Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ

Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
radiovoylpi.listen2myradio.com

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

AGRAFA NEWS Συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς


Συμμετοχή στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

1
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά στο “7o Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2017, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των ελαιοκομικών προϊόντων και του συνόλου του παραγωγικού της κεφαλαίου.


AGRAFA NEWS Να βρούμε ισορροπία μεταξύ λογικής και ευαισθησίας - συζήτηση για τον ρόλο των κομμάτων σε εποχές κρίσεων

Να βρούμε ισορροπία μεταξύ λογικής και ευαισθησίας - συζήτηση για τον ρόλο των κομμάτων σε εποχές κρίσεων


IMG 1259"Να βρoύμε ισορροπία μεταξύ λογικής και ευαισθησίας", υπογράμμισε  ο Κωστής Χατζηδάκης σε συζήτηση με θέμα  «Τα κόμματα και ο ρόλος τους στη δημοκρατία σε εποχές κρίσεων» που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο  Free Thinking Zone.
"Πρέπει να επιστρέψουν οι ακραίες φωνές στο περιθώριο της πολιτικής, όχι να διεκδικούν θέση στο επίκεντρο", είπε χαρακτηριστικά "Οφείλουμε να γυρίσουμε την πλάτη στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, χωρίς όμως να κουνάμε το δάχτυλο στους πολίτες. Να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας δείχνοντας πώς αυτές θα βελτιώσουν τη ζωή του κάθε πολίτη".

