Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS Εκσυγχρονίζονται οι κατασκηνώσεις στα Καμένα Βούρλα


 
 
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση του έργου που αφορά στην επισκευή, στη συντήρηση και την αναβάθμιση των δομών στις κατασκηνώσεις Α’ Καμένων Βούρλων.
 
Στις κατασκηνώσεις, που βρίσκονται στη θέση «Ασπρονέρι» Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Μώλου, ξεκινούν έργα προϋπολογισμού 1.138.000 ευρώ για την αναβάθμιση των συνθηκών στους χώρους που φιλοξενούνται παιδιά μικρής ηλικίας, κατά τους θερινούς μήνες, με κατασκευή νέων οικίσκων, δικτύου πυρόσβεσης και ύδρευσης, αλλά και δομών για τη φιλοξενία και την ελεύθερη πρόσβαση παιδιών με ειδικές ανάγκες.
 
Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν με την κατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης, την  κατασκευή ραμπών πρόσβασης στις τουαλέτες, τους ξύλινους οικίσκους και τους κοινόχρηστους χώρους των παιδιών με ειδικές ανάγκες, τον εξοπλισμό της παιδικής χαράς, τις εργασίες στις τουαλέτες και την αλλαγή των ειδών υγιεινής, τις τεχνικές παρεμβάσεις στο κτίριο των μαγειρείων και της τραπεζαρίας αλλά και με τις παρεμβάσεις τόσο στο ηλεκτρολογικό δίκτυο, όσο και στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.
 
Με αφορμή την έναρξη των έργων, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη του εκσυγχρονισμού των κατασκηνώσεων με βασικές προτεραιότητες την ασφάλεια των παιδιών, την υγιεινή αλλά και την πρόσβαση των παιδιών με ειδικές ανάγκες που έως σήμερα ήταν ανέφικτη.
 
«Μέχρι σήμερα οι κατασκηνώσεις δεν ήταν για όλα τα παιδιά, με το έργο αυτό, μετατρέπονται σε έναν υγιή χώρο και για τα παιδιά που έχουν κινητικά προβλήματα. Σκοπός του έργου είναι να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες ώστε όλοι οι γονείς να γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους θα περάσουν μερικές ημέρες με απόλυτη ασφάλεια. Παρεμβαίνουμε για να κάνουμε τις κατασκηνώσεις σύγχρονες, τηρώντας όλους τους κανόνες για την πυρόσβεση, την ύδρευση, την αποχέτευση, αλλά και για να προσφέρουμε χαρά σε ακόμη περισσότερα παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου.

AGRAFA NEWS ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ 16 ΘΕΜΑΤΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ 16 ΘΕΜΑΤΑ

Συνεδριάζει στο Κερασοχώρι στις είκοσι εννέα (29) του μηνός Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 , το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:
1.    Έγκριση Πρακτικών 1ης(30-01-2017) Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγράφων(Εισηγητής: Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταμούλης).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
2.    Έγκριση ή μη πρωτόκολλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο «Κατασκευή δεξαμενής στην ΤΚ Λημερίου Δήμου Αγράφων»(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
3.    Έγκριση ή μη πρωτόκολλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ» (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
4.    Έγκριση ή μη πρωτόκολλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου με τίτλο «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή έως θέση Γούσπες Παραβόλες ΤΚ Τοπολιάνων Δήμου Αγράφων» (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
5.    Έγκριση ή μη πρωτόκολλου Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ» (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
6.    Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε. ΒΙΝΙΑΝΗΣ» της Δημοτικής Ενότητας Βίνιανης του Δήμου Αγράφων(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
7.    Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου «Συντήρηση στέγης Δημοτικού Σχολείου Ραπτοπούλου» της Δημοτικής Ενότητας Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
8.    Χορήγηση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επισκευή δημοτικού κτιρίου στην ΤΚ Σιβίστας Δήμου Αγράφων» Δήμου Αγράφων (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
9.    Έγκριση ή μη Παράτασης Προθεσμίας περαίωσης για το έργο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ Δ.Δ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΤΟΥΝΑΣ» (Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Τσιάμης).
ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10. Έγκριση 4ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού οικ. έτους 2017(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Τάκης).
11. Έγκριση Υλοποίησης Προϋπολογισμού και Κατάστασης Εσόδων – Εξόδων Δ’ τριμήνου 2016 Δήμου Αγράφων(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Τάκης).
12. Τροποποίηση της αριθμ. 14-283/14-12-2016(ΑΔΑ:Ω9ΜΝΩ6Α-2Η9) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Γρηγόριος Παπαθανάσης).
13. Ανάκληση της αριθμ. 1-21/30-01-2017(ΑΔΑ:Ω7ΖΤΩ6Α-Α67) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Τάκης).
14. Προγραμματισμός Προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2017 για το Δήμο Αγράφων(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Τάκης).
15. Έγκριση Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμου Αγράφων και Δήμου Καρπενησίου για την Παροχή Διαχειριστικής Επάρκειας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου (Πράξης) «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγράφων»(Εισηγητής: Ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Τάκης).
16. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Αγράφων για την συγκρότηση επιτροπών διαγωνισμού έργων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας(Εισηγητής: Ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταμούλης).http://evrytanikovima.blogspot.gr

AGRAFA NEWS Με λαμπρότητα ο Εορτασμός της 25 ης Μαρτίου στο Δήμο Αγράφων


Με λαμπρότητα ο Εορτασμός της 25
ης
Μαρτίου στο Δήμο Αγράφων
Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τιμητικές εκδηλώσεις για την Εθνική
Επέτειο της 25
ης
Μαρτίου 1821, σε όλο το Δήμο Αγράφων. Στις έδρες των
Δημοτικών Ενοτήτων η μαθητιώσα νεολαία παρέλασε τιμώντας τους ήρωες
του ’21, ενώ σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες που λειτουργούν δημοτικά
σχολεία και νηπιαγωγεία πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Στο Ραπτόπουλο κατάθεση στεφάνου έγινε από τον Δήμαρχο Αγράφων κ.
Θεόδωρο Μπαμπαλή για τον εορτασμό της ημέρας, ενώ το παρόν έδωσαν ο
Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τσιάμης και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Θανάσης
Σταμούλης, ενώ στην έδρα του Δήμου το Κερασοχώρι, κατάθεση στεφάνου
έγινε από τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Κωνσταντίνο. Στα Αγραφα, τη Δημοτική
Αρχή εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος
Μάκκας, στη Γρανίτσα στεφάνι κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης
Παπαθανάσης και στη Δυτ. Φραγκίστα, ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τελώνης.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι ΤΚ και
πλήθος δημοτών.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Αγράφων δήλωσε: «Διπλή
Γιορτή σήμερα για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία και το μήνυμα που πρέπει
να λάβουμε είναι αυτό της εθνικής υπερηφάνειας και της ορθόδοξης πίστης
μας, διότι ο συνδυασμός αυτών των δύο μας ελευθέρωσαν. Είναι σημαντικό
να τιμούμε όσους πάλεψαν για την ελευθερία μας, μία ελευθερία για την
οποία ως φαίνεται πρέπει να μαχόμαστε από όλα τα μετερίζια. Βλέποντας τη
νέα γενιά να τιμά τους προγόνους μας, παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να
συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας, για να τους
μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και τις αρχές μιας ελεύθερης και αγέρωχης
Ελλάδας. Χρόνια πολλά σε όλους»