Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

AGRAFA NEWS «νέο αίμα» στα Αγραφα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η ανακοινωση μεσα απο την προσωπική τους σελιδα στο facebook Η ανεξάρτητη Δημοκρατική Κινηση Νεων Αγραφων

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερόΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ανεξάρτητη Δημοκρατική Κινηση Νεων Αγραφων μετα την προσυγκέντρωση που έγινε στο Καρπενησι οπου έδωσαν το παρών 48 άτομα τα οποια εγγράφησαν και ως μελη προχωρά δυναμικά με την ομαδα εργασίας που ειχε επιλεχθεί μετα απο ψηφοφορία.
Ύστερα απο νεα συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγουστου στην Κρεντη εκδήλωσαν συμμετοχή αλλα 25 άτομα (συνολο 73) και αποφασίστηκε η ομαδα εργασίας να αποτελείται απο 10 άτομα στο συνολο τους,δυο απο καθε έδρα Δημοτικών Ενοτήτων του Δημου Αγραφων,ο λόγος, ο καλύτερος συντονισμός και επίβλεψη σε καθε επίπεδο καθως πρόκειται για καθαρό συνδυασμό.
Μεχρι στιγμής δήλωσαν το ενδιαφέρον τους δυο επικεφαλής, εντελώς άφθαρτοι και χωρίς να ειναι προσκείμενοι πολιτικά τοσο σε παρατάξεις των Δήμων οσο και της Περιφερειας σε επίπεδο Νομου Ευρυτανίας.
Αυτα για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπωσεις.
Οι νέες συνελεύσεις που αποφασίστηκαν απο κοινού έχουν ως εξής...
22 Σεπτεμβρίου :
11:00 Ραπτοπουλο.
13:00 Γρανίτσα.
19:00 Άγραφα.
23 Σεπτεμβρίου
11:00 Δυτικη Φραγκιστα 13:00 Κερασοχωρι
Μετά το πέρας των συνελεύσεων και την ολοκλήρωση της εγγραφής των μελών θα ακολουθήσει ειδική συνεδρίαση-ψηφοφορία,όπου θα τεθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες αρχηγών. Ο υποψήφιος αρχηγός θα πρέπει απαραιτήτως να είναι εγγεγραμμένο μέλος της ομάδας και η ανάδειξή του στη θέση αυτή θα γίνει εφόσον ψηφιστεί απο την πλειοψηφία των μελών.
Απο την πλευρά μας ως Δημοκρατική Κινηση Νεων Αγραφων εχουμε να τονίσουμε τα εξής:
Ο δήμος Αγράφων είναι ένας από τους ομορφότερους δήμους της Ελλάδας αν όχι του κόσμου ολόκληρου. Η απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και ποικιλίας φύση του, το ορεινό ανάγλυφό του αλλά και ο καθαρός αέρας του συνθέτουν ένα μαγευτικό τόπο διαμονής. Έναν τόπο όπου όποιος τον επισκέπτεται θέλει να μείνει για πάντα. Παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρίσματα έναντι των άλλων νομών ,υστερεί χαρακτηριστικά σε υποδομές, θέσεις εργασίας και συνθήκες διαβίωσης.
Οι έως τώρα εκπρόσωποι της πολιτείας δεν στάθηκαν ικανοί να εμπνεύσουν ή να παρακινήσουν με κίνητρα τους νέους κάθε γενιάς ώστε να μείνουν και να επενδύσουν στον τόπο τους με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ένα δήμο με πολύ μικρό ( συνεχώς μειούμενο) πληθυσμό αναλογικά με την έκτασή και τις προοπτικές του.
Πιο σημαντικό όμως είναι το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αποτελείται από ηλικιωμένους. Οι νέοι που έχουν απομείνει είναι από λίγοι έως ελάχιστοι. Αυτοί οι λίγοι όμως πήραμε την απόφαση πως αυτή η κατηφόρα και απαξίωση του δήμου μας πρέπει να σταματήσει. Ο τρόπος είναι ένας: να πάρουμε το μέλλον και την τύχη του τόπου στα χέρια μας.
Για το σκοπό αυτό θα συστήσουμε ένα κίνημα που θα αποτελείται από νέους( όχι απαραιτήτως στην ηλικία αλλά στις ιδέες και τα πιστεύω τους) και ικανούς ανθρώπους και που θα έχει σαν αποκλειστικό γνώμονα των πράξεών του το καλό του δήμου μιας και αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μέλλον μας.
Καλούνται όλοι οι νέοι του δήμου μας να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν πιο ενεργά, έμπρακτα και παρακαλούμε άμεσα,
αψηφώντας προσωπικούς εγωισμούς, συμφέροντα και διαφωνίες του παρελθόντος , μπορούμε να βάλουμε τα θεμέλια για να χτίσουμε το δικό μας μέλλον, ένα μέλλον που θα είναι κατάλληλο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα όνειρα μας.
Αυτά που κάποιοι θελημένα η μη, προσπάθησαν και προσπαθούν ακόμα να μας καταστρέψουν. Ένα μέλλον που δεν είναι κάτι μακρινό αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι η επόμενη μέρα του σήμερα.
Γι αυτό πρέπει να αναλογιστούμε όλη την κατάσταση και να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.
Συμβάλλοντας όλοι σε αυτή την προσπάθεια το όραμα μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.