Ομιλία Κωστή Χατζηδάκη στην εκδήλωση «Τα κόμματα και ο ρόλος τους στη δημοκρατία σε εποχές κρίσεων» στο Free Thinking Zone (31.1.2017)
 • Κυρίες και κύριοι,
 • Δεν είναι μυστικό ότι ζούμε μια περίοδο καχυποψίας απέναντι στα παραδοσιακά κόμματα σε όλη την Ευρώπη.
 • Αυτή η καχυποψία εκφράζεται με δύο τρόπους:
o   Ο ένας τρόπος είναι η στροφή στα άκρα, όπως βλέπουμε στη Γαλλία με τη Λεπέν και στην Ολλανδία με τον Βίλντερς, όπως βλέπουμε με την Εναλλακτική για τη Γερμανία, με τους Αληθινούς Φιλανδούς, και πάει λέγοντας.
o   Ο άλλος τρόπος είναι η ολοκληρωτική αδιαφορία για την πολιτική, στη βάση της λογικής «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι». Αυτό αποτυπώνεται ποσοτικά και από τα υψηλότατα ποσοστά αποχής στις εκλογές.
 • Στην Ελλάδα βιώσαμε και τα δύο αυτά είδη αντιδράσεων σε έντονο βαθμό.
o   Από τη μία είδαμε τη μεγάλη άνοδο της Χρυσής Αυγής και την αυξημένη απήχηση ακραίων φωνών.
o   Και από την άλλη αρκεί να κάνει κανείς μια βόλτα και να μιλήσει με περαστικούς για να διαπιστώσει πόσος κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα, ειδικά μεταξύ των νέων.
 • Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτή την τάση;
 • Ως αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα μιλήσω, όπως καταλαβαίνετε, από την οπτική του δικού μου κόμματος.
 • Ας ξεκινήσουμε από το τι δεν πρέπει να κάνουμε.
o   Το ένα μεγάλο λάθος θα ήταν να υιοθετήσουμε μια ελιτίστικη στάση, μιλώντας από καθ’ έδρας. Στη λογική «δεν μας κάνει αυτός ο λαός, φέρτε μας άλλο λαό». Είδαμε τον αντίκτυπο αυτής της στάσης στο δημοψήφισμα για το Brexit και στις αμερικανικές εκλογές.
o   Το άλλο λάθος θα ήταν να υιοθετήσουμε μια λαϊκίστικη στάση. Να λέμε αυτά που πιστεύουμε ότι ο κόσμος θέλει να ακούσει, ασχέτως αν έχουν επαφή με την πραγματικότητα ή όχι. Είδαμε στη χώρα μας πολύ καλά που καταλήγει αυτή η προσέγγιση.
 • Οφείλουμε να είμαστε ενάντια και στον ελιτισμό και στον λαϊκισμό.
 • Δεν μπορούμε ούτε να πούμε «φέρτε μας άλλο λαό», αλλά ούτε και να χαϊδεύουμε αυτιά.
 • Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;
1.     Για αρχή, να πούμε την αλήθεια. Οι ψεύτικες υποσχέσεις είναι εύκολες, αλλά οδηγούν γρήγορα σε αδιέξοδο. Έχουμε χρέος να πούμε την αλήθεια στους πολίτες, ακόμα και αν δεν είναι ευχάριστη. Αν δεν το κάνουμε, θα το βρούμε μπροστά μας και ως κόμμα, και ως χώρα.
2.     Δεύτερον, πρέπει να γίνουμε η φωνή των ανυπεράσπιστων πολιτών. Της σιωπηλής πλειοψηφίας. Δεν μπορούμε να είμαστε ούτε το κόμμα των ελίτ, αλλά ούτε και των συντεχνιών. Οφείλουμε να κοιτάμε τι είναι καλό για τη χώρα, ασχέτως αν μπορεί να ξεβολέψει κάποιους.
3.     Τρίτον, πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες και τα παράθυρα σε νέες ιδέες και νέους ανθρώπους με φρέσκα μυαλά.  Οι εποχές των κλειστών κομμάτων έχουν τελειώσει. Στη Νέα Δημοκρατία κάνουμε ήδη πράξη αυτή την προσέγγιση, όπως για παράδειγμα με το open call για τεχνοκράτες της Γραμματείας Προγράμματος και με το  μητρώο στελεχών του κόμματος.
 • Φυσικά αυτά τα τρία βήματα δεν είναι κάποια μαγική συνταγή που θα λύσουν όλα τα προβλήματα.
 • Πάντα θα υπάρχει χώρος για τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Βλέπουμε, άλλωστε, ότι και σήμερα, μετά από όλα αυτά που έχουμε περάσει, υπάρχουν ακόμα κόμματα που ποντάρουν σε μύθους και ταχυδακτυλουργικά τρικ για να αποκτήσουν απήχηση.
 • Αν και τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να εξαλειφθούν, ο στόχος είναι να γίνουν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
 • Να επιστρέψουν οι ακραίες φωνές στο περιθώριο της πολιτικής, όχι να διεκδικούν θέση στο επίκεντρο.
 • Για να γίνει αυτό πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ λογικής και ευαισθησίας.
 • Οφείλουμε να γυρίσουμε την πλάτη στον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, χωρίς όμως να κουνάμε το δάχτυλο στους πολίτες.
 • Να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας δείχνοντας πώς αυτές θα βελτιώσουν τη ζωή του κάθε πολίτη. Με τρόπο που μπορεί ο καθένας να κατανοήσει και να ταυτιστεί, όχι εστιάζοντας σε τεχνοκρατικά επιχειρήματα.
 • Και, επίσης, είναι σημαντικό να αναλάβουμε την ευθύνη για τις προτάσεις μας, όχι να τις παρουσιάζουμε σαν κάτι που μας επιβάλλεται από κακούς ξένους και εμείς το κάνουμε με το ζόρι. Γιατί αλλιώς δίνουμε πάτημα στους λαϊκιστές να πουν πως θα έρθουν και θα μας σώσουν από τους κακούς ξένους και όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν αυτόματα.
 • Κυρίες και κύριοι, σίγουρα η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολη. Αν τη δώσουμε, όμως με ειλικρίνεια και ξεκάθαρους στόχους, θα έχουμε με το μέρος μας τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, κρατώντας τους μακριά από τα άκρα. Και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση και να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, με δημιουργία πλούτου και νέων δουλειών. Αν το καταφέρουμε αυτό, η άνθιση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας θα είναι, σε λίγο καιρό, απλά μια κακή ανάμνηση. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε.

AGRAFA NEWS Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μπακογιάννης Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο έγιναν δεκτοί χθες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου «Αθανάσιος Παντελόγλου» πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος και οι νομικοί Γιάννης Κτιστάκης και Λευτέρης Κτιστάκης. Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του σχεδίου εξυγίανσης και αποκατάστασης του Ασωπού που εκπονήθηκε για πρώτη φορά από την Περιφέρεια, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και ήδη υλοποιείται. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: δημόσια υγεία, περιβάλλον και επιχειρηματικότητα και είναι το αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και συλλογικής προσπάθειας, που έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την συμπαράσταση του, κατανοώντας τη σημασία του προβλήματος, και την ηθική του στήριξη στην μεγάλη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα για την αντιμετώπισή του. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό να τον ενημερώσουμε για όλες τις κινήσεις που κάνουμε σε σχέση με την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ασωπού. Μας άκουσε με προσοχή και είναι ιδιαίτερη τιμή που μας εξέφρασε την συμπαράστασή του. Για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική προσπάθεια να λυθεί ένα πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο την Στερεά, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Συμφωνήσαμε όλοι μαζί, πολίτες, φορείς και επιστήμονες ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό όχι μόνο για να λύσουμε το πρόβλημα του Ασωπού, αλλά και για να προχωρήσουμε στην ανάδειξη ολόκληρης της περιοχής».

