρέψαμε το βάρος σε ευκαιρία. Αυτές οι εγκαταστάσεις που ρήμαζαν για χρόνια, σήμερα, με ήδη ενταγμένο έργο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, μετατρέπονται σε ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η ιδιαιτερότητα αυτού του πανεπιστημιακού παραρτήματος έγκειται στο γεγονός ότι σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει ουσιαστικές ανάγκες της Στερεάς Ελλάδας. Έχει ως επίκεντρο την κατάρτιση των ανθρώπων της Στερεάς που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τη γη μας. Είναι ο κόμβος που συνδέει τη γνώση, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες με το χωράφι, τον θησαυρό μας» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία ουσιαστική επένδυση, τα οφέλη της οποίας θα απολαύσει η οικονομία και η επιχειρηματικότητα της Στερεάς Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

«Η συνταγή μας, από τότε που αναλάβαμε, είναι κλασική αλλά επιτυχημένη. Περιέχει συστατικά μελέτης και σχεδιασμού έργων και πρωτοβουλιών που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλούς σκοπούς και στο τέλος να επιτυγχάνεται ο στόχος. Να επενδύουμε στους πολίτες της Στερεάς για να δημιουργήσουμε πρώτοι και όλοι μαζί, τις συνθήκες ανάπτυξής μας και πραγματικής εξόδου από την κρίση. Είναι ένα έργο που θα λειτουργεί ως εργαλείο για όλες τις επόμενες γενιές» είπε κλείνοντας την ομιλία του.
 

Το Κέντρο Καινοτόμων και Αειφόρων Εφαρμογών Γεωπονικών Επιστημών απευθύνεται σε:
- Φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές , υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, μέλη ΔΕΠ, επιστήμονες από την Αλλοδαπή για την εκπόνηση ερευνητικών-πειραματικών εργασιών, πρακτικής άσκησης, εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του ΓΠΑ.
- Φοιτητές και νέους επιστήμονες, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν σύντομους κύκλους μαθημάτων στο πλαίσιο θερινών ή χειμερινών σχολείων
- Σε νέους άνεργους, που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση στο πλαίσιο προγραμμάτων «δια βίου μάθησης» και προγραμμάτων συμβουλευτικής.
- Σε επιστήμονες με συνάφεια με τον κλάδο (γεωπόνοι, διατροφολόγοι,  επιστήμονες τροφίμων, αγροτοοικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, - Ζωοτέχνες, αγροτομηχανολόγοι), που επιθυμούν είτε να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα στο πλαίσιο συνεργασιών με το ΓΠΑ και την ΠΣΕ, είτε να διευρύνουν τα ενδιαφέροντα τους, είτε στο πλαίσιο προγραμμάτων «δια βίου μάθησης».
- Σε φορείς, όπως επιμελητήρια, ομάδες παραγωγών, επαγγελματικές ομάδες, κοινωνικές επιχειρήσεις, που επιθυμούν να διοργανώνουν επιστημονικές ή επαγγελματικές συναντήσεις.
- Σε πολίτες, που ενδιαφέρονται για τα γενικότερα θέματα του αγροτοδιατροφικού τομέα, όπως καλλιέργειες, παραδοσιακά προϊόντα τροφίμων, γαστρονομία, διατροφή, αγροτουρισμό και χρειάζονται συμβουλή και υποστήριξη.

 
 
 
 

AGRAFA NEWS Τα επόμενα βήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. για το νέο “Καλλικράτη”. Συνεδρίαση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.


25/4/2018
Τον οδικό χάρτη της Κ.Ε.Δ.Ε. ενόψει δημοσίευσης του νέου “Καλλικράτη” προδιέγραψε πριν λίγο το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στην εν εξελίξει Συνεδρίασή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκ του Υπουργείου Εσωτερικών, τις οποίες μετέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Γ. Πατούλης, το ν/σ θα δοθεί εντός της επόμενης εβδομάδας προς διαβούλευση. 

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρθηκε στη Συνεδρίαση, βρίσκεται σε φάση νομοτεχνικής επεξεργασίας του περιεχομένου του στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και περιλαμβάνει πάνω από 200 άρθρα.

