Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

AGRAFA NEWS Κινηματογραφική ταινία για τη ζωή του Αγραφιώτη προεπαναστατικού ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Νομός Ευρυτανίας
Δήμος Αγράφων
Γραφείο Δημάρχου 
Τηλ: 2237351318
                                                                                           
Κερασοχώρι, 15 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται ο Georgios Moutsianas, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κινηματογραφική ταινία για τη ζωή του Αγραφιώτη  προεπαναστατικού ήρωα Αντώνη Μακρυγιάννη - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με φορείς και θεσμούς για τη συζήτηση της δημιουργίας κινηματογραφικής ταινίας για τη ζωή και τη δράση του Αγραφιώτη Σαρακατσάνου Πολέμαρχου Αντώνη Μακρυγιάννη – ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ.
Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λαμία,  το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θύμιου Καραΐσκου, παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Γιώργου Μουτσιάνα, των Αγραφιωτών κ.κ Κώστα Μπουμπουρή, Ηλία Μπουμπουρή και Δημητρίου Πέγκα, το Δ.Σ  του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδας, καθώς και εκπροσώπων  Συλλόγων Σαρακατσαναίων  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε αρχικά και για λίγα λεπτά και ο Δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων κ. Μουτσιάνας, ενώ ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, στην παρέμβαση του απαίτησε, στην υπό δημιουργία κινηματογραφική ταινία, να αποτυπωθούν χαρακτηριστικά τα ιστορικά γεγονότα με εγκυρότητα, αξιοπιστία και ακρίβεια, και τόνισε ότι πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφευχθούν  προχειρότητες και ερασιτεχνισμοί. Ο  Δήμαρχος Αγράφων  επίσης,  δήλωσε,  επειδή η  ζωή και η δράση του ήρωα - κυρίως - ήταν στα βουνά των Αγράφων, ο Δήμος Αγράφων θα συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υλοποίηση της.
Επίσης, το λόγο πήραν οι κ.κ. Κώστας και Ηλίας Μπουμπουρής, δύο από τους πρωτεργάτες των εκδηλώσεων Κατσαντώνεια, που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στον Ιστορικό Μάραθο  οι οποίοι για χρόνια ασχολούνται με τη ζωή και τη δράση του
Μα
Μαραθιώτη ήρωα, όπου στάθηκαν κυρίως στα ακριβή  ιστορικά γεγονότα και όπως αυτά αποτυπώνονται στη σχετική και πρωτίστως έγκυρη βιβλιογραφία.
Στη συνάντηση βρέθηκε και εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής WCA Production A.E. κα Βίκυ Νικολάου, η οποία εξήγησε τη σκηνοθετική προσέγγιση της ταινίας, που θα στηρίζεται αποκλειστικά στην ιστορική έρευνα.
Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί και η σύσταση επιτροπής, η οποία θα είναι υπεύθυνη για το σενάριο της υπό διαμόρφωση  κινηματογραφικής ιστορικής ταινίας.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Καραΐσκος, αφού συνεχάρη τους συντελεστές της πρωτοβουλίας αυτής, τόνισε πως η Π.Ε Φθιώτιδας είναι πρόθυμη να συνδράμει το Δ.Σ του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φθιώτιδα,  στην υλοποίησή της .