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μπακογιάννης
 
 
 
Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο έγιναν δεκτοί χθες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου «Αθανάσιος Παντελόγλου» πατήρ Ιωάννης Οικονομίδης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος και οι νομικοί Γιάννης Κτιστάκης και Λευτέρης Κτιστάκης.
 
Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του σχεδίου εξυγίανσης και αποκατάστασης του Ασωπού που εκπονήθηκε για πρώτη φορά από την Περιφέρεια, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και ήδη υλοποιείται.
 
Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αναπτύσσεται σε τρεις άξονες: δημόσια υγεία, περιβάλλον και επιχειρηματικότητα και είναι το αποτέλεσμα ευρείας διαβούλευσης και συλλογικής προσπάθειας, που έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την συμπαράσταση του, κατανοώντας τη σημασία του προβλήματος, και την ηθική του στήριξη στην μεγάλη προσπάθεια που λαμβάνει χώρα για την αντιμετώπισή του.
 
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:
«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με σκοπό να τον ενημερώσουμε για όλες τις κινήσεις που κάνουμε σε σχέση με την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ασωπού. Μας άκουσε με προσοχή και είναι ιδιαίτερη τιμή που μας εξέφρασε την συμπαράστασή του. Για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική προσπάθεια να λυθεί ένα πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο την Στερεά, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Συμφωνήσαμε όλοι μαζί, πολίτες, φορείς και επιστήμονες ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό όχι μόνο για να λύσουμε το πρόβλημα του Ασωπού, αλλά και για να προχωρήσουμε στην ανάδειξη ολόκληρης της περιοχής».
 

AGRAFA NEWS Στον Μπακογιάννη οι κτηνοτρόφοι

Στον Μπακογιάννη οι κτηνοτρόφοι
 
 
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεων τους, λόγω της πρόσφατης σφοδρής κακοκαιρίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε σχέση με τη φορολογία και το ασφαλιστικό.
 
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο υπουργείο, για τις αποζημιώσεις, προκειμένου να μην καθυστερήσει η διαδικασία και να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κολλήματα.
 
«Σε μία περίοδο που οι κτηνοτρόφοι μας δέχονται συνεχείς επιθέσεις, με το φορολογικό, το κόστος παραγωγής και το ασφαλιστικό, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την Στερεά Ελλάδα. Έχουμε μπει μπροστά για να τρέξουμε τις διαδικασίες και να προχωρήσουμε άμεσα με τις αποζημίωσής τους. Παράλληλα όμως, θεωρώ ότι ο κλάδος αυτός έχει στοχοποιηθεί και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιληφθούμε ως κράτος και ως χώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.
 

AGRAFA NEWS Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΣΣ στην Αθήνα

Επίσκεψη του προέδρου της ΠΟΣΣ στην Αθήνα
Με αφορμή προσωπικες του υποθέσεις ο πρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Γεώργιος Μουτσιάνας συνοδευόμενος απο τον φωτορεπόρτερ της ΗΧΩ κ. Σάκη Μαριόλα την Τρίτη 7/2/2017 βρέθηκε στην Αθήνα.Στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον σύλλογο σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς "Η Ελληνική Λεβεντιά"στο καφε μπαρ davinci του σαρακατσάνου Λάμπρου Σαμουρέλη.Στην συνάντηση αυτή συζήτησαν την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ιωάννη Κουτσοκώστα,η οποία θα πραγματοποιηθή στην Αθήνα στης 29 Απριλίου στο πολεμικό μουσείο.Στήν συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΣ κ. Γεώργιος Μουτσιάνας ,η πρόεδρος του συλλόγου σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς "Η Ελληνική Λεβεντιά κ. Σταυρούλα Πάνου,ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλειος Νάκας,ο κ. Νικόλαος Μπέτσης(ταμίας του συλλόγου),η κ. Μυρτώ Αργύρη(Γενικός Γραμματέας του συλλόγου και Ειδικός Γραμματέας της ΠΟΣΣ),ο κ. Νικόλαος Καλτσάς(Αρχαιολόγος-πρώην Διευθυντης Μουσείου Αθήνας),ο κ. Σπύρος Στεργίου,ο κ. Φώτης Ζυγογιάννης(μέλος νεολαιας του συλλόγου),ο κ. Δημ. Πέγκας απο το AGRAFA NEWS και ο δημοσιογράφος κ. Αλέξανδρος Κόκκαλης.Περισσότερα στην ΗΧΩ..
 

