Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

AGRAFA NEWS Η Π.Ο.Σ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΕΝ ΟΨΙΝ ΤΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΑΛΤΟΥ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.Του Καρυώτη Αθανάσιου Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.

kariotis athanasios
Του Καρυώτη Αθανάσιου
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων,  ανταποκρινόμενη στο   κάλεσμα του Δημάρχου   Ακτίου –Βόνιτσας  κ. Αποστολάκη Γεώργιο και της Αμφικτιονίας  των Ακαρνανών , παραβρέθηκε  στις εκδηλώσεις της  επετείου   της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας .
Ο λόγος της παρουσίας της Π.Ο.Σ.Σ σε αυτές τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης είναι η ενεργή συμμετοχή κατά την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο του 1821,   πολλών Σαρακατσαναίων  οπλαρχηγών και κλεφτών που δραστηριοποιήθηκαν  στη ευρεία περιοχή Βάλτου και Ξηρόμερου έως και τα Άγραφα, με κορυφαίο όλων το «λιοντάρι της κλεφτουριάς» τον Αντώνη Κατσαντώνη.
Εξ άλλου απέναντι από την Βόνιτσα το 1807 στην Αγία Μαύρα της Λευκάδας ανακηρύχτηκε ο Κατσαντώνης ως αρχηγός της επανάστασης.
Ένας από τους επαναστάτες της εποχής εκείνης, ήταν και ο τοπικός Σαρακατσάνος ήρωας, Στέργιος Κουμπάρος ο Απροσκύνητος.   Προς τιμήν του γράφτηκε βιβλίο από τον συγγραφέα –ερευνητή κ. Ντίνο Στυλιανό. Η παρουσίαση του οποίου, έγινε το καλοκαίρι του 2017 σε μια ειδική και πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στην Βόνιτσα, που είχε διοργανωθεί από την Αμφικτιονία Ακαρνανών, τον Δήμο Βόνιτσας, τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων .
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου , του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας,   ο πρόεδρος κ. Μουτσιάνας Ν. Γεώργιος   και το μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ, συγγραφέας κ. Κουτσοκώστας Ιωάννης. Την αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Σ. , πλαισίωσαν ο κ. Μαργιόλας Σάκης (φωτορεπόρτερ) της Π.Ο.Σ.Σ. και ο χορηγός κ. Πιστόλας Ιωάννης .




Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

AGRAFA NEWS Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΄΄

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΄΄

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018. Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ανακοινώσεις
Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΄΄
Σας γνωστοποιούμε ότι οι αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στα γραφεία του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΄΄ την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 ανέδειξαν το νέο Διοικητικό συμβούλιο .
Η συμμετοχή των μελών καθώς και των φίλων του συλλόγου στην τακτική γενική συνέλευση που προηγήθηκε ήταν εντυπωσιακή. Σε πνεύμα σύμπνοιας και αγαστής συνεργασίας το νέο Διοικητικό συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και έγινε κατανομή των αξιωμάτων ως εξής:
Πρόεδρος Λέφας Γρηγόριος
Αντιπρόεδρος Μακρή Παναγιώτα
Γενικός Γραμματέας Ζκάγιας Βασίλειος του Αστερίου
Ταμίας Ζαρογιάννης Ιωάννης
Έφορος Υλικού Κουτρουλός Χρήστος
Έφορος Χορευτικών Κακαμούκας Δημήτριος του Παναγιώτη
Έφορος τμήματος Ζωγραφικής Ζκάγια Δήμητρα
Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Μαλλιάρας Δημήτριος
Μέλος Ρίζος Κων/νος
Μέλος Λαφατζής Ιωάννης
Εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Π.Ο.Σ.Σ
Κατσιούλας Απόστολος
Τσακνάκης Βασίλειος του Γεωργίου
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την αμέριστη στήριξη στην προσπάθεια μας για την μεταλαμπάδευση των αρχών και των αξιών του σιναφιού μας. Με ευλάβεια και σεβασμό στην παράδοση.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