Δεδομένων των ανωτέρω, οι θεσμικές ενέργειες των Αιρετών περιγράφηκαν, ως ένα προσχέδιο Οδικού Χάρτη, ως εξής :
Εάν το ν/σ δοθεί τη Δευτέρα, σχεδιάζεται Διοικητικό Συμβούλιο για την Πέμπτη 3 Μαΐου
Εάν το ν/σ δοθεί μετά την Πρωτομαγιά, σχεδιάζεται Διοικητικό Συμβούλιο για την Τρίτη, 8 Μαΐου.

Θα ακολουθήσουν Συνεδριάσεις όλων των Δημοτικών Συμβουλίων στους 325 Δήμους.  Μάλιστα θα επιδιωχθεί τα Δημοτικά Συμβούλια να συνεδριάσουν την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Εν συνεχεία, αφού ληφθούν οι Αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, θα συνεδριάσουν όλες οι Π.Ε.Δ., ομοίως με κατεύθυνση οι Συνεδριάσεις τους να πραγματοποιηθούν την ίδια ημερομηνία σε όλη τη Χώρα.

Οι αυτοδιοικητικές διεργασίες θα καταλήξουν σε ολοήμερη Συνεδρίαση του Α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης και, αμέσως μετά, νέο Κοινό Συνέδριο ΕΝ.ΠΕ. - Κ.Ε.Δ.Ε.

Ταυτοχρόνως, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα διαβουλευτεί και με τα πολιτικά κόμματα, με συναντήσεις με τους Επικεφαλής τους, καθώς οι Βουλευτές είναι αυτοί που θα αναλάβουν τελικώς το φορτίο της κοινοβουλευτικής επεξεργασίας και ψήφισης του σχεδίου νόμου.

Τέλος, θα εξελιχθεί και επικοινωνιακή εκστρατεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου όλοι οι δημότες να ενημερωθούν τεκμηριωμένα και να κατανοήσουν τα αποτελέσματα των αλλαγών που η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει να νομοθετήσει.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρθηκαν, η κατάθεση του ν/σ στη Βουλή οδηγείται στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου η Κυβέρνηση να επιτύχει την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής και όχι στα καλοκαιρινά Τμήματα του Κοινοβουλίου.http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS Άδειες Αιρετών: Τι γνωμοδότησε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους


24/4/2018
Απαντήσεις σχετικά με τις άδειες Αιρετών έδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η σχετική γνωμοδότηση είχε ληφθεί στις 30 Οκτωβρίου 2017, όμως χθες 23/4/2018 το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο (ΑΔΑ:6Λ8Β465ΧΘ7-Β5Λ) ενημερώνοντας ότι έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Το Ν.Σ.Κ. απάντησε σε ερώτημα που του είχε θέσει το Υπ.Εσ. τον Ιούλιο του 2017 αναφορικά με την ερμηνεία του αρ.93του Καλλικράτη (ν.3852/2010).

Με απλά λόγια:

Tο Υπ.Εσ. είχε ρωτήσει εάν η ειδική άδεια για τη διευκόλυνση των καθηκόντων των Αιρετών που έχουν την υπαλληλική ιδιότητα, αφορά και τους ΙΔΟΧ (με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) και, εάν ναι, πως υπολογίζεται η διάρκειά της.

Το Ν.Σ.Κ. απάντησε ότι:

- Η ειδική άδεια Αιρετών της παρ.1του αρ.93, αυτή δηλαδή που εκτείνεται σε όλο το διάστημα της θητείας τους, ΔΕΝ περιλαμβάνει τους ΙΔΟΧ

- Η ειδική άδεια Αιρετών της παρ.5 του αρ.93, δηλαδή η βραχυχρόνια, συμπεριλαμβάνει τους ΙΔΟΧ.
Ο συνολικός χρόνος αυτής “ορίζεται σε 60 και μέχρι 30 ημέρες, αντιστοίχως, κατά περίπτωση, πλην, η κρίση της υπηρεσίας, προκειμένου να χορηγήσει την άδεια, πρέπει να στηρίζεται στα επί μέρους στοιχεία της συμβάσεως, ιδίως δε στο χρόνο αυτής, σε συνδυασμό με την συμβατικώς σκοπούμενη κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας και την αρχή της αναλογικότητας”.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα το πλήρες κείμενο της Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που απεδέχθη ο Υπ.Εσ., ΕΔΩ http://www.airetos.gr

AGRAFA NEWS ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: “Άνθρακες” ο αυτοδιοικητικός “θησαυρός”, για 2η φορά

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: “Άνθρακες” ο αυτοδιοικητικός “θησαυρός”, για 2η φορά

