Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο  ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

AGRAFA NEWS Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤ' ΑΓΡΑΦΑ

Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤ' ΑΓΡΑΦΑ
Άνοιξη και όπου νάναι ο κούκος, καβαλάρης στο άσπρο του άλογο, το κουκάλογο, θα κάνει την εμφάνισή του στ' Αγραφιώτικα βουνά. Το κουκάλογο, είδος όρνιου, το θέλει η αγραφιώτικη παράδοση νάρχεται ενωρίτερα από τον κούκο για να ιδεί τον καιρό και επιστρέφει να φέρει τον αφέντη του, τον κούκο.
Ο κούκος βιάζεται ν'ανέβει στις ραχούλες και να αρχίσει το λάλημά του, κούκου-κούκου.!
Μας τραγουδάει Απρίλη και Μάη, μετά όμως, μας εγκαταλείπει, γιατί, λένε, δε μπορεί να συναγωνισθεί το τζίτζικα. Ο τζίτζικας σαν αρχίζει την τσαμπούνα του δεν σταματα το τζι τζι τζι...και έτσι δε μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί του ο άμοιρος κούκος...!!!!!!
Ioannis Elatos Makkas

AGRAFA NEWS ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
                                                                                         Λαμία,   3   Μαρτίου  2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι δημοσιεύτηκε η αριθ. 397/18235/16-02-2017 (ΦΕΚ 601/Β/2017) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που περιγράφει την διαδικασία αναγνώρισης Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ
  Για την αναγνώριση των Ομάδων Παραγωγών ( Ομ.Π.) απαιτούνται τουλάχιστον 5 μέλη παραγωγοί. Ειδικά για την αναγνώριση Ομάδων Παραγωγών φυτικής παραγωγής απαιτούνται τουλάχιστον 10 μέλη παραγωγοί. Δεν απαιτείται ελάχιστη αξία  εμπορευθείσας παραγωγής.
  Για την αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών (Ο.Π.) απαιτούνται τουλάχιστον  20 μέλη παραγωγοί και ελάχιστη αξία  εμπορευθείσας παραγωγής 250.000 ευρώ. Ειδικά για την αναγνώριση αλιευτικών και βιολογικών Οργανώσεων Παραγωγών απαιτούνται τουλάχιστον 10 μέλη παραγωγοί και ελάχιστη αξία  εμπορευθείσας παραγωγής 100.000 ευρώ.

AGRAFA NEWS 10-12 Μαρτίου 2016, Σεμινάριο "Ιατρικής Βουνού" στο Καρπενήσι


Πρόσκληση στην τελετή έναρξης του 7ου Σεμιναρίου Ιατρικής