AGRAFA NEWS Παράταση προθεσμιών υποβολής Σχεδίων Βελτίωσης

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
Λαμία, 23 Μαρτίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παράταση προθεσμιών υποβολής Σχεδίων Βελτίωσης
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους αγρότες της Περιφέρειάς μας ότι, το Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην τροποποίηση της υπ. αριθμ. 13849/14-12-2017
Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής
Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 στο Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού»,
Υπομέτρο 4.1: “Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις”, Δράση 4.1.1 “Υλοποίηση
επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης” και Δράση 4.1.3
“Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του
περιβάλλοντος” (ΦΕΚ 4543 Β΄).
Οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων έχουν ως εξής:
-Για το πρώτο στάδιο υποβολής της αίτησης (ηλεκτρονική υποβολή και οριστικοποίηση της
αίτησης) ορίζεται η 02/05/2018.
-Για το δεύτερο στάδιο υποβολής της αίτησης (ηλεκτρονική υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων
τεκμηρίωσης) ορίζεται η 05/06/2018.
-Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η 20/06/2018.
Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή αιτημάτων για τη θεώρηση εγγράφων, τη χορήγηση
βεβαιώσεων κ.λπ. στις ΔΑΟΚ καθορίζεται η 18/05/2018.
Η τροποποίηση της Πρόσκλησης είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς
Ελλάδας στο σύνδεσμο https :// pste . gov . gr / tropopoiisi - prosklisis - schedion - veltiosis /

AGRAFA NEWS ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τους πόρους που απαιτούνται για την μελέτη των δομικών παρεμβάσεων στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου

Την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση της μελέτης ενός σημαντικού έργου οδοποιίας για την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τους πόρους που απαιτούνται για την μελέτη των δομικών παρεμβάσεων στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου, συγκεκριμένα στο τμήμα από τον Σταυρό μέχρι το Καστρί, προϋπολογισμού 2.600.000 ευρώ. Πλέον, αναμένεται η ανάθεση της από τη Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Η ανάθεση και εκπόνηση της μελέτης   με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΚΑΣΤΡΙ» , είναι τμήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ωρίμανσης των έργων που απαιτούνται για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο. Λαμίας - Καρπενησίου συνολικά. Συνδυάζεται με την ανάθεση από την Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών της μελέτης του τμήματος Νεοχωράκι – Ανατολική Είσοδος Σήραγγας Τυμφρηστού, και την ολοκλήρωση της κατασκευής της παράκαμψης Μάκρης - Μακρακώμης.

Η προς εκπόνηση μελέτη αφορά στην βελτίωση του 1ου τμήματος της Ε.Ο.38 και συγκεκριμένα στο τμήμα Σταυρός – Καστρί, μήκους 17,9χλμ. το οποίο αποτελεί και το νευραλγικότερο τμήμα της οδού, με δεδομένο τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο. 

Η μελέτη περιλαμβάνει την εκπόνηση Τοπογραφικών εργασιών, Μελέτη Οδοποιίας, Γεωλογική Μελέτη, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Γεωτεχνική μελέτη, Υδραυλική μελέτη, Στατική μελέτη καθώς και Μελέτη Κτηματολογίου.

Τα οφέλη από την υπόψη μελέτη θα είναι πολλά και σημαντικά όπως:
·       Η ΕΟ.38 θα συνδέεται πλέον άμεσα με τον Ε65 και τον ΠΑΘΕ χωρίς κυκλοφοριακή επιβάρυνση του αστικού ιστού της Λαμίας.
·       Θα παρακάμπτονται οι οικισμοί Λιανοκλαδίου, Ζηλευτού, Παλιουρίου και Καστρίου με όφελος τόσο στον χρόνο για τους οδηγούς όσο και στην ασφάλεια των κατοίκων των οικισμών.
·       Με την υιοθέτηση της λογικής διαχωρισμού της υπεραστικής κυκλοφορίας από την Τοπική και την κατασκευή δικτύου παράπλευρων οδών ένθεν και ένθεν της Ε.Ο.38, αφενός παρέχεται η δυνατότητα ορθολογικής ανάπτυξης της περιοχής και αφετέρου αυξάνονται τα επίπεδα ασφάλειας των χρηστών της οδού.

Η κατασκευή των έργων που θα προταθούν από τις προς εκπόνηση μελέτες θα συμβάλουν  καθοριστικά, τόσο στην τουριστική ανάπτυξη των Νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και κατ΄ επέκταση του Δυτικού τμήματος της Στερεάς Ελλάδας, όσο και στην αύξηση του επιπέδου της ασφάλειας της κυκλοφορίας αλλά και στην βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών της Ε.Ο. 

«Είναι αισιόδοξο και δημιουργικό να κοιτάς μπροστά και να σχεδιάζεις για το μέλλον, αλλά αφού έχεις κλείσει τους λογαριασμούς που βρήκες ανοιχτούς από το παρελθόν. Στοίχημα για όλους μας στην Περιφέρεια, αλλά και προσωπικά, ήταν να κλείσουμε έναν κύκλο γραφειοκρατίας, κωλυσιεργίας και ανευθυνότητας για ένα τόσο σημαντικό έργο για την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Ξεκινήσαμε από το μηδέν να δουλεύουμε για ένα έργο για το οποίο όλοι άκουγαν αλλά κανείς δεν έβλεπε ούτε στα χαρτιά. Πήραμε το παιχνίδι επάνω μας και εξασφαλίσαμε την χρηματοδότησή για την μελέτη του. Αναλάβαμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο για τη μελέτη και την υλοποίησή του. Ένα έργο που περιμένουμε όλοι για τον τουρισμό, την οικονομία και την ασφάλειά μας και που παίρνει σάρκα και οστά βασισμένο στην δική μας στρατηγική που λέει ότι τα έργα υπάρχουν όταν τα βλέπεις, όχι όταν ακούς γι’ αυτά» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.

AGRAFA NEWS ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 23 Μαρτίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης
Αποστόλου, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση, στις εορταστικές
εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Λιβαδειάς, για την
εθνική επέτειο της 25
ης
Μαρτίου