Ειχαμε την χαρα για πρωτη φορά να παρευρεθούμε -συμμετέχουμεστην μάζωξη για μια συζήτηση που μελημά της ηταν η καλύτερη οργάνωση παρουσιάσεως ενός βιβλίου,η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση ιδεών-προτάσεωνγια την καλύτερη παρουσίαση βιβλιου με θέμα του τους σαρακατσαναίους στους αγώνες του εθνους.
Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πανελλήνιας ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων παρέστησαν οι κ.κ Γ. Μουτσιάνας Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ, Νικόλαος Καλτσάς Αρχαιολόγος ,πρώην Διευθυντης Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας που θα ειναι και ενας εκ των παρουσιαστων του βιβλίου, Σπύρος Στεργίου, ζωγράφος,Πάνου Σταυρούλα,προεδρος Πανελλαδικού συλλόγου Σαρακατσαναίων Αττικής πειραιώς , Ν.Μπέτσης Ταμίας Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, Μυρτώ Αργύρη Γενικός Γραμματέας Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, Β. Νάκας αντιπρόεδρος Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, Δημ. Πέγκας απο το AGRAFA NEWS  ,Φ. Ζυγογιάννης μέλος νεολαιας Π.Σ.Σ.ΑΤ.Π, ο Δημοσιογράφος Αλέξανδρος Κόκκαλης και ο Αθ. Μαριόλας ανταποκριτής απο την Ηχω Σαρακατσαναίων!
Εγινε μια επικοδομητική συζήτηση οπως αρμόζει σε σαρακατσαναίους με τεκμηριωμένες γνώμες και ιδέες και ολοι εδωσαν λόγο τιμής οτι μία συλλογική κίνηση δεν μπορεί να εχει αλλη τύχη παρά μόνον της απολύτου επιτυχίας
Αναφερόμενοι στο βιβλίο που θα παρουσιαστεί
Είναι η στιγμή που ο δημιουργός δείχνει, δια ζώσης πια, το έργο του.
Η αλήθεια παίρνει σάρκα και οστά ,η αλήθεια ντύνεται μέσα απο την ιδεολογία του παρελθόντος αλλά και την θέληση διαιώνισης αυτής της ιστορίας .
Ένα βιβλίο με ιστορικό θέμα, θα μπορούσε να παρουσιαστεί σε ένα ιδιαίτερο χώρο που χαρακτηρίζεται ως ιστορικός, ένας χώρος εφάμιλλος στο περιεχόμενο του βιβλίου
Σημαντικός συνεργάτης σ’ αυτή την ενέργεια είναι οι παρουσιαστές του βιβλίου και ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος θα έρθει με τα δικά του όνειρα και επιθυμίες. Να είμαστε εκεί για να τούς ακούσουμε!
Ο Πανελλαδικός Συλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής Πειραιώς ''Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ''. σε συνεργασία με τή Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων οργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» του συγγραφέα Ιωάν. Κουτσοκώστα το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, 17:30 στό Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών .
Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου θα μας αποζημιώσει ολους ,ειναι απο εκείνα τα βιβλία που αναδεικνύουν πόσο συναρπαστική ειναι η συγγραφή.
Το βιβλίο αυτό που έλλειπε από την ελληνική βιβλιογραφία,συμπληρώνει ενα κενό που υπήρχε ως πρός την δράση των Σαρακατσαναίων Ηρώων, ενα βιβλίο που αναφέρει πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες σαρακατσαναίων πρωταγωνιστων στους αγώνες του εθνους.
Μια πρωτότυπη προσέγγιση των γεγονότων και των προσώπων γραμμένη προσεκτικά και χωρίς να αφήνει ιχνη αμφισβήτησης για τα γραφόμενα . Πλούσιο σε πρόσωπα από την σαρακατσάνικη φυλή.. Η γλώσσα του, απλή και κατανοητή.
Ειναι ενα αλησμόνητο ταξίδι στην ιστορία ενός λαού,μίας φυλής της ελληνικής Επικράτειας που κρατάει τίς μνήμες τα ηθη,εθιμα και τίς παραδόσεις της πατρίδας του και ταυτόχρον τα πορτρέτα των Σαρακατσαναίων πρωταγωνιστών που ειχαν την θέληση και την δύναμη να χαράξουν,συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στον αγώνα του εθνους .
Ενα θερμό ευχαριστω σε ολους τους παρευρισκομένους που εδειξαν οτι αν και τα χρόνια πέρασαν ,αν και η τεχνολογία εκανε αλματα δεν λησμονησαν απο που προέρχονται και η συμβουλή τους στην διάδωση της σαρακατσάνικης ιστορίας-παράδοσης αποτελει κύριο μελημα...Νικος Μπετσης
.