Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΑΣΙΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΑΡΓΥΡΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 εθελοντική αιμοδοσία που
διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών κρίνεται ικανοποιητική και συμμετείχαν σ’ αυτή πολίτες
από διάφορες Δημοτικές Ενότητες του Νομού μας. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν τόσο ο
Αντιπεριφερειάρχης κ. Αριστείδης Τασιός όσο και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Καλαντζή.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αργύρης, αρμόδιος για την «Τράπεζα Εθελοντικής
Αιμοδοσίας Στερεάς Ελλάδας».
Η προσπάθεια της Περιφέρειας δεν σταματά εδώ, δράσεις εθελοντισμού θα επαναληφθούν,
δίνοντας την ευκαιρία στους συνανθρώπους μας να εκφράσουν ευαισθησία και αλληλεγγύη.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συμπολίτες μας που ανταποκρίθηκαν καθώς και το Τμήμα
Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου για την άψογη συνεργασία.

AGRAFA NEWS Παρέμβαση Τσιτσάνη Λάμπρου, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στο Καρπενήσι (10-3-17)

Παρέμβαση Τσιτσάνη Λάμπρου, στην συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στο Καρπενήσι (10-3-17) Κύριε Δήμαρχε Καρπενησίου σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραβρεθώ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εδώ στο Καρπενήσι. Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας καλωσορίζω όλα τα Μέλη της Επιτροπής και σας εύχομαι καλή διαμονή στο Καρπενήσι, στην έδρα του Νομού. Κύριε Δήμαρχε, Νίκο Σουλιώτη, μας περιγράψατε και μέσω της οθόνης με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρπενησίου και ιδιαίτερα σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων αφ’ ενός και αφ’ ετέρου την άλλη πλευρά της περιοχής, την ομορφιά, τα αξιοθέατα, τα μέρη τα αξιοζήλευτα που προσελκύουν τον κάθε επισκέπτη. Εξίσου κατατοπιστικός ήταν και ο Δήμαρχος Αγράφων, αναφερόμενος στις ιδιαιτερό- τητες του Δήμου Αγράφων, του ορεινότερου Δήμου της Επικράτειας, άγονου και με τους πολλούς απομακρυσμένους οικισμούς, με αρκετά χιλιόμετρα χωματόδρομου ακόμη, εν έτει 2017, όπως προηγουμένως εύστοχα αναφέρθηκε και ποιος ξέρει μέχρι πότε. Θα ήθελα, κύριε Πρόεδρε, μιας και το θέμα μας είναι η Πολιτική Προστασία, να αναφερθώ στην Δυτική Ευρυτανία. Όλη βέβαια η Ευρυτανία είναι ένας δασικός πλούτο και αν δεν την προστατεύσουμε θα έχουμε δυστυχώς δυσάρεστα αποτελέσματα, όμως αν εκδηλωθεί φωτιά στα Κέδρα, στο Νέο Αργύρι, στο Τροβάτο κ.λπ. το πυροσβεστικό όχημα θα χρειασθεί τρεις και πλέον ώρες για να φθάσει από το Καρπενήσι. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο που ιδρύθηκε πριν από χρόνια στη Γρανίτσα, δυστυχώς δεν λειτουργεί πλέον, παρότι ξοδεύτηκαν χρήματα για τη διαμόρφωση του χώρου και όχι μόνο. Επιτέλους είναι καιρός, οι αρμόδιοι να στελεχώσουν και να λειτουργήσουν το κλιμάκιο αυτό στη Γρανίτσα για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Ένα άλλο επίσης πολύ σοβαρό είναι το θέμα της υγείας. Αν και δεν είναι του παρόντος και της αρμοδιότητάς σας, όμως ο Πρόεδρός σας της ΚΕΔΕ ο κ. Πατούλης, ως Πρόεδρος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι δομές υγείας όπως είναι σήμερα δεν είναι δυστυχώς αποτελεσματικές. Πρέπει να περάσουν στην Αυτοδιοίκηση. Είναι πιο κοντά στον πολίτη. Εξάλλου ο Καλλικράτης του 2010 το προέβλεπε. Αν θέλουμε όντος να ασχοληθούμε σε βάθος με την υγεία, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, ας αλλάξουμε τις δομές της. Σας ευχαριστώ πολύ

AGRAFA NEWS ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΕΡΡΑΣ Αντισταθμιστικά οφέλη απο την ΔΕΗ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΕΡΡΑΣ
Πολύς λογος γινεται τωρα τελευταία σε συζητήσεις κατοίκων του νομου Ευρυτανιας για την αδικία που εχει υποστεί η περιοχή απο την ΔΕΗ και στην πολιτική της εταιρείας να αδιαφορεί παντελώς για τις υποχρεώσεις της.Η ΔΕΗ εχει μεγάλη ευθύνη καθως οι κατοικοι της Ευρυτανιας τη δεκαετία του 60 δεν γνώριζαν τα δικαιώματα τους.Η πιο εύφορη κοιλάδα του Αχελωου καταστράφηκε,χωρια διαλύθηκαν και άνθρωπο έχασαν τις πατρογονικές εστίες τους.
Η δημιουργία της λιμνης επηρέασε το μικροκλίμα με συνέπεια να γίνει πιο ήπιο και να μειωθεί το ποσοστό των χιονοπτώσεων με αποτέλεσμα την σοβαρή μείωση του τουρισμού αφου επιδρά αρνητικά στην λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου και σε απώλεια εσόδων.
Η λιμνη Κρεμαστων,ο κοιμώμενος αυτός γίγαντας δεν εχει αξιοποιηθεί τουρισκικα απο την ΔΕΗ ως όφειλε είτε με έργα στην περιοχή είτε με την προβολη  σημαντικών μνημείων και ιστορικών γεφυριών εντός και εκτός αυτής.
Αντίθετα σε άλλες περιοχές οπου η ΔΕΗ δημιουργούσε προβλήματα και οικολογικές καταστροφές ειχαν αντισταθμιστικά οφέλη,οπως πολλές θέσεις εργασίας,θέρμανση των γειτονικών πόλεων με ζεστό νερο απο εργοστάσια της ΔΕΗ,π.χ Πτολεμαιδα.Ο νομος αντί αυτού ούτε πολλές θέσεις εργασίας είδε,ούτε μειωμένα τιμολόγια ρεύματος για τους Ευρυτανες πολίτες και τις Ευρυτανικες επιχειρήσεις.
Βλέπουμε λοιπόν οτι η εν λόγω εταιρεία εκμεταλλεύτηκε και ζημίωσε στο έπακρον κατα τον χειρότερο τροπο την περιοχή μας.
Μήπως ήλθε η ωρα όλοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι,Περιφερεια και ιδιώτες να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμενου να γίνει άρση αυτής της αδικίας;;;
Αρκετά πλήρωσε ο Ευρυτανας την υπερβολική τιμη ρεύματος.Το κρατος πρεπει να μεριμνήσει για αυτήν την  άγονη περιοχή με μείωση του ΦΠΑ,του πετρελαίου κ.α. αντιθέτως απο τα νησιά της χωρας που απολαμβάνουν ευνοϊκότερες διατάξεις.