AGRAFA NEWS Από τον Βουλευτή Ευρυτανίας εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από τον Βουλευτή Ευρυτανίας σήμερα Πέμπτη 22/3/2018 εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο τύπου: Ο Υπουργός Παιδείας, αφού παρήλθαν πάνω από δυόμιση μήνες και μετά από πίεση στη Βουλή των Ελλήνων απάντησε στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος και ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Ιωάννης Αντωνιάδης στις 9/1/2018, σχετικά με την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απάντησή του μπορεί να χαρακτηριστεί λίαν επιεικώς απαράδεκτη. Προφανώς ο κ. Υπουργός, καταργώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία, επιφυλάσσει για τον εαυτό του το δικαίωμα χαρακτηρισμού των σχολικών μονάδων. Πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα, η οποία διέπεται από το κυρίαρχο Σύνταγμά της βάσει του οποίου διασφαλίζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες και οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων. Συνεπώς, οφείλει να λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων της Εκπαίδευσης και να εγκαταλείψει τις τυχοδιωκτικές του απόψεις. Κώστας Κοντογεώργος Βουλευτής ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καρπενήσι 9-1-2018 ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κύριο Κωνσταντίνο Γαβρόγλου ΘΕΜΑ: «Αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων» Κύριε Υπουργέ, Τους τελευταίους μήνες, το Υπουργείο το οποίο προΐστασθε, προτείνει την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με την αιτιολογία τον εξορθολογισμό της υφιστάμενης κατάστασης. Στην διαδικασία αυτή, ζητήσατε τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΠΕ & ΠΥΣΔΕ), σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα, τις οποίες και κατέθεσαν, αφού έλαβαν υπόψη τους τα παρακάτω κριτήρια: Τον πληθυσμό της έδρας των σχολείων, Τις συνθήκες διαβίωσης των εκπαιδευτικών, Την οργανικότητα,Την απόστασή τους από την έδρα του Νομού, Τις συγκοινωνιακές συνθήκες, Την ορεινότητα . Παρά όλα αυτά και παρότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έκαναν τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους, το Υπουργείο χρησιμοποιώντας αυτές ως πρόσχημα, προτείνει στην ουσία την μαζική υποβάθμιση σχολικών μονάδων, ιδιαίτερα στην απομονωμένη περιφέρεια, αφού συναρτάται άμεσα ο χαρακτηρισμός του σχολείου με τα μόρια των εκπαιδευτικών. Για παράδειγμα εξισώνει τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων στο Καρπενήσι την Φλώρινα και τα Γρεβενά, με αυτούς που υπηρετούν στην Αθήνα την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα η τα Χανιά, μοριοδοτόντας τις σχολικές μονάδες με ένα μόριο. Ενώ σε πόλεις με ανάλογο πληθυσμό όπως είναι για παράδειγμα το Σχηματάρι, η Στυλίδα και η Μακρακώμη και χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα, ορεινότητας, απομόνωσης και αυξημένου κόστους ζωής, προτείνει τετραπλάσια μόρια. Με λίγα λόγια, η πρόταση του Υπουργείου, αντίκειται στα ίδια κριτήρια που το ίδιο έθεσε. Κύριε Υπουργέ, με βάση τα προαναφερθέντα ερωτάσθε: 1.Προτίθεσθε να αποκαταστήσετε άμεσα την αδικία και να λάβετε σοβαρά υπόψη τις πραγματικές συνθήκες που καταγράφονται ιδιαίτερα στις ορεινές πρωτεύουσες των Νομών της χώρας; 2.Είναι στο σχεδιασμό σας, η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, ιδιαίτερα των νέων της περιφέρειας, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας; 3.Αλήθεια γνωρίζετε τις διαφορές στην λειτουργία μιας σχολικής μονάδας πρωτοβάθμιας η δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Κολωνάκι και στο Καρπενήσι, τις οποίες εξισώνετε με την πρόταση μοριοδότησής των;Οι ερωτώντες Βουλευτές Κώστας Κοντογεώργος βουλευτής Ευρυτανίας Ιωάννης Αντωνιάδης βουλευτής Φλώρινας

