Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

AGRAFA NEWS ΑΡΧΙΣΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 38ΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 22, 23 ΚΑΙ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΣΤΑ ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑ


athanasios kariotis new
Του Καρυώτη Αθανάσιου
Υπεύθυνος Ηλεκ. ΗΧΩ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ.ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΚΟΝΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ 38ΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ.
Οι επαφές άρχισαν , με την επίσκεψη στην Λάρισα του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ στον Σαρακατσάνο υφυπουργό Γεωργίας κ. Βασίλη Κόκκαλη με θέμα την καλύτερη συνεργασία των τοπικών φορέων με την Π.Ο.Σ.Σ. για την οργάνωση του Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων. Ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι θα συμβάλλει και αυτός από την μεριά του στην άρτια οργάνωση του Ανταμώματος το οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική αναβάθμιση της ευρείας περιοχής, κάθε χρόνο κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.
Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο Πύλης με σκοπό τον συντονισμό των κινήσεων για την διεξαγωγή του Ανταμώματος και την επικείμενη ελεύθερη κατασκήνωση. Όλοι οι συμμετέχοντες τόνισαν, ότι έχουν την βούληση για αμέριστη συμπαράσταση, προκειμένου το Αντάμωμα να έχει άρτια οργάνωση τόσο στο κατασκευαστικό όσο και στο λειτουργικό τομέα. Για την ελεύθερη κατασκήνωση στον χώρο του Ανταμώματος, τόνισαν σύσσωμοι   ότι είναι θετικοί , συμφωνούν και ότι θα συμβάλουν τα μέγιστα , ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προς αυτήν την κατεύθυνση.
Παρόντες, εκτός από το Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Ανταμώματος ήταν από την πλευρά του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Τουρισμού κ. Κωνσταντίνος Ούτρας, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Περτουλίου κ. Στέφανος Καλαμαράς  καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Επίσης παρευρέθησαν, ο κ. Μπάρδας Κων/νος από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας Τρικάλων και οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου Περτουλίου, του Αστυνομικού Τμήματος Πύλης και του Πυροσβεστικού κλιμακίου Πύλης.
Ακολούθησε, περιφερειακή συνάντηση εργασίας του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ.), με αντιπροσωπεία τόσο των συλλόγων Σαρακατσαναίων της Θεσσαλίας όσο και του τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων του Νομού Τρικάλων, ο οποίος φιλοξενεί γεωγραφικά το 38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός της δράσης για την καλύτερη προετοιμασία του Ανταμώματος καθώς και των πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται να γίνουν στα Περτουλιώτικα Λειβάδια.
Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του ανταμώματος, όσον αφορά τις τριήμερες εκδηλώσεις, τι θα περιλαμβάνουν αυτές, πού θα αφιερωθεί το φετινό αντάμωμα, ποιες παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς και άλλα σχετικά θέματα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Όλα τα παρευρισκόμενα μέλη ανέπτυξαν το σκεπτικό τους και τις προτάσεις τους, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, ήταν καινοτόμες και κυρίως υλοποιήσιμες, και τις οποίες θα λάβει σοβαρά υπόψη του το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν να δημιουργηθεί επιτροπή (για τον καλύτερο συντονισμό του ανταμώματος) και τέθηκε ως επικεφαλής της και υπεύθυνος αυτής για τη διοργάνωση του 38ου Πανελλήνιου Ανταμώματος, το μέλος της Π.Ο.Σ.Σ. υπεύθυνος του Ανταμώματος , κ. Γαλλής Δημήτριος . Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπή είναι:
  • Καραθόδωρος Ευάγγελος ( σύλλογος Μαγνησίας )
  • Κατσαρός Παναγιώτης (σύλλογος Ν. Λάρισας)
  • Κωστούλα Σοφία ( Ειδική γραμματέας της Π.Ο.Σ.Σ )
  • Μπασαγιάννη Ευαγγελία (σύλλογος Ν. Καρδίτσας)
  • Μπέης Στέφανος (σύλλογος Ν.Τρικάλων)
  • Σαμουρελης Δημήτριος ( σύλλογος Άγιας )
  • Τακμάκης Αθανάσιος ( σύλλογος Μαγνησίας)

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πλούσια Σαρακατσάνικα εδέσματα.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκομένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Τρικάλων για την άψογη φιλοξενία του.
ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ …