Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS Μεγαλο παρων Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ. ) Ραντεβού με την Ιστορία έδωσαν χιλιάδες Μακεδόνες στην Αμφίπολη. Χορεύοντας για την ΜακεδονίαΤου Καρυώτη Αθανάσιου Υπεύθυνος Ηλεκ. ΗΧΩ.


athanasios kariotis new
Του Καρυώτη Αθανάσιου
Υπεύθυνος Ηλεκ. ΗΧΩ

Ραντεβού με την Ιστορία έδωσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στη μεγάλη γιορτή της Μακεδονίας, για 3η συνεχόμενη χρονιά μέσα σε έντονη εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20/5/2018 η 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων. Μία πολιτιστική εκδήλωση που έγινε στην Αμφίπολη στο χώρο του Φεστιβάλ, από ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Μακεδόνες, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αμφίπολης και την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων όλου του κόσμο, και με 140 περίπου πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.                               Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ. ),    ανταποκρινόμενη στο   ανοιχτό κάλεσμα  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων( με την οποία υπήρχε μια εξαιρετική συνεργασία στα δυο συλλαλητήρια ) , δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τέτοιο γεγονός που αφορά την Μακεδονία μας και είναι προέκταση του αγώνα, μετά από τα δύο μεγάλα Συλλαλητήρια ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Η Π.Ο.Σ.Σ τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση με τον πρόεδρό της κ. Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα, τον Υπεύθυνο της Ηλ. Εφημερίδας ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων κ Αθανάσιο Καρυώτη, εκπροσώπους του Συλ. Σαρακατσαναίων Ν. Σερρών, και μεγάλο αριθμό Σαρακατσαναίων με πρώτο και καλύτερο τον Σαρακατσάνο Δήμαρχο Αμφίπολης κ. Κώστα Μελήτο, και τον αντιδήμαρχο κ B. Γαρούφα. Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ. μεταξύ άλλων τόνισε.
Όλοι μαζί, πρέπει να διατρανώσουμε την πίστη και την αποφασιστικότητα μας ότι θα κάνουμε ξανά ότι θα χρειαστεί ώστε αφενός το όνομα, κι αφετέρου η Μακεδονία μας να παραμείνουν Ελληνικά! 
Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονία μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο!
Κρατήσαμε και θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τον φλάμπουρα με τις ορθόδοξες χριστιανικές, εθνικές και ηθικές διαχρονικές μας αξίες.

«Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήση. 
Ας αφήσωμεν τας συγκινήσεις και ας σπεύσωμεν εις την φωνήν της, ενόσω είναι καιρός».
" Παύλος Μελάς , 1870 - 1904 ''