AGRAFA NEWS Απλές σκέψεις για το έμβλημα του Δήμου Αγράφων

Απλές σκέψεις… Είναι γνωστό ότι οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων έχουν κατακλύσει όλη την Ελλάδα, έχουν ιδιαίτερη δυναμική και διαθέτουν χιλιάδες μέλη στις τάξεις τους. Είναι επίσης γνωστό ότι οι Σαρακατσαναίοι ως τόπο αναφοράς τους έχουν τα Αγραφα και ο βασικός ήρωας που μνημονεύουν είναι ο Αντώνης Κατσαντώνης. Οι περισσότεροι Σύλλογοι μάλιστα στην επωνυμία τους μετά το γεωγραφικό προσδιορισμό συμπληρώνουν την επωνυμία τους με το όνομα Αντώνης Κατσαντώνης. Οι περισσότεροι Σύλλογοι μάλιστα στην επωνυμία τους μετά το γεωγραφικό προσδιορισμό συμπληρώνουν την επωνυμία τους με το όνομα Αντώνης Κατσαντώνης. Για όσους παρακολουθούν τα πράγματα γνωρίζουν ότι το γνωστό Περτούλι αναπτύχθηκε σε σημαντικό βαθμό από τις Σαρακατσανικες εκδηλώσεις που πάντα περιέχουν Αντώνη Κατσαντώνη και Αγραφα.Σε πρόσφατη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το νέο έμβλημα του Δήμου να είναι η ¨ΑΓΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ¨, που οι περισσότεροι όπως κι εγώ, δυστυχώς την αγνοούσαμε.Για όσους παρακολουθούν τα πράγματα γνωρίζουν ότι το γνωστό Περτούλι αναπτύχθηκε σε σημαντικό βαθμό από τις Σαρακατσανικες εκδηλώσεις που πάντα περιέχουν Αντώνη Κατσαντώνη και Αγραφα.Σε πρόσφατη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε το νέο έμβλημα του Δήμου να είναι η ¨ΑΓΡΑΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ¨, που οι περισσότεροι όπως κι εγώ, δυστυχώς την αγνοούσαμε.Ο κοντινός σε εμάς και πολύ οργανωμένος Δήμος Μουζακίου έχει έμβλημα τον Γιώργο Καραισκάκη, τιμώντας τον αγωνιστή της επανάστασης. Υποθετική ερώτηση Αν μετά από συζήτηση, κι άλλων προτάσεων, επιλεγόταν ως έμβλημα ο Κατσαντώνης, και σ αυτή τη διαβούλευση συμμετείχαν και οι δεκάδες σύλλογοι Σαρακατσαναίων με χιλιάδες μέλη, θα λειτουργούσε σαν προσθετική αξία στον τόπο ή δεν έχει καμιά σημασία, ούτε το έμβλημα, ούτε η διαδικασία που επιλέχτηκε;

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

AGRAFA NEWS Νότης Μαριάς ζητά στην Ευρωβουλή μέτρα προστασίας των Ελληνικών βιομηχανιών χάλυβα – αλουμινίου λόγω Τράμπ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ Νότης Μαριάς ζητά στην Ευρωβουλή μέτρα προστασίας των Ελληνικών βιομηχανιών χάλυβα – αλουμινίου λόγω Τράμπ Την λήψη μέτρων για την προστασία των Ελληνικών βιομηχανιών χάλυβα και αλουμινίου έναντι της πολιτικής του Τραμπ ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, με παρέμβασή του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 14/3/2018. Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «η απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές προϊόντων χάλυβα και αλουμινίου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Ο ίδιος και στην προεκλογική περίοδο και αργότερα είχε πει ότι η πολιτική του είναι “πρώτα η Αμερική”. Και αυτό σημαίνει μια κλειστή οικονομία προκειμένου να στηρίξει τις αμερικανικές επιχειρήσεις. Και έχει την δυνατότητα αυτή διότι η αγορά των ΗΠΑ είναι μια τεράστια αγορά και μπορεί να αντέξει τα κλειστά σύνορα». Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Το θέμα είναι τί συμπεράσματα βγάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είχε μία πολιτική ελευθέρου εμπορίου» που επέτρεψε τις αθρόες και«πάμφθηνες εισαγωγές, προϊόντων χάλυβα από την Κίνα με αποτέλεσμα να διαλυθεί η χαλυβουργία στην Ευρώπη». Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επομένως πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ιδίως για τις Ελληνικές βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου που υποφέρουν και θα υποφέρουν από αυτές τις πολιτικές του Τραμπ». Επισυνάπτεται το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: https://www.youtube.com/watch?v=vkHEKUEfAzQ&feature=youtu.be