23/4/2018
Ξεκίνησε την Παρασκευή 20/4 ο Β’ κύκλος του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας -Ε.Σ.Κ. (Α’ κύκλος για το 2018) με την ανάρτηση των θέσεων προς κάλυψη μέσω μετάταξης και απόσπασης.
Μετά τον πλήρη αποκλεισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Α’ κύκλο, και ο Β’ εξελίχθηκε σε αυτοδιοικητικό “φιάσκο”,καθώς από το σύνολο των Ο.Τ.Α. μόνο 4 Δήμοι (Αμύνταιου, Ήλιδας, Κέρκυρας, Τεμπών) πρόκειται να λάβουν υπαλλήλους.
-          Τέσσερις (4) Δήμοι από τους 325,
-          Καμία(0)Περιφέρειααπό τις 13,
-          Κανένα(0)νομικό πρόσωπο Ο.Τ.Α. από τα εκατοντάδες
Και αυτό ενώ συνολικά μέσω του Β’ κύκλου θα καλυφθούν 785 θέσεις προς μετάταξη και 332 προς απόσπαση.

Από τα νούμερα, εξάγεται –για 2η μάλιστα φορά– το οφθαλμοφανές συμπέρασμα ότι το Ε.Σ.Κ. - που θέσπισε η Κυβέρνηση με το ν.4440/2016, προς υλοποίηση σχετικής μνημονιακής της δέσμευσης - αδυνατεί να εφαρμοστεί στην Τ.Α. και να συμβάλει ουσιωδώς στη στελέχωση των αφυδατωμένων από προσωπικό Ο.Τ.Α.
Το αντίθετο μάλιστα. Μείζον σημείο του Ε.Σ.Κ., όπως εξελίχθηκε, είναι ότι αποτελεί μηχανισμό αποστελέχωσης των Ο.Τ.Α. Ας μην ξεχνάμε ότι τη στιγμή που οι Ο.Τ.Α. δεν συμμετέχουν ως φορείς υποδοχής υπαλλήλων, συμμετέχουν αναγκαστικά ως φορείς προέλευσης υπαλλήλων.
Με απλά λόγια, υπάλληλοι δεν έρχονται, αλλά υπάλληλοι φεύγουν από την Τ.Α. μέσω Ε.ΣΚ. 
Και αυτό διότι δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Δήμου/Περιφέρειας για να φύγει ένας υπάλληλος, όπως έχει επανειλημμένως επισημάνει η Κ.Ε.Δ.Ε. μέσω Αποφάσεων των συλλογικών της οργάνων.

Γιατί όμως ο νέος διοικητικός μηχανισμός, ακόμη και εάν θεσπίστηκε προς υλοποίηση σχετικής επιταγής του Μνημονίου, αδυνατεί να εφαρμοστεί στην Τ.Α. ;
Τη στιγμή μάλιστα που το ιστορικό προηγούμενο είναι θετικό, καθώς ο μηχανισμός εθελοντικής ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας, που υλοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών το 2014, οδήγησε στη στελέχωση Δήμων που είχαν ανάγκη με χιλιάδες υπαλλήλους.

Η αναζήτηση των αιτίων εντοπίζεται εντός του τριγώνου Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Υπουργείο Εσωτερικών - Τ.Α.
Η εύκολη και απλοϊκή απάντηση θα ήταν η πλήρης επίρριψη ευθυνών στους Ο.Τ.Α., ότι δεν έφτιαξαν περιγράμματα εργασίας και δεν καταχώρησαν ψηφιακά τα οργανογράμματά τους.

Είναι δυνατόν όμως για την αποτυχία ενός νόμου να ευθύνονται όλοι οι Δήμαρχοι (πλην 4), όλοι οι Περιφερειάρχες, όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των ν.π.δ.δ. Ο.Τ.Α και τα χιλιάδες αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη ανά την Ελλάδα;
Τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν εκτός αυτοδιοικητικής πραγματικότητας. 
Ότι δηλαδή πάσχουν οι χιλιάδες αυτοδιοικητικοί –πολιτικό και διοικητικό προσωπικό με δεκαετίες συναφούς εμπειρίας– και όχι το ίδιο το Ε.Σ.Κ., όπως κεντρικά σχεδιάστηκε, ψηφίστηκε και εφαρμόζεται από τους δύο Υπουργούς, Γεροβασίλη – Σκουρλέτη.

