Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

AGRAFA NEWS Πράσινο φως σε 22 επενδυτικά σχέδια για τη Στερεά Ελλάδα Μπακογιάννης: «Ανοίγουμε τον δρόμο για νέες θέσεις εργασίας»

Τα 22 επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του Α κύκλου του Αναπτυξιακού Νόμου ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Πρόκειται για επενδυτικά σχέδια-επιχειρήσεις που θα λάβουν ως ενίσχυση 8.244.615,94 ευρώ προκειμένου να αναπτυχθούν στην Στερεά Ελλάδα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 23.891.922,16 ευρώ.

Τα 11 από τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στην Εύβοια και 11 στην Βοιωτία. Τα 5 από αυτά έχουν ως αντικείμενο την αγροδιατροφή, τα 4 τον τουρισμό και τα 13 την μεταποίηση. Κλάδοι στους οποίους αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 64 θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν οι 667 υπάρχουσες.

«Οι επενδύσεις δεν έρχονται με αναμονή ή προσμονή. Τις κερδίζεις όταν ξέρεις τις ανάγκες και κάνεις σοβαρό σχεδιασμό της κάλυψής τους. Έρχονται όταν βάζεις στόχους» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπακογιάννης και αναφέρθηκε στην στρατηγική της Περιφέρειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που ήδη δίνουν δουλειά σε οικογένειες της Στερεάς Ελλάδας και σε εκείνες που μπορούν να δώσουν σε περισσότερες. «Η οικονομική κρίση έδειξε ότι ακολουθείται λάθος δρόμος. Δρόμος που οδήγησε στη θυσία πολλές επιχειρήσεις με την προσμονή να έρθουν οι μεγαλοεπενδυτές του εξωτερικού. Που τελικά δεν ήρθαν. Ο δικός μας δρόμος είναι διαφορετικός και έχει βασικές αρχές. Να είμαστε δίπλα και όχι απέναντι στις επιχειρήσεις μας. Να λειτουργούμε ως ομάδα μαζί τους και να τους ανοίγουμε δρόμους για την ανάπτυξή τους και την εξωστρέφειά τους. Να στηρίζουμε τις νέες ιδέες και τους νέους επιχειρηματίες για να μπορέσουμε να κάνουμε δυνατή την οικονομία της Στερεάς Ελλάδας. Έχουμε τους ανθρώπους και τη θέληση και αυτό εμείς το ονομάζουμε επένδυση» είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Έως την 16.04.2018 μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις για τον Β κύκλο του αναπτυξιακού νόμου για το καθεστώς της γενικής επιχειρηματικότητας.


AGRAFA NEWS ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


AGRAFA NEWS Ανάρτηση καταστάσεων πληρωμής δικαιούχων για τη Βιολογική Γεωργία έτους 2016 στην Ευρυτανία

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Λαμία, 28 Μαρτίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανάρτηση καταστάσεων πληρωμής δικαιούχων για τη Βιολογική Γεωργία
έτους 2016 στην Ευρυτανία
η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ενημερώνει ότι
την Πέμπτη 28-03-2018 αναρτήθηκε στον χώρο ανακοινώσεων της Δ/νσης Αγροτικής
Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ευρυτανίας (Κτιριακό Συγκρότημα ΟΑΕΔ, Προφήτης
Ηλίας Καρπενήσι) Κατάσταση Πληρωμής των δικαιούχων της Δράσης 1.1 Βιολογική
Γεωργία για το έτος εφαρμογής 2016, καθώς επίσης και Κατάσταση των απορριπτόμενων
της Δράσης. Επισημαίνεται ότι η υποβολή ενστάσεων πραγματοποιείται εντός πέντε (5)
εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης, ηλ. μέχρι και την
5/4/2018). Για οποιαδήποτε πληροφορία οι δικαιούχοι και ενδιαφερόμενοι μπορούν να
απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Κτιριακό Συγκρότημα
ΟΑΕΔ, Προφήτης Ηλίας Καρπενήσι, τηλ. 22370 80257).

AGRAFA NEWS ΕΥΧΕΣ Κωστας Κοντογεωργος Βουλευτης Ν.Ευρυτανιας


AGRAFA NEWS ΕΥΧΕΣ Κώστας Μπακογιάννης/ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