AGRAFA NEWS ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κερασοχώρι: 14-03-2018 ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 Παρασκευή 23 Μαρτίου μέχρι Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 - Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου, καθώς και φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου όλων των Δημοτικών Καταστημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων. - Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία. Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 Ώρα 07:30΄: Χαιρετισμός της ημέρας με κωδωνοκρουσίες. Ώρα 08:00΄: Επαρση σημαίας στο Δημοτικό Κατάστημα από την Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων . Ώρα 10:00΄: Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής , από τον ιερέα Κερασοχωρίου, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ευθυμίου Σπυριδούλα Φιλόλογο του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Κερασοχωρίου. Ώρα 10:30΄: Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία του χωριού «ΚΏΣΤΑΣ ΒΕΛΗΣ» . Ώρα 10:50΄: Κατάθεση Στεφάνων από τους : - Δήμαρχο ή Αντιδήμαρχο Αγράφων - Βουλευτή Ευρυτανίας - Εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας - Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγράφων - Πρόεδρο Τ.Κ. Κερασοχωρίου - Γυμνάσιο - Λ. Τ. Κερασοχωρίου - Δημοτικό Σχολείο Κρέντης - Νηπιαγωγείο Κρέντης - Τήρηση ενός λεπτού σιγής. - Εθνικός Υμνος. Ώρα 11:30΄:Παρέλαση μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου , Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου . Ώρα 18:00΄:Υποστολή της σημαίας. Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά: • Με την ιεροτελεστία ο εφημέριος του Κερασοχωρίου. • Με τη Δημόσια Τάξη ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου. • Με τη στέψη των Ηρώων και την παρέλαση των μαθητών η κα. Σιούτα Βασιλική, Διευθύντρια του Γυμνασίου – Λ. Τ. Κερασοχωρίου. • Τελετάρχης ορίζεται η κα. Βασιλική Φεγγούλη. Παρακαλούνται να παραβρεθούν : • Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου • Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων • Ο Βουλευτής Ευρυτανίας • Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας • Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας • Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου • Οι Αντιδήμαρχοι • Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι • Οι Τοπικοί Σύμβουλοι • Οι Υπάλληλοι του Δήμου Αγράφων • Οι προϊστάμενοι υπηρεσιών ΝΠΔΔ Οργανισμών και Τραπεζών • Οι Υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας στο Δήμο μας και οι εν αποστρατεία με στολή κατά ιεραρχική τάξη • Εκπρόσωποι της Εθνικής Αντίστασης • Οι Πρόεδροι άλλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων • Οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων • Οι αντιπρόσωποι Τύπου • Οι κάτοικοι του Δήμου Αγράφων • Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Το πρόγραμμα αυτό να αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων των Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων και επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης. Αντίστοιχη εφαρμογή του προγράμματος θα ισχύσει και στις έδρες των τέως Δήμων Αγράφων – Απεραντίων - Ασπροποτάμου και Φραγκίστας Παρακαλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά οι κατά τόπους φορείς . Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας με τη φροντίδα των Προέδρων και Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων , οι οποίοι μπορούν να περιλάβουν και άλλες σχετικές εκδηλώσεις που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 1. Αναφερόμενους στο πρόγραμμα. 2. Εφημέριους Τοπικών Κοινοτήτων . 3. Δ/ντες Δημοτικών Σχολείων του Δήμου. 4. Δ/ντές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου. ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 5. Δημόσιες Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δήμο.