Ο AIRETOS υπενθυμίζει ότι οι προδιαγραφές κατάρτισης των περιγραμμάτων εργασίας ειδικά για τους Ο.Τ.Α. (αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στο Ε.Σ.Κ.) εστάλησαν από τον κ. Σκουρλέτη στους Δήμους 26/1/2018 (αριθμ. 3 εγκύκλιος).
Και αυτό ενώ το Υπουργείο της κας Γεροβασίλη είχε στείλει στο Υπουργείο Εσωτερικών σωρεία εγκυκλίων και εγγράφων,  μήνες πριν (18.10.2016, 8.2.2017, 4.8.2017, 3.10.2017, 8.12.17, 22.12.2017).

Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι πολύ πρόσφατα, με τη γνωστή τροπολογία Γεροβασίλη και νυν αρ.33 ν.4531/18 (ΦΕΚ 5 Απριλίου), απαλείφθηκε η προϋπόθεση νέου Οργανισμού για τη συμμετοχή στο Ε.Σ.Κ., όπου αυτή απαιτείτο.(Στο αριθμ. οικ. 31755/21.9.17 έγγραφο Σκουρλέτη είχε ήδη σταλεί στους Ο.Τ.Α., πριν την τροπολογία δηλαδή, ότι μπορούν να στείλουν αιτήματα “σύμφωνα με τους ισχύοντες Οργανισμούς Εσωτερικών Υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η προηγούμενη αξιολόγηση των δομών τους”).

Ό,τι και να προηγήθηκε,δυστυχώς η πραγματικότητα είναι μία και δεδομένη:
Το Ε.Σ.Κ.για 2η φορά δεν πέτυχε να εφαρμοστεί στην Τ.Α., με την εξαίρεση των (4)να επιβεβαιώνει τον κανόνα.Ο Β’ κύκλος κινητικότητας ξεκίνησε και θα ολοκληρωθείχωρίς να λάβουνοι Ο.Τ.Α. υπαλλήλους, χάνοντας ταυτοχρόνως αυτοδιοικητικάστελέχη.

Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένεται τι θα συζητηθεί σχετικά στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 25 Απριλίου.

Μπορείτε να δείτε όλες τις διαθέσιμες θέσεις προς μετάταξη και απόσπαση, καθώς και όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες του Β’ Κύκλου Κινητικότηταςhttps://apografi.gov.gr/index.php/esk/2-uncategorised/127-1o%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-2018.html

Επισημαίνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους προς μετακίνηση υπαλλήλους ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η εξής:
-          σύμφωνα με το Δ.Τ. που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης : “από 20/04/2018 έως και 05/05/2018”,
-          σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας που έχει αναρτηθεί στο apografi.gov.gr : "Υποβολή Αιτήσεων: 23/04/2018 07:00 - 07/05/2018 23:59

AGRAFA NEWS ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Λαμία, 23 Απριλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής. Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστοποιεί ότι: Στα πλαίσια της υλοποίησης, για έκτη χρονιά, του προγράμματος της ‘’εναέριας ρίψης - διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων’’ θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 24 ης και 29 ης Απριλίου 2018, ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων στις κάτωθι περιοχές της Π.Ε. Ευρυτανίας: ΧΡΙΣΟΒΑ, ΛΟΓΓΙΤΣΙ, ΑΓ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ, ΒΟΥΛΠΗ, ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑΣ, ΛΗΜΕΡΙ, ΟΧΘΙΑ, ΚΟΝΔΥΛΑΙΙΚΑ, ΒΑΛΑΩΡΑ, ΚΑΣΤΡΑΚΙ, ΠΡΑΤΟΒΟΥΝΙ, ΤΟΠΟΛΙΑΝΑ, ΚΑΣΤΡΑΚΙ ΤΟΠΟΛΙΑΝΩΝ , ΚΑΤΩ ΠΟΤΑΜΙΑ, ΓΡΑΝΙΤΣΑ, ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΣ, ΛΕΠΙΑΝΑ, ΙΤΕΑ, ΔΑΦΝΟΥΛΑ, ΝΕΟ ΑΡΓΥΡΙ, ΣΑΤΟΣ, ΚΕΔΡΑ, ΔΙΑΣΕΛΟ, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ, ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ, ΦΟΥΣΙΑΝΑ, ΠΡΑΣΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΣΙ, ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ , ΛΙΘΟΧΩΡΙ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, ΚΑΡΒΑΣΑΡΑΣ, ΜΑΡΑΘΟΣ, ΑΓΡΑΦΑ, ΕΠΙΝΙΑΝΑ. Υπενθυμίζουμε τα εξής:  Τα εμβολιακά δολώματα είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού και περιέχουν ζωντανό ιό λύσσας.  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ (δεν τα ακουμπάμε και δεν τα πατάμε)  Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί την ύπαρξή τους ενημερώνει άμεσα τις αρμόδιες τοπικές κτηνιατρικές αρχές.  Σε περίπτωση επαφής με το εμβολιακό δόλωμα πρέπει να γίνει επίσκεψη άμεσα σε γιατρό.  Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην ενημέρωση των παιδιών-μαθητών ώστε να μην έρθουν σε καμία επαφή με τα δολώματα. Εμβολιασμός δεν θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων http://www.minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/nosimata-zoon/457-lissa και στην Κτηνιατρική υπηρεσία Π.Ε. Ευρυτανίας στο τηλέφωνο 22370 80258

AGRAFA NEWS Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αγράφων


Κερασοχώρι, 24 Απριλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αγράφων
Στις εργασίες του διήμερου συνεδρίου της ΚΕΔΕ συμμετείχε ο Δήμαρχος
Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από
κοινού με την ΕΠΝΕ στην Αθήνα στις 18-19 Απριλίου 2018.
Με κοινό ψήφισμα ΕΝΠΕ -ΚΕΔΕ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου
κοινού διήμερου συνέδριου των Ενώσεων, με τους προέδρους της ΚΕΔΕ και
ΕΝΠΕ Γ. Πατούλη και Κ. Αγοραστό να διαμηνύουν ότι η Αυτοδιοίκηση
ενωμένη και πιο ώριμη από ποτέ, εκπέμπει ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία:
«Μέσα από τη σύνθεση και τη συνεννόηση διεκδικεί μια ουσιαστική
μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους και της Αυτοδιοίκησης»

AGRAFA NEWS Νέοι συνοδοιπόροι στην διεκδίκηση ανταποδοτικών ;

AGRAFA NEWS Νέοι συνοδοιπόροι στην διεκδίκηση ανταποδοτικών ; Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος που είναι να αποδοθούν ανταποδοτικά οφέλη απο την εκμετάλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστών, η αδράνεια, η απραξία και <<το σιγά μη γίνει>> που κυριαρχούσε και πρίν λίγες μέρες δεν έχει καμιά σημασία.
Αναλυτικά πώς είχαν και πως έχουν τα πράγματα.
-Το θέμα των ανταποδοτικών τέθηκε για πρώτη φορά απο την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε για πρώτη φορά στα Αγραφα.
-Ακολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στο Καρπενήσι και εκτενής συζήτηση για αυτο το θέμα.
-Εγιναν δύο συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Στασινό, ο οποίος συμφώνησε με το αίτημα και ως ΤΕΕ το ζήτησε επίσημα απο το υπουργείο Ανάπτυξης.
-Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επίσημα ζήτησε την θέσπιση ανταποδοτικών, συμφωνώντας με την πρόταση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών.
-Ενημερώθηκε η ΚΕΔΕ, η οποία σε συνεδριασή της στην Κρήτη έκανε θετική αναφορά
-Κατόπιν επικοινωνίας με το γραφείο του Ευρωβουλευτή κ. Γραμματικάκη υπεβλήθη ερώτηση στην αρμόδια Ευρωπαική Επιτροπή. Η Ευρωπαία επίτροπος ήταν καταπέλτης, λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος παρανομεί που δεν αποδίδει στις τοπικές κοινωνίες, αυτό που αποδίδουν ολά τα υδροηλεκτρικά έργα.
-Ακολούθησε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Φάμελο, ο οποίος ναι μεν συμφώνησε για το δίκαιο του αιτήματος, αλλά μας παρέπεμψε στον κ. Σταθάκη που έχει την αρμοδιότητα και όφειλε να νομοθετήσει με όσα λένε φορείς και Ε.Ε.
-Ήρθαμε σε επικοινωνία και υπεβλήθησαν 3 ερωτήσεις στη Βουλή απο διαφορετικούς βουλευτές, οι οποίες παραμένουν παράτυπα αναπάντητες, απο τον αρμόδιο υπουργό
-Διαμορφώθηκε πλήρης φάκελος που δόθηκε σε όλα τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή. Αρχικά υπήρξε ενθουσιαμός και μετά σιγή για ευνόητους λόγους (μπορεί να το πείς και διαπλοκή)
-Ακολούθησε συνάντηση στην Αθήνα με στελέχη του δικτύου λιμνών όπου δόθηκαν όλα τα στοιχεία, λαμβάνοντας υποσχέσεις για κοινή διεκδίκηση
-Έγινε πριν λίγες ημέρες το συμβούλιο του Δικτύου των Λιμνών και οι Δήμοι αποφάσισαν μετά απο πολλές δεκαετίες την διεκδίκηση του αυτονόητου. Αυτό αποφάσισαν ότι θα γίνει μέσω ενός ψηφίσματος που θα σταλεί στον Πρωθυπουργό.
-Γνώμη μας είναι οτι το κλειδί είναι ο υπουργός κ. Σταθάκης ο οποίος οφείλει να νομοθετήσει. Αν θέλουν να πιέσουν αυτόν πρέπει να συναντήσουν για να νομοθετήσει, όπως νομοθέτησε με τους βωξίτες ο προηγούμενος υπουργός. Τα λεφτά είναι πολλά, τα συμφέροντα μεγάλα, κι όλοι πρέπει να αποδείξουν τις προθέσεις τους και την εντιμοτητά τους.
-Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα το παρακολουθούμε και δεν αρκούμαστε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Το θέμα το ξεκινήσαμε και θα το φέρουμε εις πέρας , ζητώντας την καλή συνεργασία απο όλους όσους πιστεύουν στο δίκιο.
Αλέξης Καρδαμπίκης
Πρόεδρος Αδελφότητας Γρανιτσιωτών


AGRAFA NEWS Ετήσια Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες Δήμοs Αγράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ετήσια Γενική Συνέλευση Δικτύου Πόλεων με Λίμνες Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες που πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππιάδα στις 21-22 Απριλίου, συμμετείχε και ο Δήμος Αγράφων, ως μέλος του Δικτύου. Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος κα Βάσω Φεγγούλη, παρακολούθησαν τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ενώ ο κ. Μπαμπαλής ήταν ένας εκ των κεντρικών ομιλητών της συνέλευσης. Το θέμα της ομιλίας του κ. Μπαμπαλή ήταν «Λίμνη Κρεμαστών: Η δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου για τη σημασία των ταμιευτήρων στην τοπική κοινωνία» και αναφερόταν στους τρόπους ανάπτυξης της Λίμνης των Κρεμαστών. Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Μπαμπαλής, τοποθετήθηκε για το φλέγον θέμα των αντισταθμιστικών οφειλών της ΔΕΗ προς το Δήμο Αγράφων, ζητώντας να διαμορφωθεί ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό και στα συναρμόδια υπουργεία, για την αποζημίωση των τοπικών κοινωνιών για της ζημιές που υπέστησαν, με κάποιες ανταποδοτικές αναπτυξιακές παροχές. Ομόφωνα από το σώμα εγκρίθηκε το ψήφισμα, το οποίο εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί στον Πρωθυπουργό.

AGRAFA NEWS Νέα παράταση υποβολής των Σχεδίων Βελτίωσης ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ



 

ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λαμία,  24  Απριλίου  2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα παράταση υποβολής των Σχεδίων Βελτίωσης


Η Γενική Διεύθυνση Περιφερ Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αγρότες ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην 2η τροποποίηση της υπ. αριθμ. 13849/14-12-2017 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 στο Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.1: “Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις”, Δράση 4.1.1 “Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης” και Δράση 4.1.3 “Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος” (ΦΕΚ 4543 Β΄).

Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων έχουν ως εξής:
-Για το πρώτο στάδιο υποβολής της αίτησης (ηλεκτρονική υποβολή και οριστικοποίηση της αίτησης) ορίζεται η 05/06/2018.
-Για το δεύτερο στάδιο υποβολής της αίτησης (ηλεκτρονική υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων τεκμηρίωσης) ορίζεται η 05/07/2018.
-Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η 20/07/2018.
Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή αιτημάτων για τη θεώρηση εγγράφων, τη χορήγηση βεβαιώσεων κ.λπ. στις Δ.Α.Ο.Κ καθορίζεται η 18/06/2018.