AGRAFA NEWS Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N . Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Κ Ι Ν Η Σ Η Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω N . Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος . Αθήνα 31 Μαρτίου 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ & ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ Την Πέμπτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε η Ε.Α.Κ.Π. στην Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο KINISSI PALACE για την υγιεινή και ασφάλεια στο πυροσβεστικό Σώμα. Την ημερίδα παρακολούθησαν εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του Ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Εισηγητές στην ημερίδα ήταν :  Ο Γιώργος Μελιόπουλος μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Α.Κ.Π. ο οποίος μίλησε για το ποια είναι η Ε.Α.Κ.Π. και παρουσίασε τον πλούσιο απολογισμό δράσης της για το 2017.  Ο Δημήτρης Βλάχος μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. & του συντονιστικού οργάνου της Ε.Γ. της Ε.Α.Κ.Π. ο οποίος έκανε την κεντρική εισήγηση της ημερίδας και παρουσίασε τους στόχους πάλης της Ε.Α.Κ.Π. για την προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία.  Η Εύη Γεωργιάδου, Δρ. Χημικός Μηχανικός & μέλος της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε.  Ο Χρήστος Παπάζογλου, Γιατρός Εργασίας & μέλος του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ. Με το πέρας των εισηγήσεων αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των παρευρισκομένων, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που προκλήθηκε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ημερίδα, τόσο από τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. όσο κυρίως από τους δύο ειδικούς επιστήμονες, για τις συνέπειες των επαγγελματικών κινδύνων και τους παράγοντες που τους δημιουργούν, που οι εργασίες της ημερίδας διήρκησαν 3,5 ώρες . Απαίτηση όλων των παρευρισκομένων και υπόσχεση από την πλευρά των διοργανωτών, των προσκεκλημένων φορέων και των επιστημόνων ήταν να διοργανωθεί παρόμοια ημερίδα με ποιο διευρυμένο από πλευράς συμμετοχών επαγγελματικών χώρων. Το γεγονός αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα των συμπερασμάτων που προέκυψαν για τους κοινούς παράγοντες που δημιουργούν τους επαγγελματικούς κινδύνους, που δεν είναι άλλοι από την προκλητική και εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι κυβερνήσεις, για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Η Ε.Α.Κ.Π. όπως έκανε πάντα, έτσι και τώρα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να διαμορφωθούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Π.Σ., μονίμους, πενταετείς και συμβασιούχους, καθώς επίσης και για να εδραιωθούν σταθερές εργασιακές σχέσεις, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, για ένα ανθρώπινο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Σημείωση: Τα ντοκουμέντα της ημερίδας και οι βιντεοσκοπημένες τοποθετήσεις και των τεσσάρων εισηγητών, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π. ( eakp.gr ). Για την Ε.Α.Κ.Π. Η Εκτελεστική Γραμματεία

AGRAFA NEWS Παρουσίαση βιβλίου «Οι Σαρακατσαναίοι στους Αγώνες του Έθνους» στην Πρέβεζα -Συμμετείχε η Αμφικτιονία Ακαρνάνων

            Σήμερα Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 παρουσιάστηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (ΠΟΣΣ) και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης,  στην κατάμεστη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στη Πρέβεζα, το βιβλίο του Ιωάννη Θ. Κουτσοκώστα «Οι Σαρακατσαναίοι στους Αγώνες του Έθνους». Το θέμα του βιβλίου, περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, φώτισε πτυχές της εθνικής αλλά και της τοπικής ιστορίας, που αναφέρονται στους Σαρακατσάνους κλέφτες και αρματολούς και τη συμβολή τους στους αγώνες του ελληνικού έθνους.
         Την έκδοση χαιρέτησε ο Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων κ. Στέλιος Ντίνος, λέγοντας πως το βιβλίο αποτελεί μια σοβαρή στοιχειοθετημένη μελέτη και συγχάρηκε τον συγγραφέα Ιωάννη Κουτσοκώστα για την βαθιά διεισδυτική αποτύπωση και καταγραφή του Σαρακατσαναίικου στοιχείου, τόσο στην προεπαναστατική περίοδο οσο και στούς μετέπειτα αγώνες για την λύτρωση της πατρίδας από τον οθωμανό δυνάστη........     Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν: ο κ. Γεώργιος Σούρλας τ. Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και τ. υπουργός, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο οποίος ανέλυσε το θέμα των αγώνων τους έθνους και τη συμβολή των Σαρακατσαναίων, ο κ. Ευάγγελος Κουμπής αντιστράτηγος Ε.Σ. εν αποστρατεία και στο τέλος ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ιωάννης Κουτσοκώστας.
      Με παραδοσιακά κλέφτικα ακούσματα χρωμάτισαν την παρουσίαση του βιβλίου οι ερμηνευτές Νίκος Γιαννακός και Σταύρος Μπόνιας και εδωσαν εναν διαφορετικό τόνο ωστε ο ακροατής να αλλάξει παραστάσεις και ακούσματα.
         Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο πρώην βουλευτής Πρέβεζας Δημήτρης Τσουμάνης, ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Βασίλης Ιωάννου, ο Πρόεδρος ΑΝΕΛ Πρέβεζας Παντελής Ζέρης, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συνδέσμων και Συλλόγων και πολλοί φίλοι.https://xiromeronews.blogspot.gr