AGRAFA NEWS Συνάντηση των Δημάρχων Αμφιλοχίας – Αγράφων – Αργιθέας και των Αντιπεριφερειαρχών Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας «Για την ανάπτυξη της περιοχής και την οδική σύνδεση με Ιόνια οδό και τις Αγορές»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση των Δημάρχων Αμφιλοχίας – Αγράφων – Αργιθέας και των
Αντιπεριφερειαρχών Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας «Για την ανάπτυξη
της περιοχής και την οδική σύνδεση με Ιόνια οδό και τις Αγορές»
Με πρωτοβουλία των Δημάρχων Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή
Αμφιλοχίας κ. Αποστόλου Κοιμήση και κατόπιν προσκλήσεως του τελευταίου,
πραγματοποιείται συνάντηση στο Χαλκιόπουλο Βάλτου Αμφιλοχίας, την Τετάρτη 21
Μαρτίου και ώρα 11:00 στο «πρώην Δημαρχείο Ινάχου», όπου θα συζητηθούν οι
όροι και οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής της Νότιας Πίνδου.
Στην συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν και ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος
Τσιβόλας καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αρης Τασιός αλλά και η
Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά.
Θα συμμετέχουν επίσης Αντιδήμαρχοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι
Τοπικών Κοινοτήτων των 3 Δήμων.
Σκοπός της συνάντησης είναι να προγραμματιστεί η εξέταση των δυνατοτήτων της
οδικής σύνδεσης με την Ιόνια οδό μέσα από τους Δήμους Αμφιλοχίας και Αγράφων
με το Καρπενήσι, ώστε να αποτελέσει συνέχεια της οδικής σύνδεσης με τη Λαμία,
την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης αλλά και τον Ε65.
Ο Δήμος Αγράφων θα προτείνει τη δυνατότητα οδικής σύνδεσης με νέο
δρόμο (Νέα Μελέτη και νέο έργο), από την γέφυρα της Τατάρνας Λογγίτσι
Κρυονέρι Παρκιό Καλεσμένο Καρπενήσι , προφανώς με νέα χάραξη όπου
απαιτείται και με σήραγγα στο Καλεσμένο. ο τμήμα αυτό ανήκει στην περιφέρεια
Στερεάς Ελλάδας).
Το παραπάνω τμήμα θα αποτελεί συνέχεια του νέου δρόμου Λαμίας
Καρπενησίου για τον οποίο συντάσσεται ήδη μελέτη , και να συνδεθεί με την Ιόνια
οδό από την Γέφυρα της Τατάρνας , μέσω Χαλκιόπουλου και Δήμου Αμφιλοχίας.
(Τμήμα που ανήκει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας).
Ο εγκάρσιος αυτός άξονας θα διευρύνει τις προοπτικές ανάπτυξης διότι
αποβλέπει στη σύνδεση περιοχών υψηλού παραγωγικού ενδιαφέροντος με τις νέες
αναπτυσσόμενες αγορές.
Πρόκειται για μια πρόταση που στην κυριολεξία μπορεί να αλλάξει τη μοίρα
τόσο του Δήμου Αγράφων όσο και των όμορων Δήμων Αμφιλοχίας και Καρπενησίου,
αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί και
αξιολογηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

AGRAFA NEWS Έργο ύψους 300.000,00 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το Γήπεδο Καρπενησίου


Έργο ύψους 300.000,00 € χρηματοδοτείται
από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το Γήπεδο Καρπενησίου
Τις προηγούμενες ημέρες στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη
υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» του Τεχνικού Προγράμματος της Π.Ε.
Ευρυτανίας συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 €.
Το έργο το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και θα υλοποιηθεί από το
Δήμο Καρπενησίου αφορά την:
Ασφαλτόστρωση parking πίσω από τις κερκίδες του γηπέδου
ποδοσφαίρου και του δρόμου που οδηγεί στα αποδυτήρια ποδοσφαίρου.
Καθαίρεση τμήματος τοιχίου της περίφραξης του οικοπέδου, το οποίο είναι
φτιαγμένο από τσιμεντόλιθους, και κατασκευή σιδηρών κιγκλιδωμάτων.
Καθαίρεση των πλακών που βρίσκονται μπροστά από το κλειστό
γυμναστήριο και την κατασκευή νέας πλακόστρωσης, καθώς και την
επένδυση των σκαλιών που οδηγούν στο γυμναστήριο με πλάκες.
Αντικατάσταση πορτοπαραθύρων του κλειστού γυμναστηρίου.
Αντικατάσταση του υφισταμένου συστήματος θέρμανσης από λέβητα
πετρελαίου στο κλειστό γυμναστηρίο, με αντλίες θερμότητας.
Τοποθέτηση πλαστικού τάπητα πίσω από τα τέρματα στο γήπεδο
ποδοσφαίρου
Γενική συντήρηση του κτιρίου άρσης βαρών (βάψιμο, στέγη, κουφώματα).
Γενική συντήρηση του κτιρίου αποδυτηρίων ποδοσφαίρου (βάψιμο, στέγη,
κουφώματα)
  • Εγκατάσταση συμπληρωματικού φωτισμού στον στίβο άθλησης.
    Η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη παρά τις δύσκολες οικονομικές
    συνθήκες παρά το δύσκολο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οικονομικό περιβάλλον
    στέκεται δίπλα στα προβλήματα κάθε πολίτη και πραγματοποιεί σημαντικά έργα για την
    περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις
    σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας βελτιώνοντας βασικές αθλητικές υποδομές.