Η 2η τροποποίηση της Πρόσκλησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνδεσμο https://pste.gov.gr/tropopoiisi-prosklisis-ton-schedion-veltiosis/

Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΠΟ ΤΟ AGRAFA NEWS Θριαμβευτική επανεκλογή του Γιώργου Μουτσιάνα στην ΠΟΣΣ


Σχεδόν δύο χρόνια από τις εκλογές του 2016 ο Γιώργος Μουτσιάνας με ποσοστό περίπου 100% και παμψηφεί επανεξελέγη πρόεδρος της ΠΟΣΣ Κορυφαίο σχολειό από τα χιλιάδες στο προφίλ στο FB είναι
Το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας '' Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ'' σε ανακοίνωση του σχετικά με την επανεκλογή του Γιώργου Μουτσιάνα στην Διοίκηση της Π.Ο.Σ.Σ αναφέρει : << Η μαζική συμμετοχή των αντιπροσώπων των Συλλόγων στην εκλογική διαδικασία, οι οποίοι και σας τίμησαν με την ψήφο τους, αποδεικνύει περίτρανα την καταξιωμένη πορεία του φίλου προέδρου της Π.Ο.Σ.Σ κ. Γιώργου Μουτσιάνα και των μελών του Δ.Σ παλαιών και νέων.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, ώστε από κοινού να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και την προβολή των αρχών και των αξιών της Σαρακατσάνικης παράδοσης. Θερμά συγχαρητήρια.



AGRAFA NEWS Τελικά δεν ήταν τρέλα.Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών εθεσε για πρώτη φορα το θεμα των ανταποδοτικών απο την εκμετάλλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστων


Τελικά δεν ήταν τρέλα....
Ας ευλογήσουμε και λιγο τα γένια μας. Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών εθεσε για πρώτη φορα το θεμα των ανταποδοτικών απο την εκμετάλλευση των νερών της λίμνης Κρεμαστων. Στη πορεία βρηκε συμπαραστατες το ΤΕΕ την Περιφέρεια Στερεας την ΚΕΔΕ και την αρμοδια Ευρωπαϊκη Επιτροπή μετα απο την ερώτηση του Ευρωβουλευτή Γραμματικάκη. Η απάντηση της Ε.Ε καταλυτική η Ελλάδα παρανομεί που δε νομοθετει να αποδίδεται το 3% των κερδών απο το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικο εργοστάσιο.
Εκτοτε μετα τις επερχόμενες αλλαγες στην ΔΕΗ τα συμφέροντα παιζουν σκληρό παιγνίδι. Οσο μας αφορά θα παλέψουμε τα αυτονόητα. Ας ξεκαθαρισουν απαντες τις προθέσεις τους.
Μια αναλαμπη με πολλα ίσως.... η πιο κατω πρωτοβουλία..
Απο vimapoliti
Συνεδριάζει σε λιγες ημερες το δίκτυο λιμνών και για πρώτη φορα υπάρχει η η ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΗ και αντισταθμιστικά οφέλη μεγάλων υδροηλεκτρικών έργων»

Εισηγητές:

• Νικόλαος Χούτας, Αντιδήμαρχος Αμφιλοχίας:

«Παρουσίαση Νομοθετικού Πλαισίου-Θέσεις Δικτύου Πόλεων με Λίμνες»

• Γρηγόριος Περδίκης, Διευθυντής Συγκροτήματος Αράχθου, ΔΕΗ Α.Ε.:«Οι ταμιευτήρες της ΔΕΗ και η Διαχείριση Υδατικών Πόρων»

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

AGRAFA NEWS ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΑΣΗΣ




Παρέμβαση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για τη ΛΑΡΚΟ (+Video)
Παρέμβαση στήριξης της ΛΑΡΚΟ η οποία κινδυνεύει πλέον με διάλυση μετά την πρόσφατη απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...
Διαβάστε την συνέχεια
Νότης Μαριάς: Μεγάλη νίκη στην Ευρωβουλή, με 607 ψήφους υπέρ της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Στρατιωτικών μας (+Video)
«Μεγάλη νίκη πριν λίγο στην Ευρωβουλή στο Στρασβούργο. Υπερψηφίστηκε το ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας. 607 υπέρ, 7 κατά, 18 αποχές. Ενημέρωσα ήδη τους γονείς των δύο παλικαριών μας.» Με αυτό το tweet ο Νότης Μαριάς πανηγύρισε την υπερψήφιση του ψηφίσματος για την... 
Διαβάστε την συνέχεια
Νότης Μαριάς στο realfm: Αυτά είπα στον Ε. Μακρόν για το Ελληνογαλλικό Σύμφωνο Αμυντικής Συνεργασίας (Video)
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στον realfm 97.8 για την απάντηση του
Ε. Μακρόν σε παρέμβαση του Νότη Μαριά για την σύναψη Ελληνογαλλικού Συμφώνου Αμυντικής Συνεργασίας.
Ο Ν.Μαριάς για την πρότασή του στον Ε.Μακρόν για σύναψη Συμφώνου Αμυντικής Συνεργασίας (Video)
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό art tv για την απάντηση του Ε. Μακρόν σε παρέμβαση του Νότη Μαριά για την σύναψη Ελληνογαλλικού Συμφώνου Αμυντικής Συνεργασίας.
Δείτε το video
Ε. Μακρόν σε Ν. Μαριά: Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία (Video)
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό epsilon tv για την απάντηση του Ε. Μακρόν σε παρέμβαση του Νότη Μαριά για την σύναψη Ελληνογαλλικού Συμφώνου Αμυντικής Συνεργασίας.
Δείτε το Video
Τουσκ – Ταγιάνι ζητούν απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών μετά από παρέμβαση Νότη Μαριά και άλλων Ευρωβουλευτών (+Video)
Την πλήρη στήριξή τους προς τους δύο δοκιμαζόμενους Έλληνες Στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα στις φυλακές της Τουρκίας εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Ταγιάνι απαντώντας σε σημερινή παρέμβαση του Νότη Μαριά... 
Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση απελευθέρωση των δύο Στρατιωτικών μας αλλιώς επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας (+Video)
Την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών απαιτεί εδώ και τώρα σύσσωμος ο Ελληνικός λαός επισήμανε σε σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς...
Διαβάστε την συνέχεια
Εμμάνουελ Μακρόν σε Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή: Γαλλική στήριξη σε περίπτωση τουρκικής απειλής ή επίθεσης κατά της Ελληνικής κυριαρχίας (+Video)
Σαφή δημόσια δέσμευση εντός της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για συμπαράσταση της Γαλλίας προς την Ελλάδα σε περίπτωση τουρκικής απειλής ή επίθεσης κατά της Ελληνικής κυριαρχίας απέσπασε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν ο Νότης Μαριάς...
 Διαβάστε την συνέχεια
Ψήφισμα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στην Ευρωβουλή για τους δύο στρατιωτικούς μας μετά από πρωτοβουλία του Νότη Μαριά
Μετά την πρωτοβουλία του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά, η Ομάδα των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ECR) κατέθεσε ψήφισμα-ράπισμα κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας με το οποίο ζητά την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων... 
 Διαβάστε την συνέχεια
Νότης Μαριάς: Η Συρία θα αποτελέσει λεία των μεγάλων δυνάμεων (Video)
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό kontra channel, όπου αναφέρει ότι η Συρία θα αποτελέσει λεία των μεγάλων δυνάμεων.
Δείτε το Video
Να πάψει το Μεταναστευτικό να είναι εργαλείο στα χέρια του σουλτάνου (Άρθρο του Νότη Μαριά)
Καθώς μέρα με την ημέρα εντείνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και αυξάνονται οι παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου από τους Τούρκους, αποδεικνύεται όλο και πιο πολύ ότι το μεταναστευτικό αποτελεί ισχυρό όπλο στα χέρια του σουλτάνου. Και μάλιστα τη στιγμή που οι δύο Στρατιωτικοί... 
Διαβάστε την συνέχεια
O Nότης Μαριάς αναλύει την πρότασή του για συζήτηση του θέματος των δύο Στρατιωτικών στην Ευρωβουλή (Video)
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στο ΕΝΑ TV, όπου αναλύει την πρότασή του για συζήτηση του θέματος των δύο Στρατιωτικών στην Ευρωβουλή.
Δείτε το Video
Σκληρή κόντρα για την πρόταση Νότη Μαριά για συζήτηση του θέματος των 2 Στρατιωτικών στην Ευρωβουλή (Video)
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στον τηλεοπτικό σταθμό kontra channel για τη συζήτηση του θέματος των δύο Στρατιωτικών μας στην Ευρωβουλή.
O Nότης Μαριάς για μεταναστευτικό και εμπάργκο κατά των τουρκικών προϊόντων (Video)
Συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά στο Samos 2000 99.8 FM για το μεταναστευτικό και την επιβολή εμπάργκο κατά των τουρκικών προϊόντων.