AGRAFA NEWS 4,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νέων γεωργών της Στερεάς Ελλάδας

4,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των νέων γεωργών της Στερεάς Ελλάδας


Δημοσιεύτηκε η δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 που αφορά στην ενίσχυση των νέων γεωργών της Στερεάς Ελλάδας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων μέσω της ηλικιακής ανανέωσης.
Πρόκειται για πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.») και το Ελληνικό Δημόσιο. Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται στα 4.494.000,00 €.
Με αφορμή την δημοσίευση της πρόσκλησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή του στην στρατηγική της Περιφέρειας για την ανανέωση των γεωργικών επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης για την Στερεά Ελλάδα.
«Ο πρωτογενής τομέας είναι το άρμα που μπορεί να τραβήξει την τοπική και την εθνική μας οικονομία μπροστά. Χρειάζεται όμως στήριξη, όραμα και όπλα. Με κάθε τρόπο προσπαθούμε η Στερεά Ελλάδα να είναι παρούσα σε κάθε ευκαιρία και οι άνθρωποί της να βρίσκουν διέξοδο προόδου. Έχει ιδιαίτερη σημασία να μπαίνουν στην καλλιέργεια και την παραγωγή νέοι άνθρωποι. Από αυτούς περιμένουμε και σε αυτούς εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των προϊόντων και του εμπορίου μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.
Δείτε την περίληψη της πρόσκλησης εδώ : https://pste.gov.gr/perilipsi-2is-prosklisis-toy-ypometro-6-1-egkatastasi-neon-georgon/

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

AGRAFA NEWS Ο Μπακογιάννης παρουσίασε την «Έξυπνη Περιφέρεια» της Στερεάς Ελλάδας


 

Τον τρόπο λειτουργίας της «Έξυπνης Περιφέρειας» παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ως κεντρικός ομιλητής του Smart Cities Conference που διεξάγεται στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς, στο Μαρούσι Αττικής. Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε τα βήματα που ακολούθησε και εφαρμόζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, τη διαφάνεια και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

«Τα αποτελέσματα της εφαρμογής της έξυπνης περιφέρειας στη Στερεά Ελλάδα είναι εντυπωσιακά» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρουσιάζοντας τους άξονες στους οποίους λειτουργεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης μίλησε για την εφαρμογή της ψηφιακής υπογραφής και της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων που μείωσε κατά πολύ το χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων, την δημιουργία της νέας, διαδραστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας, η οποία αποτελεί πλέον τον κόμβο επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών και εργαλείο για την διαφάνεια στις συναλλαγές τις Περιφέρειας με την δημοσίευση του προϋπολογισμού και τα οικονομικά στοιχεία των έργων αλλά και το διπλογραφικό σύστημα που πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφάρμοσε.

«Αυτά πρέπει να συζητάμε σήμερα, αυτές είναι οι πρακτικές που θα μας βγάλουν από την πραγματική κρίση και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει βήματα προς την οριστική αλλαγή νοοτροπίας και λειτουργίας γιατί οι πρόσκαιρες λύσεις δεν μπορούν να είναι μακροχρόνια βιώσιμες. Το ζητούμενό μας πρέπει να είναι ο τρόπος που θα καταπολεμήσουμε τις αιτίες που γέννησαν την κρίση σε όλα τα επίπεδα και να προχωρήσουμε μπροστά» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Εδώ θα βρείτε την παρουσίαση της «Έξυπνης Περιφέρειας»: